Tratament Candida

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Tratament naturist pentru candida

Prevenire si tratament naturist

Cu Usturoi – usturoiul contine o serie de compusi antifungici care distrug rapid fungii. Acesta stimuleaza functia imunitara si este benefic in tratamentul pe termen lung, pentru manifestarile candidozei cronice.

Exista doua moduri de utilizare a acestui tratament. Taiati un usturoi in jumatate si frecati zonele afectate. Acest lucru poate provoca arsuri si intepaturi. Daca reactiile sunt prea intense, taiati trei catei de usturoi si introduceti-i in jumatate de ceasca de ulei de masline pentru cel putin 24 de ore. Utilizati compozitia rezultata pe zonele afectate de pana la trei ori pe zi.

Vezi pretul acuma



– Cu Uleiul de oregano – uleiul esential de oregano lupta impotriva fungilor care apar in timpul candidozei si este chiar mai eficient decat acidul caprilic pentru inhibarea infectiei fungice.

– Cu Goldenseal – este o planta care poate fi utilizata pentru tratarea si prevenirea infectiilor candidozice. Aceasta contine niveluri ridicate dintr-un alcaloid numit berberina, care are actiune directa antifungica impotriva candidei.

– Cu Ulei de cocos – este un tratament eficient antifungic pentru candida. In urma unui studiu s-a dovedit ca uleiul virgin de cocos este la fel de eficient ca fluconazolul, un medicament farmaceutic larg utilizat pentru tratarea candidozei. Masati usor zona afectata de candida, cu cateva picaturi de ulei de nuca de cocos, o data pe zi.

– Cu Iaurt – candidoza vaginala poate fi tratata cu ajutorul iaurtului, intrucat in urma descompunerii bacteriilor acestuia rezulta peroxid de oxigen, ca produs secundar. Acesta distruge fungii candidozei si restabileste echilibrul acestora. Pentru utilizare, inmuiati un tampon cu iaurt simplu, neindulcit si introduceti-l in vagin. Lasati-l sa actioneze peste noapte. Faceti acest lucru pana cand simptomele dispar.

– Cu Otet si cidru de mere – cand cavitatea bucala este afectata de candida, clatiti-va gura cu un amestec egal de otet si cidru de mere, la fiecare trei ore pana cand simptomele infectiei dispar.

– Cu Salvie si rozmarin – un ceai concentrat din aceste plante reprezinta tratamentul eficient pentru candida. Adaugati o lingura de salvie si rozmarin, la o cana de apa fierbinte si lasati sa actioneze timp de 20 de minute. Strecurati ceaiul si clatiti-va zona afectata de mai multe ori pe zi.

Tratamente pentru acasa

Iaurtul natural aplicat in zona vaginala are efect imediat (echilibreaza aciditatea), dar cercetarile au aratat ca un tratament numai cu aplicari de iaurt este ineficace.



Ovulele vaginale cu extras inodor de usturoi si bacterii Lactobacillus acidophilus vindeca infectia. De asemenea, consumul de iaurt ajuta la controlul bacteriilor.

Faceti seara, timp de doua saptamani, spalaturi vaginale cu un litru de apa fiarta (calduta cand faceti spalaturile), in care puneti, alternativ, o zi o lingurita de bicarbonat de sodiu, alta zi o lingurita de suc de lamaie.

Pentru a impiedica dezvoltarea ciupercii dimineata, dar dupa o igiena locala adecvata, introduceti crema de galbenele (calendula) in vagin si masati usor, . Daca aveti scurgeri galbui si maronii, beti zilnic la interval de o ora, o inghititura de ceai rece de cretisoara si de ceai de urzica alba, dar sa nu amestecati cele doua ceaiuri. O cana pe zi.

O reteta naturista pentru candidoza:

  •  ceai de galbenele (30 gr),
  • urzica vie (10gr),
  • rachitan (10gr),
  • coada calului (20gr),
  • urzica alba moarta (30gr),
  • musetel (15gr),
  • troscot (20gr),
  • coada soricelului (15gr),
  • salvie (10 gr).

Luati o lingurita din acest amestec si lasati sa se infuzeze, dupa ce ati turnat o cana de apa fiarta peste. 3-4 cani de ceai (strecurat) pe zi.

 

Sfaturi Pentru a Evita Infectia Cu Candida

 
  • Spalati-va cel putin o data pe zi, stergand usor locul cu un prosop. 
  • Evitati sapunurile parfumate si colorate, baile spumante si dusurile vaginale.
  • Dupa defecatie, stergeti-va din fata spre spate ca sa evitati patrunderea microorganismelor in vagin.
  • Nu purtati pantaloni stramti si lenjerie sintetica (doar bumbacul este indicat!).
  • Tampoanele interne trebuie evitate, deoarece candida se dezvolta in locuri umede, calde, intunecate.
  • Reduceti bautura cofeinizata la 3 cani pe zi;
  • consumati 2 catei de usturoi de 3 ori pe zi, zdrobiti sau tocati in salate, supe, ciorbe;
  • urmati un regim alimentar sanatos, bogat in magneziu, selenium, zinc, vitaminele A, C si E.
  • Daca aveti vaginul uscat, folositi lubrifiant in timpul actului sexual. Contactul sexual irita vaginul uscat. Folositi alifia de calendula din cand in cand, ca metoda de prevenire a ciupercilor.

Aromaterapie la dumneavoastra acasa

Pregatiti-va o cada plina cu apa calda si adaugati uleiuri naturale (de levantica, cimbru sau arbore de ceai pentru ca au proprietati antifungice). Inainte de a intra in apa, stropiti-va zona genitala cu putina apa, dupa care stati in cada cel putin 10 minute. Aplicati pe un tampon umezit 2 picaturi din ulei de arbore de ceai si introduceti-l in vagin unde-l lasati timp de 3 – 4 ore.

Cand recidiveaza, ajungand la 4 episoade pe an, candidoza devine cronica.

Fungii Candida au o raspandire universala facand parte din microflora normala a omului. Transmiterea se face prin: contact cu secretii continand candida (secretii bucale, tegumentare, vaginal), infectii cu seringi si ace nesterilizate, diseminarea infectiei endogene. La barbati se manifesta mai rar si prin mancarimi la nivelul penisului, roseata si iritatie.

Atentie! 
Mergeti la un control de specialitate, deoarece simptomele candidozei se intalnesc si la alte infectii. Este necesara si tratarea partenerului, altfel candidoza putand reaparea.

Tratament pentru candidoza cronica

Nutritie si dieta – modificarile din dieta pot ajuta la controlul multiplicarii candidei in organism. Aportul de zaharuri rafinate si carbohidrati care permit candidozei sa creasca in intestin, ar trebui reduse la minim. Dieta poate include faina alba si sucurile de fructe. Alimentele cum ar fi branza si painea pot contine fungi si mucegaiuri. Indepartarea acestora din dieta poate ajuta la diminuarea reactiilor de sensibilitate la fungi.

Tratament medicamentos – medicamentele antifungice pot fi eficiente in tratarea candidozei cronice. Acestea pot fi sub forma solutiilor orale pentru clatire, tablete, ovule si creme vaginale. Medicamentele pentru candidoza vaginala care pot fi achizitionate fara prescriptie medicala includ miconazolul, clotrimazolul si ticonazolul. Exista si creme care combina medicamente antifungice cu corticosteroizi, pentru tratarea oricarei mancarimi sau inflamatii.

Suplimente complementare si alternative – probioticele sunt bacterii sanatoase care pot ajuta la prevenirea multiplicarii fungilor si echilibreaza bacteriile din intestin si mucusul membranelor. Produsele cu lactobacili acidofilus sunt un exemplu de probiotice eficiente pentru tratarea candidei.

Vitamina C, vitamina E, complexul vitaminic B si acidul folic ajuta la consolidarea sistemului imunitar si sustin organismul in lupta impotriva infectiilor fungice cronice. Episoadele recurente de candida apar deseori la persoanele care au deficit de calciu. Ca atare, utilizarea de suplimente de calciu poate ajuta la reducerea riscului de candidoza.

Suprainfectia cu candida, de asemenea, cunoscuta sub numele de candidoza, este cauzată de un grup de ciuperci microscopice sau de drojdii de bere cunoscute sub numele de Candida albicans. Acesta drojdie locuieşte în mod obişnuit pe suprafete diferite ale corpului, cum ar fi gura, tractul intestinal şi vagin. Un sistem imunitar sanatos menţine creşterea de Candida sub control, prin verificarea echilibrului între acestea şi alte microorganisme, cum ar fi bacteriile, care invadeaza aceleaşi locaţii.

Cu toate acestea, anumite condiţii pot afecta echilibrul, iar acest lucru poate determina o multiplicare rapida si agresiva a acestor celule de drojdie, astfel devenind atât de numeroase incat sa declanşeze în cele din urmă infecţii. Simptomele de dezvoltare excesiva a ciupercii Candida sunt numeroase şi nu pot fi interpretate cu uşurinţă.





În timp ce luptele cu constipatia sau diareea sunt indicii evidente de probleme intestinale, indiciile pe care le-ar putea face izbucnirea salbatica a ciupercii Candida sunt atât de numeroase şi aparent fără legătură la nivelul tractului digestiv, că această condiţie este adesea greu de diagnosticat. Eczemele, psoriazisul, disconfortul de dimineata, respiratia urat mirositoare, infecţii recurente cu drojdie, si gazele urat mirositoare pot semnala un mediu intestinal dezechilibrat, simptome asociate uneori cu pierderi de memorie, inclusiv îmbătrânirea populaţiei, somnolenţă, PMS, probleme de concentrare, confuzie si depresie.

Candida este adesea un factor atât în ​​hipo cat si in hipertiroidism, precum şi in epuizarea glandelor suprarenale.Sau pot apare tulburari precum transpiraţie excesivă, urticarie, infecţiile unghiilor,pielii, sau matreata.

Cauze de infecţii cu ciuperca

Infecţiile fungice la nivelul tractului digestiv şi colon pot fi cauzate de un exces de antibiotice, anticonceptionalele si corticosteroizi. Ele, de asemenea, pot fi cauzate de stres cronic, dieta saraca, alergii alimentare şi apă, chiar şi cu clor. Infecţiile fungice externe pot fi cauzate de purtarea de haine stramte si umede sau transpirate prea mult timp. Lenjeria de corp sau scutecele murdare, de asemenea, provoca infectii cu ciuperci. Ciuperca numita Candida albicans traieste in mod natural in organism si pe piele. O infectie internă cu Candida poate stimula mai multe infecţii externe, mai ales cele care se tot repeta.

Efecte ale ciupercii Candida albicans

Atunci când Candida albicans începe sa se dezvolte în colon, garniturile mucoase ale intestinelor mari devin inflamate si blocheaza substante nutritive vitale. Deoarece bacteriile naturale ale corpului lupta cu ciuperca sau drojdia, se emit toxine si acestea mor. O eroziune a bacteriilor din colon, deoarece aceastea lupta cu rojdiile de bere, oferă un mediu adecvat pentru anumiti paraziţi. De-a lungul timpului, ciuperca se reproduce in exces, toxinele şi paraziţii pot intra in fluxul sanguin şi se pot stabili în celule şi ţesuturi. Acest lucru poate duce la multe boli, inclusiv infectii fungice.

Tipuri de infecţii fungice

• Cea mai intalnita infecţie fungica interna se numeste candidoza. Infecţiile fungice externe includ infectii vaginale, ale penisului, afte bucale, picior de atlet, impetigo si jock mancarime. Oamenii de orice varsta pot obţine aceste infecţii. Aftele bucale apare pe obraji, limba şi interiorul gurii. Se pot răspândi, de asemenea, la gat si esofag. Impetigo poate apărea în domenii similare cu jock mâncărime (în interiorul coapselor si zona inghinala), dar, de asemenea, se poate raspandi la unghii şi scalp. Există, de asemenea, ciuperci, care afectează unghiile de la picioare.

Simptome de candidoza, afte bucale şi impetigo

Candidoza interna poate provoca gastrita, dureri de cap şi chiar diaree. Infecţiile vaginale si ale penisului cu bacterii fungice provoca mâncărime severă şi, uneori, durere. De multe ori, infectiile vaginale fungice provoca o substanţă cu aparenta branzoasa. Ambele infectii genitale pot avea un miros de amidon.



Aftele bucale, de obicei, apare ca niste pete albe, galbene sau crem pe limba. Acestea nu sunt întotdeauna pronuntate, dar sangereaza, atunci cand sunt frecate sau zgâriate. Impetigo de obicei începe ca o pată roşiatică, solzoasa sau noduroasa. Aceste leziuni se pot agrava si deveni implute cu puroi. Herpesul pe scalp începe ca un cos mic. În cele din urmă devine solzos şi instabil. Unghiile afectate de herpes sau alte ciuperci sunt, de obicei, ingrosate, de culoare gălbuie şi casante.

Simptome ale piciorului de atlet si Jock mâncărime

Mâncărimea şi senzatia de arsură sunt semne normale de picior de atlet. Aceasta infectie apare de obicei ca pete pe piele de culoare roşie şi solzoase pe şi între degetele de la picioare. Poate afecta, de asemenea, partea de sus dar si cea de jos a piciorului. Jock mâncărimea apare ca o senzaţie de mâncărime, plagi de culoare rosiatica, cu margini ascuţite.. Zonele de centru sunt de obicei rosii si solzoase si se pot dezlipi. Acele pete tind să fie mai rosii, dacă starea infectiei este stimulata de o supradezvoltare internă a ciupercii Candida albicans.

Candidoza este mai severa la persoanele cu sistemul imunitar compromis. Infectia se poate agrava intr-o măsură în care aceasta poate afecta organele interne, făcându-le să funcţioneze anormal. De exemplu, la pacientii cu SIDA, infectia de drojdie afecteaza tractul gastro-intestinal, în care, sisteme precum gura, stomacul si esofagul sunt infectate. Ulcerele se pot dezvolta în sistemele gastro-intestinale, astfelducand la dificultate in a mănânca şi bea. Cu timpul, infectia se poate raspandi la intestine, unde perturba absorbtia de alimente. La unii pacienţi, infecţia s-ar putea raspandi, de asemenea, la sânge, iar la unii chiar la creier cauzand o a normalitate a funcţiilor mentale.

Reţineţi că simptomele prezentate mai sus nu sunt neapărat un semn de proliferare a drojdiei Candida. Cu toate acestea, posibilitatile sunt mari. Aceste simptome sunt dificil de interpretat, deoarece imita pe cele ale altor afecţiuni medicale. Potrivit unui raport, 95% dintre pacienţii care au murit din cauza cancerului au fost diagnosticati mai târziu cu candidoza.

Rolul dietei in tratament

Consumul ridicat de grăsimi, zahăr si deficitul de nutrienti blocheaza alimentele in tractul digestiv, incetinind acţiunea de deplasare. Celulelor Candida le place acest mediu stagnant, în care acestea încep să se multiplice agresiv până când depăşesc nivelul bacteriilor benefice. In urma hranirii cu celule a ciupercii candida se elibereaza produse toxice, rezultate în gaze, balonare, flatulenta si scaune urat mirositoare.

În cele din urmă aceste toxine irita peretii intestinali, care cauzeaza inflamatie. Pentru a face probleme si mai mari, această inflamaţie măreşte deschiderile mici în intestin, ceea ce duce la sindromul intestinului poros, sau mai frecvent, intestin permeabil. Această condiţie permite particulelor de alimente nedigerate sa treaca in sange. Deoarece sistemul imunitar nu recunoaşte aceste particule de alimente partial digerate, le ataca. Ca urmare, intestinul permeabil este adesea un factor de sensibilitati alimentare, în special cele care nu apar pe testele standard de alergie.

Celulele Candida folosesc, de asemenea, aceste deschideri în peretele intestinal pentru a ajunge la fluxul sanguin, în care acestea călătoresc până când vor găsi un organ sau tesut potrivit pentru a se instala. Candida poate călători la o distanţă mare. Cercetarile arata ca 96 la suta din infectiile sinusurilor sunt cauzate de o ciuperca, si in 15 la suta din cazuri ciuperca este Candida.

Sfaturi de prevenire a candidozei

• Cerinţa primara este reducerea consumuluu de produse de zahăr sau dulci. Cu cat consumul de zahar este mai mare, cu atat mai mari sunt si sansele de supradezvoltare a fungului candida.

• Urmaţi o buna igiena orala. Menţineti-va obiceiul de a va spala pe dinti dupa mese, şi de a folosi apa de gura antibacteriana.



• Există un risc ridicat de Candidoza printre alcoolici. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul este transformat în zahăr în organism, iar acest lucru favorizează creşterea de drojdie.

• Includeti usturoiul in dieta, deoarece ajută la prevenirea creşterii drojdiei candida. Acest condiment este un produs natural antifungic.

• Aşa cum am menţionat mai devreme, drojdia de bere creşte în lipsa de bacterii prietenoase. Astfel, o dieta bogata in iaurt sau lapte este, de asemenea, o modalitate eficientă de a preveni inmultirea exagera a acesteia, deoarece aceste alimente contin bacterii lactice. Aceste bacterii ajuta la mentinerea unui control cu ​​privire la dezvoltarea de drojdie în organism.

• Candidoza este, de asemenea, declansata de căldură şi de umiditate. Deci, păstraţi-va pielea curată si uscată. Aveţi grijă sa va schimbati frecvent hainele transpirate, şi uscaţi-vă bine după ce faceti duş. Este recomandabil să se poarte lenjerie de bumbac lejera.

Cele mai multe cazuri de candidoza pot fi tratate la domiciliu, cu ajutorul medicamentelor naturiste, sau cele prescrise medical. Cu toate acestea, în cazul în care simptomele persistă sau pacientul are o condiţie medicală cronică, consultul unui profesionist este mai indicat decât auto-tratamentul.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close