Hipervâscozitate sangvină.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: lămâi, pătlăgeaua roşie, secară, ţelină.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Lămâi (Citrus lemon) se spală bine lămâia (se preferă cele care sunt mai galbene şi mai coapte ) se taie apoi în jumătate şi se stoarce sucul din ea. Se taie apoi felii subţiri şi se pune cu 250 ml apă la fiert până se moaie pulpa lămâiei. Se acopere apoi şi se lasă să se răcească acoperită. Se strecoară şi se amestecă apoi cu sucul obţinut înainte din lămâie. Se poate bea îndulcit cu miere după gust dacă nu aveţi contra indicaţii. Se poate consuma în cură de 2 lămâi pe zi, timp de 30 zile.
Se mai poate consuma sucul cu apă- tot sub formă de cură. În prima zi se va consuma sucul de la 1 lămâie, apoi în fiecare zi se mai adaugă sucul de la încă o lămâie, până se ajunge la 10 lămâi pe zi, moment în care se va începe să se scadă tot cu câte o lămâie pe zi.
Pătlăgeaua roşie (Lycopersicon esculentum) se indică folosirea sucului de roşii proaspete obţinut cu storcătorul de fructe. Se consumă 200 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute, înainte de fiecare din cele 3 principale. Se poate continua perioade lungi de timp.
Secară (Secale cereale) se pun 2-4 linguri de seminţe la fiert şi se fierb până se moaie apoi se consumă atât apa de pe ele cât şi seminţele. Se poate consuma cu frunze de pătrunjel tăiate mărunt. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi, perioade lungi de timp.
Ţelina (Apium graveolens) este un excelent drenor hepatic, tonic al sistemului nervos şi hipotensor, acţionând şi asupra epitelului renal, determinând creşterea urinei eliminate. Stimulează activitatea de drenare a bilei, provoacă apariţia ciclului menstrual întârziat. Se fierb 3 linguri de rizomi mărunţiţi la 1 litru de apă timp de 20-30 minute. Strecuraţi şi apoi beţi 2 căni pe zi. Se pot folosi şi frunzele- 4 linguri de frunze mărunţite se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.