Prospect Cicatridina unguent

Cicatridina unguent

Tratament adjuvant in procesele reparative ale ranilor superficiale si adanci (julituri, laceratii, arsuri, leziuni chirurgicale, escare si ulceratii), indiferent de originea lor. 

Cicatridina unguent este indicat in tratamentul adjuvant al proceselor reparatorii in cazul ranilor superficiale si profunde. Tratamentul presupune crearea conditiilor favorabile pentru vindecarea ranilor, prin actiunea acidului hialuronic, o componenta fundamentala a tesuturilor extracelular. Datorita capacitatii sale de a retine apa, Acidul Hialuronic, contribuie printr-o performanta optima a procesului de reparare biologic prin facilitarea migrarii celulelor si asigurarea gradului adecvat de hidratare.

 COMPOZITIE

Apa, parafina ichida, alcool cetilstearilic, ulei de migdale dulci, polioxietilena (2) stearil eter, polioxietilena (21) stearil eter, glicerina, sorbitol 70%, ulei de silicon, digluconat de clorhexidina 20%, imidazolidinil uree, hialuronat de sodiu, sare disodiu a EDTA, BHT.

Cicatridina Unguent pentru rani
Cicatridina Unguent pentru rani
 CE ESTE SI PENTRU CE ESTE UTILIZAT

CICATRIDINA unguent isi face efectul datorita prezentei acidului hialuronic, o mucopolizaharida care este distribuita din abundenta in multe tesuturi ale corpului. Acidul hialuronic functioneaza ca suport structural, dand astfel tonicitate, trofism si elasticitate tesutului. Numeroase studii clinice au demonstrat capacitatea acidului hialuronic de a accelera si ameliora procesul de reepitelizare si reparare a tesutului.

CAND NU TREBUIE S FIE UTILIZAT

In cazul hipersensibilitatii individuale la unul din componentele produsului.

Sarcina si alaptare

Siguranta utilizarii unguentului CICATRIDINA pe durata sarcinii si alaptarii nu a fost demonstrata. In aceste circumstante, se recomanda consultarea unui doctor.

 Efecte asupra capacitatii de  conducere  si utilizare a  echipamentelor sau masinilor

Nu sunt necesare masuri speciale de precautie.

INTERACTIUNILE CU ALTE PRODUSE

Interactiunile cu alte produse nu sunt cunoscute, de aceea se recomanda consultarea unui doctor inainte de a utiliza unguentul CICATRIDINA  in combinatie cu alte dispozitive medicale sau medicamente pentru uz topic. 

CUM SE UTILIZEAZA

Curatati bine zona care urmeaza sa fie tratata inainte de fiecare aplicare. Aplicati unguentul pe zona afectata prin miscari usoare de masaj. Protejati cu tifon daca este necesar. Pentru o buna practica igienica, spalati-va pe maini inainte si dupa utilizarea dispozitivului medical.

CAND SI PENTRU CAT TIMP

Aplicati de 2/3 ori pe zi sau conform prescriptiei medicale. Durata utilizarii depinde de evolutia simptomelor; daca este necesar, unguentul CICATRIDINA poate fi utilizat pentru lungi perioade de timp.

Prescriptie : OTC – Medicamente si produse medicamentoase care se pot elibera in farmacii sau drogherii fara prescriptie medicala.

Forma farmaceutica : Unguent

Actiune terapeutica: Reepitelizarea rapida a leziunilor cutanate

Ambalaj: Tub x 60 g

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila