Polipi – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Polipi în vezica biliară.

Se ia un pumn de flori de sunătoare (Hypericum perforatum), 600g miere de albine (de salcâm), 600 ml ulei de măsline, 3 lămâi tăiate foarte fin felii după ce au fost temeinic spălate. Se pun toate la macerat timp de 8 zile, într-un borcan de sticlă de culoare închisă, se agită zilnic pentru amestecare, apoi după trecerea celor 8 zile se strecoară. Se vor lua apoi 2 linguri în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, după care se stă culcat pe partea dreaptă 30 minute. Se bea apoi un ceai de rostopască (Chelidonia majs) o jumătate de linguriţă de plantă se pune cu 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă ceaiul tot dimineaţa după ce s-a stat pe partea dreaptă 15 minute şi nu se mănâncă nimic timp de 30 minute. Cura durează până la terminarea compoziţiei, după care se face o ecografie. Dacă nu s-a vindecat complet se reia cura.

Polipi  linguali.

Sânzâiene (Galium odoratum) se pune 1 lingură de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte gura cu ceai cald şi apoi se aruncă ceaiul (nu se înghite). Se face până la terminarea ceaiului şi se repetă de 3 ori pe zi, practic după fiecare din cele 3 mese principale. Suplimentar se va putea consuma intern tot 3 căni de ceai, dar de data aceasta cu 15 minute, înaintea meselor.

Se mai poate badijona limba cu bitter suedez.

POLIPI NAZALI.

(polipoza nazo-sinusală).

Apare senzaţia de obstrucţie nazală, vocea modificată, secreţii sero-purulente, strănut, cefalee, senzaţie de tensiune permanentă nazală.

Tratamentul naturist poate să amelioreze boala însă nu o poate trata. Tratamentul este strict chirurgical în cazul în care se doreşte vindecarea complectă.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anason, brad, ciuboţica cucului, coada calului, eucalipt, lavandă, mentă, muşeţel, obligeană, salvie, salcie.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anason (Pimpinella anisum) seminţe se pisează într-o piuliţă de lemn 15 g care se vor pune în 100 ml spirt medicinal. Se ţine apoi timp de 15 zile apoi se strecoară. Se diluează apoi cu o cantitate de 3 ori mai mare de apă distilată. Se pune apoi în fiecare nară câte 10 picături de 3 ori pe zi, până la dispariţia polipilor.



Brad (Abies alba) 2 linguriţe de muguri sau vârfuri de ramuri mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi cu lichidul acesta călduţ se fac spălături nazale de 2-3 ori pe zi.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă mărunţită de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la spălături nazale de 2 ori pe zi. Se mai poate folosi planta sau florile 1-2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături nazale de 2-3 ori pe zi. Conţine primveroză şi saponine. Datorită saponozidelor au acţiune expectorantă, emetică şisecretolitică. Extern se poate folosi şi contra contuziilor.

Coada calului (Equisetum arvense) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară şi apoi se fac spălături nazale sau comprese de mai multe ori pe zi.

Eucalipt (Eucalyptus globulus) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. În timpul când se pune în apă se pot face şi inhalaţii. Cu ceai se face spălătură nazală fiind recomandat ca antiseptic respirator în bronşite, cangrenă, polipi, etc. Extern comprese pe mucoase cu acţiune astringentă slab dezinfectantă (la spălături) şi anesteziantă. Uleiul volatil conţine aldehidă valerică, butirică, eucalipten, etc. Favorizează şi secreţia.

Lavandă (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături nazale de 2-3 ori sau comprese şi inhalaţii. Este utilă şi la calmarea durerii.

Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. În timpul când se pune în apă se pot face şi inhalaţii. Conţin un ulei volatil cu acizii piruvic, cafeic, ferulic, etc. este un antiseptic, analgezic şi decongestionant indicat în afecţiunile mucoasei nazale şi căile respiratorii superioare. Extern se poate folosi şi la inhalaţii.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături nazale de 2-3 ori pe zi. Conţin un ulei volatil colorat în albastru datorită prezenţei azulenelor dintre care camazulenul care se formează prin acţiune enzimatică. Are acţiune antiflogistică, antialergică şi favorizantă a reparării ţesuturilor datorită prezenţei proazulenelor şi a azulenelor. Au de asemenea acţiune spasmolitică datorită derivaţilor cumarinici şi flavonici.

Obligeană (Acorus calamus) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături nazale de 2-3 ori pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături nazale de 3 ori pe zi. În afară de ulei volatil cu conţinut în tuionă, pimen, cineol, borneol, camfor, etc mai conţine şi acizi fumaric, clorogenic, etc. De asemenea conţine substanţe estrogene. Datorită compoziţiei complexe este coleretică, carminativă, antiseptică şi bactericidă, antisudorifică prin acţiunea centrală, etc.

Salcie (Salix alba) 1-2 linguriţe de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături nazale de 2-3 ori pe zi. Datorită faptului că are în componenţă acid salicilic este antiinflamatoare, dezinfectantă şi calmantă a durerii.

Se va lua intern câte 2 picături la fiecare 5 kg corp din tinctură de propolis care se pune pe un miez de pâine. Se mestecă apoi bine în gură şi se înghite. Se ia înainte de mese, dacă nu aveţi alergie la acest produs se poate lua timp de 30 zile.

Se fac spălături nazale cu apă cu sare. Se pune la 1 litru de apă 1 linguriţă de sare şi se fierbe. Se lasă apoi să ajungă la temperatura corpului prin răcire. Se pune în căuşul palmei apă din aceasta şi se trage pe o nară, cealaltă fiind astupată. Se face acest lucru alternativ când pe o nară când pe cealaltă. Se elimină apa pe gură. Se foloseşte la o spălătură 1 litru de lichid. Se face de 2 ori pe zi. Acest lucru se poate face de la vârste foarte mici, dacă copilul este învăţat cu atenţie. Este o igienă care ajută foarte mult organismului. Singura grijă va fi să nu se iasă afară cu nările umede.





Suplimentar se mai poate pune în fiecare nară miere cu suc de lămâie. Se trage aceasta pe nas până ajunge şi ea în gură. Se face dimineaţa şi seara. Cantitatea de suc trebuie să fie egală cu mierea. Se poate folosi perioade lungi de timp.

Extern pe partea sinusului se poate aplica cataplasmă sau compresă caldă cu diferite plante medicinale.

Se poate folosi de asemenea brânza de vaci proaspătă care se va pune pe o pânză, se aplică local şi se ţine timp de 30 minute. Se aplică încălzită. Se poate face acest lucru mai multe zile la rând.

Se poate folosi de asemenea inhalaţia cu ceaiuri din: salvie, ciuboţica cucului, brad, sau chiar diferite esenţe care se găsesc la Plafar (eucalipt, brad, lavandă, salvie, muşeţel, mentă). Se face de obicei seara.

Polipi pe coardele vocale.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni şi de asemenea este bine să se facă de mai multe ori pe zi gargară cu acest ceai. Ajută la dispariţia afecţiunii dacă se face un tratament de mai lungă durată şi de asemenea conţine substanţe antibiotice foarte eficiente în această afecţiune.



Polipi pe organele genitale externe.

Se ia tinctură de iod. Se umezeşte degetul cu aceasta şi apoi se aplică pe polip. Se face de 3 ori pe zi, până la dispariţie. Ustură dar vindecă.

Polipi uretrali.

De multe ori aceştia sunt şi datorită lipsei din alimentaţie a calciului şi zincului, deci este foarte bine ca aceste 2 minerale să fie luate ca suplimente.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: brusture, coada calului, coada şoricelului, creţişoară, hrean, obligeană, piperul bălţii, rostopască, sunătoare.

Modul de folosire al plantelor medicinale

Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni pe zi, cu efect diuretic şi emolient. De asemenea se remarcă şi acţiunea antibiotică asupra stafilococilor (Auriu, hemolitic, etc). Extern se poate aplica compresă caldă sau chiar băi cu această plantă la cadă.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni pe zi, cu efect diuretic. Extern se pot face comprese sau cataplasme, eventual chiar băi la cadă.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni de ceai pe zi sau se pot pune comprese externe calde. Are şi efect antibiotic.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni de ceai pe zi sau se pot pune comprese externe calde. Ajută la diminuarea secreţiilor şi reglează glandele.



Hrean (Armoracia rusticona) se rade rădăcina şi se amestecă cu aceiaşi cantitate de miere. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Este utilă în stimularea secreţiilor. Extern se poate face rădăcină rasă cu alcool şi aplicată local pentru stimularea secreţiilor.

Obligeană (Acorus calamus) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă cu linguriţa în decursul zilei. Are efect în reglarea glandulară şi laxativ, mărind cantitatea secreţiilor.

Piperul bălţii (Polygonum hydropiper) 50 g de plantă proaspătă se pune la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine în recipient închis la temperatura camerei agitând des pentru omogenizare, timp de 15 zile. După trecerea perioadei acesteia se strecoară şi se va lua câte 1 linguriţă diluată la 100 ml apă de 3 ori pe zi. Este bine să se prepare din plantă proaspătă deoarece prin uscare se pierd din proprietăţi.

Rostopască (Chelidonium majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni de ceai pe zi sau se pot pune comprese externe calde.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni de ceai pe zi sau se pot pune comprese externe calde.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close