Prospect Ibalgin Forte 400mg

Dă Share să știe și altii!!
Shares

In cazul durerilor insuportabile de articulatii, a durerilor de dinti, durerilor reumatismale, dureri menstruale apelati cu incredere la Ibalgin Forte.

IBALGIN FORTE Prospect,

comprimate filmate, 400 mg

Ibuprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Ibalgin Forte, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Ibalgin Forte cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

–     Păstraţi acest prospect pentru Ibalgin Forte. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–     întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

–     Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

–     Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 în acest prospect găsiti:

  1. Ce este Ibalgin Forte şi pentru ce se utilizează
  2. înainte să luaţi Ibalgin Forte
  3. Cum să luaţi Ibalgin Forte
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Ibalgin Forte
  6. Informaţii suplimentare

1.    CE ESTE IBALGIN FORTE Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ ? Cititi acest prospect Ibalgin Forte.

Ibalgin Forte este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor şi antireumaticelor nesteroidiene, derivaţi de acid propionic.

Ibalgin Forte este indicat pentru:

–     tratamentul afecţiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extra-articular;

–     tratamentul simptomatic al afecţiunilor dureroase: cefalee, migrenă (tratament şi profilaxie), dureri dentare, dureri menstruale, dureri osteo-articulare şi musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxaţii, entorse);

–     tratamentul simptomatic al febrei.

Ibalgin Forte ProspectIbalgin Forte Prospect

2.    ÎNAINTE SĂ LUAŢI IBALGIN FORTE

Nu luaţi Ibalgin Forte dacă:

–      dacă sunteţi alergic (hipersensibil)la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale Ibalgin Forte;

–      aţi avut bronhospasm, rinită, urticarie asociate cu administrarea acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;

–      aveţi sau aţi avut ulcer gastro-duodenal, hemoragii gastro­intestinale, colită ulceroasă;

–      aveţi insuficienţă renală severă sau insuficienţă hepatică severă;

–     aveţi insuficienţă cardiacă severă;

–      aveţi lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze;

–      sunteţi gravidă, în ultimele 3 luni de sarcină;–      doriţi să-i administraţi unui copil cu vârsta sub 12 ani, deoarece la această vârstă sunt necesare alte forme farmaceutice.

cititi prospect Ibalgin.

 

Prospect Ibalgin Forte pentru utilizator

Aveţi grijă deosebită când luaţi Ibalgin Forte . Cititi acest prospect Ibalgin Forte.

–    Dacă aveţi boli active ale tractului gastro-intestinal sau aţi avut astfel de boli în trecut, deoarece la unii pacienţi care au fost trataţi cu ibuprofen au fost raportate hemoragii gastro-intestinale ocazional severe, ulceraţii peptice. în aceste cazuri medicamentul trebuie administrat sub strictă supraveghere medicală;

–    Dacă aveţi sau aţi avut bronhospasm (cu precădere dacă acesta a fost ca urmare a administrării de medicamente);

–    Dacă aveţi boli renale şi/sau hepatice sau cardiace. Medicul vă va efectua periodic examene clinice şi analize de laborator, mai ales dacă este necesar un tratament de lungă durată;

–    Dacă aveţi sau aţi avut insuficienţă cardiacă, retenţie de fluide sau hipertensiune arterială;

–    Dacă aveţi sau aţi avut tulburări de coagulare a sângelui sau dacă sunteţi trataţi cu anticoagulante.

Citeste mai departe acest prospect Ibalgin Forte ->

 

Dacă în cursul tratamentului cu Ibalgin Forte aveţi tulburări de vedere, cititi prospectul, trebuie să întrerupeţi administrarea de Ibalgin Forte şi să vi se efectueze un examen oftalmologie.

Medicamente precum Ibalgin Forte se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 7 zile recomandată pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în trecut sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului din sânge sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Dacă aveţi nelămuriri privind acest prospect Ibalgin Forte, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Ce trebuie să evitaţi când luaţi acest medicament ? Cititi mai departe acest prospect Ibalgin Forte.

Unele medicamente care sunt anticoagulante (acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acid acetilsalicilic/ aspirină, warfarină, ticloplidină), unele medicamente care acţionează împotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzimă de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagoniştii de angiotensină II) şi chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.

Utilizarea altor medicamente ? Cititi acest prospect Ibalgin Forte.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Ibuprofenul (substanţa activă din Ibalgin Forte) nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu medicamente ce conţin acid acetilsalicilic sau cu alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Ibuprofenul – Ibalgin Forte nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu:

–     medicamente folosite în tratamentul tensiunii arteriale crescute;

–     medicamente folosite pentru a reduce formarea cheagurilor de sânge;

–     medicamente ce reduc riscul accidentelor vasculare cerebrale (medicamente ce conţin ticlopidină);

–     medicamente folosite în tratamentul epilepsiei şi convulsiilor (medicamente ce conţin fenitoină);

–     medicamente folosite pentru tratarea stărilor psihotice sau a modificărilor de dispoziţie (medicamente ce conţin litiu);

–     medicamente ce conţin corticoizi sau metotrexat.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

în primele 5 luni de sarcină utilizarea Ibalgin Forte se va face numai dacă este absolut necesar şi numai la indicaţia clară a medicului şi sub stricta lui supraveghere, în ultimul trimestru de sarcină, administrarea ibuprofenului este contraindicată.

Deoarece ibuprofenul şi metaboliţii săi se excretă în laptele matern, ca măsură de precauţie se recomandă evitarea administrării Ibalgin Forte în timpul alăptării.

Prospect Ibalgin Forte pentru utilizator

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor ? Cititi acest prospect Ibalgin Forte.

Ibalgin Forte influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje prin reacţiile adverse pe care le poate determina: somnolenţă, ameţeli sau depresie.

Informaţii importante privind unele componente ale Ibalgin Forte

Eritrozină (E 124), unul dintre componentele Ibalgin Forte poate provoca reacţii alergice.

3. CUM SĂ LUAŢI IBALGIN FORTE ? Cititi acest prospect Ibalgin Forte.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Dureri: un comprimat filmat în doză unică sau la nevoie, până la

3 comprimate filmate pe zi

Stări febrile: un comprimat filmat de 3 ori pe zi.Doza maximă recomandată este de 3 comprimate filmate pe zi. Comprimatele filmate se înghit întregi, cu puţină apă, preferabil în timpul meselor.

Se recomandă ca durata tratamentului să nu depăşească 7 zile.

La copii cu vârsta sub 12 ani se recomandă utilizarea altor forme farmaceutice, adecvate vârstei.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie Ibalgin Forte

Dacă aţi luat mai multe comprimate filmate de Ibalgin Forte decât trebuie, contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră sau adresaţi-vă celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi Ibalgin Forte

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE ? Cititi acest prospect Ibalgin Forte.

Ca toate medicamentele, Ibalgin Forte poate provoca reacţii

adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele, în general, Ibalgin Forte este bine tolerat de majoritatea persoanelor. Totuşi, pot să apară următoarele reacţii adverse: durere sau disconfort gastric, greaţă, ulcer gastric, scaun colorat în negru, erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, înrăutăţirea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau dificultăţi în respiraţie, tulburări hepatice şi renale, dureri de cap, somnolenţă, ameţeli şi tulburări ale auzului, şi, rareori, erupţii cutanate, mâncărimi ale pielii însoţite de descuamarea pielii, umflarea feţei, a gâtului şi a limbii.

Administrarea de Ibalgin Forte, ca şi a altor medicamente antiinflamatoare, se poate asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ IBALGIN FORTE ? Cititi acest prospect Ibalgin Forte.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ase păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Ibalgin Forte după data de expirare înscrisă pe cutie (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE ? Cititi acest prospect Ibalgin Forte.Ce conţine Ibalgin Forte

–    Substanţa activă este ibuprofenul. Un comprimat filmat de Ibalgin Forte conţine ibuprofen 400 mg.

–     Celelalte componente sunt:

Nucleu: amidon de porumb, amidon pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu (tip C), acid stearic, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru

Film: hipromeloză, macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E 171), eritrozină (E 124), simeticonă emulsie SE 4.

Cum arată Ibalgin Forte şi conţinutul ambalajului Comprimate filmate de culoare violet-roşie, cu diametrul de 12,2 mm.

Ibalgin Forte este disponibil în cutii cu un blister din PVC/Al a 12 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

ZENTIVA k.s.

U kabelovny 130,102 37 Praga 10 Doini Mecholupy Republica Cehă

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect Ibalgin Forte a fost aprobat în Ianuarie, 2011

Alte medicamente alternative cu aceeasi substanta activa: Ibuprofen, Larofen, Marcofen, Ibuprom, Biofen, Ibalgin, Efisen, Faspic.

Medicamente cu indicatii asemanatoare din aceeasi clasa de medicamente: Advil Ultra, Adagin, Artofen, Ketomag, Keithon, Ibusan, Ketalog.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close