Va doare in gat si sunteti ragusit ?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Tratati naturist durerile de gat – Dureri de gât.

            Durerile şi inflamaţia la nivelul gâtului pot fi simptome ale mai multor afecţiuni; alergie, o infecţie virală sau una bacteriană (de pildă infecţia cu streptococi). Cum aceasta din urmă poate conduce la o formă de reumatism care afectează inima şi rinichii, este bine, dacă aveţi o durere în gât care nu este cauzată de o răceală sau de alergie să consultaţi medicul. Infecţiile streptococice necesită un tratament diferit faţă de alergii sau răceli. Dar chiar dacă medicul decide că aveţi nevoie de un tratament cu antibiotice puteţi utiliza în continuare remedii naturiste în paralel cu medicaţia clasică.

-Luaţi comprimate de zinc. Indiferent de ce vă doare gâtul, zincul vă poate ajuta să reduceţi inflamaţia şi să scăpaţi de durere. De asemenea, acest element poate stimula sistemul imunitar în lupta împotriva infecţiilor. Vă puteţi procura din farmacii sau din magazinele cu profil naturist comprimate cu zinc care se sug. Aveţi grijă ca aportul de zinc să nu depăşească 50 mg pe zi.

Tratament:

Evitaţi să staţi în frig. Purtaţi căciulă şi fular mai ales atunci când este rece şi umed afară.

Când este vorba despre o simplă durere de gât, fără febră şi ganglioni măriţi, încercaţi remediile tradiţionale: ceaiuri, lapte cald cu miere, suc de portocale, pentru a atenua senzaţia de iritare.

Ceaiurile permit hidratarea faringelui şi atenuează senzaţia de durere şi uscăciune în gât.

-Lapte cald cu miere-atenuează senzaţiile de inflamare şi durere.

-Inhalaţiile cu plante sub formă de infuzii sau decocturi- umezesc mucoasele şi facilitează eliminarea mucusului care se acumulează în sinusuri şi în fosele nazale.

-Uleiurile esenţiale se pot folosi pentru a da un miros plăcut în încăpere sau pentru a parfuma perna, sau chiar să se facă inhalaţii sau băi.

Se pot folosi următoarele: ardei iute, brad, busuioc, carpen, cartof, ceapă, coacăz negru, lichen, nalbă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Ardei iute (Capsium anuum) se taie mărunt şi se pune alcool sanitar peste el în cantitate dublă. Se lasă 5-8 zile apoi se strecoară. Se umezeşte o bucată de vată şi se aplică extern pentru efectul revulsiv.

Brad (Abies alba) 1 linguriţă de muguri sau cetină mărunţită se pune la 500 ml apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se strecoară şi apoi se poate consuma caldă eventual îndulcită cu miere. Se bea cu înghiţituri mici. Este un bun antibiotic. Extern se poate pune cataplasmă cu planta fiartă şi aplicată caldă sau cu ceai cald de mai multe ori pe zi.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.



Carpen (Carpinus betulus) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma călduţe 2-3 căni.

Cartof  (Solanum tuberosum) extern se aplică cartof fiert pasat şi pus pe o pânză compresă.

Cătină (Tamarix ramosissima) fructele de cătină consumate sub orice formă ajută foarte mult datorită faptului că sunt foarte bogate în vitamine. Se pot consuma sub orice formă şi în orice cantitate.

Ceapă (Allium cepa) se consumă crudă intern şi extern se aplică ceapă coaptă în cuptor caldă.

Coacăz negru ( Ribes nigrum) fructe ca atare, suc, sirop, gem, etc.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1-2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau calde eventual îndulcite cu miere dacă nu există contraindicaţii.

Lichen (Cetraria islandica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic puternic.

Măceş (Rosa canina) fructele sunt foarte bogate în vitamina C care este un foarte bun antioxidant şi contribuie în foarte multe cazuri la calmarea durerilor de gât. Se iau măcinate 1-2 linguriţe şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este un foarte bun dezinfectant şi poate înlocui cu succes multe medicamente de sinteză, mai ales dacă nu aveţi contraindicaţii şi puteţi consuma ceaiul îndulcit cu miere.

Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Are efect emolient.

Extern comprese sau cataplasme calde. Se poate suge miere câte 1-2 linguriţe de mai multe ori pe zi.

Un ceai complex: 50 g frunze de cimbru, 50 g limba mielului, 25 g flori lumânărică albă, 50 g măceşe, 50 g mentă, 50 g creţuşcă. Se pun 5 linguri din acest amestec la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se bea acest cei zilnic, cald îndulcit cu miere dacă nu există contra indicaţii.

Cimbru (Saturneja hortensis) : ceaiul de cimbru este un excelent preparat util în calmarea durerilor de gât. Pregătiţi o infuzie: 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi înainte de a-l bea adăugaţi 1 linguriţă de miere. Se bea călduţ, putându-se consuma 2-3 căni pe zi. De asemenea se mai poate introduce în acest ceai şi sucul de la 1 lămâie.

Oţet aromatic din vin roşu– Faceţi gargară cu oţet şi 1 linguriţă de miere diluate într-un pahar cu apă caldă.

Oţet de mere. Se înmoaie un prosop mic în 250 ml oţet de mere. Stoarceţi şi înfăşuraţi-ş în jurul gâtului. Puneţi deasupra un fular de lână şi staţi astfel 30 minute.

Decoct din seminţe de ridichi. Fierbeţi o linguriţă de seminţe şi 1 linguriţă de miere într-o jumătate de ceaşcă de oţet. Adăugaţi apă până ce tăria oţetului devine suportabilă şi faceţi gargară.

Evitaţi să vă înfofoliţi, de asemenea dacă este răcit copilul nu-l înfăşuraţi în cearceafuri umede, pentru că o scădere bruscă de temperatură nu este utilă ci mai mult strică fiind periculoasă.

Folosiţi propolisul. Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.





Tinctura de muguri de plop.

Populus nigra.

Acţiuni.

Intern: antibacterian şi antifungic, antiinflamator, antiseptic intestinal şi urinar, antiviral, diuretic, depurativ, febrifug, hemostatic mediu, inhibă formarea şi dezvoltarea tumorilor, favorizează procesele de regenerare, reglator al activităţii hormonale, reântineritor, stimulent imunitar bun.

Extern: antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant, favorizează cicatrizarea estetică, inhibă proliferarea celulelor maligne, anticandidozic, antihemoroidal.

Indicaţii.

Intern: gripă şi guturai, dureri de gât, bronşită, amigdalită, tuse, cistită, infecţii renale, dureri de cap, accese de febră, gută, reumatism, afecţiuni tumorale benigne, boală canceroasă, ulcer gastric, enterită, colită de fermentaţie şi de putrefacţie, diaree, adjuvant în intoxicaţiile alimentare.

Extern: cicatricele inestetice, tumorile exteriorizate, cancerul de piele, pentru revitalizarea şi menţinerea sănătăţii, hemoroizi şi fisuri anale.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de propolis.

Cea preparată de Dacia Plant Sebeş.



Acţiuni intern: analgezic, antihemoragic, antiseptic al căilor respiratorii medii şi superioare, antiseptic intestinal şi urinar, antiviral, bacteriostatic şi bactericid (anihilează streptococii, stafilococii, salmonella, proteus), febrifug, regenerator epitelial, stimulează procesele de regenerare în ansamblu, stimulent imunitar.

Extern. Antiinfecţios puternic şi cu spectru larg, cicatrizant, analgezic, regenerator epitelial.

Indicaţii.

Intern: guturai, gripă în faza incipientă, dureri de gât (traheită, faringită), bronşită cronică, tuse uscată, tuse chitinoasă, tuse convulsivă, enterită, colită acută şi cronică, infecţii virale la nivelul intestinului şi al tubului digestiv în ansamblu, hipertensiune, ateroscleroză, adjuvant în hepatite de toate tipurile, adjuvant în febra tifoidă, meningită (adjuvant), boli infecţioase însoţite de febră, nefrite, pielo-nefrită, cistită, infecţii reno-urinare în general, prostatită, adjuvant în adenomul de prostată, infecţii cu protozoarul Giardia lambria, tulburări de menopauză.

Extern: amigdalită, faringo-amigdalită, laringită, cancer mamar (adjuvant), cancer al pielii (adjuvant), răni deschise, arsuri de toate tipurile, eczeme infecţioase, aluniţe, negi.

Contraindicaţii. Alergie la propolis. Pentru a evita fenomenele neplăcute, în cazul în care nu ştiţi dacă aveţi su nu intoleranţă la această tinctură, veţi face un test aplicând-o întâi din abundenţă pe o porţiune mică de piele, urmărind efectele care apar. În cazul în care ea nu determină nici un fel de reacţii nedorite (mâncărimi, înroşiri, iritaţie) se poate folosi cu succes.

Imunostimulent.

Stimulent forte al imunităţii- Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acest remediu este o combinaţie de 6 plante imunostimulente, antibacteriene şi febrifuge destinate să ajute la vindecarea rapidă a infecţiilor acute. La început a fost conceput strict pentru vindecarea gripei şi a combinaţiilor sale, ulterior proprietăţile sale antifebrile, imunostimulente generale şi locale recomandându-l ca adjuvant în tratarea infecţiilor renale, urinare şi genitale, în profilaxia răcelilor de tot felul, mai ales în timpul epidemiilor şi schimbărilor bruşte de temperatură şi umiditate.

Acţiuni: imunostimulent general, imunostimulent local pe segmentul respirator şi uro-genital, antifebril, fluidifiant al secreţiilor bronhice şi expectorant, anticataral, stimulent al centrului respirator din sistemul nervos central, antibacterian puternic, antiviral mediu, antifungic, favorizează refacerea epiteliului respirator, astringent, răcoritor, antiinflamator.

Indicaţii: gripă şi guturai (mai ales în faza incipientă), bronşită cronică şi acută, pneumonie (adjuvant), amigdalită, faringită, traheită, dureri de gât în general, cistită, infecţii renale (adjuvant), uretrită (adjuvant), infecţii genitale (adjuvant), adjuvant în infecţii bacteriene, în herpes cu diferite localizări şi în infecţii cu infrabacterii, zona Zoster (adjuvant), intoxicaţie alimentară (adjuvant).

Contraindicaţii: alergie la propolis, stări de vomă.



 

Laringita

500 gr suc de varza rosie, 3 gr sofran, 500 gr miere se fierb pana la obtinerea unui sirop.

Se ia cate o lingura de 3-4 ori /zi.

Dureri de gat

Se prepara un sirop astfel: 6 linguri de zahar caramelizat (ars in craticioara), se sting cu o cana de apa. Se fierbe timp de 10 minute impreuna cu o ceapa mica (necuratata de coaja), o nuca in coaja (spalata si sparta), o lingurita de seminte de chimen si 3 frunze de dafin.

Dupa cele 10 minute se ia de pe foc, se tine vasul acoperit pana la racirea lichidului, care se strecoara, se pune intr-o sticla si se tine la rece.

Se iau o data pe zi 5 lingurite, intre mese, pana cand siropul se termina.

Raguseala, pierderea vocii, infectii ale gingiei

Se pun 10 frunze de dafin intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la racit, dupa care se fac gargara si clatiri ale gurii cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient daca este repatat de 3 ori/zi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close