Penciclovir – Herpes Labial

Sharing

Penciclovir
Actiune terapeutica: Antiviral
Categorie de risc pentru sarcina: B

MOD DE ACTIUNE

Este activ împotriva virusului herpes simplex, inclusiv HSV-1 si HSV-2. Nu se absoarbe prin piele.

INDICATII

Tratamentul herpesului labial recurent la adulti.


CONTRAINDICATII

Lactatia. Aplicarea medicamentului pe mucoase.


PRECAUTII

 

Folositi cu precautie daca aplicati în jurul ochilor datorita posibilitatii iritatiei. Efectul medicamentului la pacientii imunocompromisi nu a fost determinat. Siguranta si eficacitatea administrarii la copii nu a fost determinata.

Înecepeti tratamentul de îndata ce este posibil în timpul prodromului sau când apar leziunile. Folositi doar pe buze si fata.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Dermatologice: reactii la locul aplicarii, hipoestezie, anestezie locala, rash eritematos, prurit, durere, reactii alergice. Diverse: cefalee, pervertirea gustului.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

CREMA
Herpes labial

Aplicati la fiecare 2 h cât timp sunteti treaz timp de 4 zile.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Spalati-va pe mâini înainte si dupa aplicare. Aplicati la fiecare 2 h cât timp sunteti treaz timp de 4 zile de la primele simptome. Evitati contactul cu membranele si ochii; aplicati doar pe buze si fata. Folositi o crema de soare si balsam pentru buze cu protectie solara atunci când va expuneti la soare pentru prevenirea recurentelor si diminuarea intensitatii episoadelor. Anuntati daca leziunile nu se amelioreaza sau daca apare un miros urât sau o scurgere purulenta.

 


 

 

 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Penciclovir – Herpes Labial
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!