Giardioza – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Giardioza

După stabilirea diagnosticului de giardioză pe date clinice şi de laborator, tratamentul cu tinctură de propolis concentraţie 33% (100 grame alcool 96% + 50 grame propolis curat) în doze de: 5 picături de la 1 la 2 ani, 10 picături de la 2 la 7 ani, 15 picături de la 7 la 14 ani şi 30 picături pentru adulţi, dimineaţa, înainte de micul dejun, pe zahăr sau pâine, timp de 10 zile, pauză 7 zile şi încă o cură de 10 zile, au determinat dispariţia manifestărilor clinice, iar probele de laborator s-au normalizat la sfârşitul ultimei cure de propolis în proporţie de 90%.

Tratamentul se face în acelaşi timp de către toţi membrii familiei.
Curele de propolis trebuiesc repetate la intervalul de 1 – 2 luni, în perioadele calde şi la 3 -~4 luni în perioadele reci.
Acest tratament nu prezintă nici un pericol pentru pacienţi, fiind un tratament natural, cu rezultate benefice asupra pacientului.

Giardioza Este o boală provocată de parazitul Giardia duodenalis. Infectarea se produce prin consumul alimentelor sau al apei contaminate cu chisturi.

Simptome: giardioza poate evolua asimptomatic sau cu un spectru larg de simptome, de la diareea uşoară (care se vindecă spontan), până la diareea cronică, cu malabsorbţie şi pierderea în greutate. Bolnavii prezintă un sindrom diareic care durează una până la câteva săptămâni. Incubaţia durează 1-7 zile şi este urmată de un debut care evocă o gastroenterită acută cu anorexie, greţuri, dureri abdominale, flatulenţă, diaree. La copii, se mai pot întâlni şi vărsături, intoleranţă la lactoză, oboseală cronică. Uneori apar tulburări alergice cutanate (urticarie, prurit nazal sau anal, eczeme, prurigo), respiratorii (astm, bronşite, rino-faringite) sau neuro-psihice (cefalee, ameţeli, astenie, insomnie, tulburări de atenţie).

Tratament. Odată diagnosticată, giardioza trebuie tratată chiar dacă nu se manifestă clinic, deoarece simptomele pot apărea tardiv, iar purtătorul este un factor de risc pentru cei din anturajul său. Tratamentul se face cu: Metronidazol, Tinidazol, Ornidazol sau Albendazol. La copii, se recomandă forma de suspensie lichidă Flagyl, tolerată bine şi cu o eficienţă ridicată.

Controlul eficienţei tratamentului se face prin examene coprologice, repetate la 7 zile. Eşecul tratamentului se poate datora unor cauze care ţin de parazit (sensibilitatea variabilă a paraziţilor faţă de medicamente) sau de gazdă (reinfecţie, autoinfecţie). De aceea, în absenţa unei surse evidente de infecţie, se repetă tratamentul folosind un medicament alternativ din altă clasă sau o combinaţie de medicamente care separat au dat greş.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afine, alune, anason, anghinare, bostan, buberic, cânepă, căpşun, ceapă, cicoare, cimbru de grădină, ciumăfaie, coacăz negru, coada racului, coada şoricelului, corn, cruşin, cuişoare, dalac, ferigă, fragi, frasin, frăsinel, genţiana, ghinţură, hrean, ipcărige, lămâie, măceş, măslin, morcov, negrilică, nucă, pătlagină, pelin,  ricin, rostopască, sfeclă de zahăr, soc, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afine (Vaccinum myrtylis) 100 g de fructe se consumă în fiecare dimineaţă. Este foarte util mai ales în cazul oxiurilor.

Alune (Corylus avellana) se consumă timp de 15 zile consecutiv în fiecare dimineaţă câte 1 linguriţă de ulei, înainte de orice alt aliment, apoi timp de 30 minute nu se mai consumă nimic.

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi. Preferabil câte una după fiecare masă cel puţin 15 zile.

Anghinare (Cynara scolymus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi. Este util pentru lambli şi oxiuri.

Bostan (Curcubita pepo)  seminţe- 2 linguriţe de seminţe de cojite se pun la 250 ml lapte şi se fierb timp de 15 minute. Sunt foarte bune contra limbricilor. Se consumă dimineaţa la trezire zilnic 3-4 zile, apoi pauză 5 zile şi se poate relua pentru încă 3 zile. Se poate adăuga la acest lapte şi miere.

Buberic (Scrophularia nodosa) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi. Este util pentru limbrici şi oxiuri.

Cânepa (Eupatoria canabium)- frunze- 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se strecoară. Se bea câteva zile la rând dimineaţa contra paraziţilor. Foarte bună contra limbricilor.

Căpşun (Fragaria viridis) 100 g de fructe se consumă în fiecare dimineaţă. Este foarte util mai ales în cazul oxiurilor.

Ceapă (Allium cepa) se taie o ceapă mare felii şi se va pune la 1 litru de vin de struguri. Se va lua apoi după 5 zile câte 50 ml din acest vin dimineaţa la sculare timp de 7 zile. În multe dintre cazurile de paraziţi este bine ca după o perioadă s-ar putea să mai fie din nou alţi paraziţi, pentru că primii care au fost au putut lăsa ouă din care s-au dezvoltat între timp alţi paraziţi. Deci este bine ca tratamentul să se mai reia în funcţie de tipul parazitului, între 5-15 zile au perioada de ieşire din ouă.

Cicoare (Cychorium intybus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi. Este util pentru lambli şi oxiuri. Se poate folosi şi rădăcina 1 linguriţă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma tot 3 căni pe zi.

Cimbru de grădină (Saturneja hortensis)– tinctură- 30-40 picături de 3 ori pe zi. Are acţiune antihelmitică, coleretică şi colagogă. Tinctură câte 15 picături diluate la 100 ml apă de 3 ori pe zi.



Ciumăfaie (Datura stramonium)  2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de frunze se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai importante remedii drenoare. Se poate folosi la orice paraziţi.

Coada racului (Potentilla anserina) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 2 linguriţe de plantă mărunţită (preferabil flori) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi.

Corn (Cornus mas) 100 g de fructe se consumă în fiecare dimineaţă. Este foarte util mai ales în cazul oxiurilor. Se mai poate folosi ceaiul din coajă 2 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Cruşin (Rhamnus frangula) 1 linguriţă se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se consumă pentru că ajută mărind peristaltismul intestinal.

Cuişoare (Syzygium aromaticum) se pune 10-15 bucăţi de cuişoare la 250 ml apă clocotită şi se acopere pentru 15 minute. Se consumă 2-3 căni pe zi. Este foarte util pentru faptul că ajută la „amorţirea „ sau chiar paralizarea paraziţilor şi apoi cu un laxativ se pot elimina foarte uşor.

Dalac (Paris quadrifolia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi.

Feriga (Dryopteris filiy mas) rădăcină- 0,5 centimetri de rădăcină se va fierbe în 1litru de apă timp de 5 minute, apoi strecurat. Se dă în toate cazurile de paraziţi când nu reuşeşte alt tratament. Se consumă 1 litru de ceai pe zi, până la dispariţia tuturor paraziţilor de orice fel. Se va da însă şi un purgativ după 2 ore şi se urmăreşte scaunul ca să se vadă când a ieşit parazitul (în cazul teniei trebuie urmărit să iasă capul).

Fragi (Fragaria vesca) 100 g de fructe se consumă în fiecare dimineaţă. Este foarte util mai ales în cazul oxiurilor.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Au proprietăţi vermifuge.

Frăsinel (Dictamnus albus) 1 g de pulbere de rădăcină la 100 ml apă. Se fierbe la foc mic 10 minute şi se strecoară. Se bea ceaiul călduţ 1-3 pe zi. Are proprietăţi diuretice şi vermifuge, dar este utilă şi la insuficienţa coronariană şi circulatorie.

Genţiana (Genţiana lutea) are un puternic efect antihelmitic.  Datorită gentianinei. Se va face o tinctură din rădăcină şi se vor lua 25 de picături diluate în 100 ml apă cu 30 minute înainte de cele 3 mese.

Ghinţură (Genţiana punctata) are un puternic efect antihelmitic.  Datorită gentianinei. Se va face o tinctură din rădăcină şi se vor lua 25 de picături diluate în 100 ml apă cu 30 minute înainte de cele 3 mese.

Hrean (Armoracia rusticona) ras cu miere- se va consuma în fiecare dimineaţă mai multe zile la rând.

Ipcărige (Gypsophila paniculat) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi. Este preferabil însă să se prepare la farmacii pentru a nu avea surprize fiind toxică, dar este un vermifug puternic.

Lămâie (Citrus lemon) Zdrobiţi o lămâie întreagă (cu coajă şi sâmburi). Lăsaţi-o la macerat 2 ore într-o jumătate de litru de apă rece, la care aţi adăugat o lingură de miere. Filtraţi şi beţi o ceaşcă mare la culcare. Dacă copiii au viermişori daţi-le să mănânce dimineaţa, pe stomacul gol, sâmburi de lămâie pisaţi şi amestecaţi cu miere.

Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară. Se beau în fiecare dimineaţă o cană şi seara alta. Este bine să fie îndulcite cu miere.

Măslin (Olea europea) se va lua în fiecare zi câte 1 lingură de ulei de măsline presat la rece, perioade mai lungi de timp. Se poate lua cu suc de lămâie, pentru a nu produce greaţă. Este un bun vermifug.

Morcov (Daucus carota) se consumă morcov rădăcină ras sau chiar suc de morcov zilnic.

Negrilică (Nigela sativa) se folosesc seminţele care se pun 2 linguri la 1 litru de vin de struguri. Se ţine apoi timp de 10 zile, timp în care se agită des şi apoi se strecoară. Se va lua apoi câte 1 lingură de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă câte una. Nigelona din această plantă este antihelmitică şi totodată ajută la dispariţia fenomenelor alergice.

Nucă (Juglans regia) se consumă timp de 15 zile consecutiv în fiecare dimineaţă câte 1 linguriţă de ulei, înainte de orice alt aliment, apoi timp de 30 minute nu se mai consumă nimic. Ajută şi la eliminarea teniei. Nu se consumă deloc lactate.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, perioade mai lungi.

Pelin (Artemisia absinthum) 3 linguri de pelin alb se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac clisme de 2 ori pe zi, în toate cazurile de viermi intestinali. Intern în acest timp se va lua dimineaţa câte 1 linguriţă de praf de pelin (obţinut prin măcinarea plantei cu râşniţa electrică ) în amestec cu miere. Este bine să se facă acest lucru câteva zile la rând, apoi pauză şi se repetă în funcţie de natura viermelui care există.

Ricin (Ricinus comunis) se ia 1 linguriţă de ulei în fiecare seară, perioade de 5 zile apoi pauză 7 zile şi se mai repetă o dată.

Rostopască (Chelidonia majs) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă în cursul întregii zile.

Sfeclă de zahăr (Beta vulgaris) fiartă cu puţin usturoi mărunţit se dă dimineaţa în cazul teniei.





Soc (Sambucus nigra) coajă verde 2 linguriţe se fierb timp de 15 minute în 250 ml apă şi se va consuma dimineaţa. Este foarte bună contra limbricilor. Se poate face o tinctură din 50 g de coajă pusă la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând des, după care se strecoară. Se va lua din această tinctură câte 15 picături diluate cu 100 ml apă. Se ia de 3 ori pe zi.

Usturoi (Allium sativum) Se fierbe o căpăţână de usturoi în apă dublă cantitativ ca şi cantitatea usturoiului, la foc mic până ce apa scade la jumătate. Se strecoară şi după răcire se va adăuga miere după gust. Acest decoct se poate păstra timp de 48 ore. Se dau copiilor până la 3 ani doar sub formă de clismă călduţă, seara înainte de culcare. Copiilor mai mari li se vor da 2 linguriţe seara înainte de culcare. Este bine să consume toţi cei din familie un asemenea preparat zilnic, timp de 7 zile apoi se va face o pauză de 5 zile şi se mai reia o dată

Usturoi fiert în lapte de 3 ori pe zi contra limbricilor.

Reţeta nr. 1: usturoi cu miere- se pune la fiert într-o oală smălţuită o parte usturoi spălat şi desfăcut în căţei, împreună cu 2 părţi apă. Se acopere vasul cu un capac şi se fierbe la foc domol până ce lichidul scade la jumătate. Se strecoară, se lasă să se răcească, se toarnă între-un pahar, adăugând 1 lingură de miere la 100 ml lichid.

Administrare: se dă seara în clismă călduţă copiilor de până la 3 ani, celor de 6-9 ani li se dă pe cale bucală câte 2 linguriţe seara, iar celor de 9-12 ani câte 3 linguriţe seara. Copiii mai mari şi adulţii beau câte un pahar de 150 ml o dată sau de 2 ori pe săptămână. Se continuă tratamentul încă o săptămână de la data la care nu se mai constată viermi intestinali.

Acţiune farmaceutică: împotriva ascarizilor, dar mai ales ale oxiurilor. Este folosit ca atare de pe vremea romanilor.

Atenţie! Preparatul ţinut mai mult de 2-3 zile la temperatura camerei sau de 7 zile la frigider, devine toxic şi trebuie aruncat. Ingredientele pot să nu fie tolerate de către unele persoane. De aceia, este nevoie de prudenţă şi de la caz la caz, de avizul medicului.

Contraindicaţii: Nu se dă bolnavilor care au temperatura crescută sau diabet zaharat.

Conservare: preparatul este cu atât mai activ cu cât este mai proaspăt. Pentru a evita acţiunea iritantă, este preferabil ca, după preparare să fie lăsat 1 oră şi apoi administrat copiilor foarte mici sau debili.

            Sirop cu usturoi: se va curăţii 200 g de usturoi care se va pune în 500 ml apă. Se pun la foc să fiarbă. După ce au început să clocotească se iau de pe foc. Se acopere şi se lasă 12 ore (de seara până dimineaţa.). Se strecoară apoi şi se pune lichidul rezultat într-o sticlă şi se mai pune peste acesta 500 g de miere. Se ţine astupat la rece. În cazul paraziţilor intestinali de orice fel se va lua în fiecare dimineaţă câte 1 lingură din acest produs de către adulţi şi 1 linguriţă copiii. Se poate păstra la rece bine închis 6 luni. 

Viermi intestinali la copii.

Curăţiţi de coajă 100 g seminţe proaspete de dovleac. Seara, în ajunul începerii tratamentului, bolnavului nu i se dă să mănânce. A doua zi i se dă seminţe sfărâmate ca să le înghită fără nici un adaos, iar după 6 ore de la administrare i se dă un purgativ şi se urmăreşte scaunul. Tratamentul durează 3-5 zile, timp în care copilul nu bea lapte ori produse lactate şi nu va mânca dulce.

-Faceţi o infuzie din 1 linguriţă de coacăz negru şi daţi bolnavului 2 căni de ceai zilnic. Cura durează 5-6 zile, timp în care copilul va mânca morcovi fierţi şi i se va urmări scaunul. După o pauză de 2 săptămâni, se reia tratamentul.



-Tinctura de cimbru ori de pelin alb se administrează copilului de 3 ori pe zi, câte 20 picături vreme de 5-6 zile răstimp în care se urmăreşte scaunul. Se diluează în 100 ml apă. Se repetă după 2 săptămâni.

-Tinctură de pelin, cimbru, lavandă. În părţi egale amestecate. Se va lua câte 20 picături de 3 ori pe zi sau 1 linguriţă adulţii, timp de 15 zile. Se pune diluat în 100 ml apă.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Elixir Dacic.

Bitter din 32 de plante. Uz intern şi extern.

Produs de Dacia Plant.

Este un tonic amar, după o reţetă originală, conţinând 32 de specii de plante româneşti selecţionate cu grijă. Deşi principala sa trăsătură este efectul tonic asupra digestiei şi ficatului (dat de plantele amre9, complexitatea amestecului face ca acest preparat 100% natural să aibă efecte mult mai ample după cum vom vedea în continuare.

Acţiuni. Intern: tonic amar puternic, tonic hepatic puternic, coleretic, colagog, calculolitic, antiseptic urinar şi intestinal puternic, stimulează digestia şi eliminarea, depurativ, diuretic, antispastic, antiinflamator, laxativ uşor, detoxifiant, febrifug uşor, calmant al spasmelor digestive.



Extern: cicatrizant bun, antiseptic, regenerativ epitelial.

Indicaţii.

Intern: hepatită, icter, dischinezie biliară, adjuvant în litiaza biliară, dispepsie, aerofagie, colecistită acută şi cronică (indiferent de etiologie), colecistită diskinezică, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, constipaţie (în special cea provocată de sedentarism, de tulburări hepatice sau de disfuncţii biliare), valori crescute ale colesterolului, tulburări de apetit alimentar, indigestii, digestie dificilă, infecţii renale şi urinare, adjuvant în infecţii intestinale şi în parazitoze digestive, stări de vomă, dureri de cap la bolnavii cu probleme biliare şi hepatice, adjuvant în stări gripale (pentru efectul uşor depurativ în primul rând), astenie fizică şi psihică.

Extern: tăieturi şi arsuri de gravitate medie la nivelul pielii, răni infectate, eczeme infecţioase, procese inflamatorii la nivelul pielii, adjuvant în acnee şi în tratamentul furunculelor.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Antigiardia.

Distruge pe cale naturală Giardia şi paraziţii intestinali. Uz intern.

Preparat de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni: vermifug, purificator, tonic amar, stimulent al secreţiilor gastrice, antiinflamator la nivelul mucoasei gastro-intestinale.

Indicaţii: viermi intestinali, infecţii cu protozoarul giardia lamblia, anorexie, digestie lentă, acumulări de toxine în organism, diskinezie biliară.

Precauţii: în cazul ulcerului gastric acest preparat va fi administrat cu prudenţă.

Alte recomandări şi observaţii: tratamentul trebuie să dureze 21 de zile, se face o pauză de 10 zile după care se reia dacă este cazul.

Este bine complectat cu uleiul de seminţe de dovleac (obţinut prin presare la rece), din care se administrează 2 linguriţe zilnic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close