Orhită – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Orhită.

Inflamaţia testiculelor, datorită unei lovituri (orhita traumatică), unei infecţii produsă pe calea sângelui sau transmisă de la organele învecinate. Orhita apare ca o complicaţie a blenoragiei (orhita gonococică), brucelozei (orhita bruceloasă) şi evoluează acut.

Frecvent apar în urma traumatismelor (lovirea de la exterior a testiculelor), testiculul se măreşte şi este foarte dureros câteva zile.

Tratamentul incorect poate duce la fibroza testiculului cu sterilitate şi chiar impotenţă sau eunocoidism. Orhita tuberculoasă este urmarea transmiterii infecţiei de la epididim, prima porţiune a căilor de excreţie a spermei şi cea mai frecventă localizare a tuberculozei genitale masculine (epididimita tuberculoasă). Orhita sifilitică poate apare în cursul infecţiei sifilitice.

Tratament.

Trebuie tratat în spitalele de specialitate. Cazurile uşoare de traumatisme se pot trata şi naturist.  

Se pot folosi următoarele plante medicinale: brustur, dalac, dediţei, echinaceea, nalbă, pătlagină, pelin, salcie, tătăneasă, troscot.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese reci de mai multe ori pe zi.

Dalac (Paris quadrifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Dediţei (Pulsatila montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Echinacea (Echinacea purpurea) se pune 1 linguriţă de tinctură la 100 ml apă şi se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Nalbă (Althea officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Sau 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese reci de mai multe ori pe zi.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese de mai multe ori pe zi. Sau se strivesc frunzele proaspete şi se pun pe un pansament cu care se aplică cataplasmă local.

Pelin (Artemisia absinthum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se pun comprese locale. Conţine acid salicilic care este un antiinflamator.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese reci de mai multe ori pe zi.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese de mai multe ori pe zi. Conţine acid salicilic care este un antiinflamator.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.