Prospect Norvasc

NORVASC  ® 5mg

Comprimate 5mg

NORVASC  ® 10mg

Comprimate 10 mg

Citiţi cu atenţie acest prospect în întregime înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

–             Păstraţi acest prospect; s-ar putea să aveţi nevoie să-l recitiţi.

–             Dacă aveţi nelămuriri, vă rugăm să întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

–            Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastră, personal şi nu trebuie dat altor persoane. Ar putea să le facă rău, chiar dacă prezintă simptome asemănătoare cu ale dumneavoastră.

în acest prospect:

  1. Ce este Norvasc şi pentru ce este utilizat
  2. înainte de a începe tratamentul cu Norvasc
  3. Cum se administrează Norvasc
  4. Posibile reacţii adverse
  5. Cum se păstrează Norvasc
Norvasc
Norvasc

Norvasc, comprimate 5 mg Norvasc, comprimate 10 mg amlodipină (sub formă de besilat)

–             Substanţa activă este amlodipina (sub formă de besilat). Fiecare comprimat conţine 5 mg sau 10 mg de amlodipină.

–             Compuşii inactivi din fiecare comprimat sunt: hidrogenofosfat de calciu anhidru, stearat de magneziu, celuloză microcristalină şi amidon glicolat de sodiu.

  1. CE ESTE NORVASC Şl PENTRU CE ESTE UTILIZAT

Comprimatele Norvasc 5 mg sunt de culoare albă, cu formă poligonală, inscripţionate „AML-5″ pe una din feţe şi „Pfizer” pe cealaltă faţă.

Comprimatele Norvasc 10 mg sunt de culoare albă, cu formă poligonală, inscripţionate „AML-10″ pe una din feţe şi „Pfizer” pe cealaltă faţă.

Norvasc face parte din grupul medicamentelor cunoscute sub denumirea de antagonişti de calciu.

Norvasc este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau a unui anumit tip de durere în piept (angină), inclusiv forma rară care este angina Prinzmetal sau angina variantă. Norvasc poate fi utilizat şi pentru reducerea riscului bolii coronariene cu risc letal şi a infarctului miocardic non-letal, precum şi pentru reducerea riscului accidentelor vasculare cerebrale.

 

Norvasc poate fi administrat pacienţilor cu boală coronariană, pentru a reduce riscul de a se ajunge la revascularizare coronariană şi a necesităţii internării în spital din cauza anginei pectorale.

Norvasc mai este utilizat şi pentru tratamentul insuficienţei cardiace cronice severe fără ischemie.

La pacienţii cu hipertensiune arterială, Norvasc relaxează vasele sanguine, facilitând astfel circulaţia sângelui. La pacienţii cu angină pectorală, Norvasc ameliorează alimentarea cu sânge a musculaturii cardiace’, care beneficiază astfel de mai mult oxigen, ceea ce previne apariţia durerii în piept. Norvasc nu ameliorează imediat durerea anginoasă deja instalată.

Norvasc este bine tolerat de pacienţii cu insuficienţă cardiacă şi cu istoric de hipertensiune arterială sau angină pectorală.

  1. ÎNAINTE DE A ÎNCEPE TRATAMENTUL CU NORVASC

Nu utilizaţi Norvasc dacă:

–             sunteţi alergic la amlodipină, la alte medicamente din grupul dihidropiridinelor sau alte componente ale Norvasc. Alergia se poate manifesta prin mâncărime şi înroşire a pielii sau dificultăţi la respiraţie.

Este necesară atenţie deosebită cu Norvasc dacă:

–             aveţi şoc cardiogenic, stenoză aortică severă (îngustarea valvelor aortice de la nivelul inimii) sau angină instabilă

–             dacă tocmai aţi suferit un infarct miocardic sau o criză de hipertensiune arterială

–             dacă suferiţi de boli de ficat

–             dacă suferiţi de insuficienţă cardiacă

–             dacă aveţi vârsta sub 18 ani

Sarcină

Norvasc nu trebuie utilizat în cursul sarcinii, decât dacă medicul vă recomandă astfel.

Daca sunteti la varsta fertila se recomanda utilizarea de mijloace contraceptive eficace in timpul tratamentului. Adresati-va medicului sau farmacistului dv imediat ce constatati ca sunteti gravida.

Intrebati medicul dv sau farmacistul inainte de a utiliza orice medicament in cursul sarcinii.

Acum se mai citeste

Leave a Reply