Gastrita si aciditate

Sharing

Sucuri de legume pentru vindecarea gastritei

Cel mai simplu medicament pentru tratarea gastritei este sucul proaspat de cartof. Trebuie sa beti un pahar de suc de cartof in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Dupa ce ati baut sucul, trebuie sa stati intins in pat pentru o jumatate de ora; dupa o ora puteti lua micul dejun; faceti acest lucru zece zile, apoi luati o pauza de zece zile, dupa care repetati tratamentul. Aceasta procedura da rezultate foarte bune in tratarea gastritei, a digestiei proaste, arsurilor, gazelor in stomac, dispepsiei.

In cazul gastritelor insotite de aciditate scazuta, al colitelor, colicilor stomacali si intestinali este recomandata infuzia din radacini de obligeana. O lingura de radacini taiate marunt se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara; se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. In acest caz poate fi folosit si sucul de aloe, una-doua lingurite de doua-trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa (durata acestui tratament este de una-doua luni).

Sucul de varza alba este folosit in cazul gastritelor cronice, insotite de obicei de aciditate scazuta, al ulcerului stomacal si duodenal, al bolilor de ficat si splina, al obezitatii. Se administreaza cite o jumatate de pahar de suc de varza caldut de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte masa.

  Sucul poate fi pastrat la frigider nu mai mult de doua zile; in cazul in care il pastrati mai mult, vitaminele care actioneaza impotriva ulcerului dispar. Puteti pregati de asemenea o infuzie dintr-o lingurita de radacini taiate marunt de brusture in doua pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat 12 ore, apoi se strecoara; se bea cite o jumatate de pahar de infuzie calduta de patru ori pe zi. Recomandat in aceste cazuri este si decoctul de brusture: o lingurita de radacini taiate marunt se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se fierbe 5-10 minute la foc mic, apoi se strecoara; se ia cite o lingura de decoct de trei-patru ori pe zi. In cazul gastritelor insotite de dureri de ficat, se amesteca 20 de grame de frunze de menta cu 5 grame de frunze de fierea-pamintului.

 Doua linguri din acest amestec se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se strecoara. Se bea cite un pahar din aceasta infuzie de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Gastrita si aciditate
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!