Prospect Almagel

Sharing

Almagel A

Compoziţie: 5 ml suspensie conţin hidroxid de magneziu pastă 350 mg (corespunzător la oxid de  magneziu 75 mg), hidroxid de aluminiu gel 2 180 mg corespunzător la oxid de aluminiu 218 mg) şi benzocaină 109 mg şi excipienţi: sorbitol, hidroxietilceluloză, p – hidroxibenzoat de metil, p- hidroxibenzoat de n-propil, p- hidroxibenzoat de butii, zaharină sodică, ulei volatil de lămâie, alcool etilic 96°, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică: antiacide, combinaţii şi complexe de compuşi de aluminiu şi magneziu.

Indicaţii terapeutice:

– tratament simptomatic de scurtă durată al durerilor provocate de afecţiunile esogastroduodenale, însotite de hiperaciditate.

Contraindicaţii:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. Insuficienţă renală.

Suspiciune de abdomen acut chirurgical.

Copii.

almagel prospect
almagel prospect

 

Precauţii:

La înghiţirea unei anumite cantităţi de Almagel A poate să apară senzaţie de amorţeala şi insensibilitate la nivelul mucoasei bucale şi limbii. Aceste fenomene sunt tranzitorii.

Almagel A nu conţine zahăr şi se poate administra pacienţilor diabetici.

Medicamentul conţine sorbitol, de aceea nu este indicat în cazul pacienţilor cu intoleranţă congenitală la fructoză.

Consumul de băuturi alcoolice sau alimentelor acide (lămâie, oţet) ar trebui evitat pe durata tratamentului cu Almagel A.

Folosirea indelungată (mai mult de 6-7 zile) nu este recomandată datorită conţinutului în benzocaină, deşi aceasta este în cantitate mică.

Interacţiuni

Antiacidele înteractionează cu alte medicamente care se absorb din tubul digestiv. Se recomandă ca alte medicamente sa fie luate cu 1-2 ore înainte de Almagel A. Almagel A schimbă aciditatea conţinutului gastric, având efect asupra absorbţiei, biodisponibilităţii şi concentraţiei plasmatice maxime ca şi a excreţiei a numeroase medicamente, administrate în acelaşi timp.

Asocieri nerecomandate:

m chinidină: creşterea concentraţiei plasmatice a acesteia cu risc de supradozare (prin inhibiţia excreţiei renale a antiaritmicului).

Asocieri care necesita precauţii:

2.tuberculostatice (etambutol, izoniazidă), penicilamină, tetracicline, fluorochinolone, lincosamide, antihistaminice H2, atenolol, metoprolol, propranolol, dorochină, digoxină, diflunisal, bifosfonati, fluorură de sodiu, glucocorticoizi (prednrsolon, dexametazonă), indometacin, ketoconazol, neuroleptice, fenotiazinice, fosfaţi, săruri de fier, lansoprazol: diminuarea absorbţiei digestive a acestora în cazul administrării concomitente.

Ca măsură de precauţie se va administra antiacidul ia un interval de timp de peste 2 ore fată de alte medicamente (iar pentru fluorchinolone peste 4 ore).

Asocieri de care trebuie sa se tina cont:

– salicilati: creşterea excreţiei renale a salicilatilor prin alcalinizarea urinii.

Dacă se administrează simultan produse gastrorezistente, alcalinitatea crescută a sucului gastric poate conduce la dezintegrarea mai rapidă a învelişului lor şi la iritarea stomacului şi duodenului. Almagel A nu trebuie administrat în timpul tratamentului cu sulfonamide, din cauza conţinutului de benzocaină. Benzocaina, ca derivat al acidului para-aminobenzoic antagonizează efectul antibacterian a sulfonamidelor.

Acum se mai citeste