Limfogranulomatoza malignă – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

LIMFOGRANULOMATOZA MALIGNĂ.

(boala Hodgkin).

Proliferarea tumorală a celulelor sistemului limfo-reticular. Unii consideră că ar fi de natură infecţioasă (TBC, virusală). După localizare, deosebim o formă ganglionară, una viscerală (ex pulmonară) şi una osoasă. După evoluţie, poate fi localizată numai asupra unei singure regiuni ganglionare (ex. regiunea cervicală, axilară, inghinală), în stadiul I, în stadiul II se localizează pe cel puţin 2 regiuni. În stadiul III este generalizată în diferite organe şi oase. Debutează încet, începe cu mărirea unui singur ganglion limfatic, bolnavul oboseşte, este inapetent, când are febră (caracteristică, ondulantă), prurit, mărirea de volum a splinei şi ficatului. Limfogranulomatoza ne tratată poate dura 5-10 ani, dar poate evolua şi acut. Tratamentul în stadiul prim constă în extirparea ganglionului bolnav, în stadiile avansate se întrebuinţează radiaţii de intensitate mare (telecobalt, supervolt, accelerator liniar) şi chiar tratament citostatic.

Pronosticul este mai bun în stadiul I, în stadiile avansate fiind problematic.

Se poate face tratamentul de la cancer.

Repaus la pat şi tratament la spital în faza acută sau iniţială. După ieşirea din spital se va institui un regim alimentar bogat în vitamine. Aceasta presupune administrarea de sucuri de legume şi fructe zilnic minimum 600 ml. Acestea vor fi luate înainte de masa propriu zisă cu 15-30 minute.

Muncă uşoară, fără eforturi fizice şi intelectuale, iar în cazurile înaintate se va pensiona.

Se mai poate lua zilnic o lămâie care va fi stoarsă de suc, apoi coaja cu pulpa se va tăia felii mici care se vor pune la 250 ml apă. Se fierb până se va muia coaja. Se acopere şi se lasă să se răcească. Se va strecura peste sucul obţinut anterior. Se îndulceşte cu miere după gust. Se face zilnic.

-Lăptişor de matcă câte 1 g pe zi timp de 20 zile apoi 7 zile pauză după care se va putea relua.

-Se mai poate asocia câte un ceai pe zi sau chiar două din unul din următoarele plante medicinale: brad, buberic, busuioc, căpşun, cerenţel, coacăz negru, coada calului, creţuşcă, crin alb, lichen de Islanda, mur, muşeţel, nuc, pătlagină, pătrunjelul câmpului, secară, sorbestrea, toporaş, turiţă mare, zmeur.

-Grâu încolţit zilnic câte minimum 100 g.

-Suc de ovăz obţinut din mlădiţe tinere câte 50 ml de 3 ori pe zi. La început se poate da diluat până se va obişnui organismul cu el.

Extern:

-cataplasme cu plantele medicinale următoare: brusture, cartof (tubercul fiert), ceapă coaptă aplicată cataplasmă, dovlecel fiert şi aplicat cald sub formă de cataplasmă, măr copt, nap felii de rădăcină, tătăneasă, urzică moartă albă.



-cataplasme cu pâine muiată în oţet de mere şi miere.

-cataplasme cu foi de varză zdrobite.

-cataplasme cu argilă.

Acestea se vor ţine în funcţie de toleranţa locală a fiecăruia, dar este preferabil să fie ţinute peste 12 ore pe zi. De fiecare dată se va schimba cu alta proaspătă.

Se poate încerca comprese cu zer care sunt foarte eficiente sau cu brânză de vaci.

-Cura de dezintoxicare.

-Apiterapie.

-Plantele medicinale.

-Minerale.

-Vitamine.

-Întărirea imunităţii.

-Autosugestie.

-Argila.

Se mai poate asocia câte un ceai pe zi sau chiar două din unul din următoarele plante medicinale: brad, buberic, busuioc, căpşun, cerenţel, coacăz negru, coada calului, creţişoară, crin alb, lichen de Islanda, molid, mur, muşeţel, nuc, pătlagină, pătrunjelul câmpului, pin, plop negru, secară, sorbestrea, toporaş, turiţă mare, zmeur.

Modul de preparare al plantelor medicinale.

Praf din plante se obţine din planta uscată care se macină cu râşniţa de cafea apoi se cerne cu sita fină. Se ia câte 1 linguriţă de praf care se pune în gură pentru 15 minute, apoi se înghite cu apă. Se ia întotdeauna înaintea meselor cu 15 minute, adică pe stomacul gol şi apoi nu se mai consumă nimic timp de 15 minute. Este cea mai eficientă metodă de administrare, având cele mai multe principii din plante.

Brad (Abies alba) 2 linguriţe de muguri sau vârfuri mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma îndulcite cu miere câte 3 căni pe zi. Extern se pot face comprese cu acest ceai aşa cum este sau cu cantitate dublă de plantă. Se pot face chiar şi băi generale.

Buberic (Scrpphularia nodosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este una dintre plantele cele mai eficiente pentru această afecţiune. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde.





Căpşun (Fragaria viridis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcină şi rizomi se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi extern se pot pune comprese. Se poate lua intern şi sub formă de praf.  Ajută în cazul secreţiilor la diminuarea lor.

Coacăz negru (Ribes nigrum) praf din fructe sau câte 2 linguri de fructe proaspete de 3 ori pe zi. Se ia în special de cei care fac tratamente chimioterapie, etc, ajutând să suporte mai uşor tratamentul.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde. Ajută şi la diminuarea secreţiilor.

Crin alb (Lilium candidum) se pune 1 linguriţă de bulb la fiert cu 200 ml lapte timp de 10 minute, la foc mic. Se strecoară şi se pun comprese externe.

Lichen de Islanda (Cetraria islandica) 1 linguriţă de licheni mărunţiţi se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi extern se pot pune comprese. Se poate lua intern şi sub formă de praf. Este un foarte bun antibiotic.

Molid (Picea albis) 2 linguriţe de muguri sau vârfuri mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma îndulcite cu miere câte 3 căni pe zi. Extern se pot face comprese cu acest ceai aşa cum este sau cu cantitate dublă de plantă. Se pot face chiar şi băi generale.

Mur (Rubus fruticosus) se folosesc ramuri tinere şi muguri 1-2 linguriţe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Extern se poate pune cataplasmă caldă cu plantele fierte. Se mai poate folosi intern şi sub formă de praf.



Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă. Se consumă 2-3 căni. Extern se poate pune ulei 100 ml cu 20 g flori mărunţite şi fierte pe baie de apă pentru 2-3 ore. Se aplică local prin ungeri.

Nuc (Juglans regia) se pot folosi mugurii 1 linguriţă de muguri mărunţiţi fierţi pentru 10 minute, în 250 ml apă. Se strecoară şi se fac comprese locale de mai multe ori pe zi. Frunzele mărunţite se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb la foc mic pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se folosesc extern.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde.

Pătrunjelul câmpului (Pimpinella saxifraga) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni. Se poate folosi şi sub formă de praf. Rădăcina 1 linguriţă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni. Extern din oricare se poate aplica compresă cu ceai sau cataplasme cu planta.

Pin (Pinus silvestris) 2 linguriţe de muguri sau vârfuri mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma îndulcite cu miere câte 3 căni pe zi. Extern se pot face comprese cu acest ceai aşa cum este sau cu cantitate dublă de plantă. Se pot face chiar şi băi generale.

Plop negru (Populus nigra) se pun 2 linguriţe de muguri mărunţiţi la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic puternic. Extern se poate pune compresă cu ceai sau cataplasme cu planta fiartă aplicată călduţă.

Secară (Secale cereale) se fierb seminţele şi se consumă atât apa în care au fiert cât şi seminţele fierte. În fiecare zi se poate consuma până la 500 g de seminţe fierte. Extern se aplică compresă cu lichidul acesta aplicat cald.

Sorbestrea (Sanquisorba officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde.

Toporaş (Viola odorata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf şi extern se pot pune comprese cu ceai sau cataplasme cu plantele fierte. Se aplică calde.

Zmeur (Rubus idaeus) se folosesc ramuri tinere şi muguri 1-2 linguriţe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Extern se poate pune cataplasmă caldă cu plantele fierte. Se mai poate folosi intern şi sub formă de praf.

-Grâu încolţit zilnic câte minimum 100 g.

-Suc de ovăz obţinut din mlădiţe tinere câte 50 ml de 3 ori pe zi. La început se poate da diluat până se va obişnui organismul cu el.



Extern:

-cataplasme cu plantele medicinale următoare: brusture, cartof (tubercul fiert), ceapă coaptă aplicată cataplasmă, dovlecel fiert şi aplicat cald sub formă de cataplasmă, măr copt, nap felii de rădăcină, tătăneasă, urzică moartă albă sau eventual cu cele de mai sus..

-cataplasme cu pâine muiată în oţet de mere şi miere.

-cataplasme cu foi de varză zdrobite.

-cataplasme cu argilă.

Acestea se vor ţine în funcţie de toleranţa locală a fiecăruia, dar este preferabil să fie ţinute peste 12 ore pe zi. De fiecare dată se va schimba cu alta proaspătă.

Se poate încerca comprese cu zăr care sunt foarte eficiente sau cu brânză de vaci.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close