Prospect Pariet – Ulcer duodenal activ Ulcer gastric

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect: informatii pentru utilizator

Pariet

Forma de prezentare:
Comprimate filmate gastrorezistente 20 mg; cutie 1 blist. 7 sau 14 capsule.

Substanță activă: RABEPRAZOLE
Indicatii
Ulcer duodenal activ; ulcer gastric activ; esofagita de reflux. In asociere cu un tratamentul antibacterian adecvat in eradicarea helicobacter pylori.

 

  1 tableta
RABEPRAZOLE sodiu 10 mg,
inclusiv. RABEPRAZOLE 9.42 mg

Doze si recomandari: 
Adulti si varstnici: Ulcer duodenal activ si ulcer gastric activ: 20 mg, o data pe zi, dimineata, 2-4 sapt. Esofagita de reflux: 20 mg, o data pe zi, 4-8 sapt. Eradicarea H. pylori: asocierile urmatoare, timp de 7 zile: 20 mg rabeprazol de 2 ori/zi, claritromicina 500 mg de 2 ori/zi si amoxicilina 1 g de 2 ori/zi; 20 mg rabeprazol de 2 ori/ zi, claritromicina 500 mg de 2 ori/zi si metronidazol 400 mg de 2 ori/zi. Comprimatele filmate gastrorezistente nu se mesteca sau sfarama, ci se inghit intregi.

Pariet ProspectPariet Prospect

Contraindicatii 
Hipersensibilitate cunoscuta la rabeprazol, la derivati de benzimidazol sau la oricare dintre componentele produsului; sarcina si alaptare.

Atentionari: 
Posibilitatea existentei unui proces malign trebuie exclusa inaintea inceperii tratamentului. insuficienta hepaticasevera.

Reactii adverse: 
Cefalee, diaree, durere abdominala, astenie, flatulenta, rash-ul si uscaciunea gurii.

 

ACŢIUNE FARMACOLOGICĂ

Anti-ulcer de droguri. Inhibitor al N+-PENTRU A+-ATPase (protonovogo pompa).

Mecanismul de acţiune. Sodiu RABEPRAZOLE aparţine clasei de compuşi antisecretorie, chimic care sunt înlocuite de un benzimidazolami. Droguri inhibă enzimei de activitate n+-(K)+-ATPase, blocarea în etapa finală de sinteza de acid clorhidric. Acest efect este dependentă de doză natura şi duce la opresiune ca bazale, şi încurajarea secreta acid indiferent de stimul. Ca o fundaţie slab de rabeprazole în toate dozele este rapid absorbit şi concentrat mediu acid celulele parietalnah.

Activitate Antisekretornaâ. O dată în interiorul doza de rabeprazola 20 efectul de antisecretornyi mg apare în timpul 1 h şi ajunge la maximă la 2-4 h. Inhibarea bazale şi stimularea unor secreta acid prin dieta 23 ore după prima doză de sodiu rabeprazola a fost 62 şi 82% În consecinţă,, (a) durata de acţiune a ajuns 48 h. Efectul Ingibiruty de sodiu rabeprazola secretia de acid mai multe creşteri în admiterea zilnic 1 tabel., stabil inhibarea secreţiei se realizează prin 3 a doua zi după ce începe să luaţi droguri. După încheierea activităţii de primire rabeprazola secretornaya în 2-3 Ziua.

Rolul Helicobacter pylori în ulcerul peptic, ulcer gastric şi ulcer duodenal. Helicobacter pylori este factorul principal in dezvoltarea de gastrita si ulcer la aceşti pacienţi. Studii recente sugerează o relaţie de cauzalitate între Helicobacter pylori şi carcinomul gastric.

In vitro a relevat, rabeprazole are efect bactericid asupra Helicobacter pylori. Eradikation Helicobacter pylori droguri Pariet  şi medicamente anti-microbiene, duce la un grad ridicat de vindecare a leziunilor mucoasei. Pe baza rezultatelor din studiile clinice randomizate controlate găsit, că rabeprazola pe 20 mg 2 ori pe zi în asociere cu două antibiotice, de exemplu, Clarithromycin şi amoxicillin sau claritromicină şi metronidazol pentru 1 săptămâni vă permite să atinge nivelul de Helicobacter pylori mai multe 80% la pacienţii cu gastro-cu ulcere duodenale. Cum era de asteptat, tendinţă de a scăzut de eradicare a fost remarcat la pacienţii cu rezistenţă bază de gastrita. Atunci când alegeţi combinaţia adecvate pentru Helicobacter pylori ar trebui să fie ghidat de standardele aprobate de tratament. La pacienţii cu infecţii persistente (Dacă aveţi iniţial sensibile tulpini de microorganisme) Trebuie să ia în considerare posibilitatea de secundar rezistenta la medicamente antibacteriene atunci când selectarea unui regim de tratament.

Influenţa asupra concentrației serice gastrina. În studiile clinice, pacienţii au fost 10 mg sau 20 mg rabeprazola 1 ori pe zi, cu durata de tratament, pentru 43 MO. În primul rând 2-8 săptămâni de terapie ser gastrina concentrațiile crescut, Asta a fost o reflectare a efect inhibitor asupra secreţiei de acid. Concentrația de gastrina returnată nivelul originale, de obicei, în 1-2 săptămâni după încetarea tratamentului.

Studiu de biopsie şi antrum stomacului mai mult în 500 pacienţii, tratate cu un curs de tratament rabeprazolom pentru până la 8 săptămâni, nu au relevat modificări histologice de celule ènterohromafinnopodobnyh, Simptomele de gastrita, frecvenţa de gastrită atrofică, metaplazie intestinala si Helicobacter pylori de infectare. Într-un studiu de 250 pacienţii, luând rabeprazole pentru 36 MO, semnificativă a indicatorilor de bază au fost abateri de la.

Alte efecte. În prezent nu există date pe, că rabeprazole provoacă efecte sistemice ale sistemului nervos central, sisteme de cardiovasculare şi respiratorii. Doza de ingestie RABEPRAZOLE 20 mg/zi pentru 2 săptămâni nu a avut efect pe funcţia glandei tiroide, metabolismul glucidelor, precum și pe concentrația în sânge paratiroide hormon, cortizol, estrogen, testosteron, Prolactina, Cholecystokinin, SECRETINA, glucagon, FSH, LH, Renină, HORMON aldosteron şi.

 

FARMACOCINETICA

De aspiraţie

RABEPRAZOLE este rapid absorbita din intestin. După admiterea la doza 20 mg CMax rabeprazola în plasmă este aproximativ 3.5 h. Schimbarea CMax si ASC sunt liniar în intervalul de doze de 10 până la 40 mg. Biodisponibilitatea absolută după aportul de 20 mg (în comparaţie cu introducerea) este vorba de 52% în mare măsură datorită metabolism în «prima trecere» prin ficat. în plus, biodisponibilitatea nu este schimbat atunci când primiţi rabeprazola. Ingestia de alimente şi timp de la primirea de droguri în termen de 24 de ore nu afectează rabeprazola mutări.

DistribuțieLegarea rabeprazola de proteinele plasmatice este de aproximativ 97%.

Metabolismul

Metaboliți majore, prezent în plasmă umană, sunt tioèfir (M1) şi carbon acid (M6), şi metaboliţii secundar, prezente în concentraţii mici, prezentat de sul′fonom (M2), demetiltioèfirom (M4) si mercapturova acid conjugat (M5). Activitatea minore antisekretornoj are numai dimetil metabolitul (M3), Cu toate acestea, nu este detectat în plasmă.

Deducere

Voluntarii sănătoşi (T)1/2 este vorba de 1 h (0.7-1.5 h), clearance-ul total este de 283 ± 98 mL/min.

Despre 90% reveni cu urină în formă de doi metaboliți: M5 şi M6. Despre 10% reveni cu fecale.

Farmacocinetica in cazuri speciale

După ce a primit o doză unică de rabeprazola 20 mg cu similare corp masa şi înălţimea, diferențe semnificative în parametrii farmacocinetici în funcţie de podea nu este indicat.

La pacienţii cu insuficienţă renală stabilă în stadiul final, care au nevoie de hemodializa sprijină (CC ≤ 5 mL/min / 1.73 m2) distribuţia de rabeprazola a fost foarte apropiată de cea în voluntari sănătoşi. ASC şi cMax aceşti pacienţi au fost aproximativ 35% de mai jos, decât în voluntari sănătoşi. Medie, T1/2 rabeprazola a fost 0.82 h în voluntari sănătoşi, 0.95 h — la pacienţii în timpul hemodializă şi 3.6 h — după hemodializă. Clearance-ul de droguri la pacienţii cu boli renale, care au nevoie de hemodializa, a fost aproximativ 2 mai sus de ori, decât în voluntari sănătoşi.

După ce a primit o doză unică de rabeprazola 20 mg la pacienţii cu insuficienţă hepatică cronică asc a crescut în 2 ori, şi T1/2 a crescut în 2-3 comparativ cu voluntarii sănătoşi. Cu toate acestea, după ce a luat o doză de rabeprazola 20 mg/zi pentru 7 zile de asc a crescut cu numai 1.5 ori, şi cuMax — în 1.2 ori. T1/2la pacienţii cu insuficienţă hepatică a fost 12.3 h în comparaţie cu 2.1 h în voluntari sănătoşi. Răspuns de Farmakodinamiceski (control al pH-ului în stomac) în ambele grupuri a fost punct de vedere clinic comparabile.

La pacienţii mai în vârstă a încetinit în jos o pereche de rabeprazola excreţia. Prin 7 zile după administrarea de sodiu rabeprazola 20 mg/zi pentru această categorie de pacienţi, ASC a fost aproximativ 2 ori mai mult, şi (C)Max — pe 60% comparativ cu tinerii voluntari sănătoşi. Cu toate acestea, semne de cumulul au fost rabeprazola.

În cazul metabolismul lent CYP2C19 după luarea rabeprazola 20 mg/zi pentru 7 zile de asc este crescut în 1.9 ori, şi T1/2 — în 1.6 ori în comparaţie cu aceeaşi parametri la «rapid» metabolizatorov, Perioada de timp (C)Max creşte 40%.

 

 

MĂRTURIA

— spune ulcere duodenale boala in faza de deteriorare;

-ulcer gastric în faza acută;

-reflux gastroesofagian (GERD): Esofagita de reflux erozive (tratament), tratamentul simptomatic al GERD (adică. Boala de reflux NÈRB-neèrozivnaâ);

Sindromul – Zollinger Ellison sau alte condiţii, caracterizat de hipersecreţie patologică.

În combinaţie cu mijloacele antibacteriene:

ca pentru Helicobacter pylori la pacientii cu ulcer peptic al stomacului sau gastrita cronica;

— pentru a trata şi preveni repetarea de ulcere, la pacienţii cu peptic ulcer, asociate cu Helicobacter pylori.

 

REGIM DE DOZARE

când duodenal ulcer si ulcer gastric în faza acută Este recomandat să administreze 1 fila. (20 mg) 1 ori / zi dimineata în timpul 4-6 săptămâni.

Unii pacienţi cu agravarea ulcere ulcer duodenal efect bun oferă o recepţie 1 ori / zi 1 fila. pe 10 mg.

Majoritatea pacientilor cu ulcer duodenal, ulcer de vindecare se produce în cadrul 4 săptămâni, dar unii pacienţi pentru vindecarea de ulcere poate nevoie de o suplimentare curs de 4 săptămâni de tratament cu Pariet .

Majoritatea pacienţilor cu peptic ulcer vindecarea are loc în cadrul 6 săptămâni, dar unii pacienţi pentru vindecarea de ulcere poate necesita un curs suplimentar de 6 săptămâni de tratament cu Pariet .

când tratamentul de GERD Este recomandat să ia Pariet  pe 1 fila. (20 mg) 1 ori / zi pentru 4-8 săptămâni.

Pentru terapie de intretinere pentru GERD Pariet  numit doză 10 mg sau 20 mg 1 ori pe zi în funcţie de răspunsul la tratament.

Pentru tratamentul simptomatic al GERD la pacienţii fără esofagita Pariet numit doză 10 mg 1 ori / zi pentru 4 săptămâni. Dacă, după 4 săptămâni de tratament, simptomele nu dispar, un studiu în continuare a pacientului.

Pentru tratamentul de sindromul Zollinger-Ellison şi alte condiţii, caracterizat de hipersecreţie patologică, doza luat individual. Doza iniţială este de 60 mg/zi, apoi creşte doza şi doza de medicament este prescris 100 mg/zi de admitere o singură sau 60 mg 2 ori pe zi. Pentru unii pacienţi dozare fracţionată de droguri este de preferat. Tratamentul ar trebui să continue ca nevoia de clinice. La unii pacienţi cu sindrom Zollinger-Ellison durata de tratament rabeprazolom a constituit 1 a anului.

Pentru tratament duodenal ulcer sau gastrită cronică, asociate cu infecţia Helicobacter pylori, mai multe opţiuni pentru eradicarea folosind combinaţii adecvate de antibiotice. Tratamentul recomandat durata 7 de zile de la una din următoarele combinaţii de medicamente:

Pariet  pe 20 mg 2 ori pe zi + Claritromicina pe 500 mg 2 ori pe zi şi amoxicilină pe 1 g 2 ori pe zi.

Pariet  pe 20 mg 2 ori pe zi + Claritromicina pe 500 mg 2 ori pe zi si metronidazol pe 400 mg 2 ori pe zi.

Cele mai bune rezultate pentru eradicarea, în exces de 90%, observat atunci când se aplică combinaţie de droguri Pariet  cu klaritromitinom şi amoksicillinom.

conform, care necesită droguri 1 ori / zi, Pariet  ar trebui să fie luate în dimineaţa înainte de a mânca. Set, orice moment al zilei, Nici consumul nu afectează activitatea de droguri. Dar timpul recomandat de comprimatelor actului Pariet  promovează o mai bună respectare pacientului cu regimuri de tratament.

Comprimatele trebuie să fie înghiţite întregi, nu lichid și nu de rupere.

 

 

EFECTE SECUNDARE

Din partea sistemului digestiv: diaree, durere în abdomen, meteorism, gură uscată, greaţă, vărsături, constipaţie; rare — Anorexie; în câteva cazuri — creşterea în ficat transaminaz.

Ale sistemului nervos central: dureri de cap, oboseala, insomnie, somnolenţă, ameţeli.

Din sânge: rare — trombocitopenie, neutropenie, leucopenie.

Reactii dermatologice: erupţii cutanate.

Reacţii alergice: rare — umflarea feţei, dificultăţi de respiraţie, Eritem, Erupţii buloase (reacţiile dispar după droguri).

Din sânge: rare — trombocitopenie, neutropenie, leucopenie, Leucocitoza.Alte: efectele, a cărei relaţie cu admiterea de droguri nu este instalat — dureri în spate, Sindromul grippopodobnyy, Mialgii, Artralgia, rare — apetit redus, creşterea indicelui de masă corporală, depresie, afectarea vederii sau gust senzaţie, Stomatita, crescut de transpiraţie.

Bazat pe experienţa din studiile clinice pot fi încheiate, Pariet  de obicei bine tolerat de pacienţi. Efectele secundare sunt în general uşoară până la moderată şi sunt exprimate sau tranzitorii natura.

 

CONTRAINDICATII

-sarcina;

-Alăptarea (Alaptatul la San);

-hipersensibilitate la componentele preparatului;

-hipersensibilitate la benzimidazolam substituite.

 

SARCINA ŞI ALĂPTAREA

Pariet  contraindicat în timpul sarcinii şi alăptării (Alaptatul la San).

Date privind siguranţa de droguri Pariet  atunci când sarcina nu este.

ÎN studii experimentale reproducerea în şobolani şi iepuri a arătat semne de fertilitate sau congenitale fetale, de rabeprazolom; Cu toate acestea, şobolani în cantităţi mici de droguri pătrunde prin bariera placentară.

Necunoscut, Selectează dacă rabeprazole în piept de lapte la om. Cercetare la femeile care alăptează nu au fost efectuate. Cu toate acestea,, RABEPRAZOLE este găsit în lapte de şobolan care alăptează, Prin urmare, dacă este necesar, utilizarea de droguri în timpul alăptării, Alaptarea trebuie întrerupt.

 

INSTRUCŢIUNI SPECIALE

Înainte de droguri terapie Pariet  pentru a exclude o tumori maligne ale stomacului, deoarece. luând droguri pot masca simptomele şi stabilirea de diagnostic corect de întârziere.

Într-un studiu la pacienţii cu insuficienţă uşoară sau moderată în domeniul Funcţia hepatică nu a găsit diferente semnificative în frecvenţa de efecte secundare de droguri Pariet  la care vârsta şi sexul potrivit persoanelor sănătoase, dar, în ciuda acestui fapt, Vă recomandăm prudenţă atunci când asociaţi în primul rând un medicament Pariet  pacienţii cu încălcări grave ale ficatului.

Pacientii cu rinichi umane sau ajustarea dozei hepatice de droguri Pariet  nu este necesar.

Utilizarea în pediatrie

Pariet  Nu este recomandat la copii, Deoarece nu există în prezent nici o experienţă de utilizare în practica pediatrică.

Impactul asupra capacităţii de a conduce vehicule şi mecanismele de gestionare

Bazează pe caracteristicile de farmacodinamie de rabeprazola si efectele sale secundare profil este puţin probabil, Pariet  afectează capacitatea de a conduce vehicule şi mecanismelor de gestionare. Cu toate acestea, în caz de apariţie a somnolenţă evita aceste activităţi. 

SUPRADOZAJ

La data, informaţii despre cazuri de supradozaj intenţionată droguri Pariet  Au nici o. Luaţi medicamentul in doze până la 80 mg/zi este bine tolerat de pacienţi.

Tratament: tratament simptomatic şi de susţinere. Nu există nici un antidot specific. RABEPRAZOLE sodiu este asociat cu proteinele plasmatice, aşa de rău este eliminat prin dializă.

 

PRESCRIS DE DROGURI DE INTERACŢIUNE

Pariet  metabolizat mikrosomalnami hepatice citocrom P450 sistem izofermentami. Studiile au arătat, voluntari sănătoşi rabeprazole că nu intra în interacţiuni de droguri semnificativă clinic cu Amoxicilina si alte medicamente, care sunt metabolizate de sistemul enzimatic (warfarina, fenitoina, Teofilină, Diazepam).

Pariet  este exprimată şi prelungit reducerea producţiei de acid clorhidric. Prin urmare, împreună cu utilizarea de medicamente, absorbţie, care depinde de pH-ul cuprins stomac, remarcat de droguri de interacţiune.

În voluntari sănătoşi primirea rabeprazola sodiu cauzate a scăzut plasmatice de ketokonazola concentrare pe 33% şi pe creşterea concentrația minimă de digoxină 22%. Deci în timp ce aplicarea de droguri Pariet  cu ketoconazole sau digoxină doza trebuie să fie modificată ultima.

Concentrațiile de metabolitul activ de claritromicină şi rabeprazola împreună se majorează cu 24% şi 50% În consecinţă,. Acest lucru creşte eficienţa această combinaţie de Helicobacter pylori.

Studiul nu a găsit interacţiuni de droguri Pariet  lichid antiacide. în plus, nici interacţiuni de droguri semnificativă clinic Pariet  cu alimente.

Studii in vitro asupra ficatului uman a arătat Ca2, rabeprazole este metabolizat de CYP3A4 şi CYP2C19 izofermentami. Detectate, concentrațiile estimate în plasmă rabeprazole nu oferă nici un stimulent, Nici un efect inhibitor asupra metabolismului CYP3A4. Aceste constatări sugerează, de asemenea, că rabeprazole nu afectează metabolismul de ciclosporină.

 

FARMACIE DE CUMPĂRARE TERMENI

Medicamentul este disponibil de prescripţie medicală.

CONDIȚIILE DE STOCARE

Droguri ar trebui să fie păstrate la îndemâna copiilor la o temperatură de nu mai mare de 25 ° c; nu congela. Termen de valabilitate — 2 a anului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close