Abcesul spatiului vezico-rectal

Sharing

Abcesul spaţiului vezico-rectal (Douglas).

Tratamentul are ca scop, în prima fază limitarea procesului supurativ. Se va lua pentru aceasta tinctură de propolis intern câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură şi se înghite. Se ia înaintea meselor.

Intervenţia chirurgicală nu este posibilă decât în momentul când colecţia se exteriorizează (bombează), fie în rect, fie în fundul de sac vaginal posterior. Pentru a grăbi exteriorizarea colecţiei, se recomandă clisme calde cu ceai de muşeţel (Matricaria chamomilla), câte 100-150 ml ceai de 2 ori pe zi (clisme călduţe).

Apoi se intervine chirurgical.

Abcesul subfrenic.

Colecţie situată între diafragm în sus, colonul transvers şi mezocolon în jos. Poate fi primitivă, succedând unei apendicite, unei colecistite acute perforate sau unui ulcer perforat. Secundar, se poate dezvolta după o intervenţie chirurgicală.  De remarcat că raportul între frecvenţa abceselor subfrenice primitive şi secundare s-a schimbat net în favoarea primelor.

Tratament.

Este chirurgical.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Abcesul spatiului vezico-rectal
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!