Oxiuraza – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Oxiuraza.

(enterobioza)

  Oxiurul este un parazit de formă cilindrică Enterobius vermicularis din clasa nematodelor. Masculul are în lungime 2-5mm, cu partea posterioară întoarsă în formă de cârjă, iar femela mai mare până la un cm. În lungime şi cu extremităţile drepte.

   Ouăle parazitului sunt depuse de femela acestuia în regiunea anală, unde devin infecţioase în câteva ore. Transmiterea se face cu ajutorul acestor ouă, care se împrăştie în mediul extern ajungând la alte persoane, odată cu alimentele contaminate.

    Se mai poate însă ca să ajungă de la anus după ce s-au dezvoltat din nou în organism în intestin şi să formeze alte ouă.

     Se localizează în cec, apendice, prima porţiune a intestinului gros şi chiar în ultima porţiune a ileonului, excepţional ajung în alte organe.

            De la data infestării până depune ouăle trec de regulă 2 săptămâni.

     Simptome: pe lângă pruritul anal şi nazal, de natură alergică, cei infestaţi acuză şi o serie de tulburări digestive. Durei abdominale preombilicale, sau în fosa iliacă dreaptă, greţuri, vărsături şi tulburări de tranzit intestinal. Tenesmele şi scărpinatul în regiunea anală, pot să producă hemoroizi sau prolaps rectal. In apendice poate să producă criză apendiculară prin congestia şi inflamarea acestuia. La fetiţe pot să mai producă vulvo-vaginite. Mai pot produce fenomene neuro-psihice datorate mecanismului toxico-alergic.

      Tratament:

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, alune, arahide, căpşuni, cimbru, coada şoricelului, coriandru, dovleac, ferigă, floarea soarelui, genţiană, iarbă mare, ipcărige, lămâi, măceş, măslin, mentă, nuc, pătrunjel, pelin, piersici, ricin, săpunariţă, usturoi, varză, vetrice.  

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de fructe uscate se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 2-3 căni pe zi, în cure de mai lungă durată.



Alune (Corylus avelana) se consumă fructele câte 100 g în fiecare dimineaţă timp de 15-20 zile.

Arahide se consumă fructele câte 100 g în fiecare dimineaţă timp de 15-20 zile.

Căpşuni (Fragaria viridis) se consumă zilnic perioade mai lungi de timp fructe dimineaţa la trezire.

Cimbru (saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se mai poate folosi şi tinctura câte 10-20 picături de 3 ori pe zi, diluate cu 100 ml apă. Este suficient să se facă 3 zile pe săptămână.

Coada şoricelului (Achilea milefolium) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 1 cană în fiecare dimineaţă.

Coriandru (Coriandrum sativum) se folosesc fructele. 4 linguriţe de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se bea în fiecare dimineaţă.

Dovleac (Cucumis pepo) se consumă câte 50 g de seminţe dimineaţa la trezire, eventual curăţite, mărunţite şi amestecate cu miere în părţi egale. Se mai poate consuma uleiul de bostan presat la rece câte 1 lingură în fiecare dimineaţă mai multe zile la rând. De asemenea pentru a fi mai agreabil acesta se poate pune pe el suc de lămâie. Se poate consuma şi pulpă de dovleac fiartă sau coaptă în fiecare zi câteva zile la rând, câte minimum 100 g. Se găseşte la toate magazinele naturiste ulei de dovleac şi se ia câte 1 linguriţă cu 30 de minute înainte de fiecare masă (din cele 3). După acesta 30 minute nu se mănâncă nimic. Se face timp de 10 zile, apoi 10 zile pauză şi se reia tratamentul încă o dată.

Ferigă (Dryopteris felix mas)- 0,5 g de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se bea zilnic câte 1 cană dimineaţa 3 zile, apoi pauză 7 şi se mai repetă încă 3 zile. Se ia după el un purgativ.

Floarea soarelui (Helyanthus annus) câte o linguriţă de ulei dimineaţa. Este mai bine dacă se poate înlocui cu seminţe crude ne sărate şi ne prăjite, care se vor lua câte 100g de 2 ori pe zi.

Genţiană (Gentiana lutea) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se poate consuma în fiecare dimineaţă câte 1 cană. Se poate îndulci cu miere.

Iarbă mare (Inula helenium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 2 căni pe zi şi se poate face în fiecare dimineaţă câte 1 clismă.

Ipcărige (Gypsophila paniculat) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 2 căni pe zi şi se poate face în fiecare dimineaţă câte 1 clismă.

Lămâi (Citrus lemon) se consumă zilnic lămâi cu pulpă cu tot şi se zdrobesc şi seminţele şi se înghit.

Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se consumă zilnic 2-3 căni.





Măsline (Olea europea) ulei preferabil extra-virgin câte o linguriţă dimineaţa.

Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 2 căni pe zi şi se poate face în fiecare dimineaţă câte 1 clismă.

Nuc (Juglans regia) se consumă fructe miez câte 100 g de miez dimineaţa sau dacă nu se poate folosi câte 1 linguriţă de ulei de nuc dimineaţa.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 500 ml apă şi se fierbe până va scădea apa la jumătate. Se consumă 2 astfel de căni pe zi, perioade lungi de timp.

Pelin (Artemisia absinthum) 2-3 g de praf în amestec cu miere se ia dimineaţa pe stomacul gol timp de 5 zile consecutiv, apoi 10 zile pauză şi se repetă pentru încă 5 zile.

            Se mai pot face în acest timp clisme cu pelin. Se pune la fiert apa (500 ml) şi când clocoteşte se va pune 2 linguri de pelin mărunţit. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi când ajunge la temperatura corpului se vor face clisme fără presiune în fiecare zi timp de 5-6 zile, apoi pauză 10 zile şi apoi se reiau pentru încă 5 zile.

Piersici (Prunus persica) se consumă zilnic fructe şi de asemenea se sparg 4-7 seminţe, se curăţă de coajă şi se consumă în fiecare zi.



Ricin (Ricinus comunis) în fiecare seară se ia o linguriţă de ulei de ricin. Se găseşte la toate farmaciile.

Săpunariţă (Saponaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 2 căni pe zi şi se poate face în fiecare dimineaţă câte 1 clismă.

Usturoi (Allium sativum) În 150 ml oţet de mere cu miere se fierbe o căpăţână de usturoi, curăţată şi pisată şi 2 linguri de miere de albine. Se fierb pentru 5 minute la foc mic. Se strecoară şi din amestecul acesta se va lua în cursul zilei 1-2 linguri o dată şi se poate lua de 2 ori (preferabil după masa de la prânz şi cină. Se face acest lucru 3-5 zile. Se face o pauză de 10 zile după care se va relua pentru 3 zile din nou exact la fel. Se poate de asemenea consuma un ceai făcut dint-o linguriţă de usturoi pisat pus la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2 căni pe zi. Există în comerţ şi capsule cu usturoi care nu au acelaşi miros.

 Este suficient să se consume în fiecare zi timp de 15 zile câte 3 căţei de usturoi dimineaţa şi să scăpaţi de aceşti paraziţi. Se poate de asemenea consuma usturoiul şi fiert în diferite preparate culinare cu rezultate tot atât de bune. Arsenul din acesta ajută la paralizarea acestor paraziţi care dacă se va lua apoi ulei sau seminţe de dovleac sau chiar un purgativ vor fi eliminaţi.

Varză (Brasica oleracea) se consumă suc de varză zilnic câte 200 ml sau se consumă varză crudă. Se mai poate de asemenea consuma moare de pe varză zilnic câte 200-600 ml în cure de 20 zile.

Vetrice (Chrysanthemum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 2 căni pe zi şi se poate face în fiecare dimineaţă câte 1 clismă.

  Se va lua tinctură de propolis. Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă.



    Dimineaţa este bine să se ia o lingură de ulei la trezire. De asemenea seminţele de dovleac, arahidele, nucile, alunele sunt foarte indicate datorită uleiului pe care-l conţin.

   Reţeta 1: usturoi- se pun la fiert într-o oală 1 parte usturoi desfăcut de pe căpăţână dar ne curăţit cu 1 parte usturoi şi 2 părţi apă. Se fierbe la foc domol până lichidul scade la jumătate. Se strecoară se lasă să se răcească, se toarnă într-un pahar adăugând 1 lingură de miere la 100 ml lichid.

Se dă seara sub formă de clismă la copiii până la 3 ani. La cei 6-9 ani li se dă să înghită 2 linguriţe seara, la cei între 9-12 câte 3 linguriţe. La adulţi şi copiii peste 12 ani câte 150 ml o dată sau de 2 ori pe săptămână. Se continuă tratamentul încă o săptămână de la data la care se constată că nu mai sunt viermi. Preparatul se poate ţine maximum 3 zile, apoi se aruncă.

Contraindicaţii: nu se dă celor cu temperatura crescută, celor cu diabet zaharat. Copii mai gingaşi este bine să li se dea abia după 1 oră de la preparare. Atenţie că nu toată lumea poate să-l ia există unii care au alergie la componente, caz în care nu se dă.

   Se pune şi la această afecţiune accent pe igienă şi pe faptul că în mod obligatoriu va trebui să facă acest tratament fiecare om din familie.

            Se pune 20 g de mentă la 1litru de vin. Se ţine timp de 10 zile apoi se strecoară. Se pune miere după gust (50-200 g) şi se va lua câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi, adulţii şi 1 lingură de 3 ori pe zi, copiii. Se va consuma înainte de mese cu 15 minute. Nu se consumă lapte sau produse lactate.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close