Rimantadina

 

Rimantadina

Actiune terapeutica: Antiviral

Categorie de risc pentru sarcina: C


 

MOD DE ACTIUNE

Are activitate scazuta sau nu are activitate asupra virusului gripal B. Siropul si tabletele se absorb în mod egal dupa administrarea PO. Nivelele plasmatice dupa 10 zile de administrare a 100 mg de 2 ori/zi sunt între 118-468 mg/mL, totusi, nivelele sunt mai mari la pacientii peste 70 ani. Intervalul pâna la nivele plasmatice maxime: aprox. 6 h. Metabolizat în ficat; atât medicamentl neschimbat (25%) cât si metabolitii sunt excretati prin urina.


 

INDICATII

Adulti. Profilaxia si tratamentul unor suse de virus gripal A. Copii. Profilaxia împotriva virusului gripal A.

Citeste acum...
Prospect Renostim Tinctura

 

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la amantadina, rimantadina, sau alt medicament din clasa adamantinei. Lactatia.


 

PRECAUTII

Folositi cu precautie la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica. Este posibila o crestere a incidentei convulsiilor la pacientii cu antecedente patologice de epilepsie si care au primit amantadina. În timpul tratamentului pot apare suse virale rezistente la rimantadina si pot fi transmise provocând simptome de gripa. Siguranta si eficacitatea rimantadinei în tratamentul infectiilor simptomatice cu virus gripal la copii nu au fost stabilite. Siguranta si eficienta în profilaxia înfectiilor nu a fost determinata la copii mai mici de 1 an. Incidenta reactiilor adverse la batrâni este mai mare ca la alti pacienti.

Citeste acum...
Etodolac - Osteoartrita Artrita Reumatoida

 

EFECTE ADVERSE

GI: G&V, anorexie, xerostomie, durere abdominala, diaree, dispepsie, constipatie, disfagie, stomatita. SNC: insomnie, ameteala, cefalee, nervozitate, astenie, tulburari de concentrare, ataxie, somnolenta, agitatie, depresie, tulburari de mers, euforie, hipokinezie, tremor, halucinatii, confuzie, convulsii , agitatie, hiperestezie. Respirator: dispnee, tuse, bronhospasm CV: paloare, palpitatii, hipertensiune, afectiuni vasculare cerebrale, insuficienta cardiaca , edeme gambiere, bloc cardiac, tahicardie, sincopa.

Diverse: tinitus, parosmie, durere oculara, rash, lacrimatie crescuta, mictiuni frecvente, febra. 

Pacientii vârstnici dezvolta mai multe reactii adverse digestive si SNC, incluzând ameteala, anxietate, cefalee, astenie, fatigabilitate, G&V, durere abdominala.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Sirop, tablete 

Profilaxie 

Citeste acum...

Adulti si copii > 10 ani: 100 mg de 2 ori/zi. La pacientii cu disfunctie hepatica severa (C CR < 10 mL/min) si la batrâni îngrijiti la domiciliu, scadeti doza la 100 mg/zi. Copii < 10 ani: 5 mg/kg o data/zi, nu mai mult de 150 mg/zi. 

Tratament 

Adulti: 100 mg de 2 ori/zi. La pacientii cu disfunctie hepatica severa si la batrânii îngrijiti la domiciliu, reduceti doza la 100 mg/zi.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Începeti tratamentul imediat dupa aparitia simptomelor si mentineti 7 zile. Medicamentul poate provoca ameteala; evitati activitatile care necesita atentie sporita pâna la epuizarea efectelor medicamentului. Vaccinarea anuala este metoda de electie pentru profilaxia gripei. Intervalul de 2-4 saptamâni necesar pentru a dezvolta un raspuns cu anticorpi poate fi controlat cu rimantadina.

Citeste acum...
Prospect Redigest - Enzime Digestive

 

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila