Prospect Lanzul – ulcer gastric esofagita de reflux

LANZUL Prospect

 Pentru ulcer gastric, esofagita de reflux, sindrom Zollinger-Ellison, infectie cu Helicobacter pylori

 30 mg capsule gastro-rezistente

Lansoprazol

Compoziţie

O capsulă gastro-rezistentă conţine lansoprazol 30 mg şi excipienţi: sfere de zahăr, hidroxipropilceluloză, carbonat de magneziu greu, zahar, amidon de porumb, laurilsulfat de sodiu, hipromeloză, copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil (1: 1) dispersie 30%, talc, macrogol 6000, dioxid de titan (E171), gelatină.

Grupa farmacoterapeutică

Medicamente pentru tratamentul ulcerului gastro-duodenal şi bolii de reflux gastro-esofagiene, inhibitori ai pompei protonice.

 

Lanzul Prospect
Lanzul Prospect

 

Indicaţii terapeutice

Lanzul este indicat pentru:

infectie cu Helicobacter pylori ( eradicarea helicobacter pylori) caz de ulcer gastric sau ulcer duodenal, în asociere cu antibiotice;

– ulcer duodenal activ;

– ulcer gastric activ;

– esofagita de reflux;

– sindrom Zollinger-Ellison.

Contraindicaţii Lanzul

Hipersensibilitate la lansoprazol sau la oricare dintre excipienţii medicamentului. Precauţii

Similar altor antisecretoare gastrice, lansoprazolul favorizează dezvoltarea florei gastrice prin scăderea volumului şi acidităţii sucului gastric.

Interacţiuni ale Lanzul

Lansoprazol reduce aciditatea gastrica, astfel încât poate afecta absorbţia unor medicamente. Astfel biodisponibilitatea ketoconazolului, a esterilor ampicilinei şi a sărurilor de fier este redusă; biodisponibilitatea digoxinei este crescută cu aproximativ 10%.

Pot să apară interacţiuni cu medicamente metabolizate hepatic prin intermediul enzimelor CYP3A şi CYP2C19. Deoarece lansoprazolul poate avea efect inductor enzimatic asupra citocromului P 450, este necesară supravegherea atentă a pacienţilor trataţi cu teofilină, a cărei eficacitate poate fi diminuată de tratamentul concomitent cu lansoprazol.

Sucralfatul şi antiacidele pot reduce absorbţia lansoprazolului. Se recomandă ca sucralfatul sau antacidele să se administreze cu cel puţin 30 minute înaintea lansoprazolului sau la 1 oră după administrarea acestuia.

Atenţionări speciale pentru Lanzul

în caz de ulcer gastric, înainte de începerea tratamentului cu Lanzul este necesară confirmarea benignităţii leziunii.

După administrarea unei prize unice la pacienţii cu ciroză hepatică, aria de sub curba concentraţiei plasmatice în funcţie de timp este crescută, iar eliminarea întârziată; la aceşti pacienţi nu trebuie depăşite doze de 30 mg pe zi.

Produsul nu se administrează la copii, deoarece nu au fost studiate eficacitatea şi siguranţa lansoprazolului la această categorie de vârstă. La vârstnici nu este necesară ajustarea dozei; atunci când lansoprazolul a fost administrat la pacienţi din această grupă de vârstă nu s-a observat creşterea frecvenţei reacţiilor adverse.

Acum se mai citeste