Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Milrinona -Insuficienta cardiaca congestiva

Sharing

Milrinona
Actiune terapeutica: Agent inotropic
Categorie de risc pentru sarcina: C

MOD DE ACTIUNE

Are efect inotropic direct si activitate vasodilatatorie arteriala directa. Îmbunatateste de asemenea functia diastolica manifestata prin îmbunatatirea relaxarii diastolice a ventriculului stâng. La pacientii cu functie miocardica alterata, produce o crestere prompta a debitului cardiac si o scadere a încarcarii pulmonare si a rezistentei vasculare fara o crestere semnificativa a AV sau a consumului miocardic de oxigen.

Produce un efect inotropic la pacientii digitalizati total fara a determina semne de toxicitate glicozidica. De asemenea functia ventricolului stâng s-a îmbunatatit la pacientii cu boala ischemica cardiaca.

INDICATII

Tratament IV pe termen scurt al ICC, de obicei la pacientii în tratament cu digoxin si diuretice.

 

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la medicament. Folosirea în cazul stenozei valvulare aortice sau pulmonare severe în locul interventiei chirurgicale.

 

PRECAUTII

 

A se folosi cu prudenta în timpul lactatiei. Siguranta si eficacitatea administrarii la copii nu a fost determinata.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

CV: aritmii ventriculare si supraventriculare, incluzând tahicardia ventriculara nesustinuta, tahicardia ventriculara sustinuta si fibrilatia ventriculara. Rar, aritmii cu risc vital asociate aritmiilor preexistente, anomaliilor metabolice, nivelelor anormale ale digoxinei si cateterizarii. De asemenea, hipotensiune, angina, dureri toracice. Altele: cefalee usoara pâna la moderata, hipokaliemie, tremor, trombocitopenie, bronhospasm (rar).

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Perfuzie IV
Adulti, doza de încarcare: 50 µg/Kg administrata pe o durata de 10 minute. Întretinere, minimum: 0,59 mg/kg/24 h (perfuzat la un ritm de 0,375 µg/kg/min); întretinere, standard: 0,77 mg/kg/24 h (perfuzat la o viteza de 0,5 µg/kg/min); întretinere, maxim: 1,13 mg/kg/24 h (perfuzat la o viteza de 0,75 µg/kg/min).

 


 

 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.