Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Prospect Urzica

Sharing

URZICA Prospect

(Urtica dioica)

ACŢIUNI

Intern: antianemic, antiseptic intestinal, antiseptic teno-urinar (mai ales seminţele), diuretic (mai ales  seminţele), cicatrizant gastric, cictatrizant intestinal hipogliccmiant uşor, remineralizant (conţine Fe, Ca, K, Mg), tonic general, tonic al gonadelor (mai ales seminţele).

 Fara îndoială că este una din cele mai folosite plante de la noi din ţară, datorită proprietăţilor sale antianemice, remineralizante, cicatrizante intern şi extern , tonice şi revigorante de excepţie.

ACŢIUNI

Intern: antianemic, antiseptic intestinal, antiseptic teno-urinar (mai ales seminţele), diuretic (mai ales  seminţele), cicatrizant gastric, cictatrizant intestinal hipogliccmiant uşor, remineralizant (conţine Fe, Ca, K, Mg), tonic general, tonic al gonadelor (mai ales seminţele).

Extern: astringent, cicatrizant de intensitate medie, revigorant.

INDICAŢII

urzica prospect
urzica prospect

 

INTERN:

1.anemie. în special anemie feriprivă; leucopenie şi nomhocitopenie activează şi susţine procesele de formare ale eritrocitelor, leucocitelor şi trombocitelor

  1. nefrită, pielonefrită, cistită, uretrită negonocoică (în cea gonococică este utilă ca adjuvant) mai ales seminţele

sterilitate, impotenţă, amenoree mai ales seminţele

  1. colită de fermentaţie, diaree, inflamaţii intestinale în general ulcer gastric,

4.lipsă de Calciu, Magneziu, Potasiu; convalescenţă; tulburări de creştere la copii

  1. obezitate, diabet (adjuvant), sensibilitate alergică

Administrare internă se face în două forme:

–   pulberea (obţinută prin măcinarea fină cu râşniţa electrică de cafea) – se ia 1 linguriţă rasă (se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute) apoi se înghite cu puţină apă. Tratamentul se face de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

–  Maceratul-  2 linguri de pulbere de urzică se pune la înmuiat într-o cană de apă, se lasă vreme de 8 orc la temperatura camerei, după care se filtrează. Se consumă pe stomacul gol.

EXTERN:

–  infecţii renale şi urinare, hemoroizi, răni în zona peri- anală se fac băi de şezut cu macerat combinat cu decoct de urzică

–   răni uşoare se pun comprese cu macerat la rece de urzică (eventual planta umezită cu apă şi învelită în tifon).

Observaţie: Planta oferită de firma noastră este culeasă în perioada de toamnă şi ca atare este foarte bogată în seminţe cea mai activă parte a plantei. 

Urzica in alimentaţie: urzica este un excelent adaos în alimentaţie, având proprietăţi vitalizante şi mineralizante puternice. Poate fi folosită ca şi ingredient de bază în pilaf sau ciorbe ori ca şi condimente în alte feluri de hrană (se asociază bine cu cimbrul şi busukcul). Este recomandat să fie adăugată mai ales în hrana copiilor, convalescenţilor, persoanelor supuse la eforturi mari.

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.