Milrinona -Insuficienta cardiaca congestiva

Sharing

Milrinona
Actiune terapeutica: Agent inotropic
Categorie de risc pentru sarcina: C

MOD DE ACTIUNE

Are efect inotropic direct si activitate vasodilatatorie arteriala directa. Îmbunatateste de asemenea functia diastolica manifestata prin îmbunatatirea relaxarii diastolice a ventriculului stâng. La pacientii cu functie miocardica alterata, produce o crestere prompta a debitului cardiac si o scadere a încarcarii pulmonare si a rezistentei vasculare fara o crestere semnificativa a AV sau a consumului miocardic de oxigen.

Produce un efect inotropic la pacientii digitalizati total fara a determina semne de toxicitate glicozidica. De asemenea functia ventricolului stâng s-a îmbunatatit la pacientii cu boala ischemica cardiaca.

INDICATII

Tratament IV pe termen scurt al ICC, de obicei la pacientii în tratament cu digoxin si diuretice.

 

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la medicament. Folosirea în cazul stenozei valvulare aortice sau pulmonare severe în locul interventiei chirurgicale.

 

PRECAUTII

 

A se folosi cu prudenta în timpul lactatiei. Siguranta si eficacitatea administrarii la copii nu a fost determinata.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

CV: aritmii ventriculare si supraventriculare, incluzând tahicardia ventriculara nesustinuta, tahicardia ventriculara sustinuta si fibrilatia ventriculara. Rar, aritmii cu risc vital asociate aritmiilor preexistente, anomaliilor metabolice, nivelelor anormale ale digoxinei si cateterizarii. De asemenea, hipotensiune, angina, dureri toracice. Altele: cefalee usoara pâna la moderata, hipokaliemie, tremor, trombocitopenie, bronhospasm (rar).

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Perfuzie IV
Adulti, doza de încarcare: 50 µg/Kg administrata pe o durata de 10 minute. Întretinere, minimum: 0,59 mg/kg/24 h (perfuzat la un ritm de 0,375 µg/kg/min); întretinere, standard: 0,77 mg/kg/24 h (perfuzat la o viteza de 0,5 µg/kg/min); întretinere, maxim: 1,13 mg/kg/24 h (perfuzat la o viteza de 0,75 µg/kg/min).

 


 

 

 

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...