Oboseala si anemie

Sharing

Tulburarile de metabolism cauzeaza oboseala si anemie

Pentru imbunatatirea schimbului de substante in organism, in caz de oboseala, anemie, medicina populara recomanda urmatoarea reteta: o lingurita de macese taiate marunt se pun in 200 de mililitri de apa fierbinte; se fierb 0 minute la foc mic, apoi se lasa la infuzat 24 de ore; se strecoara, se adauga o lingura de miere, se ia cite o lingura de decoct de trei ori pe zi, cu 15-20 de minute inainte de masa.

Ca mijloc fortificant in cazul oboselii si al tulburarilor metabolice este recomandata urmatoarea infuzie: 0 grame de roinita se pun in 400 de mililitri de apa fierbinte; se lasa la infuzat, apoi se strecoara; se bea cite o jumatate de pahar de trei ori pe zi. In acest caz sint indicate si baile cu decoct de roinita si menta: cite 20 de grame din fiecare planta se fierb intr-un vas acoperit in 3 litri de apa, timp de o jumatate de ora; se strecoara si se pune decoctul in baia cu apa la 37 de grade Celsius; se fac bai de cite 15 minute zilnic.

Stări de oboseală.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: caise, cătină, schinduf, sunătoare

Caise (Armeniaca vulgaris) se consumă aceste fructe pentru cantitatea mare de vitamine şi minerale pe care o are şi care ajută la refacerea organismului.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) este o plantă folosită încă din antichitatea cea mai veche pentru tonifierea organismului şi o serie de afecţiuni nervoase sau metabolice. Se pune 1 linguriţă de seminţe măcinate la 250 ml apă şi se lasă pentru 2 ore la temperatura camerei la macerat. Se pun apoi la fiert şi când dau în clocot se iau de pe foc, se acopere şi se lasă să se răcească. Se strecoară şi dacă se doreşte se consumă îndulcit cu miere. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Sunătoare (Hypericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

O baie caldă cu diferite uleiuri vegetale poate să aducă senzaţia de odihnă şi apoi urmează un somn bun şi liniştit în care se reface organismul.

Mierea de albine se poate administra în stările de oboseală trecătoare putându-se da câte 2 linguri odată. Ajută la refacerea organismului după diferite stări de oboseală.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Oboseala si anemie
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!