Plopul Negru

Dă Share să știe și altii!!
Shares

PLOPUL NEGRU

Populus nigra Fam. Salicaceae.

Denumiri populare: pliop negru, plopotaş, plutaş.

Descriere- arbore înalt de 20-30m ce creşte în luncile apelor sau în locurile umede. Are tulpina ramificată, frunzele alterne, triunghiular-ovale şi ascuţite la vârf. Peţiolul frunzelor este comprimat lateral în partea superioară. Florile sunt unisexuat dioice, nu au periant şi sunt reunite în amenţi. Amentul masculin este format din numeroase flori, fiecare având la bază câte o bractee nepăroasă cu marginea divizată, şi o cupă mică ce conţine 12-20 stamine cu antere roşietice. Amentul femel are numeroase flori, fiecare găsindu-se la subţioara unei bractee divizate, fără peri şi având într-o cupolă mică un ovar unilocular cu 2 carpele. Fructul este o capsulă dehiscentă.

În tradiţia populară: mugurii se adunau primăvara, înainte de a încolţii şi se afumau cu ei prin casă, punându-se pe cărbuni aprinşi, cu tămâie, pentru miros şi ca dezinfectant al odăilor unde au zăcut bolnavii. Cu muguri de plop fierţi în untură şi ceară de albine, se făcea o alifie din care se ungea de 2 ori pe zi, la hemoroizi şi bube dulci. Ramurile tinere, arse şi făcute cărbuni, apoi pulverizate şi trecute prin sită deasă, se luau pentru uşurarea naşterii. Praful de cărbune se punea şi pe răni învechite, cu miros urât.

 Decoctul mugurilor amestecat cu untură de porc se folosea la arsuri, inflamaţii, hemoroizi. Muguri puşi în ţuică, se ţineau 2-3 săptămâni apoi se bea ţuica cu linguriţa la toate bolile grele.

Compoziţie chimică: oficinali sunt mugurii (Gemmae Populi) mugurii de plop conţin glicozizi fenolici, salicina şi populina, 0,5% ulei volatil format din betulenol, d-humulen, alfa-cariofilen, glucozizi, salicina (salicozida), populina, compuşi de natură flavonică: heterozide- crizol şi tectocrizol, cca 1,5% taninuri, rezine (răşini), ulei gras, acid malic şi galic, saponine, manitol, ceară, flavonele (le dau culoarea galbenă), etc.

Acţiune farmaceutică: astringent, antiseptică datorită heterozidelor fenolice, uşor antiinflamatoare şi slab analgezică. Proprietăţi balsamice, calmant al căilor urinare, expectorant, diuretic imprimat de flavone, antiinflamator renal, cicatrizant. Mugurii au fost întrebuinţaţi la prepararea unui unguent antihemoroidal (unguentum populi). Empiric se mai utilizează în reumatism sub formă de infuzie sau decoct. Extern în inflamaţii, leziuni ale pielii, degerături sau în loţiuni capilare. Cărbunele de lemn de plop poate fi utilizat ca absorbant şi ca cicatrizant în ulceraţiile pielii sau în răni cangrenate. Scoarţa are proprietăţi tonice, astringente, antiscorbutice şi febrifuge.

Cărbunele vegetal obţinut din lemnul său pentru absorbţia gazelor şi substanţelor toxice produse de flora microbiană din intestinul gros.

Se poate folosi la următoarele afecţiuni: acnee, actinomicoze, adenofibroame, afecţiuni renale, afecţiuni tumorale benigne, alopecie, amigdalită, arsuri, artrită, astm bronhic, balonări, boala canceroasă, boli reumatice, bronşite acute şi cronice, cancer, candidoze, chisturi, cistite, colite de fermentaţie şi de putrefacţie, degerături, dermatomicoze, diaree, dureri de cap, dureri de gât, eczeme infecţioase, febră, fibroame, fisuri diverse, foliculite, gripă, guturai, gută, hemoroizi, imunitate scăzută, infecţii cutanate, infecţii renale, inflamaţiile căilor urinare, intoxicaţii, leucoree, litiaze urinare, nevralgii, piodermite, răni greu vindecabile, răni provenite din arsuri, reumatism, spondiloză, tuberculoză, tuse, ulcer gastric, ulceraţii inclusiv cele atone sau vechi, ulcer varicos.

Mod de folosire: Intern- o linguriţă de muguri zdrobiţi se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi.

Tinctură din 50 g muguri zdrobiţi, care se vor pune în 250 ml alcool alimentar, de 70°. Se vor ţine timp de 15 zile agitând des. Se strecoară după 15 zile. Se vor lua câte 30 de picături de tinctură care se pun pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură şi se înghit. Nu se va dilua cu apă pentru că se vor lipi de marginea paharului şi nu se va putea verifica ce cantitate se ia. Se ia de 3 ori pe zi în acest fel în afecţiunile de mai sus. Niciodată nu se pune în apă sau ceai pentru că nu mai are efect.

-Se mai poate amesteca şi cu alte plante potenţându-şi efectele.

Extern: sub formă de băi pentru vindecarea rănilor provenite din arsuri sau băi de şezut în hemoroizi şi alte afecţiuni. Infuzie din 2 linguriţe de plantă pusă în 250 ml apă clocotită.

Alifie– 20 g de muguri zdrobiţi se amestecă cu 5 ml de alcool de 90°. Se vor lăsa pentru 24 ore acoperiţi, după care se va adăuga 100 g de untură de porc proaspătă nesărată. Se vor fierbe pe baia de apă timp de 2-3 ore, în funcţie de cât de tare fierb şi apoi se strecoară caldă şi se pune în cutiuţe de capacitate mai mică. Se poate folosi extern fiind foarte eficientă.

Unguent din 100 g de muguri zdrobiţi care se vor pune la fiert, cu 300 ml de apă. Se vor fierbe timp de 3 ore, după care se vor strecura. Se mai adaugă apoi 150 ml de ulei vegetal şi 50 g de ceară de albine. Se pun pe baia de apă şi se fierb până se topeşte ceara. Se ia şi se va amesteca până la răcirea deplină. Se pun apoi în cutiuţe mici. Se foloseşte extern.

Cărbune de plop se va măcina cu râşniţa de cafea şi se va lua intern, câte o linguriţă în balonări sau alte dereglări ale aparatului digestiv. Se poate folosi şi la spălături vaginale mai ales în leucoree. În cancerul uterin se foloseşte cărbune pus în săculeţ de tifon care se introduc în vagin.

Ulei 150 ml în care se vor pune 50 g de muguri zdrobiţi. Se va ţine la căldură pentru 4 săptămâni, după care se strecoară. Se poate folosi intern câte o linguriţă sau extern la pansamente.

Extract moale- pe o farfurioară curată se pun 3 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi se lasă să se evapore la temperatura camerei până când volumul scade de 3 ori. Va rezulta o linguriţă dintr-o pastă moale, lipicioasă şi cu miros de propolis- extractul moale din muguri de plop. Acest extract se aplică după dezinfectarea prealabilă a zonei tratate, pe răni şi arsuri, pe ulcere varicoase, pe hemoroizi sau eczeme infecţioase, pentru care este un adevărat elixir.



Mod de folosire pe afecţiuni:

Acnee- se tamponează cu tinctură de 2-3 ori pe zi locurile afectate.

Actinomicoze- pe o farfurioară curată se pun 3 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi se lasă să se evapore la temperatura camerei până când volumul scade de 3 ori. Va rezulta o linguriţă dintr-o pastă moale, lipicioasă şi cu miros de propolis- extractul moale din muguri de plop. Acest extract se aplică după dezinfectarea prealabilă a zonei tratate.

Adeno-fibroame- sunt deosebit de receptive la tratamentul intern şi extern cu muguri de plop. Intern se ia tinctură, câte 50 de picături de 4 ori pe zi, iar extern se fac comprese cu tinctură care se aplică pe zona afectată vreme de 2 ore. Compresele se aplică o dată la 2-3 zile, iar după ce se ia compresa, pielea se ţine la aer liber vreme de un sfert de oră, după care se unge cu o cremă pentru refacerea tegumentului.  

Afecţiuni renale– sunt foarte eficient combătute de tinctura de muguri de plop, care elimină infecţia, reduce senzaţia de arsură sau usturime la urinare, favorizează cicatrizarea ţesuturilor lezate şi inflamate. Se iau 60 de picături dizolvate în miere, de 4-5 ori pe zi. În plus se beau ceaiuri diuretice (soc, tei, măghiran, mesteacăn, osul iepurelui, etc) sau se ia cu tinctură de ienupăr diluată în apă (1 linguriţă la jumătate de pahar de apă) pentru stimularea diurezei. Rezultate apar în 48 de ore.

Afecţiuni tumorale benigne– sunt deosebit de receptive la tratamentul intern şi extern cu muguri de plop. Intern se ia tinctură, câte 50 de picături de 4 ori pe zi, iar extern se fac comprese cu tinctură care se aplică pe zona afectată vreme de 2 ore. Compresele se aplică o dată la 2-3 zile, iar după ce se ia compresa, pielea se ţine la aer liber vreme de un sfert de oră, după care se unge cu o cremă pentru refacerea tegumentului.

Alopecie– se fac spălături cu decoct, o dată pe zi şi se fricţionează bine pielea capului cu decoct.

Amigdalită- patru linguri de miere se combină cu 4 linguri de tinctură de muguri de plop. Se consumă acest preparat pe parcursul unei zile câte o linguriţă din oră în oră.

Arsuri– pe o farfurioară curată se pun 3 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi se lasă să se evapore la temperatura camerei până când volumul scade de 3 ori. Va rezulta o linguriţă dintr-o pastă moale, lipicioasă şi cu miros de propolis- extractul moale din muguri de plop. Acest extract se aplică după dezinfectarea prealabilă a zonei tratate, pe răni şi arsuri, pe ulcere varicoase, pe hemoroizi sau eczeme infecţioase, pentru care este un adevărat elixir.

Artrită- se tratează prin cure de lungă durată cu muguri de plop, care favorizează eliminarea toxinelor şi a ureei din sânge, reduc durerea şi au efect antiinflamator. Se iau 50 de picături de tinctură de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 3 luni.

Astm bronhic– patru linguri de miere se combină cu 4 linguri de tinctură de muguri de plop. Se consumă acest preparat pe parcursul unei zile câte o linguriţă din oră în oră.

Balonări- decoct se consumă la nevoie 1-2 căni.

Boala canceroasă– studiile despre efectele mugurilor de plop asupra tumorilor maligne sunt în curs de desfăşurare, fiind în prezent emise mai multe teorii despre mecanismul prin care acţionează (stimulare imunitară, reglaj hormonal, acţiune citostatică, etc). Cert este că mugurii de plop ajută la tratarea acestei afecţiuni, mai ales atunci când se urmează şi o dietă vegetariană. Se ia pulbere de muguri de plop- o linguriţă rasă de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 3 luni şi poate fi însoţit şi de alte remedii.

Boli reumatice– se tratează prin cure de lungă durată cu muguri de plop, care favorizează eliminarea toxinelor şi a ureei din sânge, reduc durerea şi au efect antiinflamator. Se iau 50 de picături de tinctură de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 3 luni.

Bronşite acute şi cronice patru linguri de miere se combină cu 4 linguri de tinctură de muguri de plop. Se consumă acest preparat pe parcursul unei zile câte o linguriţă din oră în oră.

Cancer– studiile despre efectele mugurilor de plop asupra tumorilor maligne sunt în curs de desfăşurare, fiind în prezent emise mai multe teorii despre mecanismul prin care acţionează (stimulare imunitară, reglaj hormonal, acţiune citostatică, etc). Cert este că mugurii de plop ajută la tratarea acestei afecţiuni, mai ales atunci când se urmează şi o dietă vegetariană. Se ia pulbere de muguri de plop- o linguriţă rasă de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 3 luni şi poate fi însoţit şi de alte remedii.

Candidoze– se aplică extract moale şi se pansează. Se face zilnic. Intern se consumă tinctură sau decoct, sau în anumite cazuri se poate da sub formă de praf.

Chisturi- sunt deosebit de receptive la tratamentul intern şi extern cu muguri de plop. Intern se ia tinctură, câte 50 de picături de 4 ori pe zi, iar extern se fac comprese cu tinctură care se aplică pe zona afectată vreme de 2 ore. Compresele se aplică o dată la 2-3 zile, iar după ce se ia compresa, pielea se ţine la aer liber vreme de un sfert de oră, după care se unge cu o cremă pentru refacerea tegumentului.  

Cistite– sunt foarte eficient combătute de tinctura de muguri de plop, care elimină infecţia, reduce senzaţia de arsură sau usturime la urinare, favorizează cicatrizarea ţesuturilor lezate şi inflamate. Se iau 60 de picături dizolvate în miere, de 4-5 ori pe zi. În plus se beau ceaiuri diuretice (soc, tei, măghiran, mesteacăn, osul iepurelui, etc) sau se ia cu tinctură de ienupăr diluată în apă (1 linguriţă la jumătate de pahar de apă) pentru stimularea diurezei. Rezultate apar în 48 de ore.

Colite de fermentaţie şi de putrefacţie– se fac tratamente de 7 zile, timp în care se iau minimum de 3 ori pe zi câte 50-100 de picături de tinctură, cu care se îmbibă o bucată de pâine albă uscată sau prăjită.

Degerături– se aplică extract moale şi se pansează. Se face zilnic.

Dermatomicoze- se aplică extract moale şi se pansează. Se face zilnic. Sau se aplică tinctură.

Diaree – se fac tratamente de 7 zile, timp în care se iau minimum de 3 ori pe zi câte 50-100 de picături de tinctură, cu care se îmbibă o bucată de pâine albă uscată sau prăjită.

Dureri de cap– sunt rapid ameliorate de tinctura de muguri de plop, care conţine între altele substanţe din familia aspirinei care combate durerea şi reduce febra. Se iau 50 de picături de tinctură de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Dureri de gât patru linguri de miere se combină cu 4 linguri de tinctură de muguri de plop. Se consumă acest preparat pe parcursul unei zile câte o linguriţă din oră în oră.

Eczeme infecţioase– pe o farfurioară curată se pun 3 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi se lasă să se evapore la temperatura camerei până când volumul scade de 3 ori. Va rezulta o linguriţă dintr-o pastă moale, lipicioasă şi cu miros de propolis- extractul moale din muguri de plop. Acest extract se aplică după dezinfectarea prealabilă a zonei tratate, pe răni şi arsuri, pe ulcere varicoase, pe hemoroizi sau eczeme infecţioase, pentru care este un adevărat elixir.

Febră-  sunt rapid ameliorate de tinctura de muguri de plop, care conţine între altele substanţe din familia aspirinei care combate durerea şi reduce febra. Se iau 50 de picături de tinctură de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.





Fibroame– sunt deosebit de receptive la tratamentul intern şi extern cu muguri de plop. Intern se ia tinctură, câte 50 de picături de 4 ori pe zi, iar extern se fac comprese cu tinctură care se aplică pe zona afectată vreme de 2 ore. Compresele se aplică o dată la 2-3 zile, iar după ce se ia compresa, pielea se ţine la aer liber vreme de un sfert de oră, după care se unge cu o cremă pentru refacerea tegumentului.  

Fisuri diverse– se aplică extract moale şi se pansează. Se face zilnic.

Foliculite– se aplică tinctură în diferite diluţii în funcţie de toleranţa locală de 2-3 ori pe zi.

Gripă– se iau 50-100 picături de tinctură de muguri de plop pe o felie de pâine, de 4 ori pe zi. Acest preparat are efect antiviral şi stimulent imunitar, oprind în faza incipientă boala, ori dacă s-a declanşat deja, scurtând considerabil timpul de vindecare. 

Guturai – se iau 50-100 picături de tinctură de muguri de plop pe o felie de pâine, de 4 ori pe zi. Acest preparat are efect antiviral şi stimulent imunitar, oprind în faza incipientă boala, ori dacă s-a declanşat deja, scurtând considerabil timpul de vindecare. 

Gută– se tratează prin cure de lungă durată cu muguri de plop, care favorizează eliminarea toxinelor şi a ureei din sânge, reduc durerea şi au efect antiinflamator. Se iau 50 de picături de tinctură de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 3 luni.

Hemoroizi– pe o farfurioară curată se pun 3 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi se lasă să se evapore la temperatura camerei până când volumul scade de 3 ori. Va rezulta o linguriţă dintr-o pastă moale, lipicioasă şi cu miros de propolis- extractul moale din muguri de plop. Acest extract se aplică după dezinfectarea prealabilă a zonei tratate, pe răni şi arsuri, pe ulcere varicoase, pe hemoroizi sau eczeme infecţioase, pentru care este un adevărat elixir.

Imunitate scăzută – se iau 50-100 picături de tinctură de muguri de plop pe o felie de pâine, de 4 ori pe zi. Acest preparat are efect antiviral şi stimulent imunitar, oprind în faza incipientă boala, ori dacă s-a declanşat deja, scurtând considerabil timpul de vindecare. 

Infecţii cutanate– se aplică tinctură în diferite diluţii în funcţie de toleranţa locală de 2-3 ori pe zi.

Infecţii renale– sunt foarte eficient combătute de tinctura de muguri de plop, care elimină infecţia, reduce senzaţia de arsură sau usturime la urinare, favorizează cicatrizarea ţesuturilor lezate şi inflamate. Se iau 60 de picături dizolvate în miere, de 4-5 ori pe zi. În plus se beau ceaiuri diuretice (soc, tei, măghiran, mesteacăn, osul iepurelui, etc) sau se ia cu tinctură de ienupăr diluată în apă (1 linguriţă la jumătate de pahar de apă) pentru stimularea diurezei. Rezultate apar în 48 de ore.

Inflamaţiile căilor urinare– sunt foarte eficient combătute de tinctura de muguri de plop, care elimină infecţia, reduce senzaţia de arsură sau usturime la urinare, favorizează cicatrizarea ţesuturilor lezate şi inflamate. Se iau 60 de picături dizolvate în miere, de 4-5 ori pe zi. În plus se beau ceaiuri diuretice (soc, tei, măghiran, mesteacăn, osul iepurelui, etc) sau se ia cu tinctură de ienupăr diluată în apă (1 linguriţă la jumătate de pahar de apă) pentru stimularea diurezei. Rezultate apar în 48 de ore.

Intoxicaţii – se ia 50 de picături de tinctură pusă pe un miez de pâine, mestecat bine în gură şi apoi înghiţit. Se face de 3-4 ori pe zi.

Leucoree- 2 linguriţe de muguri de plop se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături vaginale zilnice până la vindecarea afecţiunii şi încă 3-5 zile.



Litiaze urinare– sunt foarte eficient combătute de tinctura de muguri de plop, care elimină infecţia, reduce senzaţia de arsură sau usturime la urinare, favorizează cicatrizarea ţesuturilor lezate şi inflamate. Se iau 60 de picături dizolvate în miere, de 4-5 ori pe zi. În plus se beau ceaiuri diuretice (soc, tei, măghiran, mesteacăn, osul iepurelui, etc) sau se ia cu tinctură de ienupăr diluată în apă (1 linguriţă la jumătate de pahar de apă) pentru stimularea diurezei. Rezultate apar în 48 de ore.

Nevralgii – se aplică la locul durerii tinctură.

Piodermite– sunt deosebit de receptive la tratamentul intern şi extern cu muguri de plop. Intern se ia tinctură, câte 50 de picături de 4 ori pe zi, iar extern se fac comprese cu tinctură care se aplică pe zona afectată vreme de 2 ore. Compresele se aplică o dată la 2-3 zile, iar după ce se ia compresa, pielea se ţine la aer liber vreme de un sfert de oră, după care se unge cu o cremă pentru refacerea tegumentului.  

Răni greu vindecabile– pe o farfurioară curată se pun 3 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi se lasă să se evapore la temperatura camerei până când volumul scade de 3 ori. Va rezulta o linguriţă dintr-o pastă moale, lipicioasă şi cu miros de propolis- extractul moale din muguri de plop. Acest extract se aplică după dezinfectarea prealabilă a zonei tratate, pe răni şi arsuri, pe ulcere varicoase, pe hemoroizi sau eczeme infecţioase, pentru care este un adevărat elixir.

Răni provenite din arsuri– pe o farfurioară curată se pun 3 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi se lasă să se evapore la temperatura camerei până când volumul scade de 3 ori. Va rezulta o linguriţă dintr-o pastă moale, lipicioasă şi cu miros de propolis- extractul moale din muguri de plop. Acest extract se aplică după dezinfectarea prealabilă a zonei tratate, pe răni şi arsuri, pe ulcere varicoase, pe hemoroizi sau eczeme infecţioase, pentru care este un adevărat elixir.

Reumatism– se tratează prin cure de lungă durată cu muguri de plop, care favorizează eliminarea toxinelor şi a ureei din sânge, reduc durerea şi au efect antiinflamator. Se iau 50 de picături de tinctură de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 3 luni.

Spondiloză- se tratează prin cure de lungă durată cu muguri de plop, care favorizează eliminarea toxinelor şi a ureei din sânge, reduc durerea şi au efect antiinflamator. Se iau 50 de picături de tinctură de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 3 luni.

Tuberculoză– se fac cure de lungă durată cu tinctură din care se ia 100 de picături de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, perioade de minimum 3 luni.

Tuse- se pun la nevoie câte 50 de picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă de 3-4 ori pe zi. Se mai poate pune 1 linguriţă de muguri mărunţiţi la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute apoi se strecoară consumându-se până la 3 căni pe zi. Ajută la distrugerea germenilor patogeni şi la calmarea tusei.

Ulcer gastric– primăvara şi în perioadele de criză se fac cure de 3 săptămâni, timp în care se iau câte o linguriţă de pulbere de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

ulceraţii inclusiv cele atone sau vechi,

Ulcer varicos– pe o farfurioară curată se pun 3 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi se lasă să se evapore la temperatura camerei până când volumul scade de 3 ori. Va rezulta o linguriţă dintr-o pastă moale, lipicioasă şi cu miros de propolis- extractul moale din muguri de plop. Acest extract se aplică după dezinfectarea prealabilă a zonei tratate, pe răni şi arsuri, pe ulcere varicoase, pe hemoroizi sau eczeme infecţioase, pentru care este un adevărat elixir.

 

 

Mugurii de plop.

Acţiuni: antibacterian şi antifungic puternic, antiinflamator bun, antiseptic intestinal şi urinar foarte puternic, antiviral mediu, diuretic bun, depurativ mediu-slab, febrifug mediu, hemostatic mediu, inhibă formarea şi dezvoltarea tumorilor, favorizează procesele de regenerare, reglator al activităţii hormonale, reântineritor, stimulent imunitar bun.

Extern: antiseptic puternic, stimulent puternic al imunităţii locale, cicatrizant puternic, favorizează cicatrizarea estetică, inhibă proliferarea celulelor maligne, anticandidozic bun, antihemoroidal bun.



Se poate folosi la următoarele afecţiuni: accese de febră, afecţiuni tumorale benigne, amigdalită, boală canceroasă, bronşită, cancer de piele, cicatrice inestetice, cistită, colită de fermentaţie şi de putrefacţie, diaree, dureri de cap, dureri de gât, enterită, escare, fisuri anale, gangrene, gripă, gută, guturai, hemoroizi, infecţii renale, reumatism, toxiinfecţii alimentare (adjuvant), tumori exteriorizate, tuse, ulcer gastric.

Boala canceroasă- mugurii de plop ajută la tratarea afecţiunii. Se ia muguri de plop pulbere 1 linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Se ţine sub limbă pentru 5-10 minute, apoi se înghite. Se ia deci cu cel puţin 15 minute înaintea meselor şi se face acest lucru minimum 3 luni. Se va asocia şi cu alte tratamente.

Cataplasma: se macină mugurii cu râşniţa de cafea mărunt. După aceia se pun într-un vas şi se pune peste ei tot atâta alcool sanitar câtă cantitate de muguri aţi obţinut prin măcinare. Se acopere pentru 30 minute, apoi se mai pune apă caldă cât să se obţină prin amestecare o pastă moale. Se întinde pasta pe un tifon şi se aplică extern în funcţie de toleranţă între 30 minute şi o oră, după care este bine să se spele local şi să se lase la aer. Se face acest lucru de 5-6 ori pe zi în afecţiunile grave (cancer, escare, gangrene, etc).

Tinctura de muguri de plop.

Populus nigra.

Acţiuni.

Intern: antibacterian şi antifungic, antiinflamator, antiseptic intestinal şi urinar, antiviral, diuretic, depurativ, febrifug, hemostatic mediu, inhibă formarea şi dezvoltarea tumorilor, favorizează procesele de regenerare, reglator al activităţii hormonale, reântineritor, stimulent imunitar bun.

Extern: antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant, favorizează cicatrizarea estetică, inhibă proliferarea celulelor maligne, anticandidozic, antihemoroidal.

Indicaţii.

Intern: gripă şi guturai, dureri de gât, bronşită, amigdalită, tuse, cistită, infecţii renale, dureri de cap, accese de febră, gută, reumatism, afecţiuni tumorale benigne, boală canceroasă, ulcer gastric, enterită, colită de fermentaţie şi de putrefacţie, diaree, adjuvant în intoxicaţiile alimentare.

Extern: cicatricele inestetice, tumorile exteriorizate, cancerul de piele, pentru revitalizarea şi menţinerea sănătăţii, hemoroizi şi fisuri anale.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

 

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close