Prospect Quamatel 20 mg – Ulcer Gastric Duodenal

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cuprins

Prospect QUAMATEL 20 mg, pulbere şi solvent pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă

Ce este Quamatel şi pentru ce se utilizează

 Principala sa acţiune este de a reduce cantitatea de acid secretată în stomac.

Este indicat, atunci când administrarea pe cale orală nu este posibilă, în:

 • tratamentul ulcerului gastric şi duodenal, refluxului gastro-esofagian şi altor stări hipersecretorii (de exemplu sindrom Zollinger-Ellison);

 • prevenţia recidivelor simptomelor şi eroziunilor sau ulceraţiilor asociate cu boala de reflux gastro-esofagian;

 • profilaxia sindromului de aspiraţie în anestezia generală (sindrom Mendelson).

Quamatel, pulbere şi solvent pentru soluţie injectabilă, este un medicament din grupa numită antagonişti ai receptorilor H2.

Famotidină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI QUAMATEL Nu utilizaţi Quamatel

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la famotidină, la alte antihistaminice H2, sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

  Quamatel nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 15 ani datorită lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Quamatel

  Înainte de începerea tratamentului cu Quamatel, trebuie exclusă prezenţa unui cancer gastric.

  Insuficienţa renală

  Deoarece famotidina este excretată în principal pe cale renală, este necesară prudenţă la pacienţii cu insuficienţă renală severă şi reducerea corespunzătoare a dozelor (vezi pct. « Cum să utilizaţi Quamatel »)

  Utilizarea altor medicamente

  Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Interacţiuni de luat în considerare

  Azatanavir : în cazul administrării concomitente cu famotidina apare riscul diminuării concentraţiei plasmatice de azatanavir.

  Itraconazol, ketoconazol, posaconazol : în cazul administrării concomitente cu famotidina apare riscul diminuării absorbţiei acestora datorită creşterii pH-ului.

  Sarcina şi alăptarea

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Nu există suficiente date clinice pentru a evalua posibilitatea apariţiei unui efect malformativ sau toxic asupra fătului, atunci când famotidina este administrată în timpul sarcinii. De aceea, ca măsură de precauţie, este de preferat a nu se utiliza famotidina în timpul sarcinii decât dacă este absolut necesar, după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal.

  Famotidina se excretă în laptele matern. De aceea, decizia de a se continua alăptarea sau de a se întrerupe administrarea de Quamatel trebuie să ţină cont de importanţa medicamentului pentru mamă.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Nu există date disponibile cu privire la efectul Quamatel asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  1. CUM SĂ UTILIZAŢI QUAMATEL

   Utilizaţi întotdeauna Quamatel exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Quamatel, pulbere şi solvent pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă, este recomandat numai în cazuri severe, când administrarea pe cale orală nu este posibilă. Tratamentul injectabil cu Quamatel poate fi continuat până când devine posibilă instituirea terapiei pe cale orală.

   Quamatel vi se va administra numai de către personal medical fie prin injectare lentă într-o venă (în cel puţin în 2 minute) fie prin picurare într-o venă (perfuzie intravenoasă) cu durata de 30 minute.

   În general, doza recomandată este de 20 mg famotidină de două ori pe zi (la 12 ore). Nu se va administra o doză mai mare de 20 mg odată.

   Sindromul Zollinger-Ellison

   Doza iniţială este de 20 mg famotidină administrată intravenos, la 6 ore, dozele ulterioare depinzând de cantitatea de acid secretat şi de starea clinică a pacientului.

   Profilaxia sindromului de aspi raţie în anestezia gener ală

   Doza recomandată este de 20 mg famotidină intravenos, cu cel puţin 2 ore înainte de intervenţia chirurgicală.

   Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Quamatel

   Nu există experienţă privind supradozajul. Deoarece medicamentul vă este administrat de medic sau asistentă este puţin probabil să vi se administreze o doză prea mare.

   Dacă uitaţi să utilizaţi Quamatel

   Dacă credeţi că s-a omis o doză, spuneţi imediat medicului sau asistentei. Dacă nu s-a administrat o doză, nu trebuie administrată o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Dacă încetaţi să utilizaţi Quamatel

   Întreruperea tratamentului se poate face cu acordul medicului.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate medicamentele, Quamatel poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

   Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

   -foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

   -frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

   -mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane);

   -rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane);

   -foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane);

   -cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

   Reacţii adverse rare

   Tulburări ale sistemului nervos: durere de cap, ameţeli. Tulburări ale sistemului digestiv: diaree, constipaţie.

   Reacţii adverse foarte rare

   Tulburări hematologice şi limfatice: agranulocitoză, scăderea numărului de celule albe din sânge, scăderea numărului tuturor celulelor din sânge, scăderea numărului de trombocite din sânge Tulburări ale sistemului imunitar: alergie.

   Tulburări metabolice şi de nutriţie: pierderea poftei de mâncare. Tulburări psihice: anxietate, confuzie, depresie, halucinaţii, agitaţie. Tulburări cardiace: ritm cardiac încetinit sau neregulat (aritmie).

   Tulburări respiratorii: bronhospasm.

   Tulburări ale sistemului digestiv: disconfort abdominal, greaţă, vărsături, uscăciunea gurii. Tulburări hepatobiliare: îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter colestatic).

   Afecţiuni cutanate: acnee, căderea părului, angioedem, uscăciunea pielii, necroliză toxică epidermică, urticarie, mâncărime pe piele

   Tulburări musculo-scheletice: articulaţii dureroase, crampe musculare.

   Tulburări ale aparatului genital şi sânului: la bărbaţi, a fost raportată mărirea sânilor, care de obicei dispare după încetarea tratamentului.

   Alte reacţii adverse: oboseală, febră uşoară.

   Modificări ale testelor de laborator: valori anormale ale enzimelor hepatice La locul injectării poate apărea o iritaţie tranzitorie.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  3. CUM SE PĂSTREAZĂ QUAMATEL

   Nu utilizaţi Quamatel după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

   A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Quamatel

 • Substanţa activă este famotidina. Fiecare flacon cu pulbere conţine famotidină 20 mg.

 • Celelalte componente sunt:

Pulbere – acid aspartic, manitol şi hidroxid de sodiu

Solvent pentru uz parenteral – clorură de sodiu, apă pentru preparate injectabileCum arată Quamatel şi conţinutul ambalajului

Pulbere : se prezintă sub formă de pulbere de culoare albă până la aproape albă

Solvent : se prezintă sub formă de soluţie limpede şi incoloră

Este disponibil în:

Cutii cu 5 flacoane din sticlă incoloră conţinând pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă şi 5 fiole din sticlă incoloră a câte 5 ml solvent pentru uz parenteral.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

GEDEON RICHTER ROMÂNIA S.A.

Str. Cuza-Vodă nr. 99-105, Târgu Mureş, România

Producătorul

Gedeon Richter Plc.

H-1103 Budapest, Gyömrői út 19-21, Ungaria

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie, 2009

Informaţii destinate medicilor şi personalului medical

În cazul administrării prin injecţie intravenoasă conţinutul flaconului trebuie reconstituit în 5 – 10 ml soluţie de clorură de sodiu 9 mg/ml (1-2 fiole cu solvent).

Dacă este administrat în perfuzie, conţinutul flaconului trebuie reconstituit şi diluat în 100 ml soluţie clorură de sodiu 9 mg/ml, glucoză 5% sau glucoză 20%.

Soluţiile trebuie preparate chiar înaintea administrării. Nu pot fi utilizate decât soluţiile limpezi, fără particule în suspensie. După reconstituire, soluţia este stabilă chimic şi fizic timp de 24 ore la temperatura camerei. Din punct de vedere microbiologic, medicamentul trebuie utilizat imediat. Dacă nu este utilizat imediat, durata de păstrare în timpul utilizării şi condiţiile de păstrare înainte de utilizare sunt responsabilitatea utilizatorului.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

QUAMATEL 20 mg, comprimate filmate QUAMATEL 40 mg, comprimate filmate Famotidină

  1. CE ESTE QUAMATEL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Quamatel, comprimate filmate, este un medicament din grupa numită antagonişti ai receptorilor H2. Principala sa acţiune este de a reduce cantitatea de acid secretată în stomac.

   Este indicat în:

 • tratamentul ulcerului gastric şi duodenal, refluxului gastro-esofagian şi altor stări hipersecretorii (de exemplu sindrom Zollinger-Ellison);

 • prevenţia recidivelor simptomelor şi eroziunilor sau ulceraţiilor asociate cu boala de reflux gastro-esofagian;

 • profilaxia sindromului de aspiraţie în anestezia generală (sindrom Mendelson).

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Quamatel şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Quamatel

  3. Cum să utilizaţi Quamatel

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Quamatel

  6. Informaţii suplimentare

    

   1. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI QUAMATEL Nu utilizaţi Quamatel

    

  1. dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la famotidină, la alte antihistaminice H2, sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

   Quamatel nu este recomandat pentru utilizare la copii datorită lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

   Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Quamatel

   Înainte de începerea tratamentului cu Quamatel, trebuie exclusă prezenţa unui cancer gastric.

   Insuficienţa renală

   Deoarece famotidina este excretată în principal pe cale renală, este necesară prudenţă şi reducerea corespunzătoare a dozelor dacă aveţi insuficienţă renală severă (vezi pct. « Cum să utilizaţi Quamatel »)

   Utilizarea altor medicamente

   Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

   Probenecid: administrarea concomitentă de probenecid şi famotidină trebuie evitată, deoarece excreţia famotidinei poate scădea atunci când se administrează probenecid.

   Antiacide: Absorbţia digestivă a famotidinei poate fi diminuată de administrarea concomitentă a medicamentelor care contracarează sau neutralizează aciditatea gastică (antiacide). În acest caz se recomandă ca antiacidele să se administreze cu cel puţin 2 ore înainte de administrarea Quamatel comprimate filmate.

   Itraconazol, ketoconazol, posaconazol : în cazul administrării concomitente cu famotidina apare riscul diminuării absorbţiei acestora datorită creşterii pH-ului. De aceea, acestea trebuie administrate cu cel puţin 2 ore mai devreme decât Quamatel comprimate filmate.

   Dacă se administrează concomitent Quamatel comprimate filmate şi medicamente a căror absorbţie este influenţată de aciditatea gastrică, trebuie să se ia în considerare posibilitatea modificării absorbţiei acestor medicamente.

   Atazanavir : în cazul administrării concomitente cu famotidina apare riscul diminuării concentraţiei plasmatice de atazanavir.

   Sarcina şi alăptarea

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

   Nu există suficiente date clinice pentru a evalua posibilitatea apariţiei unui efect malformativ sau toxic asupra fătului, atunci când famotidina este administrată în timpul sarcinii. De aceea, ca măsură de precauţie, este de preferat a nu se utiliza famotidina în timpul sarcinii decât dacă este absolut necesar, după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal.

   Famotidina se excretă în laptele matern. De aceea, decizia de a se continua alăptarea sau de a se întrerupe administrarea de Quamatel trebuie să ţină cont de importanţa medicamentului pentru mamă.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Nu există date disponibile cu privire la efectul Quamatel asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

   Informaţii importante privind unele componente ale Quamatel

   Quamatel conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

   1. CUM SĂ UTILIZAŢI QUAMATEL

    Utilizaţi întotdeauna Quamatel exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

    Ulcer duodenal : doza recomandată este de 40 mg famotidină o dată pe zi, seara la culcare, timp de 4-8 săptămâni.

    La majoritatea pacienţilor care urmează această schemă de administrare, vindecarea se produce în decurs de 4 săptămâni. În cazul pacienţilor la care ulcerul nu s-a vindecat complet după 4 săptămâni de tratament, se recomandă continuarea acestuia pe perioada următoarelor 4 săptămâni.

    Profilaxia recidivelor în ulcerul duodenal : doza recomandată este de 20 mg famotidină o dată pe zi, seara la culcare.

    Ulcer gastric : doza recomandată este de 40 mg famotidină, seara la culcare timp de 4-8 săptămâni. Durata tratamentului poate fi redusă dacă examenul endoscopic indică o vindecare mai rapidă.

    Reflux gastro-esofagian : doza recomandată este de 20 mg famotidină de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) timp de 6-12 săptămâni. Majoritatea pacienţilor prezintă o ameliorare a simptomelor după 2 săptămâni de tratament. Când refluxul gastro-esofagian este asociat cu prezenţa de eroziuni şi ulceraţii esofagiene, se recomandă 40 mg famotidină, de două ori pe zi, timp de 6-12 săptămâni.

    Profilaxia recidivelor în refluxul gastro-esofagian : doza recomandată este de 20 mg famotidină de două ori pe zi.

    Sindromul Zollinger-Ellison: La pacienţii care nu au fost trataţi anterior cu antisecretorii, doza iniţială este în mod obişnuit de 20 mg famotidină la 6 ore şi apoi dozajul trebuie individualizat în funcţie de starea clinică a pacientului. La pacienţii trataţi cu alţi antagonişti H2, Quamatel se poate administra în locul acestora, în doză mai mare decât cea recomandată pentru cazurile noi. Dozele trebuie stabilite în funcţie de severitatea afecţiunii şi doza antagonistului H 2 administrat anteriorÎn anestezia generală, pentru a preveni sindromul de aspiraţie: se recomandă 40 mg famotidină, seara înainte de operaţie sau dimineaţa, în ziua operaţiei.

    Insuficienţa renală:

    Deoarece Quamatel este excretat în principal pe cale renală, este necesară precauţie la pacienţii cu insuficienţă renală severă. În cazul în care clearance-ul creatininei scade sub 30 ml/min, doza trebuie redusă la 20 mg seara la culcare.

    Copii:

    Nu au fost stabilite siguranţa şi eficacitatea administrării la copii.

    Vârstnici:

    Nu este necesară ajustarea dozei în funcţie de vârstă.

    Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Quamatel

    Nu există experienţă privind supradozajul. Dacă aţi luat în mod accidental prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului, farmacistului sau mergeţi la cel mai apropiat spital de urgenţă.

    Tratamentul supradozajului: golirea stomacului (lavaj gastric), tratament simptomatic şi de susţinere, cu monitorizarea clinică a pacientului.

    Dacă uitaţi să utilizaţi Quamatel

    Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

    Dacă încetaţi să utilizaţi Quamatel

    Adresaţi-vă imediat medicului.

    Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

   2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

    Ca toate medicamentele, Quamatel poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

    Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

    -foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

    -frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

    -mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane);

    -rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane);

    -foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane);

    -cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

    Reacţii adverse rare

    Tulburări ale sistemului nervos: durere de cap, ameţeli.

    Tulburări ale sistemului digestiv: diaree, constipaţie, balonare, lipsa poftei de mâncare

    Reacţii adverse foarte rare

    Tulburări hematologice şi limfatice: agranulocitoză, scăderea numărului de celule albe din sânge, scăderea numărului tuturor celulelor din sânge, scăderea numărului de trombocite din sânge.

    Tulburări ale sistemului nervos: crize epileptice/convulsii (la pacienţii cu insuficienţă renală), parestezii

    Tulburări ale sistemului imunitar: alergie.

    Tulburări psihice: anxietate, confuzie, depresie, halucinaţii, agitaţie, scăderea libidoului, insomnie. Tulburări cardiace: ritm cardiac încetinit sau neregulat (aritmie).

    Tulburări respiratorii: bronhospasm, pneumonie interstiţială.

    Tulburări ale sistemului digestiv: disconfort abdominal, greaţă, vărsături, uscăciunea gurii.

    Tulburări hepatobiliare: îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter colestatic), valori anormale ale enzimelor hepatice.

    Afecţiuni cutanate: acnee, căderea părului, angioedem, uscăciunea pielii, necroliză toxică epidermică, urticarie, mâncărime pe piele, erupţii trecătoare pe piele

    Tulburări musculo-scheletice: articulaţii dureroase, crampe musculare.

    Tulburări ale aparatului genital şi sânului: la bărbaţi, a fost raportată mărirea sânilor, care de obicei dispare după încetarea tratamentului, impotenţă.

    Alte reacţii adverse: oboseală, febră uşoară.

    Modificări ale testelor de laborator: valori anormale ale enzimelor hepatice

    Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

   3. CUM SE PĂSTREAZĂ QUAMATEL

    Nu utilizaţi Quamatel după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

    A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

    Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

   4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

   Ce conţine Quamatel

   Quamatel 20 mg

  2. Substanţa activă este famotidina. Fiecare comprimat filmat conţine famotidină 20 mg.

  3. Celelalte componente sunt: nucleu: dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, povidonă K 90, amidon glicolat de sodiu (tip A) talc, amidon de porumb, lactoză monohidrat; film: dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, oxid roşu de fer, (E 172) hipromeloză, stearat de macrogol 40

   Quamatel 40 mg

  4. Substanţa activă este famotidina. Fiecare comprimat filmat conţine famotidină 40 mg.

  5. Celelalte componente sunt: nucleu: dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, povidonă K 90, amidon glicolat de sodiu (tip A) talc, amidon de porumb, lactoză monohidrat; film: dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, oxid roşu de fer, (E 172) hipromeloză, stearat de macrogol 40

  Cum arată Quamatel şi conţinutul ambalajului

  Quamatel 20 mg  Quamatel se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, convexe, de culoare roz, cu diametrul de aproximativ 8 mm, marcate pe una din feţe cu „F 20”.

  Quamatel 40 mg

  Quamatel se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, convexe, de culoare roz închis, cu diametrul de aproximativ 8 mm, marcate pe una din feţe cu „F 40”.

  Este disponibil în:

  Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 14 comprimate filmate Cutie cu 1 blister PVC/Al cu 14 comprimate filmate

  Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

  GEDEON RICHTER ROMÂNIA S.A.  Str. Cuza-Vodă nr. 99-105, Târgu Mureş, România

  Producătorul

  Gedeon Richter Plc.

  H-1103 Budapesta, Gyömrői út 19-21, Ungaria

  Acest prospect a fost aprobat în Aprilie, 2010

   

   

  Lasă un comentariu

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

  Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

  Close