Difenhidramina

 

Difenhidramina

Actiune terapeutica: Antihistaminic

Categorie de risc pentru sarcina: B

Denumire comerciala:


 

MOD DE ACTIUNE

Sedativ puternic, anticolinergic si antiemetic.


 

INDICATII

Reactii de hipersensibilitate. Rau de miscare (administrat doar PO). Parkinsonism (postencefalitic, arteriosclerotic, idiopatic, indus medicamentos / chimic). Facilitator al somnului (doar PO). Antitusiv (doar sirop / lichid).


 

CONTRAINDICATII

Topic în tratamentul varicelei sau arsurilor solare. Topic administrat pe suprafete tegumentare mari sau pe regiuni cu vezicule. Nu se folosesc produsele FR ce conttn difenhidramina în asociatie cu alte produse ce contin difenhidramina, inclusiv produse topice.


 

PRECAUTII

Risc crescut de reducere e proceselor cognitive la vârstnici. În raul de miscare, se administreaza toata doza profilactica cu 30 min înainte de calatorie si cu 1-2 h înaintea situatiilor ce pot precipita starea de rau. Se administreaza doze similare în timpul meselor si la culcare. Nu se foloseste mai mult de 2 saptamâni în tratamentul insomniei. Pentru administrarea IV, nu se dilueaza. Pentru adulti si copii nu se depaseste ritmul de administrare de 25 mg/min.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Capsule, capsule softgel, tablete masticabile, elixir, lichid, solutie, sirop, tablete 

Antihistaminic, antiemetic, împotriva raului de miscare, parkinsonism 

Adulti: 25-50 mg de 3-4 ori/zi, maxim 300 mg/zi. Copii, 6-12 ani: 12,5-25 mg de 3-4 ori/zi, maxim 150 mg/zi. 

Inducerea somnului 

Adulti si copii peste 12 ani: 50 mg la culcare. 

Antitusiv (doar sirop) 

Adulti: 25 mg la 4 h, maxim 150 mg/zi. Copii, 6-12 ani: 12,5 mg la 4 h, maxim 75 mg/zi. Copii 2-6 ani: 6,25 mg la 4 h, maxim 25 mg/zi. 

IV, IM profund 

Rau de miscare, parkinsonism 

Adulti: 10-50 mg, pâna la 100 mg la nevoie (maxim 400 mg/zi). Copii: 1,25 mg/kg (sau 37,5 mg/m 2 ) de 4 ori/zi, maxim 300 mg/zi divizat în 4 doze.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Poate provoca letargie; nu efectuati activitati ce necestia atentie sporita pâna la trecerea efectelor medicamentului. Folositi metode de protectie solara; poate provoca reactii de fotosensibilitate. Folositi guma de mestecat / bomboane fara zahar pentru reducerea uscaciunii mucoasei bucale. Evitati alcoolul sau alte deprimante SNC.


 

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila