Prospect Gopten

Sharing

Prospect pentru utilizator

Gopten 0, 5 mg   capsule

Gopten     2 mg capsule

 

Compoziţie

Gopten 0, 5 mg

0 capsulă conţine trandolapril 0, 5 mg şi excipienţi: conţinutul capsulei – amidon de porumb, lactoză monohidrat, povidonă, stearilfumarat de sodiu, capacul capsulei – gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), laurilsulfat de sodiu, corpul capsulei – gelatină, dioxid de titan (E171), eritrozină (E127), oxid galben de fer (E172), laurilsulfat de sodiu.

Gopten 2 mg

O   capsulă conţine trandolapril 2 mg şi excipienţi: conţinutul capsulei – amidon de porumb, lactoză monohidrat, povidonă, stearilfumarat de sodiu, capacul capsulei – gelatină, dioxid de titan (E 171), eritrozină (E 127), oxid galben de fer (E 172), laurilsulfat de sodiu, corpul capsulei – gelatină, dioxid de titan (E171), eritrozină (E127), oxid galben de fer (E172), laurilsulfat de sodiu.

Grupa farmacoterapeutică: inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei.

Gopten Prospect
Gopten Prospect

Indicaţii terapeutice in acest prospect Gopten

Hipertensiune esenţială.

Disfuncţie ventriculară stângă după infarct miocardic, la pacienţii stabili din punct de vedere clinic, cu fracţie de ejecţie <= 35%.

Contraindicaţii in acest prospect Gopten

Gopten nu trebuie utilizat în următoarele cazuri:

–   hipersensibilitate la trandolapril sau la oricare dintre excipienţii produsului;

–    antecedente de edem angioneurotic (de exemplu legat de tratamentul anterior cu IECA inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei  );

–   stenoză a arterei renale (bilaterală sau unilaterală la pacienţii cu rinichi unic funcţional)

–   după transplant renal,

–   stenoza valvei mitrale sau aortice semnificativă hemodinamic şi/sau cardiomiopatie hipertrofică;

–   şoc, tensiune arterială sistolică <100 mmHg;

–   hiperaldosteronism idiopatic;

–   sarcină şi alăptare.

Deoarece experienţa privind utilizarea produsului pentru următoarele afecţiuni este insuficientă, Gopten nu trebuie administrat în următoarele cazuri:

–   angină pectorală instabilă însoţită de disfuncţie ventriculară stângă după IM (fracţia de ejecţie  <=35%);

–   insuficienţă hepatică severă/ciroză cu ascită;

–   insuficienţă renală severă;

–   dializă;

–   insuficienţă cardiacă decompensată netratată, care nu se datorează unui infarct miocardic;

–  copii.

La pacienţii aflaţi sub tratament cu Gopten nu este indicată dializa sau hemofiltrarea cu membrane de poli(acrilonitril sodiu-2-metalilsulfonat) cu flux înalt (de exemplu “AN 69”). Dacă este necesară dializa sau hemofiltrarea, ca măsură de urgenţă, trebuie administrat un alt antihipertensiv (nu un IECA) sau trebuie utilizată o altă membrană de dializă, lua pacienţii trataţi cu IECA care sunt supuşi LDL-aferezei ce utilizează dextran sulfat pot să apară reacţii anafiiactoide care pun viaţa în pericol.

La pacientii aflaţi sub tratament de desensibilizare la veninul de insecte (de exemplu înţepătura de albină sau viespe) pot să apară reacţii anafilactoide care pun viaţa în pericol (cum sunt scăderea marcată a tensiunii arteriale, deprimarea respiraţiei, vărsături, reacţii alergice cutanate) dacă tratamentul cu IECA este administrat simultan.

La pacienţii care necesită LDL-afereză şi/sau tratament de desensibilizare pentru veninul de insecte, tratamentul cu IECA trebuie întrerupt temporar şi înlocuit cu un alt antihipertensiv (vezi pct. Precauţii in acest prospect).

Precauţiile in acest prospect Gopten

In următoarele condiţii, Gopten trebuie administrat după evaluarea atentă a raportului risc/beneficiu şi monitorizarea regulată a parametrilor clinici şi de laborator relevanţi:

–   proteinurie semnificativă clinic >1 g pe zi

–   dezechilibru electrolitic semnificativ clinic;

–   dezechilibre ale sistemului imunitar sau boli de colagen (cum sunt lupus eritematos sistemic şi sclerodermie);

–   tratament concomitent cu imunosupresive (cum sunt glucocorticoizi, citostatice, antimetaboliţi), alopurinol, procainamidă sau litiu.

Indeosebi la începutul tratamentului cu Gopten trebuie monitorizate cu atenţie tensiunea arterială şi/sau parametrii de laborator relevanţi la pacienţii cu:

–   hiponatremie şi/sau deshidratare;

–   hipertensiune arteriala severa;

–   insuficienţă cardiacă.

La pacienţii trataţi cu Gopten, dializa sau hemofiltrarea de urgenţă care utilizează membrane de poli(acrilonitril sodiu-2-metalilsulfonat) cu flux înalt (de exemplu “AN 69”) poate determina reacţii anafilactoide mergând până la şoc care poate pune viaţa în pericol.

Gopten nu trebuie utilizat în timpul LDL-aferezei cu dextran sulfat sau ia pacienţii aflaţi sub tratament de desensibilizare la veninul de insecte (vezi pct. Contraindicaţii in acest prospect).

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (1voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...