Prospect Trittico – Depresie Anxietate Tulburari de somn

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Trittico AC 150 mg comprimate cu eliberare prelungită

1.Ce este TRITTICO AC 150 mg și pentru ce se utilizează

Trittico AC este indicat în tratamentul depresiei, însoțită sau nu de anxietate.

 1. Ce trebuie să știți înainte să luați TRITTICO AC 150 mg

Nu luați TRITTICO AC 150 mg :

 • dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
 • daca ati avut intoxicație cu alcool și intoxicație cu hipnotice;
 • daca ati avut infarct miocardic acut.

Atenționări și precauții

 • Înainte să luați TRITTICO AC 150 mg adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Inhibitori puternici ai CYP3A4 pot determina creșterea concentrațiilor plasmatice ale trazodonei. 

Suicid/ideație suicidară sau agravare a stării clinice

Depresia se asociază cu creșterea riscului de ideație suicidară, auto-vătămare și suicid (evenimente legate de suicid). Riscul se menține până la apariția unor semne consistente de remisie. Dată fiind posibilitatea ca situația să nu se amelioreze în primele săptămâni sau mai mult, de tratament, pacienții trebuie monitorizați îndeaproape, până la apariția ameliorării. Experiența clinică generală demonstrează că riscul de suicid se poate accentua în primele faze ale recuperării.

Este cunoscut faptul că pacienții cu istoric de evenimente legate de suicid sau cei cu manifestări semnificative de ideație suicidară anterior inițierii tratamentului, prezintă un risc mai accentuat de ideație suicidară sau tentativă de suicid, trebuind să fie monitorizați cu atenție pe parcursul tratamentului.

Rezultatele unei meta-analize a anumitor studii clinice controlate cu placebo, efectuate cu medicamente antidepresive la pacienții adulți au arătat existența unui risc accentuat de comportament suicidar în cazul medicamentelor antidepresive comparativ cu placebo la pacienți cu vârsta sub 25 de ani.

Terapia medicamentoasă a pacienților și mai ales a celor aflați în situație de risc accentuat, trebuie să fie însoțită de supraveghere atentă, cu precădere în etapele incipiente ale tratamentului și după modificarea dozelor. Pacienților (și celor care îi îngrijesc) trebuie să li se atragă atenția cu privire la necesitatea monitorizării oricărei agravări a stării clinice, a apariției oricărui comportament sau ideații cu tentă de suicid precum și la obligația de solicitare a sfatului medicului imediat după apariția unor astfel de simptome.

Pentru a minimaliza riscul potențial al tentativei de suicid, în special la inițierea terapiei, trebuie prescrise de fiecare dată numai doze minime de trazodonă.

Se recomandă stabilirea cu prudență a dozelor și monitorizarea periodică a pacienților cu următoarele afecțiuni:

 • Epilepsie, în special, trebuie evitată creșterea sau scăderea bruscă a dozei;
 • Pacienții cu insuficiență hepatică sau renală, în special dacă e severă;
 • Pacienții cu afecțiuni cardiace, cum este angina pectorală, tulburări de conducere sau blocuri AV de diferite grade, infarct miocardic recent;
 • Hipertiroidie;
 • Tulburări de micțiune, cum este hipertrofia de prostată, cu toate că problemele nu ar fi anticipat că efectul anticolinergic al trazodonei este unul minor;
 • Glaucom acut cu unghi îngust, presiune intraoculară crescută, cu toate că modificările majore nu trebuie anticipate datorită efectului anticolinergic minor al trazodonei.

Dacă apare icterul, terapia cu trazodonă trebuie întreruptă.

Administrarea antidepresivelor la pacienții cu schizofrenie sau alte tulburări psihotice poate determina agravarea simptomelor psihotice. Pot fi intensificate gândurile paranoide. În timpul terapiei cu trazodonă faza depresivă a tulburării afective bipolare poate trece în faza maniacală. În acest caz tratamentul cu trazodonă trebuie întrerupt.

Au fost descrise interacțiuni asociate sindromului serotoninergic/sindromului neuroleptic malign, în cazul administrării concomitente a altor substanțe cu acțiune sorotoninergică cum sunt alte antidepresive (antidepresive triciclice, ISRS, INRS, și inhibitori MAO) și neuroleptice. A fost raportat sindrom neuroleptic malign cu evoluție letală în cazul administrării în asociere cu neuroleptice, pentru care acest sindrom este cunoscut ca o reacție adversă posibilă.

Deoarece agranulocitoza poate fi pusă în evidență clinic în cadrul simptomelor asemănătoare gripei, durerilor în gât și febrei, se recomandă controlul funcției hematologice.

La pacienții cărora li s-a administrat trazodonă a fost raportată apariția hipotensiunii arteriale, incluzând hipotensiune arterială ortostatică și sincopă. Administrarea terapiei antihipertensive concomitent cu trazodonă poate determina necesitatea unei scăderi a dozei medicamentului antihipertensiv.

Pacienții vârstnici

Pacienții vârstnici pot prezenta mai des hipotensiune arterială ortostatică și alte efecte anticolinergice ale trazodonei. Trebuie luat în considerație potențialul efectelor cumulate în cazul utilizării concomitente a medicamentelor ca de exemplu alte psihotropice sau antihipertensive sau prezența unor factori de risc ca de exemplu boli comorbide, care pot exacerba aceste reacții.

Se recomandă ca pacientul/îngrijitorul să fie informat asupra potențialului pentru aceste reacții și monitorizat îndeaproape pentru astfel de efecte, ca urmare a inițierii tratamentului, înainte și după creșterea treptată a dozei.

După tratamentul cu trazodonă, în special tratament de lungă durată, se recomandă o scădere treptată a dozei, până la întrerupere, pentru a minimaliza apariția simptomelor sindromului de întrerupere manifestate prin greață, cefalee și stare generală de rău.

Nu există dovezi despre clorhidratul de trazodonă că ar determina dependență.

Similar altor medicamente antidepresive, foarte rar au fost raportate cazuri de prelungire a intervalului QT datorită tratamentului cu trazodonă. Se recomandă prudență la prescrierea trazodonei în asociere cu medicamente care prelungesc intervalul QT. Trazodona trebuie administrată cu prudență pacienților cu afecțiuni cardiovasculare incluzând cele asociate cu prelungirea intervalului QT.

Similar altor medicamente cu acțiune alfa adrenolitică trazodona a fost foarte rar asociată cu priapism. Acesta se poate trata prin injectare intracavernoasă cu un medicament cu acțiune alfa andrenergică, cum este adrenalina sau metaraminol. Există raportări privind priapismul indus de trazodonă, care necesită intervenție chirurgicală sau determină disfuncții sexuale permanente.

Pacienții care manifestă această reacție adversă trebuie să întrerupă imediat tratamentul cu trazodonă.

Copii și adolescenți

Utilizarea la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani Trazodona nu trebuie să fie utilizată la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani. Comportamente asociate cu suicidul (tentativă de suicid și ideație suicidară) și ostilitate (predominant agresiune, comportament opozițional și furie) au fost observate mai frecvent în studiile clinice la copiii și adolescenții tratați cu antidepresive comparativ cu cei tratați cu placebo.

În plus, lipsesc datele de siguranță pe termen lung la copii și adolescenți, în ceea ce privește creșterea, maturizarea și dezvoltarea cognitivă și comportamentală.

Grupa farmacoterapeutică: psihoanaleptice, alte antidepresive.

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

Trazodona este un antidepresiv atipic. În doze terapeutice, trazodona prezintă efecte sedative marcate și ușoare efecte anxiolitice, în special în prezența tulburărilor de dispoziție, a anxietății, apatiei și tulburărilor de somn. Trazodona nu prezintă risc de dependență.

TRITTICO AC 150 mg împreună cu alte medicamenteSpuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Generale:

Efectul sedativ al medicamentelor antipsihotice, hipnotice, sedative, anxiolitice și antihistaminice poate fi amplificat; în aceste cazuri, se recomandă reducerea dozei.

Metabolizarea antidepresivelor este accelerată datorită efectelor la nivel hepatic al contraceptivelor orale, fenitoinei, carbamazepinei și barbituricelor. Metabolizarea antidepresivelor este inhibată de cimetidină și alte câteva antipsihotice.

Inhibitori CYP3A4:

Studiile in vitro privind metabolizarea medicamentelor indică existența unui potențial de interecțiuni medicamentoase la administrarea trazodonei cu inhibitori puternici ai CYP3A4 cum este eritromicina, ketoconazolul, itraconazolul, ritonavirul, indinavirul și nafazodonă. Este probabil că inhibitorii puternici ai CYP3A4 pot determina creșteri substanțiale ale concentrațiilor plasmatice ale trazodonei.

S-a confirmat în studiile in vivo, la voluntarii sănătoși că doza de ritonavir de 200 mg, administrată de două ori pe zi, crește mai mult de două ori concentrațiile plasmatice ale trazodonei, determinând greață, sincope și hipotensiune arterială. Dacă trazodona este administrată cu un inhibitor puternic al CYP3A4 trebuie avută în vedere o doză mai mică de trazodonă.

Cu toate acestea, trebuie evitată administrarea trazodonei în asociere cu un inhibitor puternic al CYP3A4.

Carbamazepină:

Administrarea în asociere determină concentrații plasmatice mici ale trazodonei. Utilizarea concomitentă a 400 mg carbamazepină pe zi, determină o scădere a concentrațiilor plasmatice ale trazodonei și ale metabolitului său activ m-clorofenilpiperazină cu 76% și respectiv 60%. Pacienții trebuie monitorizați îndeaproape pentru a verifica dacă este necesară o creștere a dozei de trazodonă.

Antidepresive triciclice:

Administrarea concomitentă trebuie evitată datorită riscului de interacțiune farmacocinetică. Trebuie evitat sindromul serotoninergic și reacțiile adverse cardiovasculare.

Fluoxetină:

Au fost raportate rar concentrații plasmatice mari ale trazodonei și reacții adverse la administrarea trazodonei în asociere cu fluoxetină, un inhibitor al CYP1A2/2D6. Mecanismul de bază al interacțiunii farmacocinetice nu este pe deplin înțeles. Nu a putut fi exclusă o interacțiune farmacodinamică (sindrom serotoninergic).

Inhibitori ai monoaminooxidazei:

S-au raportat ocazional posibile interacțiuni cu inhibitori ai monoaminooxidazei. Deși unii medici le administrează concomitent pe ambele, utilizarea trazodonei concomitent cu inhibitori MAO sau timp de două săptămâni după întreruperea tratamentului cu un inhibitor MAO nu este recomandată. De asemenea, administrarea inhibitorilor MAO timp de două săptămâni după întreruperea tratamentului cu trazodonă nu este recomandată.

Fenotiazine:

S-a observat hipotensiune arterială ortostatică severă în cazul utilizării concomitente a fenotiazinelor cum sunt clorpromazină, flufenazină, levomepromazină, perfenazină.

Anestezice/relaxante musculare:

Clorhidratul de trazodonă poate amplifica efectul relaxantelor musculare și anestezicelor volatile și de aceea trebuie administrate cu precauție.

Levodopa:

Antidepresivele pot accelera metabolizarea levodopei.

Altele:

Administrarea în asociere a trazodonei cu medicamente care prelungesc intervalul QT poate crește riscul de apariție a aritmiilor ventriculare incluzând torsada vârfurilor. De aceea, se recomandă prudență la administrarea trazodonei în asociere cu aceste medicamente.

Deoarece trazodona este numai un foarte slab inhibitor al recaptării noradrenalinei și nu modifică răspunsul tensiunii arteriale la tiramină, este puțin probabilă interacțiunea cu efectul hipotensor al compușilor de tip guanetidină. Oricum studiile la animale sugerează că trazodona poate inhiba cele mai multe din acțiunile acute ale clonidinei.

În cazul altor tipuri de medicamente antihipertensive, deși nu au fost raportate interacțiuni clinice, trebuie luată în considerare posibilitatea amplificării efectului.

Reacțiile adverse pot fi mai frecvente la administrarea trazodonei în asociere cu preparate care conțin sunătoare (Hypericum perforatum).

La pacienții tratați cu trazodonă și warfarină au fost raportate modificări ale timpului de protrombină.

Administrarea concomitentă cu trazodonă poate determina ,concentrații plasmatice mari ale digoxinei sau fenitoinei. La acești pacienți trebuie luată în considerare monitorizarea concentrațiilor plasmatice.

Interferența cu testele urinare

Dacă o analiză de depistare a drogurilor în urină este efectuată folosind o tehnică specială (imunodozare), în timp ce luați Trittico AC 150 mg comprimate cu eliberare prelungită, poate rezulta o falsă pozitivitate pentru amfetamină. Acest lucru se datorează unei interferențe analitice între metabolitul trazodonei și un derivat al amfetaminei (ecstasy). În acest caz, consultați medicul și solicitați o analiză de confirmare folosind alte tehnici (spectrometrie de masă sau cromatografia lichidă cuplată cu spectrometria de masă), cu care nu se produce interferența menționată mai sus.

TRITTICO AC 150 mg împreună cu alcool

Trazodona amplifică efectul sedativ al alcoolului etilic. Alcoolul etilic trebuie evitat în timpul terapiei cu trazodonă.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:

Date obținute de la un număr limitat (< 200) de gravide nu au indicat reacții adverse ale trazodonei privind sarcina sau sănătatea fătului/nou-născutului. Până în prezent, nu sunt disponibile alte date epidemiologice relevante. Studii efectuate la animale, cu trazodonă, în doze terapeutice, nu indică direct sau indirect efecte dăunătoare privind sarcina, dezvoltarea embrionară/fetală, naștere sau dezvoltare postnatală.

Se recomandă prudență în administrare la gravide. Dacă trazodona este administrată până la momentul nașterii, nou-născuții trebuie monitorizați pentru apariția simptomelor de întrerupere.

Alăptarea:

La om, date limitate arată că excreția trazodonei în lapte este mică, dar nu se cunosc valorile metaboliților activi. Datorită datelor limitate, decizia de a continua/întrerupe alăptarea sau de a continua/întrerupe tratamentul cu trazodonă trebuie luată în funcție de beneficiile alăptării la sân pentru copil și de beneficiile tratamentului cu trazodonă la mamă.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Trazodona poate influența capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, prin posibilele reacții nervos centrale.

Pacienții trebuie atenționați asupra riscului de a conduce sau folosi utilaje până nu sunt siguri că nu sunt afectați de somnolență, sedare, amețeli, stări confuzionale, vedere încețoșată.

TRITTICO AC 150 mg conține zahăr. Pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la galactoză, intoleranță la fructoză, deficit de lactază Lapp, sindrom de malabsorbție la glucoză- galactoză sau insuficiență de sucrază-izomaltază nu trebuie să utilizeze acest medicament.

 1. Cum să luați TRITTICO AC 150 mg

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

În formele ușoare-medii se administrează într-o singură doză, seara; în formele grave, care necesită doze mai mari, se va administra de două ori pe zi, la prânz și seara.

Doza recomandată pentru inițierea tratamentului este de 150 mg trazodonă pe zi; doza se poate crește la intervale de 3-4 zile, până la maximum 450 mg pe zi.

Tratamentul de întreținere se va realiza cu cea mai mică doză eficace, stabilită pe baza răspunsului individual.

Deși eficacitatea trazodonei nu a fost evaluată sistematic pe perioade mai lungi de 6 săptămâni, se recomandă ca durata tratamentului antidepresiv să fie de câteva luni.

Trittico AC poate fi administrat pe stomacul gol sau plin.

Vezi si  Depresie – tratament naturist Ajutatoare

Vârstnici

Pentru pacienții foarte vârstnici sau fragili doza recomandată inițial se reduce la 100 mg pe zi, administrată divizat sau ca o singură doză seara (vezi punctul Atenționări și precauții).

Aceasta poate fi crescută treptat (progresiv) așa cum este pentru adulți, sub supraveghere, în funcție de toleranță și eficacitate.

În general, trebuie evitate la acești pacienți, doze de peste 100 mg administrate o singură dată.

Este puțin probabilă depășirea unei doze de 300 mg pe zi.

Utilizarea la copii și adolescenți

Trazodona nu este recomandată pentru utilizare la copii sub 18 ani, datorită lipsei datelor asupra siguranței.

Insuficiență hepaticăTrazodona suferă metabolizare hepatică extensivă și a fost de asemenea asociată cu hepatotoxicitate.

De aceea, trebuie administrată cu precauție pacienților cu insuficiență hepatică, mai ales în cazurile severe. Trebuie luată în considerare monitorizarea periodică a funcției hepatice.

Insuficiență renală

De obicei, nu este necesară ajustarea dozei, dar trebuie administrată cu precauție pacienților cu insuficiență renală severă (vezi de asemenea pct. Atenționări și precauții).

Dacă luați mai mult TRITTICO AC 150 mg decât trebuie

Simptome ale supradozajului

Cele mai frecvent raportate reacții referitoare la supradozaj au inclus somnolență, amețeli, greață și vărsături. În cazuri mai grave au fost raportate comă, tahicardie, hipotensiune arterială, hiponatremie, convulsii și insuficiență respiratorie. Manifestările cardiace pot include bradicardie, prelungirea QT și torsada vârfurilor. Simptomele pot apare după supradozaj în decurs de 24 ore sau mai mult.

Supradozajul cu trazodonă în asociere cu alte antidepresive pot determina sindrom serotoninergic.

Tratament:

Nu există un antidot specific la trazodonă. La adulții, care au ingerat mai mult de 1 g trazodonă sau la copiii care au ingerat mai mult de 150 mg trazodonă, trebuie avută în vedere administrarea de cărbune activat în decurs de o oră de la prezentare. Alternativ, la adulți, se poate face lavaj gastric în decurs de o oră de la ingerarea unei cantități care poate pune în pericol viața.

Trebuie monitorizați pentru cel puțin 6 ore de la ingestie (sau 12 ore dacă s-au luat măsuri de susținere a fucțiilor vitale). Trebuie monitorizată tensiunea arterială, pulsul și scorul Glasgow. Trebuie monitorizată saturația în oxigen dacă scorul Glasgow este mic. Monitorizarea cardiacă este adecvată la pacienții simptomatici.

Convulsiile unice, de scurtă durată, nu necesită tratament. Convulsiile frecvente sau prelungite trebuie controlate cu diazepam intravenos (0,1 – 0,3 mg/kg) sau lorazepam (4 mg la adulți și 0,05 mg/kg la copii). Dacă aceste măsuri nu controlează convulsia, poate fi utilă o perfuzare cu fenitoină. Trebuie administrat oxigen și corectate tulburările echilibrului acido-bazic și tulburările metabolice.

Tratamentul trebuie să fie simptomatic și de susținere a funcțiilor vitale în cazul hipotensiunii arteriale și sedării excesive. Dacă hipotensiunea se menține, tensiunea arterială severă trebuie luată în considerare la administrarea medicamentelor cu efect inotrop, adică dopamină sau dobutamină.

Dacă uitați să luați TRITTICO AC 150 mg

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să luați TRITTICO AC 150 mg

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. Reacții adverse posibile

În timpul sau la scurt timp după încetarea tratamentului cu trazodonă, s-au raportat cazuri de ideație suicidară și comportamente de tip suicidar (vezi secțiunea Atenționări și precauții).

Următoarele simptome, dintre care câteva au fost raportate frecvent în cazurile de depresie netratată, au fost, de asemenea, raportate de pacienții cărora li s-a administrat trazodonă.

Clasificare pe aparate, sisteme și organe

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Tulburări hematologice și limfatice

Discrazie sanguină, incluzând agranulocitoză, trombocitopenie, eozinofilie, leucopenie și anemie

Tulburări ale sistemului imunitar

Reacții alergice

Tulburări endocrine

Sindromul secreției inadecvate de hormon antidiuretic

Tulburări metabolice și de nutriție

Hiponatremie1, scădere în greutate, anorexie, apetit alimentar crescut

Tulburări psihice

Ideație suicidară sau comportament suicidar2, stare confuzională, insomnie, dezorientare, manie, anxietate, nervozitate, agitație, (foarte rar exacerbată până la delirium), iluzii, reacții agresive, halucinații, coșmaruri, libidou scăzut, sindrom de întrerupere

Tulburări ale sistemului nervos

Sindrom serotoninergic, convulsii, sindromul neuroleptic malign, amețeli, vertij, cefalee, somnolență3, neliniște, vigilență scăzută, tremor, vedere încețoșată, tulburări de memorie, mioclonii, afazie expresivă, parestezie, distonie, afectarea gustului.

Tulburări cardiace

Aritmii cardiace4 (incluzând torsada vârfurilor, palpitații, contracții ventriculare premature, cuplete ventriculare, tahicardie ventriculară), bradicardie, tahicardie, anomalii ECG (prelungire QT)

Tulburări vasculare

Hipotensiune arterială ortostatică, hipertensiune arterială, sincopă

Tulburări respiratorii, toracice și mediastinale

Congestie nazală, dispnee

Tulburări gastro-intestinale

Greață, vărsături, xerostomie, constipație, diaree, dispepsie, gastralgie, gastroenterite, sialoree, ileus paralitic

Tulburări hepato-biliare

Anomalii5 ale funcției hepatice (incluzând icter și afectare hepatocelulară), colestază intrahepatică

Tulburări ale pielii și țesutului subcutanat

Erupții cutanate tranzitorii, prurit, hiperhidroză

Tulburări musculoscheletale și ale țesutului conjunctiv

Dureri la nivelul membrelor, dureri de spate, mialgie, artralgie

Tulburări renale și urinare

Tulburări de micțiune

Tulburări ale sistemului reproductiv și ale sânului

Priapism2

Tulburări generale și la nivelul locului de administrare

Slăbiciune, edeme, simptome asemănătoare gripei, fatigabilitate, dureri toracice, febră

Investigații

Valori serice crescute ale enzimelor hepatice

 1. Fluidul și starea electrolitului trebuie monitorizate la pacienții
 2. Vezi de asemenea pct. Atenționări și precauții.
 3. Trazodona este un sedativ antidepresiv și somnifer, somnolența experimentată în timpul primelor zile de tratament, dispare de obicei odată cu continuarea tratamentului.
 4. Studiile la animale au arătat că trazodona este mai puțin cardiotoxică față de antidepresivele triciclice iar studiile clinice sugerează că ar putea fi puțin probabil ca medicamentul să provoace aritmie cardiacă la om. Studiile clinice asupra pacienților cu boală cardiacă pre­existentă, indică faptul că trazodona poate fi aritmogenă la anumiți pacienți din această
 5. Reacțiile adverse asupra funcției hepatice, câteodată severe, au fost raportate rareori. Dacă apar astfel de efecte, trazodona trebuie imediat întreruptă.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale . Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

 1. Cum se păstrează TRITTICO AC 150 mg

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține TRITTICO AC 150 mg

 • Substanța activă este clorhidratul de trazodonă 150 mg
 • Celelalte componente sunt: zahăr, povidonă, ceară Carnauba, stearat de magneziu.

Cum arată TRITTICO AC 150 mg și conținutul ambalajuluiComprimate cu eliberare prelungită de formă alungită, biconvexe, de culoare alb-gălbuie, dublu marcate pe fiecare față.

Ambalaj

Cutie cu 1 blister din folie PVC / Al a 20 comprimate cu eliberare prelungită

Cutie cu 3 blistere din folie PVC / Al a câte 20 comprimate cu eliberare prelungită

Cutie cu 2 blistere din folie PVC / Al a 10 comprimate cu eliberare prelungită

Cutie cu 6 blistere din folie PVC / Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricanții

Deținătorul Autorizației de punere pe piață

A.C.R. Angelini Francesco S.p.A.,

Viale Amelia 70, I-00181 Roma, Italia

Fabricanții

Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco Acraf S.p.A.,

Via Vecchia del Pinocchio 22, I-60131 Ancona, Italia

Istituto de Angeli SRL Localita Prulli 103/C 50066, Reggello (FI), Italia

Data ultimei verificări a prospectului ianuarie 2019.

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră, sau farmacistului.
 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dați altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ceaiul de fructe roșii captează prospețimea verii în orice oră a zilei.
O taină a armoniei, compusă din fructe de măr, măceș, flori de hibiscus și frunze de mur te va binedispune pentru ca tu să îndrăznești mai mult, în fiecare zi!

tabieturi-ceai-de-fructe-rosii-20 

arr-buton_cumpara_acum 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close