Tratament naturist Abces dentar

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Abcese dentare Tratament naturist

 

 Abcesele dentare – tratament naturist

Un abces reprezintă o acumulare de puroi, deseori apărând într-o carie dentară şi ducând la durere la înghiţit.

Unul foarte des întâlnit, folosit şi pentru tratarea furuncului, este utilizarea de cataplasme fierbinţi făcute din lapte şi pâine pentru a face abcesul să se coacă.

Alternativ, se poate bate un ou proaspăt cu 3 linguri pline de făină care trebuie gătite apoi cu grijă şi încet pentru a se forma un fel de pastă, se întinde apoi pe o bucată de pânză şi se aplică pe zona afectată, acest tratament naturist trebuind să fie repetat o dată la trei zile .   

Morcovii cruzi erau folosiţi în cataplasme fierbinţi, la fel ca şi napii. O pastă realizată din praz fiert şi pasat se pune pe o bucată de pânză şi aplicat pe abces sau pe furuncul. Acelaşi efect îl are sucul de ceapă aplicat extern, ca şi uleiul de eucalipt.

 

Pentru tratarea abceselor, un tampon de vată se pune pe rană şi se lasă câteva ore. Trebuie să repetaţi această procedură de câteva ori pentru a obţine rezultate.

            Abcesul dentar este o pungă de puroi bine delimitată care apare în urma unei inflamaţi. Mucoasa se bombează în dreptul dintelui şi provoacă dureri mari în special la apăsare. Este indicat să se apeleze la tratamentul de specialitate oferit de medicul stomatolog. În lipsa acestuia se pot face unul dintre tratamentele naturiste de mai jos. Atragem atenţia însă asupra faptului că este absolut necesar tratamentul instituit de medicul de specialitate deoarece au fost foarte multe cazuri în care datorită ne priceperii s-a ajuns la afecţiuni foarte grave de la un simplu abces dentar.Pentru un tratament naturist – se mai pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, bănuţi, brad, brusture, busuioc, ceapă, cerenţel, cimbru, cimbrişor, coada şoricelului, gălbenele, in, limba mielului, lumânărică, muşeţel, nalbă, pătlagină, plop negru, podbal, soc, sulfină, tătăneasă, turiţă mare, urzică moartă albă, usturoiţă, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale in aceste tratament naturist:

Tratament naturist cu  Afin (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de frunze de afin se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi şi obligatoriu după fiecare masă. Se poate pune şi o bucată de vată îmbibată în acest ceai local. Până se colectează puroiul se pune caldă apoi după ce s-a spart se poate pune şi rece. Are acţiune antibiotică.

Tratament naturist cu Aloe (Aloe vera) suc de aloe vera, suc de plantă proaspătă se pune local cu ajutorul unui tampon de vată. Are acţiune antibiotică şi se foloseşte mai mult pentru cazurile când s-a spart colecţia purulentă pentru a se curăţa.

Tratament naturist cu Bănuţi (Belis perenis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi. Este indicat pentru efectul antibiotic puternic pe care-l are.

Tratament naturist cu Brad (Abies alba) 2 linguriţe de muguri se pun la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se face cu acest ceai gargară de mai multe ori pe zi. Se face caldă şi ajută la colectarea puroiului fiind şi acesta unul dintre ceaiurile cu efect antibiotic. -Răşină de brad. Se aplică local o bucată de răşină pentru efectul antibiotic.

Tratament naturist cu Brusture (Arctium lappa) se foloseşte rădăcina mărunţită. Se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se poate face gargară cu acest ceai cald pentru efectul de calmare şi emolient pe care-l are. Este indicat mai ales în faza de colectare.

Tratament naturist cu Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii.

Tratament naturist cu Ceapă (Allium cepa) se foloseşte bulbul mărunţit. 2 linguriţe de bulb tăiat mărunt se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi cu acest ceai se face gargară. Este foarte bun în faza de colectare a puroiului. Suc de ceapă se poate ţine local pentru efectul de calmare a durerii şi pentru efectul antibiotic. Se poate folosi şi la copii.

Tratament naturist cu Cerenţel (Geum urbanum) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi pentru 5 minute. Se strecoară. Se face gargară. Este foarte utilă mai ales după ce s-a spart pentru efectul de oprire a sângerării şi pentru cicatrizare.

Tratament naturist cu Cimbru şi cimbrişor (Satureja hortensis -Tymus vulgaris ) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii.

Tratament naturist cu Coada şoricelului (Achillea milefolium) flori- 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră.

Tratament naturist cu Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii. Este şi emolient.

In (Linum usitatissimum) seminţele de in se pun la muiat în puţină apă apoi se aplică local pentru efectul emolient pe care-l are.

Tratament naturist cu Limba mielului (Borago officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică de mai multe ori pe zi local ţinându-se în gură cât mai mult timp. Este unul dintre plantele cu afect antibiotic.

Lumânărică (verbascum phlomoides)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică de mai multe ori pe zi local ţinându-se în gură cât mai mult timp.

Tratament naturist cu Muşeţel (Matricaria chamomilla)– 3 linguri de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă să se răcească la temperatura corpului, apoi se strecoară. Se clăteşte apoi din oră în oră cu acest lichid. Este un ceai cu puternică acţiune antibiotică.

Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Cu lichidul astfel obţinut se face gargară sau se ţine cât mai mult cald local după care se aruncă. Ajută atât în faza de maturare cât şi după eliminarea puroiului la cicatrizare.Tratament naturist cu Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică de mai multe ori pe zi local ţinându-se în gură cât mai mult timp. Se pot folosi şi seminţele pentru efect emolient.

Plop negru (Populus nigra) se folosesc mugurii zdrobiţi. Se pun 2 linguriţe de muguri zdrobiţi la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se face gargară cu ceaiul cald care se va ţine local eventual şi cu un tampon de vată. Este un bun antibiotic.

Tratament naturist cu Podbal (Tusilago farfar) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică de mai multe ori pe zi local ţinându-se în gură cât mai mult timp. Se foloseşte pentru efectul antibiotic.

Soc (Sambucus nigra) 2 linguri de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă să se răcească la temperatura corpului, apoi se strecoară. Se clăteşte apoi din oră în oră cu acest lichid. Este un ceai cu puternică acţiune antibiotică.

 

Sporici (Verbena officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă să se răcească la temperatura corpului, apoi se strecoară. Se clăteşte apoi din oră în oră cu acest lichid. Este un ceai cu puternică acţiune antibiotică.

Sulfină (Melilotus albus)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă până ajunge la temperatura corpului acoperită, apoi se strecoară şi se clăteşte din oră în oră. Este utilă chiar şi în cazurile mai avansate, putând produce vindecarea.

Tratament naturist cu Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Cu lichidul astfel obţinut se fac spălături de mai multe ori pe zi. Este indicat mai ales după ce s-a spart.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică de mai multe ori pe zi local ţinându-se în gură cât mai mult timp. Se foloseşte după ce s-a spart ajutând la eliminarea puroiului.Tratament naturist cu Urzică moartă albă (Lamium album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică de mai multe ori pe zi local ţinându-se în gură cât mai mult timp. Se foloseşte pentru efectul antibiotic.

Tratament naturist cu Usturoiţă (Alliaria officinalis)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică de mai multe ori pe zi local ţinându-se în gură cât mai mult timp. Este foarte eficient în toate fazele.

Tratament naturist cu Usturoi (Alium sativum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică de mai multe ori pe zi local ţinându-se în gură cât mai mult timp. Se foloseşte fiind cunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural în aceste situaţii.

Tratament naturist cu Tinctură de propolis- se umezeşte un tampon de vată cu tinctură de propolis şi se aplică pe locul afectat. Are acţiune antibiotică puternică, anesteziantă şi cicatrizantă. Se pune de mai multe ori pe zi.

Tratament naturist cu –Propolis brut. Se aplică local şi se ţine aplicat pentru 2-3 ore apoi se aplică altă bucată. Propolisul este cel mai indicat antibiotic care se poate folosi local.

In aceste tratament naturist – se va consuma tinctură de propolis câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Acesta se va pune pe un miez de pâine care se mestecă foarte bine în gură, să ajungă şi la locul abcesului şi apoi se înghite. Se face după fiecare masă. Acesta înlocuieşte antibioticele care trebuie luate în aceste cazuri şi în plus are un efecte anesteziant foarte puternic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close