Dermatomicoze – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Dermatomicoze.

            Sunt boli de piele date de ciuperci din care unele atacă pielea şi se numesc epidermofiţia şi altele atacă firul de păr şi se vor numi tricofiţie. Tot din această mare grupă fac parte:  candidozele, epidermofiţia interdigitală, mărgăritărel, microsporia, favus, pitiriazis versicolor, vulvo-vaginite, zăbăluţa.

Se vor trata intern şi extern.

 Pentru tratamentul intern există următoarele plante din care se vor face ceaiuri şi se beau 3-4 căni pe zi: cimbru, coada racului, echinaceea, frasin, gălbenele, ienupăr, mesteacăn, nuc, plop, salvie, trei fraţi pătaţi, urzică moartă albă, verbină.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Cimbru (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai sau făcut mai concentrat. Este şi cu acţiune antibiotică.

Coada racului (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizom se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma intern. Extern se poate pune compresă sau spălături fiind indicat şi ca hemostatic şi astringent.

Echinaceea (Echinacea purpurea) 1 linguriţă de praf din rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma intern. Extern se poate pune compresă sau spălături fiind indicat şi ca antibiotic, hemostatic şi astringent. Se poate folosi şi tinctura care există în toate magazinele naturiste sau farmacii şi care se poate folosi conform indicaţiilor producătorului.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma intern. Extern se poate pune compresă sau spălături fiind indicat şi ca astringent.

Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai sau făcut mai concentrat. Este şi cu acţiune antibiotică şi emolientă.

Ienupăr (Juniperus communis) 1 linguriţă de bace mărunţite sau zdrobite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma intern. Extern se poate pune compresă sau spălături fiind indicat şi ca antibiotic. Se poate folosi şi tinctura atât intern cât şi extern. Se găseşte la toate magazinele naturiste şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară, apoi se pune un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se poate consuma atât intern cât şi extern în special pentru efectul antibiotic şi intern şi diuretic.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma intern. Extern se poate pune compresă sau spălături fiind indicat intern pentru efectul de diminuarea transpiraţiilor şi extern ca astringent.

Plop negru (Populus nigra) se vor pune 1-2 linguriţe de muguri zdrobiţi la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară. Atât intern cât şi extern are un puternic rol antibiotic şi emolient.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai sau făcut mai concentrat. Este şi cu acţiune antibiotică, de diminuarea secreţiilor intern şi dezinfectant extern.



Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai sau făcut mai concentrat.  Intern ajută şi la eliminarea toxinelor din organism şi extern la cicatrizare. Se foloseşte în special la alergii.

Urzică moartă albă (Lamium album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai sau făcut mai concentrat. Are şi efect dezinfectant şi intern oferă şi o serie de minerale şi vitamine.

Verbină (Verbena officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai sau făcut mai concentrat.

 

 

Este bine ca aceste ceaiuri să fie îndulcite cu miere dacă nu există contra indicaţi în acest sens.

Extern se mai pot folosi şi următoarele plante medicinale: afin, bănuţi, brustur, busuioc, ceapă, coada calului, hrean (frunze), măceş, trandafir, urzică.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylus) 2 linguriţe de frunze se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară, apoi se pun comprese sau se fac spălături cu acest ceai fiind unul dintre ceaiurile astringente.

Bănuţi (Bellis perenis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se vor face spălături sau comprese de mai multe ori pe zi, cu efect antibiotic.

Brustur (Arctium lapa) 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot face spălături sau comprese, pentru rolul emolient şi antibiotic.

Busuioc (Ocium basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la  250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se vor face spălături sau comprese de mai multe ori pe zi, cu efect antibiotic.

Ceapă (Allium cepa) se fierbe un bulb de ceapă uscată în 250ml apă până se moaie, apoi se strecoară şi se fac spălături locale sau comprese, pentru efectul antibiotic.

Coada calului (Equisetum arvense) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se fac comprese şi spălături. Se pot de asemenea face chiar băi caz în care se va pune 50 g plantă mărunţită la 5 litri şi se fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoară în cadă.

Hrean (Armoracia rusticona) 1-2 linguriţe de rădăcină se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături sau comprese pentru efectul antibiotic.

Măceş (Rosa canina) 2 linguriţe de petale de măceş se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese cu acest ceai. Se mai pot pune seminţe mărunţite 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb în acest caz timp de 5 minute. Se strecoară şi se folosesc la spălături sau comprese externe de mai multe ori pe zi. Ajută la cicatrizare.

Trandafir (Rosa centifolia) 2 linguriţe de petale de trandafir se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese cu acest ceai.

Urzică (Urtica dioica) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături şi comprese cu acest ceai.

Se mai poate folosi propolis sub formă de tinctură 30 % intern sau şprei- extern sau tot extern Propoderm (unguent cu propolis).

Zer de lapte zilnic.





Se face o pastă din brânză proaspătă de vacă amestecată cu un gălbenuş de ou şi se aplică extern sub pansament. Se ţine timp de 12 ore apoi se schimbă.

Miere de albine se pune pe o bucată de pânză şi se aplică local. Se ţine timp de 12 ore.

100 ml vin din struguri şi 20 g miere (2 linguriţe) se amestecă şi se aplică sub pansament pentru 12-24 ore. Se repetă până la vindecare.

Petrol lampant este şi el foarte util să se aplice zilnic dacă nu există alte tratamente, depinde cum reacţionează de fapt fiecare om în parte la fiecare preparat.

Dermatomiozita.

Tratament.

Se face tratament cu propolis intern câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură şi se înghite. Se face minimum 15 zile.

Se adaugă consumul drojdiei de bere câte 50g pe zi.

Băi călduţe local şi masaje sub apă caldă. Expunerea la soare ajută de asemenea.

Dermato-neuro miozita.

Tratament.

Se face tratament cu propolis intern câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură şi se înghite. Se face minimum 15 zile.



Se adaugă consumul drojdiei de bere câte 50g pe zi.

Băi călduţe local şi masaje sub apă caldă. Expunerea la soare ajută de asemenea.

Dermatoze alergice.

Tinctura de fructe de soc.

Sambucus nigra.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antifebril, depurativ foarte puternic, diuretic, antiseptic intestinal (acţionează în special asupra florei de putrefacţie), laxativ (în doze mici), purgativ puternic (în doze medii-mari), hipotensiv, stimulează refacerea epiteliului renal.

Indicaţii. Intern: obezitate, îngrăşare, acnee, psoriazis, sclerodermie, dermatoză alergică, boli de piele rezistente la alte forme de tratament, adjuvant în insuficienţa renală, tulburări hormonale, tulburări hormonale care apar în urma tratamentului cu anticoncepţionale sau corticoizi, constipaţie cronică şi acută (inclusiv formele rezistente la tratamentele clasice), reumatism, gută, alergie, psihice diverse (în special atunci când sunt asociate cu constipaţia).

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Detoxifiant.

Drenor şi purificator natural al organismului- Uz intern.

Preparat de Dacia Plant Sebeş.

Aşa cum o arată şi numele, acest remediu este prin excelenţă destinat eliminării substanţelor toxice sau nefolositoare din organism. Componenta sa de bază este tinctura din fructe de soc, un remediu tot mai celebru datorită efectelor sale de drenaj, de eliminarea apei din ţesuturi şi de reglarea greutăţii corporale. Însă acest produs are o acţiune mult mai complexă decât simpla tinctură din fructe de soc, el fiind recomandat în bolile de metabolism, de piele, ca adjuvant în afecţiunile degenerative, precum şi în bolile care apar datorită alimentaţiei incorecte sau ca urmare a încetinirii proceselor de eliminare a substanţelor reziduale din organism. Una din calităţile sale de bază este aceia de bază este aceia că face aşa numita „pregătire a terenului” sau drenajul (cum este numit în homeopatie), care permite ulterior o acţiune mai eficientă a celorlalte remedii naturale destinate tratării diferitelor boli şi tulburări.



Iată în continuare acţiunile şi indicaţiile acestui remediu, care decurg din proprietăţile farmacodinamice ale extractelor vegetale din componenţa sa:

Acţiuni: antialergic, antigutos şi antireumatic puternic, antioxidant, antiseptic mediu-slab, carminativ uşor, coleretic şi colagog mediu, diuretic şi depurativ puternic, expectorant, hipoglicemiant uşor, laxativ puternic, tonic amar, tonic hepatic, determină o scădere rapidă în greutate prin eliminarea surplusului de apă, prin normalizarea metabolismului şi stimularea funcţiilor de eliminare.

Indicaţii: constipaţie, constipaţie atonă, gută, reumatism, alergie, dermatoză alergică, acnee, eczeme infecţioase rezistente la tratament, sclerodermie (adjuvant), psoriazis (adjuvant), îngrăşare, obezitate, celulită, acumulare de apă în ţesuturi, îmbătrânire prematură, aspect îmbătrânit al pielii, intoxicaţii diverse (dar nu în faza acută), imunitate slăbită, atonie digestivă, hemoroizi.

Alte utilizări interne: varice şi tromboflebită, diabet (mai ales atunci când este asociat cu îngrăşare sau cu valori crescute ale colesterolului), tabagism şi alcoolism (este extrem de util în cure dedezintoxicare), adjuvant în afecţiuni tumorale (mai ales atunci când sunt însoţite de constipaţie), tulburări menstruale şi tulburări endocrine în general (pregăteşte foarte bine terenul pentru tratamente cu remedii naturale cu efect reglator hormonal), afecţiuni bronho-pulmonare cronicizate, adjuvant în ischemia cardiacă asociată cu îngrăşarea, adjuvant în arterita obliterantă.

Contraindicaţii: colită de fermentaţie, diaree cronică, slăbiciune fizică marcantă.

Dermatozele pielii capului.

            Sunt foarte multe asemenea dermatoze (favus, pitiriaz, micoze, psoriazis, etc) fiecare din acestea vor fi tratate la capitolul bolii respective în cazul în care există o asemenea afecţiune.

            În cazul în care este o dermatoză infecţioasă se va trata ca şi micoza de exemplu. În cazul în care este o dermatoză care se aseamănă cu psoriazis, cu cruste, atunci se va aplica tratamentul acestei afecţiuni.

            Restul afecţiunilor vor trece de la sine cu o bună igienă şi prin respectarea indicaţiilor de la întreţinerea părului.

            Se poate totuşi preventiv să se spele pe cap cu un săpun cu sulf. Sau să se spele pe cap cu diferite plante medicinale şi să se clătească cu oţet sau suc de lămâie cu apă.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close