Prospect Ranitidina – Ulcer gastric

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Ranitidină 

Afla cum sa te tratezi de ulcer gastric, cum sa reduci aciditatea gastrica si sa-ti tratezi esofagita de reflux precum si arsurile din gat si arsurile din stomac.

150 mg, comprimate filmate

300 mg, comprimate filmate

Ranitidina Ulcer Gastric si Arsuri in gatRanitidina Ulcer Gastric si Arsuri in gat

Clorhidrat de ranitidină

Compoziţie

Ranitidină LPH 150 mg

Un comprimat filmat conţine ranitidina 150 mg sub formă de clorhidrat de ranitidina 168 mg şi excipienţi: nucleu: celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal. stearat de magneziu (vegetal), ulei hidrogenat din seminţe de bumbac;

Compoziţia Opadry AMB 80W32218 Yellow: alcool polivirilic parţial hidrolizat, dioxid de titan (E PI). talc. oxid galben de fer (E 172). lecitină din soia, gumă Xantan.

Compoziţia Opadry fie 62W28547 Silver: carboximetilceluloză sodică, maltodextrinâ dextrină. glucoza monohidrat, silicat de potasiu şi aluminiu/pigment dioxid de titan (£171).

Ranitidină LPH300mg

 

 Un comprimat filmat conţine ranitidina 300 mg sub forrrd de clorhidrat de ranitidina 336 mg şi excipienţi: nucleu: celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal, stearat de liagneziu (vegetal), ulei hidrogenat din seminţe de bumbac: film: OpadryAMB 80W32218 Yellow, Opadry fx 62W28547 Silver.

Compoziţia OpadryAMB 80W32218 Yellow: alcool p« livinilic parţial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), talc, oxid galben de fer (E 172), lecitină din soia, gumă Xantan.

Compoziţia Opadry fx 62W28547 Silver: carboximetileeluloză sodică, maltodextrină/dextrină, glucoză monohidrat, silicat de potasiu şi aluminiu/pigment dioxid de titan (E 171).

Grupa farmacoterapeutică: medicamente pentru a trata ulcer gastric si ulcer duodenal şi bolii de reflux gastro- esofagian: antagonişti ai receptorilor H

Ranitidina Indicaţii terapeutice

– Ulcer gastro-duodenal activ, ulcer gastric si ulcer duodenal

– Profilaxia recăderilor in ulcer duodenal.– Esofagita de reflux.

– Sindrom Zollinger-Ellison.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la ranitidina sau la oricare dintre componentele medicamentului.

Precauţii

Tratamentul cu antihistaminice Hpoate masca existenta carcinomului gastric şi astfel, întârzia diagnosticul.

Interacţiuni

Ranitidina nu inhibă funcţia sistemului enzimatic al citocromului P450.

Astfel, ranitidina nu potenţează acţiunea substanţelor care inhibă acest sistem enzimatic (de exemplu diazepam. lidocaină. fenitoină. teofilină. propranolol şi warfarină).

Nu se recomandă asocierea ranitidina-ketoconazol. deoarece, solubilitatea ketoconazolului este mică în prezenţa unui pH crescut şi astfel, nu sunt atinse concentraţiile active de ketov mazol.

Administrarea sucralfatului în doze mari a fost asociată-u scăderea absorbţiei ranitidinei. Acest efect nu se produce dacă se administrează sucralfat după 2 ore de la administrarea Ranitidinei.

Absorbţia ranitidinei este scăzută dacă medicamentul Ranitidina este administrat concomitent cu antiacide (compuşii de aluminiu, magneziu şi calciu)-se recomandă respectarea unuimterval liber de peste 2 ore între administrări.

Atenţionări speciale in tratamentul ulcer gastric si duodenal

 La pacienţii cu ulcer gastric se recomandă verificarea benignităţii leziunii înaintea începerii tratamentului, eventual şi în timpul acestuia. La pacienţii cu insuficienţă renală, doza se ajustează în funcţie de concentraţia plasmatică a creatininei sau de clearance-ul creatininei.

Nu se recomandă administrarea ranitidinei la pacienţii ci antecedente de porfirie acută intermitentă. La pacienţii cu insuficienţă hepatică severă, în special c’nd este asociată insuficienţa renală, se recomandă scăderea dozelor. Datorită conţinutului în glucoză, pacienţii cu sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Vârstnici

Se recomandă prudenţă la pacienţii vârstnici; în cazul apariţiei de manifestări confuzionale tratamentul trebuie întrerupt.

Sarcina şi alăptarea

Studiile efectuate la animalele de laborator nu au evidenţiat efecte teratogene. Astfel, nu este de aşteptat apariţia unui efect malformativ la om.

Din experienţa clinică, prin folosirea ranitidinei la un număr limitat de femei însărcinate, nu a fost înregistrat un efect malformativ sau fetotoxic particular. Totuşi, sunt necesare studii complementare pentru a evalua consecinţele expunerii la ranitidina în timpul sarcinii. în concluzie, nu se recomandă administrarea ranitidinei în timpul sarcinii. Ranitidina se excretă în laptele matern, de aceea se recomandă evitarea folosirii ranitidinei în timpul alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Ranitidina nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje,

dar pacienţii trebuie avertizaţi despre posibilitatea apariţiei reacţiilor adverse nervos-centrale (cefalee. vertij, stare de excitabilitate)

Doze şi mod de administrare la Ulcer duodenal activ

Doza zilnică recomandată este de 300 mg ranitidina (2 comprimate filmate Ranitidină LPH150 mg sau un comprimat filmat Ranitidină LPH 300 mg), în priză unică, seara sau fracţionat în 2 prize, dimineaţa şi seara, timp de 4 săptămâni.

Doze şi mod de administrare la  Ulcer gastric activ

Doza zilnică recomandată este de 300 mg ranitidina (2 comprimate filmate Ranitidină LPH 150 mg sau un comprimat filmat Ranitidină LPH 300 mg), în priză unică, seara sau fracţionat în 2 prize, dimineaţa şi seara, timp de 4-6 săptămâni.

Doze şi mod de administrare la  Profilaxia recăderilor ulcerului duodenal

Doza zilnică recomandată este de 150 mg ranitidina (un comprimat filmat Ranitidină LPH 150 mg) seara, timp îndelungat.

Doze şi mod de administrare la  Esofagită de reflux

Doza zilnică recomandată este de 300 mg ranitidina (2 comprimate filmate Ranitidină LPH 150 mg sau un comprimat filmat Ranitidină LPH300 mg), în priză unică, seara sau fracţionat în 2 prize, dimineaţa şi seara, timp de 4-8 săptămâni, în funcţie de rezultatul examenului endoscopic.

Doze şi mod de administrare la Sindrom Zolliger-Ellison

Doza iniţială recomandată este de 600 mg ranitidina (4 comprimate filmate Ranitidină LPlf 150 mg) pe zi, fracţionat în 4 prize; în cazurile severe, doza poate fi crescută până la 1200 mg ranitidina (8 comprimate filmate Ranitidină LPH150 mg sau 4 comprimate filmate Ranitidină LPH300 mg) pe zi.

La pacienţii cu insuficienţă renală, doza se ajustează în funcţie de valoarea creatininemiei, după cum urmează: pentru valori cuprinse între 2,5-6 mg/100 ml se administrează 150 mg ranitidina (un comprimat filmat Ranitidină LPH 150 mg) pe zi; pentru valori peste 6 mg/100 ml se administrează 150 mg ranitidina (un comprimat filmat Ranitidină LPH 150 mg) la 48 ore sau 75 mg ranitidina la 24 ore.

Copii:

tratament pentru ulcer gastric si ulcer duodenal: doza recomandată este de 2-4 mg ranitidina/kg şi zi, administrată fracţionat în 2 prize;

– doza maximă recomandată este de 150 mg ranitidina (un comprimat filmat Ranitidină LPH 150 mg) de 2 ori pe zi.

– tratamentul de întreţinere in ulcer gastric si ulcer duodenal : doza recomandată este de 2 – 4 mg ranitidina/kg şi zi, administrată în priză unică, fară a depăşi doza maximă recomandată de 150 mg ranitidina (un comprimat filmat Ranitidină LPH 150 mg) pe zi.

Comprimatele filmate se înghit întregi cu o cantitate suficientă de lichid.

Pentru administrarea dozelor mai mici de 150 mg ranitidina (un comprimat filmat Ranitidină LPH 150 mg) se recomandă folosirea formelor farmaceutice adecvate (Ranitidină LPH75 mg).Reacţii adverse in cazul tratamentului ulcer gastric si ulcer duodenal

După administrarea unei doze unice de ranitidina au fost rareori raportate reacţii de hipersensibilitate (urticarie, edem angioneurotic. febră, spasm laringian. bronhospasm, dureri anginoase, hipotensiune arterială, şoc anafilactic).

Rareori, ca şi în cazul altor antihistaminice H,, s-au raportat bradicardie sinusală, bloc atrio-ventricular, ritm de scăpare.

In timpul tratamentului cu ranitidina s-au asociat următoarele tulburări sanguine: leucopenie şi trombocitopenie (de obicei reversibilă), agranulocitoză. pancitopenie, uneori cu hipoplazia sau aplazia măduvei osoase.

Rareori, au fost raportate erupţii cutanate, inclusiv cazuri rare de eritem multiform, prurit; diaree, constipaţie sau greaţă precum şi simptome musculo-scheletice cum sunt artralgii şi mialgii.

In unele cazuri au fost raportate cefalee (uneori severă) şi ameţeli. în timpul tratamentului cu ranitidina s-a raportat ocazional senzaţie de oboseală. Au fost înregistrate stări de confuzie şi agitaţie, care au dispărut la întreruperea tratamentului, depresie şi halucinaţii, înspecial la pacienţii cu boli severe şi la cei vârstnici.

S-au raportat cazuri rare de tulburări de vedere (probabil datorate tulburărilor de acomodare), simptomele fiind reversibile.

Pot să apară modificări reversibile ale rezultatele testelor hepatice (creşterea transaminazelor). Ocazional, pot să apară hepatite cu sau fară icter. Aceste reacţii sunt, de obicei, reversibile.

S-au raportat cazuri rare de pancreatită acută.

Au fost raportate cazuri izolate de ginecomastie. Se poate recomanda întreruperea tratamentului pentru a stabili cauza. Nu s-au pus în evidenţă modificări semnificative ale funcţiei endocrine sau gonadice.

Supradozaj

La doze zilnice de 6 g ranitidina administrate în sindromi 1 Zollinger-Ellison, nu au fost evidenţiate efecte toxice. în caz de supradozaj se recomandă tratament simptomatic şi de susţinere. Se recomandă efectuarea de lavaj gastric şi/sau clismă. Ranitidina poate fi eliminată prin hemodializă.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj

Ranitidină LPH150 mg

Cutie cu 2 Mistere din folie PVC-PVDC Al a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 6 blistere din folie PVC-PVDC Al a câte 10 crmprimate filmate.Ranitidină LPH300 mg

  • Cutie cu 3 blistere din folie PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate filmate.  Cutie cu 100 blistere din folie PVC-PVDC Al a câte 10 comprimate filmate.

Producător

 S.C.LaborMedPharmaS.A.

Bd. Theodor Pallady nr. 44B, Sector 3. Bucureşti. România

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C.LaborMedPharmaS.A.

Splaiul Independenţei nr. 319 E. Sector 6. Bucureşti, România

Data ultimei verificări a acestui prospect pentru ULCER GASTRIC si ulcer duodenal Ranitidina prospect

Septembrie 2007

Medicamente alternative cu aceeasi substanta activa : Gertocalm, Ranisan, Ulcoran, Ranitidin, Zantac, Ranisan.

Medicamente cu indicatii asemanatoare, din aceeasi clasa: Cimetidin, Famotidina, Lumaren, Famosan.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close