Prospect Levant – Inflamatii Esofag Ulcer Gastric

Dă Share să știe și altii!!
Shares

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

LEVANT 15 mg, capsule gastrorezistente

Lansoprazol

LEVANT 30 mg, capsule gastrorezistente

Lansoprazol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe administrarea acestui medicament.

Prospect LevantProspect Levant

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.             
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.             
 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră, Nu trebuie să-i daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar  dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 

în acest prospect găsiti:

 1. Ce este Levant şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să utilizaţi Levant
 3. 3.      Cum să utilizaţi Levant
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Păstrarea Levant

Numele medicamentului este Levant, capsule gastrorezistente.

Levant există în două concentraţii: Levant 15 mg şi Levant 30 mg.

 • Substanţa activă este lansoprazolul. Levant 15 mg conţine lansoprazol 15 mg. Levant 30 mg conţine lansoprazol 30 mg.
 • Celelalte componente sunt:
 • Levant 15mg- sfere de zahăr, hipromeloză 3 cPs, talc, dioxid de titan (E 171), copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil (1:1) dispersie 30%, macrogol 300, dioxid de siliciu coloidal anhidru, galben de chinolină (E 122), oxid galben de fer (E 172), gelatină, cerneală de inscripţionare (Ink 1012 Opacode S-1 -8152 HV Black).
 • Levant 30 mg -sfere de zahăr, hipromeloză 3 cPs, talc, dioxid de titan (E 171), copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil (1:1) dispersie 30%, macrogol 300, dioxid de siliciu coloidal anhidru, azorubine (E 122), indigocarmine (E132), gelatină, cerneală de inscripţionare (Ink 1012 Opacode S-1-8152 HV Black).

 1.                    CE ESTE LEVANT Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Levant conţine lanzoprazol care este un inhibitor al pompei de protoni. Inhibitorii pompei de protoni reduc cantitatea de acid produsă în stomac.

Levant 15 mg: capsule gastrorezistente de culoare galbenă, inscripţionate cu “L15” pe cap şi corp.

Levant 30 mg-, capsule gastrorezistente cu cap de culoare violet şi corp de culoare lila pal, inscripţionate cu “L30” pe cap şi corp. Levant 15 mg este disponibil în cutie cu 2 blistere din PVC-AI- PO/AI-PE a câte 7 capsule gastrorezistente.

Levant 30 mg este disponibil în cutie cu 2 blistere din PVC-AI- PO/AI-PE a câte 7 capsule gastrorezistente.Levant este indicat în:

 • Tratamentul inflamaţiilor esofagului determinate de refluxul cronic de acid gastric şi care nu răspund la alte medicamente antiulceroase (de exemplu, ranitidină, famotidină).

Tratamentul şi prevenirea recăderilor ulcerului gastric şi duodenal inclusiv a celor provocate de antialgice numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

 • Pentru ameliorarea durerii şi disconfortului provocate de

administrarea de medicamente anitinflamatoare nesteroidiene, precum şi în caz de indigestie.

 • Tratamentul unei boli rare numită sindrom Zollinger-Ellison (caracterizată prin ulcer gastric şi duodenal produse de secreţia unei substanţe hormonale care are originea în formaţiuni tumorale din partea superioară a intestinului şi în alte organe).
 • în asociere cu alte medicamente pentru a eradica o bacterie numită Helicobacterpylori(H. Pilori).

 2.                    ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI Levant Nu utilizaţi Levant

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lansoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Levant. (O reacţie alergică poate include erupţii cutanate, mâncărimi, umflarea feţei, buzelor, limbii, sau mâinilor/picioarelor sau dificultăţi în respiraţie).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Levant dacă:

 • sunteţi gravidă sau planificaţi să deveniţi sau dacă alăptaţi;
 • suferiţi de boli hepatice/renale;
 • sunteţi de vârsta medie sau de vârstă înaintată şi suferiţi de indigestie;
 • ati fost diagnosticat cu cancer, în special gastric, intestinal sau esofagian;
 • aveţi febră sau dureri abdominale sau diaree;
 • ulcerul nu s-a vindecat deşi urmaţi tratament anti-ulceros de mult timp.

Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă situaţiile de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră.

Sarcina

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

Levant poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, deoarece produce ameţeli şi oboseală.

Informaţii importante privind unele componente ale Levant

Levant conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Utilizarea altor medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Trebuie să aveţi grijă dacă:

 • pentru vindecarea ulcerului vi s-a recomandat să utilizaţi lansoprazol în asociere cu claritromicină şi amoxicilină pentru tratarea infecţiei cu H. Pilori, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi orice alt medicament;
 • utilizaţi antiacide care conţin hidroxid de aluminiu şi hidroxid de magneziu sau sucralfat (medicamente pentru tratamentul indigestiei). Aceste medicamente pot reduce absorbţia lansoprazolului. Dacă este absolut necesar să utilizaţi aceste medicamente, se recomandă păstrarea unui interval de cel puţin o oră între administrări;
 • utilizaţi contraceptive orale;
 • utilizaţi warfarină sau anticoagulante (medicamente care fluidifică sângele);
 • utilizaţi fenitoină sau carbamazepină (medicamente pentru tratamentul convulsiilor);
 • utilizaţi teofilină (medicament pentru astmul bronşic);
 • utilizaţi alte medicamente antiulceroase (de exemplu, antiacide, ranitidină, famotidină).

 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI LEVANT

Utilizaţi întotdeauna Levant exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Nu utilizaţi o doză mai mare. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Levant trebuie administrat înainte de masă.

Boala de reflux gastro-esofagian: medicul dumneavoastră vă va recomanda o capsulă Levant 30 mg (30 mg lansoprazol) o dată pe zi, timp de 4 săptămâni. De obicei, vă veţi simţi bine după 4 săptămâni de tratament. Totuşi, medicul dumneavoastră poate decide continuarea tratamentului fie cu Levant 15 mg (15 mg lansoprazol) fie cu Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o data pe zi, în funcţie de răspunsul individual la tratament.

Ulcer duodenal. medicul dumneavoastră vă va recomanda o capsulă Levant 30 mg (30 mg lansoprazol) o dată pe zi, timp de 4 săptămâni. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă va recomanda o capsulă Levant 15 mg (15 mg lansoprazol), o dată pe zi.

Dispepsie datorată hiperacidităţii: medicul dumneavoastră vă va recomanda o capsulă Levant 15mg{ 15 mg lansoprazol) sau o capsulă Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o dată pe zi, timp de 2-4 săptămâni, în funcţie de severitatea dispepsiei.

Ulcer gastric. medicul dumneavoastră vă va recomanda o capsulă Levant 30 mg (30 mg lansoprazol) o dată pe zi, timp de 8 săptămâni.

Tratamentul ulcerului gastric sau duodenal asociat tratamentului cu antiinflamatoare nesteroidiene: medicul dumneavoastră vă va recomanda o capsulă Levant 15 mg (15 mg lansoprazol) sau o capsulă Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o dată pe zi. De obicei, ulcerul se vindecă după 4 săptămâni de tratament, totuşi tratamentul poate fi recomandat timp de 8 săptămâni sau mai mult.

Profilaxia ulcerului gastric sau duodenal asociat tratamentului cu antiinflamatoare nesteroidiene. medicul dumneavoastră vă va recomanda o capsulă Levant 15 mg (15 mg lansoprazol) sau o capsulă Levant30 mg(30 mg lansoprazol), o dată pe zi. Hipersecreţie gastrică: medicul dumneavoastră vă va recomanda 2 capsule Levant 30 mg (30 mg lansoprazol), o dată pe zi. Doza poate fi crescută sau scăzută în funcţie de răspunsul la tratament. Este posibil să vi se recomanda doze > 4 capsule Levant 30 mg (120 mg lansoprazol) pe zi pentru o perioadă mare de timp.

Eradicarea H.Pilory. medicul dumneavoastră vă va recomanda o capsulă Levant 30 mg (30 mg lansoprazol) în asociere cu alte două medicamente care pot fi amoxicilină 1 g, claritromicină 500 mg sau metronidazol 400 mg, administrate de 2 ori pe zi.

Nu se recomandă administrarea Levant la copii.

Nu este necesară ajustarea dozelor la vârstnici.

Dozele pot varia daca aveţi boli hepatice sau renale. înghiţiţi capsula întreagă cu un pahar cu apă. Nu o mestecaţi sau sfărâmaţi. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi Levant o dată sau de două ori pe zi. Pentru a obţine cele mai bune rezultate administraţi întotdeauna capsulele înainte de masă.

Pentru a nu uita să administraţi medicamentul, încercaţi să-l administraţi la aceeaşi oră.Nu opriţi tratamentul până la terminarea perioadei recomandată de doctor, chiar dacă vă simţiţi bine. Simptomele pot să reapară. Dacă aveţi impresia că efectul lui Levant este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă este timpul pentru doza următoare, nu mai luaţi doza uitată şi reveniţi la schema de administrare obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 1. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Levant poate provoca reacţii adverse. Dacă apar aceste reacţii adverse, opriţi administrarea Levant şi informaţi-vă imediat doctorul sau mergeţi la cel mal apropiat spital.

 • erupţii cutanate, urticarie, mâncărimi, senzaţie de constricţie la nivelul toracelui, dificultăţi în respiraţie sau umflarea feţei, limbii, buzelor, mâinilor sau picioarelor, febră, senzaţie de slăbiciune;
 • reacţii cutanate severe cu vezicule, răni sau ulceraţii.

Aceste reacţii adverse sunt foarte grave. Dacă apar, puteţi prezenta reacţii alergice severe la lansoprazol. Aveţi nevoie de îngrijire medicală de urgenţă sau de spitalizare.

Informaţi-vă imediat doctorul sau mergeţi la cel mai apropiat spital dacă observaţi următoarele:

 • diaree severă şi/sau persistentă;
 • sângerări sau creşterea tendinţei la sângerare, inflamarea persistentă a gâtului şi infecţii frecvente şi/sau anemie;
 • colorarea în galben a pielii şi a conjunctivei oculare, urini închise la culoare, scăderea apetitului alimentar, dureri abdominale;
 • urini cu sânge sau tulburi sau oricare altă modificare a cantităţii de urină.

Informaţi medicul dacă apar:

 • dureri de cap, ameţeli, oboseală, stare generală alterată;
 • vărsături, greaţă, constipaţie, senzaţie de uscare sau inflamare a mucoasei bucale sau a gâtului;
 • subţierea firului de păr, creşterea sensibilităţii pielii la lumină;
 • depresie;
 • scăderea senzaţiei gustative;
 • senzaţie de amorţeală şi furnicături;
 • dureri musculare şi osoase;
 • tulburări de vedere;
 • confuzie;
 • halucinaţii;
 • impotenţă sexuală la barbat.

Pot să apară modificări ale rezultatelor testelor de laborator (teste funcţionale hepatice anormale).

La unii pacienţi pot să apară şi alte reacţii adverse.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine grav sau dacă observaţi orice reacţie advers nemenţionat în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

 1. PĂSTRAREA LEVANT

Păstraţi medicamentul în ambalajul original.

Nu lăsaţi medicamentul la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Levant dupa data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Producătorul

Terapia S.A.Str. Fabricii, nr. 124, Cluj-Napoca, Romania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

Ranbaxy (UK) Ltd.

20 Balderton Street, W1K 6TL Londra, Marea Britanie Acest prospect a fost revizuit în Decembrie 2006

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Levant adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital. Luaţi acest prospect sau câteva comprimate cu dumneavoastră ca medicul să ştie ce aţi luat.

Dacă uitaţi să utilizaţi Levant, luaţi-l imediat ce va amintiţi.

Levant, capsule gastrorezistente este fabricat de Ranbaxy Laboratories Ltd.,

Industrial Area nr. 3, A.B. Road, Dewas-455001 Madhya Pradesh, India

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă este Ranbaxy (UK) Ltd.

20 Balderton Street, W1K 6TL Londra, Marea Britanie

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close