La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • monica mihali { Extraordinar de bun va multumesc din suflet .de ani de zile sufar de dureri groaznice de picior medicul de familie dupa multa suferinta mi-a prescris... } – Noi 09, 3:10 AM
  • Livia { Sedativ PC este f bun. Nu este medicament ca să aibă nevoie de reţetă. Eu iau şi câte 3-4 pe zi şi mă simt excelent.... } – Oct 22, 5:46 PM
  • iulia { Am luat doar o singura pastila pt ca am avut doua sapt.de nervi stres,seara iar dimineata si pana la ora asta 12 sunt ametita,somnoroasa si... } – Oct 22, 12:44 PM
  • cosmina { Buna ziua, am facut atac de panica si m-am dus la urgente, unde doctorul mi-a recomandat Sedatif PC.E bun, ma calmeaza, relaxeaza dar in acelasi... } – Oct 22, 9:43 AM
Horoscop Zilnic

Sa aveti o zi buna si multa , multa sanatate !

Prospect Dicarbocalm

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2


 Prospect DICARBOCALM

Comprimate masticabile

COMPOZIŢIE

Un comprimat masticabil conţine carbonat de calciu 489 mg, carbonat de magneziu 11 mg şi trisilicat de magneziu 6 mg şi excipienti: stearat de magneziu, croscarmeloză sodică 900-1600 CP, povidonă K30, zahăr, talc, ulei de mentă.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ; Combinaţii cu compuşi de aluminiu, calciu şi magneziu.

INDICAŢII TERAPEUTICE

dicarbocalm prospect

dicarbocalm prospect

 

Tratamentul simptomatic al manifestărilor dureroase din afecţiunile eso-gastro-duodenale care evoluează cu hiperaciditate.

CONTRAINDICAŢII

Insuficienţă renală severă (datorită sărurilor de magneziu). Hipercalcemie. Litiază calcică.

PRECAUŢII

în cazul administrării la diabetici se va ţine cont de conţinutul în zahăr. Un comprimat masticabil conţine 717,4 mg zahăr.

INTERACŢIUNI

S-au raportat interacţiuni cu alte medicamente administrate oral. S-a constat o scădere a absorbţiei digestive a medicamentelor administrate concomitent. De aceea, se preferă administrarea Dicarbocalm1” după o pauză de cel puţin 2 ore de la administrarea celorlalte medicamente.

Nu se recomandă asocierea cu chinidină, deoarece creşte concentraţia plasmatică a chinidinei şi riscul de supradozaj, prin scăderea excreţiei renale a chinidinei (prin alcalinizarea urinii).

Se recomandă prudenţă în cazul asocierii cu indometacină, difosfonaţi, digitalice, săruri de fier, lincomicină, nitrofurantoină, dexametazonă (scade absorbţia lor digestivă dacă se administrează simultan cu antiacidele, de aceea se vor administra la distanţă unele de altele).

ATENŢIONĂRI SPECIALE

Sarcina şi alăptarea

Dicarbocalm se administrează în timpul sarcinii şi alăptării după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potenţial fetal.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Dicarbocalrrf nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Doza uzuală recomandată este de 3- 4 comprimate masticabile Dicarbocalm pe zi, administrate oral. Comprimatele se sfărâmă sau se lasă să se dizolve în cavitatea bucală. Se administrează după masă sau în faza dureroasă.

REACŢII ADVERSE

Datorate sărurilor de calciu: tratamentul prelungit poate determina hipercalcemie, cu risc de insuficienţă renală şi nefrocalcinoză.

Datorate sărurilor de magneziu: diaree.

Administrat în doze mari timp îndelungat poate determina fenomene de hiperaciditate prin rebound secretor.

Acest prospect a fost citit de 2695 ori.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Gastroenterologie & Hepatologie > Duoden > Prospect Dicarbocalm