Prospect Urisan – Extract natural pentru infectii urinare

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Urisan 

URISAN conţine extract uleios de afine roşii/Vaccinium macrocarpon (Cranberry) cu acţiune benefica asupra tractului urinar.

300 mg Extract de Afine roşii (proantocianide 20%) în ulei de Neem

Urisan – 30 capsule Supliment alimentar

Caracteristici Urisan:

  • pentru infectii de tract urinar

URISAN conţine

  • extract standardizat cu un conţinut de minim 20% proantocianide, care asigura eficienţa clinică a produsului şi permite administrarea unei doze unice în prevenţie. Astfel,cu un conţinut minim de 60 mg proantocianide/capsula URISAN este cel mai concentrat extract de afine roşii din Romania.
  • Cranberry (în traducere afina roşie) este de 4 tipuri, care se găsesc în diferite zone ale globului pămantesc, cu mici diferenţe între ele. Toate tipurile reprezintă o sursă bogată de proantocianide (flavonoide şi antocianozide), compuşi fenolici şi alte substanţe naturale, cu efecte benefice asupra sănătăţii.

Urisan



 

Pret Urisan

Vezi pretul aici



Cea mai importanta calitate a extractului de afine este prevenirea infecţiilor tractului urinar. Aceasta proprietate este cunoscută de foarte mult timp, însă mecanismul de acţiune s-a decoperit relativ recent.

  • Extractul de afine conţine proantocianide de tip A (PAC) care inhibă aderarea bacteriilor de epiteliul tractului urinar, blocand astfel înmulţirea bacteriilor care determină infecţia urinară.

Această acţiune se manifestă în special asupra tulpinilor de Escherichia coli, responsabila de peste 85% din totalul infecţiilor urinare. Aceasta acţiune se exercită atat asupra tulpinelor sensibile la antibiotice, cat şi asupra celor care sunt rezistente la acţiunea antibioticelor. Efectul antiadeziv durează pană la 10 ore de la administrare.

Mai puţin studiat, însă foarte probabil, este şi efectul anti-adeziv exercitat asupra Helicobacter Pylori, bacteria implicată frecvent în producerea ulcerului gastro- duodenal, cu posibile efecte benefice asupra pacienţilor care suferă de această afecţiune. De asemenea, se crede ca extractul de cranberry are şi un pronunţat efect anti-oxidant şi anti-carcinogen.



  • Neem (Azadirachta indica) este un arbore venerat în India datorită proprietăţilor curative miraculoase. Neem este folosit din cele mai vechi timpuri în diferite formule Ayurvedice pentru infecţiile virale, fungice sau bacteriene datorită proprietăţilor antiseptice pe care le deţine. în preparatul URISAN, uleiul de Neem are un rol adjuvant, pentru a creşte eficienţa anti-infecţioasă a extractului de afine.

în infecţiile urinare, URISAN poate fi administrat în asociere cu tratamentele antibiotice, iar administrat în continuarea tratamentului antibiotic scade riscul unor eventuale recidive ale inflamaţiilor tractului urinar.

în cazul infecţiilor urinare repetate, administrat regulat, URISAN scade riscul apariţiei acestora. Studiile arata ca administrarea, timp de 3 luni, scade cu 80% riscul inflamaţiilor urinare recidivante la pacienţii predispuşi acestor infecţii.

Indicaţii Urisan:

  • Prevenirea infecţiilor şi inflamaţiilor urinare repetate (în asociere cu tratamentul antibiotic)
  • Post-tratament antibiotic în infecţiile de tract urinar.

Fiecare capsula de URISAN conţine:

  •  Extract de afine roşii  300 mg (cu 20 % proantocianide)
  • Ulei de neem  1145 mg
  • şi excipienţi Ulei de soia, Lecitina din soia, Ulei vegetal hidrogenat, capsula gelatinoasa (gelatina, glicerina, sorbitol 70 NC grade, metil paraben, propil paraben, apă purificată, coloranţi Brilliat Blue FCF şi Ponceau 4R şi dioxid de titan).

Mod de administrare Urisan 

Cate 1 -2 capsule pe zi. Capsulele se înghit cu un pahar cu apă. în caz de inflamaţie a tractului urinar, se recomandă administrarea a 3-4 capsule pe zi.

Contraindicaţii şi precauţii utilizare Urisan:

o Produsul este contraindicat persoanelor care prezintă sensibilitate la oricare dintre componenţii produsului,

o Contraindicat bolnavilor de litiază renală.

o Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de administrarea produsului.

Prezentare Urisan prospect :

Cutie cu 3 blistere a cate 10 capsule,

 Pastrare:

A se păstra la temperaturi sub 25° C. o A se feri de lumină şi umezeală,

A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor.

–  Atenţionări  in utilizare Urisan:

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Acest produs este un supliment alimentar şi nu poate înlocui un regim alimentar variat.

A nu se consuma după data de expirare înscrisă pe ambalaj.





–  Perioada de valabilitate: 36 de luni de la data fabricaţiei.

 Producător Urisan: GELTEC PVT. LTD.

 

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

 

Ce ar trebui sa stii despre infectia de tract urinar in sarcina?

Atunci cand auzi expresia “infectie de tract urinar” sau acronimul ei, ITU, probabil ca te gandesti la o infectie la nivelul vezicii urinare care se manifesta prin nevoia urgenta de a merge la toaleta si senzatia de arsura in momentul urinarii. Aceasta conditie numita cistita este destul de frecventa la femeia activa sexual cu varsta intre 20 si 50 ani.

Insa ITU se poate manifesta la orice nivel al tractului urinar, care este format din rinichi, unde se formeaza urina, se continua cu ureterele, care sunt niste conducte care leaga rinichii de vezica urinara, unde urina se acumuleaza inainte de mictionare si se termina cu uretra, un tub scurt care transporta urina in afara corpului.



Frecvent, ITU este cauzata de bacterii care se gasesc la nivelul pielii, vaginului si rectului si care patrund in uretra si traverseaza in sus tractul urinar. De cele mai multe ori, bacteriile se opresc la nivelul vezicii urinare si se multiplica aici, ceea ce va determina inflamatia acesteia si aparitia simptomelor de cistita.

Totusi, atunci cand bacteriile ajung la nivelul rinichilor se produce infectia acestora, o conditie numita pielonefrita. Infectia rinichilor este o complicatie serioasa a sarcinii, deoarece infectia se poate raspandi in corp si poate pune viata mamei in pericol. In plus, o infectie a rinichilor poate avea consecinte importante asupra copilului. Pielonefrita creste riscul de nastere prematura si de a avea un copil cu greutate mica la nastere sau, in cazuri severe, de deces al nou-nascutului.

De asemenea, poate fi posibil sa nu ai nici un simptom, cu toate ca in tractul urinar exista bacterii. Aceasta conditie se numeste “bacteriurie asimptomatica” si daca nu este tratata pe perioada sarcinii, riscul de a face pielonefrita este crescut. Din acest motiv, examenul de urina si urocultura se efectueaza de rutina in sarcina.

Sunt mai predispusa in sarcina sa fac infectie de tract urinar?

Desi nu este foarte clar daca sarcina creste riscul de cistita, in ceea ce priveste infectia de rinichi, sarcina reprezinta un factor de risc important. Acest lucru se intampla pe de o parte, din cauza nivelului crescut de progesteron, un hormon care relaxeaza tonusul muscular al ureterelor, ceea ce face ca acestea sa se dilate, cu incetinirea fluxului de urina. Pe de alta parte, pe masura ce uterul creste va comprima ureterele, ceea ce va incetini si mai mult fluxul de urina la nivelul lor.

De asemenea, se modifica si tonusul vezicii urinare, astfel incat va fi mai dificil sa-ti golesti complet vezica. In plus, vezica urinara este predispusa la reflux, o conditie in care o anumita cantitate de urina este transportata inapoi catre rinichi.

Toate aceste modificari vor face ca urina sa traverseze intr-un timp mai lung tractul urinar, ceea ce va permite bacteriilor mai mult timp sa se multiplice si sa ajunga inapoi, prin intermediul ureterelor, la nivelul rinichilor. In plus, in sarcina urina devine mai acida si contine mai multa glucoza, ambele conditii favorizand potentialul bacteriilor sa se dezvolte.

Cum se manifesta cistita?

Simptomele de cistita variaza de la o femeie la alta, insa cele mai frecvente manifestari sunt:

Durere, discomfort sau senzatie de arsura in momentul urinarii si posibil in timpul raportului sexual
Disconfort in zona pelvina sau durere abdominala joasa (frecvent deasupra osului pubian)
O nevoie frecventa si greu de controlat de a urina, chiar daca elimini doar cateva picaturi de urina
In plus, urina poate deveni urat mirositoare si tulbure, iar uneori poate contine sange. Desi uneori poti avea o stare subfebrila, frecvent temperatura este normala.

Deoarece nevoia de a merge frecvent la toaleta este destul de frecventa in sarcina, uneori poate fi dificil sa stii cu exactitate daca ai cistita, mai ales daca este o forma moderata de infectie. Daca crezi ca ai o infectie la nivelul vezicii urinare, mergi la un consult la medicul obstetrician pentru a face un test de urina.



Cum se manifesta pielonefrita?

Daca ai orice semn sau simptom care sugereaza o infectie la nivelul rinichilor trebuie sa mergi de urgenta la un control.

In cazul infectiei la rinichi, simptomele apar frecvent brusc si includ:

Febra mare, frecvent cu frisoane si transpiratii
Durere lombara joasa sau sub coaste, de o parte si de alta a abdomenului
Greata si varsaturi
Poti observa puroi sau sange in urina si poti avea si anumite simptome ale cistitei.

Ce se intampla daca am bacteriurie asimptomatica in sarcina?

Bacteriuria asimptomatica este asociata cu nastere prematura sau nasterea unui copil cu greutate mica. Daca infectia nu este tratata, riscul de a dezvolta o pielonefrita este crescut, fiind de aproape 40%. Totusi, cu tratament adecvat riscul scade considerabil la 1-4%.

Pentru a identifica daca exista bacterii in urina, medicul obstetrician iti va recomanda un examen de urina (urocultura) la prima consultatie prenatala, indiferent daca ai sau nu simptome. Daca rezultatul este negativ, sansele sa faci o ITU mai tarziu in sarcina sunt reduse. Daca cultura este pozitiva, vei fi tratata cu antibiotice orale care sunt sigure pentru a fi administrate in sarcina. Medicul iti va recomanda repetarea uroculturii dupa incheierea tratamentului si periodic pe perioada sarcinii, pentru a se asigura ca nu ai o alta infectie urinara si pentru a face un nou tratament, daca infectia reapare.

Cum pot evita sa fac o infectie de tract urinar?

Urmatoarele masuri ar putea reduce sansele de a face o infectie de tract urinar:

  • Hidrateaza-te adecvat. Bea cel putin 8 cani de 250 ml cu apa pe zi.
    Nu amana nevoia de a urina si incearca sa golesti complet vezica.
    Dupa ce ai avut scaun, sterge-te din fata in spate pentru a preveni contaminarea uretrei cu bacterii de la nivelul rectului
    Pastreaza zona genitala curata spalandu-te cu apa si sapun
    Spala-te in zona genitala si urineaza inainte si dupa un raport sexual
    Bea suc de afine. Studiile au aratat ca sucul de afine poate scadea nivelul de bacterii si poate previni contaminarea tractului urinar cu bacterii. Totusi, sucul de afine nu trateaza o infectie urinara, astfel incat daca ai deja simptome mergi la medic pentru a-ti recomanda un tratament cu antibiotice.
    Evita sa folosesti produse de igiena intima (sprayuri si pudre) si sapunuri puternice care pot irita uretra si organele genitale. De asemenea, nu practica spalaturile vaginale.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close