Extract din Ginkgo Biloba dilată vasele sanguine, imbunatatind funcţiile psiho-ntelectuale, ameliorează furnicăturile, amorţeala şi durerile ce apar în timpul mersului si la maini.
Bilobil Forte Prospect
capsule, 80 mg
Extract uscat din frunze de Ginkgo biloba
Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Bilobil înainte de o incepe sa utilizaţi acest medicament;
•Păstraţi acest prospect Bilobil S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi
Daca aveti orice intrebari adresati-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului
In acest prospect Bilobil Forte gasiti:
1. Ce este Bilobil Forte şi pentru ce se utilizează l. înainte să utilizaţi Bilobil Forte
3. Cum să utilizaţi Bilobil Forte
4. Reacţii adverse posibile ale Bilobilui Forte
5. Cum se păstrează Bilobil Forte
6. Informaţii suplimentare despe Bilobil Forte
Bilobil Forte
1. Ce este Bilobil Forte şi pentru ce se utilizează in acest prospect
Grupa farmacoterapeutica:
alte vasodilatatoare periferice; alte medicamente pentru tratamentul demenţei.
Cum acţionează Bilobil Forte ? In acest prospect.
Bilobil Forte conţine extract standardizat din frunze de Ginkgo biloba. Substanţele active din acest extract sunt glicozide flavonoide, ginkgolide şi bilobalide. Acestea dilată vasele sanguine, ameliorează fluxul sanguin, previn agregarea plachetara şi astfel ameliorează circulaţia şi cresc aportul de oxigen şi glucoza. Prin reglarea metabolismului, protejează celulele şi ţesuturile faţă de leziunile produse de lipsa oxigenului. Extractul de Ginkgo biloba este eficient în tulburările de perfuzie sanguină la nivelul creierului şi extremităţilor.
Bilobil Forte îmbunătăţeşte metabolismul şi circulaţia sanguină la nivel cerebral, ameliorând astfel funcţiile psiho-intelectuale. In tulburările de perfuzie sanguină ale extremităţilor ameliorează senzaţia de răceală, furnicăturile, amorţeala şi durerile ce apar în timpul mersului.
în ce afecţiuni este indicat Bilobil Forte? Citeste in acest prospect.
Bilobil Forte este recomandat ca tratament simptomatic la vârstnici pentru tulburări ale circulaţiei sanguine şi funcţiilor cerebrale ce apar odată cu vârsta, manifestate ca: tulburări de memorie, scăderea capacităţilor intelectuale, indispoziţie şi anxietate, ameţeală, tinitus, tulburări ale somnului.
De asemenea, este recomandat în afecţiunile circulatorii cronice ale extremităţilor (arteriopatiile obliterante cronice ale membrelor inferioare şi în sindromul Raynaud) la debut.
2. Inainte sa utilizaţi Bilobil Forte cititi acest prospect Bilobil Forte
Nu utilizaţi Bilobil Forte
Bilobil Forte nu se va administra daca aţi avut reacţii de hipersensibilitate (alergie) la extractul din frunze de Ginkgo biloba sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.
Aveţi grija deosebita când utilizaţi Bilobil Forte
In caz de hipersensibilitate administrarea Bilobil Forte se va întrerupe.
Nu este recomandată utilizarea capsulelor de Bilobil Forte la copii.
Parahidroxibenzoaţii sunt cunoscuţi pentru determinarea fenomenelor alergice (urticarie). Ei determină de obicei reacţii de tip întârziat, ca dermatita de contact. Rareori determină reacţii de tip imediat, cu urticarie şi bronhospasm.
O capsulă conţine 132 mg lactoză. Datorită prezenţei lactozei acest medicament nu este recomandat pacienţilor cu galactozemie congenitală, sindrom de malabsorbţie a glucozei şi galactozei deficit de lactază.
Sarcină şi alăptare cu Bilobil ?
Nu sunt disponibile date clinice legate de folosirea medicamentului în timpul sarcinii şi alăptării.
Cu toate că studiile la animale nu au evidenţiat efecte nocive asupra fătului, folosirea medicamentului la gravide sau mame care alăptează nu este recomandată.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Utilizarea altor medicamente . Citeste acest prospect Bilobil Forte.
Bilobil Forte nu este recomandat a se administra concomitent cu acidul acetilsalicilic sau tratament continuu cu anticoagulante. Administrarea concomitentă a acestor medicamente poate determina creşterea riscului de sângerare, datorită prelungirii timpului de coagulare.
3. Cum să utilizaţi Bilobil Forte citeste acest prospect
Utilizaţi întotdeauna Bilobil Forte exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Bilobil Forte este un medicament destinat adulţilor. Doza recomandată este in acest prospect:
• 120 – 240 mg extract uscat din frunze de Ginkgo biloba împărţit în 2-3 prize, după mese, în cadrul tratamentului simptomatic al deficitului neurosenzorial şi cognitiv cronic al vârstnicului.
• 120 mg – 160 mg extract uscat din frunze de Ginkgo biloba împărţit în 2-3 prize, după mese, în cadrul tratamentului simptomatic al arteriopatiilor obliterante cronice ale membrelor inferioare şi în sindromul Raynaud la debut.
Capsulele se vor înghiţi cu puţină apă.
Primele semne clinice de ameliorare apar de obicei după o lună de tratament. Pentru un efect susţinut se recomandă administrarea medicamentului cel puţin 3 luni, în special vârstnicilor. După această perioadă, pacientul va consulta medicul sau farmacistul asupra oportunităţii continuării tratamentului.
Daca utilizaţi mai mult decât trebuie din Bilobil Forte cititi acest prospect
în caz de supradozaj adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau la cel mai apropiat spital.
Daca uitaţi sa utilizaţi Bilobil Forte
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi doza următoare la momentul prestabilit de schema de tratament.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire ia acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Prospect Bilobil Forte pentru utilizator
4. Reacţii adverse posibile cititi acest prospect Bilobil Forte
Ca toate medicamentele, Bilobil Forte poate provoca reacţii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In cazuri foarte rare, Bilobil Forte poate provoca tulburări digestive uşoare, cefalee sau reacţii de hipersensibilitate la nivelul pielii. Daca apare o reacţie de hipersensibilitate, opriţi administrarea capsulelor.
Daca vreuna dintre reacţiile adverse devine grava sau dacă observaţi orice reacţie adversa nemenţionatâ în acest prospect, va rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se pastreaza Bilobil Forte
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Bilobil Forte după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Informaţii suplimentare despre acest prospect Bilobil Forte
Ce conţine Bilobil Forte ,
• Substanţa activă este extract uscat din frunze de Ginkgo biloba.
• Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, amidon de Porum^ talc dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, dioxid de titan (El71), sunset yellow (El 10), ponceau 4R (El24) negru briliant (E151), patent blue V, hidroxibenzoat de metil, hidroxibenzoat de propil, gelatir
tina.
Cum arata Bilobil Forte ?
Capsule de culoare roz.
Conţinutul ambalajului
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 capsule. Cutie cu 6 blistere din Al/PVC a câte 10 capsule.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţa şi producătorul
KRKA, d. d., Novo mesto
Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţa.
Data ultimei verificări a acestui prospect Bilobil Forte cu Ginko Biloba
Iunie, 2006
Pret Bilobil forte necompensat 45.29 RON – 60 CAPS. 80mg
Se pare ca s-a scos din uz.
Puteti incerca Suplimentele Alimentare Neurovert si Cebrium care ajuta de asemenea la o concentrare sustinuta, la o memorie beton si la o capacitate de atentie buna.
Cateva suplimente naturiste ca tratament adjuvant si folositor mai exista:
De fapt, medicii spun că nu moartea neuronilor explică pierderea progresivă a memoriei, ci slăbirea conexiunilor interneuronale.
Conexiuni pe care ar trebui să le întreţinem prin gimnastica minţii – memorat poezii, rugăciuni, repetat tabla înmulţirii, descâlcit cuvinte încrucişate, Sudoku.
Respectiv sa pasam emisferei drepte a creierului acţiuni pe care le dirijează emisfera stângă şi viceversa: să mergem cu spatele, sa mergem pe o linie sau o bara, sa mergem cu ochii inchisi, să învăţăm să scriem cu stânga, dacă suntem dreptaci, cu dreapta, dacă suntem stângaci etc. Sa nu credeti ca sunt lucruri usoare daca n-ati mai facut !
Interconectarea neuronilor poate fi stimulată însă şi cu ajutorul fitoterapiei, ne aminteşte un dr. Cristian Iordache cu competenţă în medicină complementară si farmaceutică . Iată care sunt cele mai importante cateva plante care va ajuta la activarea circulatiei sanguine in creier si la cresterea capacitatii de memorare si a atentiei.
Unul dintre produsele ”pilon” ale fitoterapiei, ginsengul, bogat în minerale şi vitamine, stimulează tonusul şi dă pinteni proceselor de memorare şi concentrare, ţinând astfel stresul la distanţă.
- Ginkgo
Foarte bun si el, este un alt stalp al fitoterapiei, ginkgo biloba (”Arborele sfânt al vieţii”) este una din cele mai vechi specii de arbori din lume. Frunzele lui sunt utilizate, în general, pentru a combate problemele de memorie survenite pe termen scurt sau pierderile de memorie legate de vârsta înaintată.
- Hrişcă
O cunoaştem mai mult ca aliment sănătos şi ignorăm, adeseori, virtuţile florilor acestei cereale intens folosite, totuşi, în fitoterapie. Datorită conţinutului bogat în vitamina B1, magneziu şi fosfor, florile de hrişcă amară alungă stresul (principalul devorator al neuronilor şi al conexiunilor interneuronale).
Bine cunoscută pentru acţiunea sa benefică asupra tulburărilor digestive, menta are şi alt atu, mai puţin cunoscut: are efect calmant, favorizează somnul şi regenerarea legăturilor dintre celulele creierului.
”Floarea pasiunii” este originară din America de Sud, de unde ”a migrat” în Europa târziu, în secolul al XVII-lea. Datorită proprietăţilor relaxante şi sedative, leacurile din passiflora combat stresul şi mai ales insomnia.
- Păducel
Păducelul este un arbust cu flori albe şi fructe roşii – ambele utilizate din vremuri vechi drept remedii fitoterapeutice. Mulţumită proprietăţilor calmante şi sedative, această plantă tratează problema stresului, fără a provoca somnolenţă. Trebuie luat cu precautie!
- Pelinariţă sau Pelin Negru
Rudă cu pelinul amar, pelinariţa este un tonic cerebral bine cunoscut în medicina populară: stimulează sistemul nervos şi fortifică şi capacitatea de memorare.
Plantă decorativă şi condiment preţuit în bucătărie, rozmarinul stimulează circulaţia sanguină cerebrală şi periferică, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, tonusul psihic şi are efect adaptogen (antistres).
- Salvia
Acţiunea ei directă asupra cortexului cerebral se soldează cu mărirea capacităţii de concentrare, combaterea oboselii mentale, revigorarea simţurilor şi a memoriei.
- Soia
Are reputaţia plantei sinonime cu sănătatea: conţine, printre altele, fosfolipide, un constituent esenţial al celulelor, util în reglarea funcţionării neuronilor, în general, deci şi în mentenanţa memoriei, în particular.
- Spirulina
Administrată copiilor, spirulina dezvoltă organele şi funcţiile acestora, dar are ”o preferinţă” specială: dezvoltă coeficientul de inteligenţă. Cu până la 60%, susţin studiile de specialitate.
- Tei, verbină şi muşeţel
Un trio recompensat cu premiul pentru popularitate: sunt plantele medicinale pe care le consumăm cel mai frecvent, sub formă de infuzii sau gelule. Au în comun reputaţia solidă de aliaţi ai sănătăţii, dar una din principalele lor indicaţii o constituie tulburările de somn (care consumă neuroni pe bandă rulantă).
Folosită în medicină încă din antichitate, rădăcina de valeriană are puternice efecte sedative: calmează stările tensionate şi favorizează alunecarea în lumea viselor.
Capsule, ceaiuri, comprimate, gelule, uleiuri esenţiale – plantele despre care am povestit se găsesc sub diferite forme în magazinele naturiste. La piaţă, pe tarabele negustoreselor avizate, se găseşte şi planta în stare ”brută”, numai bună pentru a o arunca în apa clocotită şi a prepara o infuzie aromată. Unele (menta, rozmarinul) sunt condimente cu tradiţie şi reputaţie în bucătărie.
Altele (passiflora şi din nou rozmarinul) sunt şi plante decorative. Hrişca şi soia se consumă şi ca atare, cea dintâi sub formă de terci (înmuiată în apă), cea de a doua sub formă de granule sau de bucăţele care se prepară termic sau ca lapte de soia.
Sau Suplimentele Alimentare Neurovert si Cebrium care ajuta de asemenea la o concentrare sustinuta, la o memorie beton si la o capacitate de atentie buna.
Ramane la latitudinea d-voastra sa hotarati!
Pot lua BIlobil daca iau aspenter și egilok?
Buna ziua! Asocierea dintre Bilobil si Aspenter poate creste riscul sangerarilor, intrucat efectul antiagregant plachetar al aspirinei va fi marit prin asocierea cu Bilobil. Asa cum se mentioneaza si in prospectul Bilobil, asocierea cu aspirina NU este recomandata!