✅Prospect Septosol
Pentru ce este indicat Septosol?
- Amelioreaza durerile in gat si are efect antiseptic.
- Improspateaza respiratia.
- Mentine sanatatea cailor respiratorii superioare
- tuse
- Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
Ce contine Septosol?
- Albastru de metilen 0,5 mg
- Extract de Echinacea (Echinacea purpurea) 5 mg
- Zinc ionic 3 mg
- Uleiuri esentiale de: Lamaie 1,5 mg, Menta 1,5 mg, Eucalipt 1,5 mg
- Cimbru-de-cultura (Thymus vulgaris) 0,2 mg
Cum se administreaza Septosol?
Mod de administrare:
- Copii de peste 6 ani: cate 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, timp de 3 zile.
- Adulti: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, timp de 3-5 zile.
Prezentare:
Cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate de supt
Producator: Biofarm
sau puteti incerca produs similar cu aceeasi actiune
Decasept cu Propolis ideal pentru un gat rosu
Cum tratam durerea in gat?
O altă afecțiune extrem de răspândită în lunile cele mai reci ale anului este “durerea de gât”, care se manifestă prin uscăciune, arsură și iritație a gâtului provocându-ne disconfort și durere, durerea in special la deglutiție și la vorbire care, împreună cu senzația de uscăciune, arsură, contragere și înroșire a gâtului, sunt urmări ale inflamației mucoasei faringelui.
Așa-zisa “durere de gât” este în general primul simptom al multor manifestări inflamatorii ale căilor respiratorii precum faringita, amigdalita, banala răceală, gripa etc.
Aceasta poate să fie provocată de mulţi factori: praf, fum de țigară, inhalarea de substanțe chimice iritante, variații bruște de temperatură, uscarea aerului din casă și la lucru, proasta aerisire a spațiilor locuite.
Indiferent de cauza, preocuparea principala este de a scapa de enervanta durere din gat. Pana sa mergeti la doctor, cele mai bune tratamente le gasim acasa, potrivit lui Jeffrey Linder, medic la Brigham and Women’s Hospital din Boston.
În aceste cazuri substanțele naturale și ierburile medicinale sunt foarte utile: Propolisul, Salvia, Smirna și Nalba sunt cele mai utilizate.
Propolisul, folosit încă din cele mai vechi timpuri, este în mod sigur cel mai cunoscut: această substanță cero-rășinoasă produsă de albine, are importante proprietăți curative cu beneficii în funcționarea căilor respiratorii, în mod special în cazul afecţiunilor cavității orale; se poate găsi sub forme din cele mai diverse ca:
- propolis spray,
- extract
- tablete sau combinatii de propolis cu vitamina C, echinaceea, stevie.
Vezi aici o multitudine de preparate si tablete naturale.
Smirna, care are proprietăți astringente și analgezice, este foarte utilă în tratamentul diferitelor tulburări inflamatorii ale căilor respiratorii superioare. Poate fi folosit uleiul de smirna sau crema de smirna, pe piept, intins usor, are proprietati de reimprospatare si revitalizare. Merita sa incercati!
Stiati ca Salvia are o acţiune antiseptică și antiinflamatoare.
Nalba, folosită mai ales pentru ceaiuri și infuzii, are o acţiune hidratantă și calmantă.
Gargara cu apa sarata
Mai multe studii au constatat ca gargara cu apa sarata, calduta, poate reduce durerea si ajuta la alungarea bacteriilor. Medicii recomanda dizolvarea unei jumatati de lingurite de sare intr-o cana cu apa. Daca gustul nesarat este neplacut, adaugati o cantitate mica de miere.
Pastile de supt pentru tuse
Pastilele de supt pentru tuse stimuleaza productia de saliva, care ajuta la umezirea gatului. Pentru un beneficiu suplimentar alegeti variantele cu un ingredient de racire sau amorteala, precum mentol sau eucalipt. Este bun chiar daca nu va doare gatul, pentru dezinfectare si imunitate.
Sirop de tuse
Chiar daca nu tusiti, siropul de tuse poate ajuta la ameliorarea durerilor. Daca conduceti sau sunteti la locul de munca, alegeti o formula care sa nu provoace somnolenta.
Ramaneti hidratat
Hidratarea este foarte importanta atunci cand sunteti bolnav si aveti gatul iritat sau inflamat.
“Hidratarea mentine membranele mucoase umede si mai in masura pentru a combate bacteriile, facand corpul mai capabil sa lupte impotriva altor simptome de raceala”.
Ceai
O ceasca de ceai cald din plante are un efect linistitor pentru durerea din gat.
Ceaiurile
- ceaiul negru,
- ceaiul verde
- ceaiul de menta
- ceaiul de tei
- ceaiul de musetel
- ceaiul de macese
- ceai de fructe
au efect calmant si contin antioxidanti , care intaresc imunitatea si combat infectiile. Pentru un efect suplimentar, adaugati o lingurita de miere.
Supa de pui
Supa de pui este un remediu vechi pentru tratarea racelilor si poate calma, cu usurinta, o durere in gat. Supa are un beneficiu suplimentar: mancatul poate fi dureros atunci cand avem gatul inflamat, iar aceasta ne ofera substantele nutritive de care avem nevoie pentru a lupta impotriva infectiei.
Bezele (Marshmallows)
Seva din planta nalba a fost folosita, timp de sute de ani, sub forma de ceai, pentru tratarea tusei, racelii si gatului inflamat.
Odihna
Nu este cea mai rapida solutie, dar odihna este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a lupta cu infectia.
“Marea majoritate a cazurilor de gat infllamat sunt cauzate de virusurile reci. Asigurati-va ca organismul este foarte bine odihnit pentru a putea lupta impotriva virusului”, a explicat Dr. Linder.
Antiinflamatoare
Administrarea de medicamente antiinflamatoare reprezinta una dintre cele mai eficienta tratamente.
“Aceste medicamente te vor face sa te simti mai bine si vor reduce inflamatiile asociate cu durerea din gat”, a explicat Dr. Linder.
Antibioticele
Uneori, durerea de gat este cauzata de o infectie bacteriana. Daca durerea in gat persista, faceti un exudat faringian la un cabinet de recoltare iar in cazul in care rezultatul analizelor care vor arata ca aveti o infectie bacteriana, consultati doctorul pentru prescrierea unui antibiotic.