Cum combatem alcoolismul cronic

Dă Share să știe și altii!!
Shares

ALCOOLISMUL CRONICPrevenire si tratament naturist

Trebuie cunoscut faptul că alcoolul este un solvent care curăţă arterele şi venele, consumat în cantităţi mari acesta tinde să dizolve inflamaţiile din vene, dar totodată produce leziuni ale inimii, ajută la mărirea inimii şi la producerea de cicatrice ale inimii. În plus este vasoconstrictor ceea ce face ca vasele de sânge mai mici să se spargă- din această cauză cei care consumă mult alcool au nasul roşu, pentru că li se sparg vasele de sânge capilare.

Consumul exagerat de alcool este cel mai nociv pentru ficat pe care-l distruge şi prin aceasta contribuie la dereglarea întregului organism.

Remedii naturiste pentru alcoolism Pe întreaga reţea de meridiane sunt 800 puncte care pot fi stimulate prin manevre de dispersie efectuate cu vârful degetului, fie de tonifiere efectuate cu unghia. În cazul alcoolicilor se recomandă punctele: colţul peştelui situat pe palmă la baza degetului mare – tonifiere; valea adunării situat la o măsură (grosimea degetului mare) deasupra urechii – tonifiere. Se mai recomandă strângerea puternică a vârfului nasului sau apăsare puternică cu unghia în şanţul de deasupra nasului sau masaj tonifiant în jurul ombilicului.

Tratamentul prin presopunctură poate fi asociat cu cristaloterapia Se face automasaj zilnic la o lăţime de palmă deasupra urechilor şi se poartă un medalion de ametist la gât. Ametistul dezvoltă înţelepciunea şi înţelegerea superioară, având un efect calmant pentru persoanele epuizate de muncă, stresate sau dezechilibrate psihic. Este piatra ideală pentru ameliorarea stărilor de tensiune, eliminând anxietăţile. Culoarea violet a ametistului este compusă din albastru care linişteşte şi roşu care reprezintă acţiunea. De aceea, ametistul este numit piatra sufletului, deoarece vindecă acest nivel al existenţei. Ametistul este cu atât mai valoros cu cât este mai clar şi mai închis la culoare.

O altă metodă de ameliorare sau de vindecare a alcoolismului este autosugestia Deoarece adevărata cauză a unei boli se află în mintea umană, o altă metodă de ameliorare sau vindecare a alcoolismului este autosugestia. Alcoolicul are o personalitate complexă, sensibilitatea sa excesivă determinând adevărate crize de neadaptare, care au ca rezultat refugiul în alcool sau alte droguri, fuga din faţa realităţii. Treptat, i se pare că toată lumea s-a coalizat împotriva lui, fuge de oameni, se izolează şi se afundă în negura băuturii

Subconştientul formează şi elimină obişnuinţele   Subconştientul formează obişnuinţele, deci tot el le poate elimina. Dacă dorinţa de a se elibera de viciu este foarte mare, vindecarea este certă. Refugierea în natură, relaxarea, cultivarea încrederii că orice problemă are o rezolvare, că singura piedică este lipsa de încredere în forţele proprii, că spusele altora nu-l pot afecta decât prin intermediul propriilor gânduri sunt tot atâtea căi de rezolvare a problemei. Dar trebuie să vrea, să înţeleagă că poate. Credinţa este dorinţa ajunsă obsesie. Când teama închide poarta de acces la subconştient, doar credinţa nezdruncinată în Dumnezeu o va deschide din nou. Şi rugăciunea, numită sacroterapie.

Ca antidot împotriva alcoolismului se poate folosi şi mierea de albine  Medicii au socotit că înclinaţia exagerată spre consumul de alcool este semnul lipsei de potasiu din organism. Medicina populară a stabilit o metodă de dezintoxicare a alcoolicilor. Mierea, conţinând mult potasiu, contracarează setea de alcool şi ajută la procesul de dezalcoolizare. Se administrează 6 linguriţe miere din 30 în 30min.de 3ori dimineaţa, apoi după fiecare masă câte 4 linguriţe, o săptămână. Se continuă apoi cu 2 linguriţe dimineaţa o lună. De fapt, cam toţi ştim că băutura exclude dulciurile, iar cui îi plac dulciurile, nu-i prea place băutura.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anghinare, ardei iute, cafea, cătina, ceapă, cimbru, luminiţa nopţii, mentă, pătrunjel, pedicuţă, praz, revent, salcie, varză roşie

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anghinare (Cynara scolimus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, perioade lungi de timp ajutând să se obţină o intoleranţă pentru alcool şi totodată curăţirea ficatului de toxinele acumulate.

Ardei iute (Capsium annus) tinctură care se va injecta prin dop (este foarte important ca cel care va folosi să constate că dopul este intact) în prima sticlă doar 2 cm de tinctură la 500 ml de ţuică. A doua zi se va face acelaşi lucru dar de data aceasta se va mări doza la 3 cm, apoi zilnic se va mări cu câte un cm până când cel care obişnuia să consume alcool nu mai poate consuma. Este una dintre metodele destul de sigure. Prepararea tincturii- se pune într-o sticlă de 250 ml până la jumătate ardei iute mărunţit, apoi se umple cu alcool alimentar la 70 grade. Se lasă timp de 15 zile agitând des la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se poate pune într-o sticlă mai mică şi se poate folosi.

O cafea caldă-tare şi ne îndulcită trezeşte din beţie.

Cătina (Hippophae rhamnoides)- 2 linguri de fructe zdrobite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute. Se strecoară. Se bea toată cantitatea în cursul zilei.

Ceapă (Allium cepa)– tinctura din bulb zdrobit de ceapă peste care se toarnă tot atâta alcool alimentar se lasă apoi 15 zile la macerat. Se filtrează şi se ia o lingură de 3 ori pe zi timp de 10 zile apoi se întrerupe 10 zile şi se poate relua. Combate alcoolismul şi vindecă prostata.

Cimbru (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. -Un pumn de cimbrişor se va pune peste 250 ml apă clocotită. Se lasă 10 minute. Se strecoară. Se poate consuma zilnic câte o lingură din 15 în 15 minute.

Luminiţa nopţii (Oenothera biennis) există la fiecare magazin naturist ulei de luminiţa nopţii. Se va da câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, contribuind la dezobişnuirea de alcool.

Menta (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, perioade lungi de timp ajutând să se obţină o intoleranţă pentru alcool şi totodată curăţirea ficatului de toxinele acumulate.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) seminţele de pătrunjel fac să se poată renunţa mai uşor la alcool. Ajută de asemenea la restabilirea echilibrului hormonal, care a fost perturbat de către consumul de alcool. Se va lua câte o jumătate de linguriţă de praf de seminţe obţinut cu ajutorul râşniţei de cafea cu 15 minute, înaintea fiecărei mese. Se ţine în gură pentru 10 minute, timp în care se amestecă cu salivă apoi se înghite. Se face timp de 20 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi se poate relua.

Pedicuţă (Lycopodium clavatum) Se va căuta să se ia ceaiuri din pedicuţă 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml de apă. Se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi . Se poate îndulci cu miere. După o perioadă nu va mai putea consuma nici o băutură alcoolică. Se poate face şi o infuzie dintr-o linguriţă de plantă care se pune la 125 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă întreaga cantitate la 1 oră de la micul dejun. Se face timp de 6-8 zile. Se poate repeta acest tratament mai mult timp. -Dimineaţa se face un ceai de Pedicuţă din 2 linguriţe de plantă mărunţite puse la  250 ml apă clocotită. Se consumă imediat la trezire şi la 7-10 zile dacă se consumă zilnic doar o cană pe zi omul respectiv nu va mai putea consuma alcool.

Praz (Allium porrum) Decoct de praz– 6 tije de praz se pun la 1 litru de apă. Se fierb timp de 1 oră. Se beau 3 căni pe zi în tratamente de lungă durată.

Revent (Rheum palmatum)– ajută prin faptul că după câteva zile de consum al acestuia nu mai suportă omul alcoolul.

Salcie (Salix alba) -Infuzie de ameţi de salcie 1 linguriţă pus la 250 ml apă clocotită, acoperită apoi 10 minute, strecurată. Se beau 3 căni pe zi. Se pun 1 lingură de frunze de salcie şi 1 lingură de mâţişori de salcie albă (Salix alba) la 200 ml lapte. Se fierbe 5 minute apoi se strecoară. Se dă se bea în cazul intoxicaţiei etilice.

Varză roşie (Brasica oleracea rubra) Se va consuma varză roşie tocată mărunt sau chiar suc de varză roşie, câte 100ml de 3 ori pe zi cu puţin ulei de floarea soarelui. -Consumarea frunzelor de varză ajută să se poată consuma cantităţi mai mari de alcool fără să producă ameţeli şi efecte ne dorite.

-Se mai poate prepara un ceai din: 50 g de rădăcină rasă de pătrunjel, 1 g coajă de grepfruit, 1 g coajă de portocală. Se adaugă 1 litru de apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se îndulceşte cu miere şi se bea câte o linguriţă dimineaţa pe ne mâncate, apoi înainte de fiecare din cele 3 mese principale cu 15 minute înainte. Se mai poate da infuzie de pătrunjel 50 g la un litru de apă. Se iau 2-3 căni pe zi. Reduce nevoia de alcool, înlătură unele sechele hepatice şi nervoase ale alcoolismului, dând chiar o intoleranţă la alcool. După o beţie este bine să se consume frunze de pătrunjel care se mestecă înainte de a se înghiţii.

-Ceai din: anghinare, mentă, albăstrele, coada şoricelului, fructe coriandru, fructe cătină. Se pun în părţi egale. Se ia 1 lingură care se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.

Există la orice magazin care vinde produse naturiste sau plante medicinale o serie de ceaiuri sau tincturi care sunt special făcute pentru a nu se mai putea consuma alcool.

Firma „Evicom” din Cluj-Napoca produce un eficient preparat contra alcoolismului. Se găseşte la magazinele naturiste.

Fito-Antialcool Forte- tot de la magazinele naturiste

Antialcool- 30 picături seara şi 30 dimineaţa. Produs de „Homeo-Pharma” din Cluj-Napoca.

În momentul în care nu se mai consumă alcool se va face un examen medical complex pentru a se vedea ce afecţiuni mai sunt în organism (nervi, ficat, etc).

În cazul alcoolismului cronic se urmăreşte restabilirea funcţionării organismului şi deci se impune să se verifice ce anume din organism nu funcţionează la parametrii normali şi se vor lua măsuri de tratament în aceste cazuri.

În primul rând este vorba despre sistemul digestiv şi mai ales despre funcţionarea corectă a ficatului. Se poate interveni cu foarte multe ceaiuri din plante medicinale.(anghinare, armurariu, etc).

Se recomandă deci un regim sărac în grăsimi şi colesterol în care vor trebui să predomine în special se indică pastele făinoase şi vitaminele. Dulciuri, legume, sucuri de fructe şi legume ca şi ceaiuri medicinale (în funcţie de dereglări-vezi tratamentele afecţiunilor digestive).

Tulburările nervoase vor fi şi ele combătute dacă există în funcţie de simptomele prezente.

„Livecom”– preparat din plante oferă protecţie în disfuncţiile ficatului. Stimulează funcţiile de regenerare a ficatului, reduce acumularea trigliceridelor în celula hepatică, corectează şi controlează leziunile hepatice datorate infecţiilor şi efectele alcoolului şi drogurilor. Eficient în tratarea icterului şi hepatitelor virale, steatozei hepatice, regurgitează secreţia biliară, înlătură simptomele de anorexie şi greaţă.

Detoxifiant.

Drenor şi purificator natural al organismului- Uz intern.

Aşa cum o arată şi numele, acest remediu este prin excelenţă destinat eliminării substanţelor toxice sau nefolositoare din organism. Componenta sa de bază este tinctura din fructe de soc, un remediu tot mai celebru datorită efectelor sale de drenaj, de eliminarea apei din ţesuturi şi de reglarea greutăţii corporale. Însă acest produs are o acţiune mult mai complexă decât simpla tinctură din fructe de soc, el fiind recomandat în bolile de metabolism, de piele, ca adjuvant în afecţiunile degenerative, precum şi în bolile care apar datorită alimentaţiei incorecte sau ca urmare a încetinirii proceselor de eliminare a substanţelor reziduale din organism. Una din calităţile sale de bază este aceia de bază este aceia că face aşa numita „pregătire a terenului” sau drenajul (cum este numit în homeopatie), care permite ulterior o acţiune mai eficientă a celorlalte remedii naturale destinate tratării diferitelor boli şi tulburări.

Iată în continuare acţiunile şi indicaţiile acestui remediu, care decurg din proprietăţile farmacodinamice ale extractelor vegetale din componenţa sa:

Acţiuni: antialergic, antigutos şi antireumatic puternic, antioxidant, antiseptic mediu-slab, carminativ uşor, coleretic şi colagog mediu, diuretic şi depurativ puternic, expectorant, hipoglicemiant uşor, laxativ puternic, tonic amar, tonic hepatic, determină o scădere rapidă în greutate prin eliminarea surplusului de apă, prin normalizarea metabolismului şi stimularea funcţiilor de eliminare.

Indicaţii: constipaţie, constipaţie atonă, gută, reumatism, alergie, dermatoză alergică, acnee, eczeme infecţioase rezistente la tratament, sclerodermie (adjuvant), psoriazis (adjuvant), îngrăşare, obezitate, celulită, acumulare de apă în ţesuturi, îmbătrânire prematură, aspect îmbătrânit al pielii, intoxicaţii diverse (dar nu în faza acută), imunitate slăbită, atonie digestivă, hemoroizi.

Alte utilizări interne: varice şi tromboflebită, diabet (mai ales atunci când este asociat cu îngrăşare sau cu valori crescute ale colesterolului), tabagism şi alcoolism (este extrem de util în cure dedezintoxicare), adjuvant în afecţiuni tumorale (mai ales atunci când sunt însoţite de constipaţie), tulburări menstruale şi tulburări endocrine în general (pregăteşte foarte bine terenul pentru tratamente cu remedii naturale cu efect reglator hormonal), afecţiuni bronho-pulmonare cronicizate, adjuvant în ischemia cardiacă asociată cu îngrăşarea, adjuvant în arterita obliterantă.

Contraindicaţii: colită de fermentaţie, diaree cronică, slăbiciune fizică marcantă.

Ardeiul iute combate alcoolismul

Alcoolul ne poate fi un bun prieten ori un redutabil dusman. Totul depinde de doza…
In doze mici, alcoolul are efecte favorabile: induce relaxarea, inlatura tristetea, melancolia ori depresia, da curaj fricosilor, creste apetitul sexual si veselia. Recunoasteti, desigur, prima faza, cea “simpatica”, a betiei. Din pacate, cei care trec la doze medii (imbiati de barmani, ospatari ori “prieteni” binevoitori) incep sa-si piarda controlul gandirii (devenind prada usoara celor care vor, constient sau nu, sa-i distruga), muschii nu-i mai asculta, reflexele scad periculos. Consumat in doze mari, alcoolul este deja un toxic care distruge lent dar sigur ficatul, creierul, stomacul, organele genitale si sistemul endocrin, induce dependenta mai greu de inlaturat decat dependenta de droguri! Alcoolicul, o adevarata epava umana, nu este, din pacate, inofensiv. In dorinta apriga de a-si procura drogul, cheltuie toti banii ori averea agonisita de el sau de cei din familie, fura, se umileste ori devine agresiv, participa la violuri ori, ca sofer, raneste sau chiar omoara oameni nevinovatiÉ La acest cosmar al realitatii, intalnit frecvent in societatile postcomuniste, asistam cu indignare, indiferenta ori cuÉ amuzament. Mai rar ne gandim ca, de fapt, suntem cu totii implicati direct sau indirect in aceasta tragedie umana. Exista oare solutii?
Desigur! In primul rand, trebuie facuta o intensa educatie a maselor, in special a tinerilor adolescenti ori adulti. La nivel familial, trebuie luptat pentru a inlatura orice motiv care poate duce la tristete, depresie ori melancolie. Cereti, in acest sens, ajutorul unui psiholog! Dezintoxicarea se face individualizat, de la caz la caz.
Medicina naturii ofera numeroase remedii, care pot face adevarate miracole. E nevoie de perseverenta .

Unul dintre cele mai eficiente remedii este tinctura de ardei iute: 20 g ardei iute (pisat marunt, inclusiv semintele) se pune in 100 g alcool de 80¡-96¡ si se lasa la macerat doua saptamani (se agita zilnic de 2-3 ori). Se filtreaza prin tifon dublu si se depoziteaza la intuneric si racoare intr-o sticla inchisa la culoare.
Se administreaza cate 10-40 picaturi, gradat, in fiecare pahar ori cana de bautura (daca este cu putinta). Nu produce reactii adverse. Se mai recomanda: miere de albine, polen, tinctura de propolis, usturoi, ceapa, mustar, aloe, catina, arpagic, ginseng, patrunjel, pedicuta, praz, stejar, ulei vegetal, varza, fructe zemoase, din abundenta.
Un vechi proverb medical spune ca “Este mult mai usor sa previi decat sa tratezi o boala”. Iata de ce, o data ce ati reusit sa scoateti din ghearele alcoolismului pe cineva drag voua, este foarte important sa eliminati toate cauzele (ispitele) posibile. Deci, incercati sa-i insuflati o reala bucurie de a trai, faceti haz de necaz, mergeti in cat mai multe excursii ori deplasari la distanta de oamenii ori locurile care au indus, initial, depresia, tristetea, melancolia…

Alcoolismul tratament naturist

In dorinta de a-i ajuta pe cei care doresc sa scape de obisnuinta de a bea, va sugerez sa alegeti una din urmatoarele patru recomandari care au ca scop instalarea aversiunii fata de alcool:

Intr-un litru de apa se fierb 50 g patrunjel (verde sau radacina, in functie de sezon), coaja de la o felie de grepfruit si coaja de la o felie de portocala, pana ce apa scade la jumatate. Se indulceste cu miere si se ia cate o lingurita, dimineata, pe nemancate. Se pastreaza in sticle inchise la culoare, la temperatura camerei, fara a se expune la soare.

Tinctura de ardei iute introdusa in alcool. Tinctura se prepara prin macerarea a 10 g ardei iute in 100 ml alcool de 50-70. Se lasa timp de 14 zile la temperatura camerei. Se filtreaza si se pun 5-10 picaturi de tinctura de ardei intr-un litru de alcool (bautura preferata a celui in cauza). Dupa un timp, apare aversiunea fata de alcool.

Laptele de salcie. Se prepara o infuzie din 10 g frunze de salcie la 200 ml lapte fierbinte. Se lasa sa se infuzeze, apoi se bea.

De trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara, se iau cate 2 lingurite de miere de albine, dupa care se bea un pahar cu apa in care ati pus 2 lingurite de otet de mere, timp de o saptamana.
Incredeti-va in Dumnezeu, in sansa vindecarii dvs. si veti izbandi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close