Prospect Astmasan 10 mg – Astm Bronsic

Sharing

Astmasan 10 mg este un antagonist al receptorilor leucotrienelor care blochează substanţele numite leucotriene. Leucotrienele determină îngustarea şi inflamaţia căilor respiratorii din plămânii dumneavoastră şi determină, de asemenea, simptome alergice. Prin blocarea leucotrienelor, Astmasan 10 mg ameliorează simptomele astmului bronşic, ajută la controlul astmului bronşic şi ameliorează simptomele alergiei sezoniere (cunoscută ca şi febra fânului sau rinită alergică sezonieră).

Medicul dumneavoastră v-a prescris Astmasan 10 mg pentru tratamentul astmului bronşic, prevenind simptomele astmului bronşic pe parcursul zilei şi al nopţii.

 • Astmasan 10 mg se utilizează pentru tratamentul pacienţilor ale căror simptome nu sunt suficient controlate prin tratamentul pe care îl utilizează şi necesită tratament suplimentar

 • Astmasan 10 mg ajută, de asemenea, la prevenirea îngustării căilor respiratorii, determinată de efortul fizic.

 • La pacienţii cu astm bronşic la care este indicat Astmasan 10 mg, acesta poate ameliora, de asemenea, rinita alergică sezonieră

  Medicul dumneavoastră va stabili cum să fie utilizat Astmasan 10 mg, în funcţie de severitatea şi de simptomele astmului dumneavoastră.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Astmasan 10 mg comprimate filmate

Montelukast

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna din reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsi ţi:

 1. Ce este Astmasan 10 mg şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să luaţi Astmasan 10 mg

 3. Cum să luaţi Astmasan 10 mg

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Astmasan 10 mg

 6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE ASTMASAN 10 mg ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  •  

   Ce este astmul bronşic?

   Astmul bronşic este o afecţiune de lungă durată. Astmul bronşic include:

  • dificultăţi în respiraţie, determinată de îngustarea căilor respiratorii. Această îngustare a căilor respiratorii se agravează sau se ameliorează în funcţie de diferite condiţii.

  • căi respiratorii sensibile care reacţionează la mulţi factori, cum sunt fumul de ţigară, polenul, aerul rece sau efortul fizic

  • umflarea (inflamaţia) mucoasei căilor respiratorii

   Simptomele astmului bronşic includ: tuse, respiraţie şuierătoare şi apăsare la nivelul pieptului.

   Ce sunt alergiile sezoniere?

   Alergiile sezoniere (cunoscute, de asemenea, ca febra fânului sau rinita alergică sezonieră) reprezintă un răspuns alergic determinat deseori de polenul din aer provenind de la copaci, iarbă sau plante.

   Simptomele alergiilor sezoniere tipice includ: nas înfundat, secreţie nazală abundentă sau mâncărimi la nivelul nasului, strănut, lăcrimare, umflare, înroşire sau mâncărimi la nivelul ochilor.

 2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ASTMASAN 10 mg Nu luaţi Astmasan 10 mg:

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la montelukast sau la oricare dintre celelalte componente ale Astmasan 10 mg.

   Aveţi grijă deosebită când luaţi Astmasan 10 mg

   • Dacă vi se agravează astmul bronşic sau respiraţia, adresaţi-vă imediat medicului dummneavoastră

   • Astmasan 10 mg administrat oral nu este destinat pentru tratamentul crizelor acute de astm bronşic. Dacă apare o criză, urmaţi instrucţiunile primite de la medicul dumneavoastră. Întotdeauna trebuie să aveţi la îndemână medicamentele inhalatorii de urgenţă pentru crizele de astm bronşic.

   • Este important ca dumneavoastră sau copilul dumneavoastră să luaţi toate medicamentele pentru astm bronşic prescrise de medicul dumneavoastră. Astmasan 10 mg nu trebuie înlocuit cu alte medicamente pentru astm bronşic prescrise de medicul dumneavoastră.

   • Orice pacient tratat cu medicamente antiastmatice care prezintă o asociere de simptome asemănătoare cu gripa, înţepături sau amorţeală la nivelul braţelor şi picioarelor, agravare a simptomelor pulmonare şi/sau erupţie trecătoare pe piele trebuie să se adreseze imediat unui medic.

   • Nu trebuie să luaţi acid acetilsalicilic sau medicamente antiinflamatorii (cunoscute, de asemenea, ca medicamente antiinflamatorii nesteroidiene sau AINS) dacă acestea vă agravează astmul bronşic.

    Folosirea altor medicamente

    Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv din cele eliberate fără prescripţie medicală.

    Unele medicamente pot influenţa acţiunea Astmasan 10 mg sau Astmasan 10 mg poate influenţa acţiunea altor medicamente.

    Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi următoarele medicamente, înainte de a începe tratamentul cu Astmasan 10 mg:

   • fenobarbital (utilizat în tratamentul epilepsiei)

   • fenitoină (utilizat pentru tratamentul epilepsiei)

   • rifampicină (utilizat pentru tratamentul tuberculozei şi a altor infecţii)

  Utilizarea Astmasan 10 mg cu alimente şi băuturi

  Astmasan 10 mg poate fi luat cu sau fără alimente.

  Sarcina şi alăptarea

  Utilizarea în timpul sarcinii

  Femeile care sunt gravide sau intenţionează să rămână gravide trebuie să se adreseze medicului înainte de a lua Astmasan 10 mg. Medicul dumneavoastră va evalua dacă puteţi lua Astmasan 10 mg în această perioadă.

  Utilizarea în timpul alăptării

  Nu se cunoaşte dacă Astmasan 10 mg se excretă în laptele matern. Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a lua Astmasan 10 mg dacă alăptaţi sau intenţionaţi să o faceţi.

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări, înainte de a lua orice medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Nu este de aşteptat faptul ca Astmasan 10 mg să influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, răspunsul individual la medicamente poate varia. Anumite reacţii adverse (cum sunt ameţelile şi somnolenţa) au fost raportate foarte rar la utilizarea de Astmasan 10 mg şi pot afecta capacitatea unor pacienţi de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Informaţii importante cu privire la unele componente ale Astmasan 10 mg

  Astmasan 10 mg conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 3. CUM SĂ LUAŢI ASTMASAN 10 mg

  Luaţi întotdeauna Astmasan 10 mg aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Trebuie să luaţi doar un singur comprimat Astmasan 10 mg o dată pe zi, aşa cum v-a fost recomandat de către medicul dumneavoastră

  • Medicamentul trebuie luat chiar dacă nu aveţi simptome sau aveţi o criză de astm bronşic

  • Se administrează pe cale orală

   Doza uzuală este

   Pentru adulţii şi adolescenţii cu vârsta de 15 ani şi peste

   Trebuie administrat zilnic un comprimat de 10 mg, seara. Astmasan 10 mg poate fi luat cu sau fără alimente.

   Dacă luaţi Astmasan 10 mg, asiguraţi-vă că nu luaţi şi alte medicamente care conţin montelukast, ca substanţă activă.

   Astmasan 10 mg nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 15 ani, din cauza cantităţii mari de substanţă activă.

   Pentru copii şi adolescenţi cu vârsta sub 15 ani sunt disponibile alte forme farmaceutice, adecvate vârstei.

   Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Astmasan 10 mg

   Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră pentru recomandări.

   Nu sunt raportate reacţii adverse în majoritatea cazurilor de supradozaj. Cele mai frecvente simptome care au apărut în caz de supradozaj la adulţi, adolescenţi şi copii includ durere abdominală, somnolenţă, sete, durere de cap, vărsături şi hiperactivitate.

   Dacă uitaţi să luaţi Astmasan 10 mg

   Încercaţi să luaţi Astmasan 10 mg aşa cum v-a fost recomandat. Oricum, dacă uitaţi o doză, reveniţi la programul normal de administrare de un comprimat pe zi.

   Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Dacă încetaţi să luaţi Astmasan 10 mg

   Astmasan 10 mg vă poate trata astmul bronşic doar dacă continuaţi să îl luaţi. Este important să se continue utilizarea Astmasan 10 mg atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Acest lucru va ajuta la controlul astmului dumneavoastră.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Astmasan 10 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

  În studiile clinice cu Astmasan 10 mg comprimate filmate reacţiile adverse cel mai frecvent raportate (afectează 1 până la 10 din 100 de utilizatori) au fost:

  • durere abdominală

  • durere de cap

   Suplimentar, după punerea pe piaţă a medicamentului, au fost raportate următoarele :

  • reacţii alergice incluzând erupţie trecătoare pe piele, umflare a feţei, buzelor, limbii şi/sau a gâtului care poate determina dificultăţi în respiraţie sau la înghiţire, mâncărimi şi urticarie.

  • oboseală, nelinişte, agitaţie, incluzând comportament agresiv, iritabilitate, tremor, depresie, ameţeli, somnolenţă, halucinaţii, vise anormale incluzând coşmaruri şi probleme ale somnului, înţepături şi furnicături, convulsii

  • senzaţie general de rău, dureri musculare sau articulare, crampe musculare, uscăciune a gurii, greaţă, vărsături, indigestie, diaree, hepatită

  • tendinţă crescută la sângerare, vânătăi, palpitaţii

  • transpiraţii

   La pacienţii cu astm bronşic trataţi cu Astmasan 10 mg a fost raportată în cazuri foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000) o asociere de simptome asemănătoare gripei, înţepături, furnicături şi amorţeală la nivelul braţelor şi picioarelor, agravare a simptomelor pulmonare şi/sau

   erupţie trecătoare pe piele (sindrom Churg-Strauss). Trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi unul sau mai multe dintre aceste simptome.

   Dacă vreuna din reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ ASTMASAN 10 mg

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

  A nu se păstra la temperaturi peste 30ºC.

  A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate şi lumină.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Astmasan 10 mg

Substanţa activă este montelukast.

Un comprimat conţine montelukast sodic 10,4 mg care corespunde la montelukast 10 mg. Celelalte componente sunt:

Nucleu: lactoză monohidrat, hidroxipropilceluloză tip EF, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu

Film: hipromeloză 6 cps, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid galben de fer (E 172), oxid roşu de fer (E 172).

Cum arată Astmasan 10 mg şi conţinutul ambalajul

Comprimat filmat biconvex, de formă pătrată, de culoare bej, marcat cu 10 pe una dintre feţe.

Este ambalat în cutii cu:

Blistere din OPA-Al-PVC/Al care conţin: 7, 10, 14, 20, 21, 28, 30, 49, 50, 56, 84, 90, 98, 100, 140,

200 de comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Sandoz S.R.L.

Str. Livezeni, nr.7A, 540472 Târgu Mureş, România

Producători

SALUTAS PHARMA GmbH,

Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben, Germania

(sediul administrativ)

Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben, Germania

Dieselstrasse 5, 70839 Gerlingen, Germania (locuri de fabricaţie)

LEK PHARMACEUTICALS d.d.

Verovskova 57, 1526 Ljubljana, Slovenia (sediul administrativ)

Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenia

Trimlini 2 D, 9220 Lendava, Slovenia (locuri de fabricaţie)

LEK S.A.

Ul.Podlipie16, 95-010 Strykov, Polonia (sediul administrativ)

Ul. Domaniewska 50, 02-672 Warszawa, Polonia (locul de fabricaţie)

S.C. SANDOZ S.R.L.

Str. Livezeni, nr.7A, 540472 Târgu Mureş, România

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria Montelukast Sandoz 10 mg – Filmtabletten

Belgia Montelukast Sandoz 10 mg filmomhulde tabletten

Bulgaria Montelex

Republica Cehă CASTISPIR 10 mg

Danemarca Montelukast Sandoz

Estonia Telucal 10 mg

EL Montelucast/Sandoz

Finlanda Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Franţa MONTELUKAST Sandoz 10 mg, comprimé pelliculé

Germania Montelukast Sandoz 10 mg Filmtabletten

Italia Montelukast Sandoz 10 mg compresse rivestite con film

Lituania Telucal 10 mg plėvele dengtos tabletės

Marea Britanie Montelukast 10 mg Film-coated Tablets

Norvegia Montelukast Sandoz

Olanda Montelukast Sandoz 10 mg, filmomhulde tabletten

Polonia Montelukast Sandoz

Portugalia Montelucaste Sandoz

România Astmasan 10 mg comprimate filmate

Spania Montelukast Sandoz 10 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Suedia Montelukast Sandoz

Slovenia Montelukast Lek 10 mg filmsko obložene tablete Republica Slovacia ASTMASAN 10 mg filmom obalené tablety Ungaria Montelukast Sandoz 10 mg filmtabletta

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2010.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Astmasan 10 mg – Astm Bronsic
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!