Alcoolismul cronic – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

ALCOOLISMUL CRONIC.

Trebuie cunoscut faptul că alcoolul este un solvent care curăţă arterele şi venele, consumat în cantităţi mari acesta tinde să dizolve inflamaţiile din vene, dar totodată produce leziuni ale inimii, ajută la mărirea inimii şi la producerea de cicatrice ale inimii. În plus este vasoconstrictor ceea ce face ca vasele de sânge mai mici să se spargă- din această cauză cei care consumă mult alcool au nasul roşu, pentru că li se sparg vasele de sânge capilare.

Consumul exagerat de alcool este cel mai nociv pentru ficat pe care-l distruge şi prin aceasta contribuie la dereglarea întregului organism.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anghinare, ardei iute, cafea, cătina, ceapă, cimbru, luminiţa nopţii, mentă, pătrunjel, pedicuţă, praz, revent, salcie, varză roşie

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anghinare (Cynara scolimus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, perioade lungi de timp ajutând să se obţină o intoleranţă pentru alcool şi totodată curăţirea ficatului de toxinele acumulate.

Ardei iute (Capsium annus) tinctură care se va injecta prin dop (este foarte important ca cel care va folosi să constate că dopul este intact) în prima sticlă doar 2 cm de tinctură la 500 ml de ţuică. A doua zi se va face acelaşi lucru dar de data aceasta se va mări doza la 3 cm, apoi zilnic se va mări cu câte un cm până când cel care obişnuia să consume alcool nu mai poate consuma. Este una dintre metodele destul de sigure. Prepararea tincturii- se pune într-o sticlă de 250 ml până la jumătate ardei iute mărunţit, apoi se umple cu alcool alimentar la 70 grade. Se lasă timp de 15 zile agitând des la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se poate pune într-o sticlă mai mică şi se poate folosi.

O cafea caldă-tare şi ne îndulcită trezeşte din beţie.

Cătina (Hippophae rhamnoides)- 2 linguri de fructe zdrobite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute. Se strecoară. Se bea toată cantitatea în cursul zilei.

Ceapă (Allium cepa)– tinctura din bulb zdrobit de ceapă peste care se toarnă tot atâta alcool alimentar se lasă apoi 15 zile la macerat. Se filtrează şi se ia o lingură de 3 ori pe zi timp de 10 zile apoi se întrerupe 10 zile şi se poate relua. Combate alcoolismul şi vindecă prostata.



Cimbru (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. -Un pumn de cimbrişor se va pune peste 250 ml apă clocotită. Se lasă 10 minute. Se strecoară. Se poate consuma zilnic câte o lingură din 15 în 15 minute.

Luminiţa nopţii (Oenothera biennis) există la fiecare magazin naturist ulei de luminiţa nopţii. Se va da câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, contribuind la dezobişnuirea de alcool.

Menta (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, perioade lungi de timp ajutând să se obţină o intoleranţă pentru alcool şi totodată curăţirea ficatului de toxinele acumulate.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) seminţele de pătrunjel fac să se poată renunţa mai uşor la alcool. Ajută de asemenea la restabilirea echilibrului hormonal, care a fost perturbat de către consumul de alcool. Se va lua câte o jumătate de linguriţă de praf de seminţe obţinut cu ajutorul râşniţei de cafea cu 15 minute, înaintea fiecărei mese. Se ţine în gură pentru 10 minute, timp în care se amestecă cu salivă apoi se înghite. Se face timp de 20 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi se poate relua.

Pedicuţă (Lycopodium clavatum) Se va căuta să se ia ceaiuri din pedicuţă 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml de apă. Se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi . Se poate îndulci cu miere. După o perioadă nu va mai putea consuma nici o băutură alcoolică. Se poate face şi o infuzie dintr-o linguriţă de plantă care se pune la 125 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă întreaga cantitate la 1 oră de la micul dejun. Se face timp de 6-8 zile. Se poate repeta acest tratament mai mult timp. -Dimineaţa se face un ceai de Pedicuţă din 2 linguriţe de plantă mărunţite puse la  250 ml apă clocotită. Se consumă imediat la trezire şi la 7-10 zile dacă se consumă zilnic doar o cană pe zi omul respectiv nu va mai putea consuma alcool.

Praz (Allium porrum) Decoct de praz– 6 tije de praz se pun la 1 litru de apă. Se fierb timp de 1 oră. Se beau 3 căni pe zi în tratamente de lungă durată.

Revent (Rheum palmatum)– ajută prin faptul că după câteva zile de consum al acestuia nu mai suportă omul alcoolul.

Salcie (Salix alba) -Infuzie de ameţi de salcie 1 linguriţă pus la 250 ml apă clocotită, acoperită apoi 10 minute, strecurată. Se beau 3 căni pe zi. Se pun 1 lingură de frunze de salcie şi 1 lingură de mâţişori de salcie albă (Salix alba) la 200 ml lapte. Se fierbe 5 minute apoi se strecoară. Se dă se bea în cazul intoxicaţiei etilice.

Varză roşie (Brasica oleracea rubra) Se va consuma varză roşie tocată mărunt sau chiar suc de varză roşie, câte 100ml de 3 ori pe zi cu puţin ulei de floarea soarelui. -Consumarea frunzelor de varză ajută să se poată consuma cantităţi mai mari de alcool fără să producă ameţeli şi efecte ne dorite.

-Se mai poate prepara un ceai din: 50 g de rădăcină rasă de pătrunjel, 1 g coajă de grepfruit, 1 g coajă de portocală. Se adaugă 1 litru de apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se îndulceşte cu miere şi se bea câte o linguriţă dimineaţa pe ne mâncate, apoi înainte de fiecare din cele 3 mese principale cu 15 minute înainte. Se mai poate da infuzie de pătrunjel 50 g la un litru de apă. Se iau 2-3 căni pe zi. Reduce nevoia de alcool, înlătură unele sechele hepatice şi nervoase ale alcoolismului, dând chiar o intoleranţă la alcool. După o beţie este bine să se consume frunze de pătrunjel care se mestecă înainte de a se înghiţii.

-Ceai din: anghinare, mentă, albăstrele, coada şoricelului, fructe coriandru, fructe cătină. Se pun în părţi egale. Se ia 1 lingură care se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.

Există la orice magazin care vinde produse naturiste sau plante medicinale o serie de ceaiuri sau tincturi care sunt special făcute pentru a nu se mai putea consuma alcool.





Firma „Evicom” din Cluj-Napoca produce un eficient preparat contra alcoolismului. Se găseşte la magazinele naturiste. Telefon- 0264-431405.

Fito-Antialcool Forte- tot de la magazinele naturiste

Antialcool- 30 picături seara şi 30 dimineaţa. Produs de „Homeo-Pharma” din Cluj-Napoca.

În momentul în care nu se mai consumă alcool se va face un examen medical complex pentru a se vedea ce afecţiuni mai sunt în organism (nervi, ficat, etc).

În cazul alcoolismului cronic se urmăreşte restabilirea funcţionării organismului şi deci se impune să se verifice ce anume din organism nu funcţionează la parametrii normali şi se vor lua măsuri de tratament în aceste cazuri.



În primul rând este vorba despre sistemul digestiv şi mai ales despre funcţionarea corectă a ficatului. Se poate interveni cu foarte multe ceaiuri din plante medicinale.(anghinare, armurariu, etc).

 Se recomandă deci un regim sărac în grăsimi şi colesterol în care vor trebui să predomine în special se indică pastele făinoase şi vitaminele. Dulciuri, legume, sucuri de fructe şi legume ca şi ceaiuri medicinale (în funcţie de dereglări-vezi tratamentele afecţiunilor digestive).

Tulburările nervoase vor fi şi ele combătute dacă există în funcţie de simptomele prezente.

„Livecom”– preparat din plante oferă protecţie în disfuncţiile ficatului. Stimulează funcţiile de regenerare a ficatului, reduce acumularea trigliceridelor în celula hepatică, corectează şi controlează leziunile hepatice datorate infecţiilor şi efectele alcoolului şi drogurilor. Eficient în tratarea icterului şi hepatitelor virale, steatozei hepatice, regurgitează secreţia biliară, înlătură simptomele de anorexie şi greaţă.

Detoxifiant.

Drenor şi purificator natural al organismului- Uz intern.

Preparat de Dacia Plant Sebeş.

Aşa cum o arată şi numele, acest remediu este prin excelenţă destinat eliminării substanţelor toxice sau nefolositoare din organism. Componenta sa de bază este tinctura din fructe de soc, un remediu tot mai celebru datorită efectelor sale de drenaj, de eliminarea apei din ţesuturi şi de reglarea greutăţii corporale. Însă acest produs are o acţiune mult mai complexă decât simpla tinctură din fructe de soc, el fiind recomandat în bolile de metabolism, de piele, ca adjuvant în afecţiunile degenerative, precum şi în bolile care apar datorită alimentaţiei incorecte sau ca urmare a încetinirii proceselor de eliminare a substanţelor reziduale din organism. Una din calităţile sale de bază este aceia de bază este aceia că face aşa numita „pregătire a terenului” sau drenajul (cum este numit în homeopatie), care permite ulterior o acţiune mai eficientă a celorlalte remedii naturale destinate tratării diferitelor boli şi tulburări.



Iată în continuare acţiunile şi indicaţiile acestui remediu, care decurg din proprietăţile farmacodinamice ale extractelor vegetale din componenţa sa:

Acţiuni: antialergic, antigutos şi antireumatic puternic, antioxidant, antiseptic mediu-slab, carminativ uşor, coleretic şi colagog mediu, diuretic şi depurativ puternic, expectorant, hipoglicemiant uşor, laxativ puternic, tonic amar, tonic hepatic, determină o scădere rapidă în greutate prin eliminarea surplusului de apă, prin normalizarea metabolismului şi stimularea funcţiilor de eliminare.

Indicaţii: constipaţie, constipaţie atonă, gută, reumatism, alergie, dermatoză alergică, acnee, eczeme infecţioase rezistente la tratament, sclerodermie (adjuvant), psoriazis (adjuvant), îngrăşare, obezitate, celulită, acumulare de apă în ţesuturi, îmbătrânire prematură, aspect îmbătrânit al pielii, intoxicaţii diverse (dar nu în faza acută), imunitate slăbită, atonie digestivă, hemoroizi.

Alte utilizări interne: varice şi tromboflebită, diabet (mai ales atunci când este asociat cu îngrăşare sau cu valori crescute ale colesterolului), tabagism şi alcoolism (este extrem de util în cure dedezintoxicare), adjuvant în afecţiuni tumorale (mai ales atunci când sunt însoţite de constipaţie), tulburări menstruale şi tulburări endocrine în general (pregăteşte foarte bine terenul pentru tratamente cu remedii naturale cu efect reglator hormonal), afecţiuni bronho-pulmonare cronicizate, adjuvant în ischemia cardiacă asociată cu îngrăşarea, adjuvant în arterita obliterantă.

Contraindicaţii: colită de fermentaţie, diaree cronică, slăbiciune fizică marcantă.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close