Tratament Negi Alunite Lipomi Veruci

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cum scapati de negi lipomi veruci



Negii sau verucile constituie o afectiune a pielii extrem de raspandita, anumite persoane suferind de atat de multa vreme incat nici nu o mai considera boala. Uneori numarul mare al negilor tradeaza o imunitate scazuta a organismului. Despre cum scapati de ei, ne spune dermatologul Carmen Curea, medic primar. Provocate de virusuri din familia papiloma, verucile pot fi de mai multe tipuri ca localizare si aspect. Cele mai frecvent intalnite sunt cu localizare pe maini si degete (negii propriu-zisi) si pe talpi (adeseori confundate cu bataturile). La copii pot aparea pe fata, cu un aspect mai plat. in toate cazurile, verucile apar ca niste ridicaturi cu diametrul de cativa milimetri, dure, aspre la palpare, cel mai frecvent nedureroase, cu exceptia celor din talpa.

In aceasta situatie, durerea este cea care le diferentiaza de bataturi si care aduce pacientul de urgenta la medic. Verucile se gasesc in numar variabil – de la una la foarte numeroase – ele insamantandu-se in vecinatate. Cele mai numeroase sunt papiloanele – formatiuni filiforme localizate pe gat, fata si axile. in ceea ce priveste tratamentul, cel mai modern si cel mai eficient se face cu laser CO2 cu anestezic in prealabil. Leziunile se vindeca frumos, cu cicatrice discrete sau fara cicatrice in cele superficiale. Trebuie precizata posibilitatea de recidiva a leziunilor – din cauza capacitatii de extensie a virusului. Tratamentul trebuie continuat pana la asanarea completa a focarelor.

Negi : se pot vindeca printr-o masare cu coajă de nucă pe locul respectiv timp de câteva zile sau se poate pune pe neg o bucăţică mică de coajă verde de nucă [cu partea zemoasă] sub un plasture, pe timp de noapte. Se mai pot masa cu ulei de ricin de trei ori pe zi .

Aluniţele se pot trata cu ulei de ricin masându-le de trei ori pe zi dar tratamentul este de durată, nu vă aşteptaţi la ceva rapid.

Pentru vindecarea lipomilor – Un remediu foarte eficient şi rapid este : fixarea cu ajutorul unui leocoplast a unei monede de cupru bine curăţată pe locul respectiv, astfel ca lipomul să fie acoperit complet, în 2-3 zile el dispare.

Ciuperci- Încercaţi să puneţi oţet pe porţiunile afectate de ciupercă. Explicaţia este următoare : ciuperca de orice natură ar fi, trăieşte într-un mediu alcalin. Punând oţet care este acid, cu badijonări cât mai dese, pe o perioadă de timp cât mai îndelungată, chiar şi după dispariţia ciupercii, ia nu va mai apărea deoarece nu poate în mediu acid creat de oţet. Totul depinde de consecvenţa cu care aplicaţi acest tratament.

NEGI
In fiecare zi se freaca cu suc proaspat de usturoi, cat mai des

Negi (veruci vulgare).

Verucile sau negii sunt excrescenţe inestetice, care de multe ori dispar fără un tratament specific. Dar nu trebuie uitat că acestea sunt contagioase şi se iau mai ales din locurile umede (ştranduri, bazine de înot, etc). Este bine să fie tratate de la prima apariţie şi medicina naturistă pune la dispoziţie o serie de remedii eficiente.

Se disting două tipuri de negi (veruci vulgare):

-Veruca seboreică



-Veruca vulgară.

Tratament veruci si negi

Tinctura de usturoi

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Iarba negilor

Teucrium montanum Fam. Labiatae.





Descriere: plantă ierboasă cu tulpina culcată la pământ care creşte prin locurile cu stâncării şi pietrişuri calcaroase.

În tradiţia populară: era folosită local ca leac contra negilor.

  Pentru vindecarea lipomilor

Un remediu foarte eficient şi rapid este : fixarea cu ajutorul unui leocoplast a unei monede de cupru bine curăţată pe locul respectiv, astfel ca lipomul să fie acoperit complet, în 2-3 zile el dispare.

Lipomi Tratament.

Tumoare benignă, originară în grăsimea ţesutului dermic, de consistenţă semidură, de obicei în regiunea cefei, care poate uneori atinge o mărime de pumn sau chiar mai mare; nu este dureros, dar poate apăsa pe organele din jur. Lipomul se încapsulează uneori devenind mai dur, în acest caz poate fi operat, rar evoluează spre malign. Pot fi solitare, reprezentate de o tumoare izolată apărută în regiuni supuse presiunilor; spate, lombe, ceafă, rădăcina membrelor şi lipomatoză sau lipoame multiple dezvoltate după anumite infecţii, naşteri, slăbire rapidă, traumatisme nervoase, însoţite adesea de hipercolesterolemie. Lipomatozele se asociază uneori cu variate displazii.

Sunt foarte multe cauze care provoacă aceste afecţiuni însă cel mai adesea se incriminează consumul excesiv de grăsimi animale combinat cu consumul de alcool tare, nu neapărat în cantităţi mari, dar prezent în alimentaţie.



Se vor face analizele de sânge şi de cele mai multe ori, )în 85% din cazuri), trigliceridele sunt în exces şi există anumite deranjamente în tabloul sanguin.

Se poate folosi una sau mai multe din plantele medicinale: anghinare, brusture, lămâie, sfeclă, tătăneasă,  varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale in tratament lipom.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni pentru curăţirea ficatului şi eliminarea  din organism a grăsimilor.

Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la comprese locale şi intern se poate consuma 2-3 căni pe zi.

Lămâie (Citrus lemon) Tot zilnic se va tăia o lămâie, se stoarce sucul într-un pahar şi coaja se taie în felii subţiri. Se pune la fiert cu 250 ml apă, până se moaie coaja. Se lasă să se răcească şi se strecoară peste sucul obţinut anterior. Se îndulceşte cu miere după gust. Se bea în fiecare dimineaţă un astfel de cei care contribuie la reducerea colesterolului şi la suplimentarea cu vitamina C şi de asemenea la reducerea trigliceridelor în exces.

Sfeclă (Beta vulgaris) se aplică sfeclă rasă local sub formă de cataplasmă. Se schimbă la 24 ore.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) Un alt tratament ar putea fi cataplasma de rădăcină de tătăneasă care se pune pe locul afectat şi se fixează cu un pansament peste noapte.

Varză (Brasica oleracea) se aplică foaie de varză strivită pe o suprafaţă plană.

Se va lua lăptişor de matcă intern. Se poate lua cu miere 2% de la Apicola din care se va lua câte 1 linguriţă înainte de fiecare din cele 3 mese principale.



Se poate face un tratament extern cu cataplasme de mămăliguţă. Aceasta se va face mai tare şi se pune în strat de 3-4 cm, pe locul linfomului, Pe partea care se aplică pe piele se va presăra tămâie fin pisată aşa cum se pune sare pe o felie de pâine cu unt. Se aplică cât de fierbinte se suportă şi se acopere cu ceva de lână pentru a menţine temperatura ridicată locală. Se face în fiecare se ară şi se ţine până se răceşte mămăliguţa.

Se mai poate face din cupru ( tablă) de mărimea lipomului, care se va umezi cu apă cu sare şi se ţine legat local. Se umezeşte de mai multe ori pe zi cu apă cu sare.

Cel mai sigur şi rapid este tratamentul cu mămăliguţă.

Se poate unge alternativ cu miere într-o zi şi în cealaltă să se ungă cu oţet din mere şi miere. Se aplică apoi un tifon lipit cu leucoplast, îmbibat în miere într-o zi şi în cealaltă în oţet.

Se va lua lăptişor de matcă intern. Se poate lua cu miere 2% de la Apicola din care se va lua câte 1 linguriţă înainte de fiecare din cele 3 mese principale.

În cazurile în care cu tot tratamentul corect acest tratament nu a reuşit să facă să dispară aceşti lipomi se va face un tratament chirurgical, dar se va continua şi după aceia un program digestiv în care se vor căuta să se reducă colesterolul şi trigliceridele.

Lipoamele de inimă, de la intestinul subţire, ale sistemului nervos central au parte de tratamente chirurgicale

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close