Acneea la copii in pubertate

Sharing

Tratament Acnee la copii

Apare cel mai frecvent la tineri, băieţi sau fete, între 13-14 ani şi 17-19 ani, dar este întâlnită şi la sugari, copii mari (înainte de pubertate), adulţi (după pubertate şi chiar mult mai târziu). Este însă fundamental greşit să se considere că formaţiunile de tipul coşurilor purulente, apărute în special pe faţă, se datorează numai unei proaste igiene sau sunt neapărat acneice.

tratamente pentru prevenirea si vindecarea cosurilor
tratamente pentru prevenirea si vindecarea cosurilor

Cauza principală care stă la baza apariţiei acneii este funcţia exagerată a glandelor sebacee. Dovada o avem în faptul că astfel de manifestări dispar la sfârşitul perioadei de pubertate, cel mai târziu la împlinirea vârstei de 30 de ani. Pot exista şi alte cauze, cum ar fi infecţii de origine bacteriană, hrană necorespunzătoare, sau o funcţionare necorespunzătoare a aparatului digestiv, precum şi factori de origine psihică sau ereditară.

Urzică

Urzica este cea mai eficientă plantă din farmacia Domnului pentru formarea (înnoirea) şi purificarea sângelui. în afară de o hrană adecvată, protectoare, se va consuma zilnic un litru de ceai de urzici, acesta fiind un remediu excelent împotriva bolilor pubertăţii. La o ceaşcă de ceai se pune o linguriţă cu vârf de frunze de urzică. Se opăreşte cu apă fierbinte şi se lasă „să tragă” o jumătate de minut. Apa trebuie să se coloreze într-o nuanţă de un verde-deschis.

Păpădie

In scrierile vechi se menţionează că femeile foloseau planta şi rădăcina de păpădie, preparate sub formă de ceai, pentru întreţinerea frumuseţii. Ele se spălau, cu infuzia obţinută, pe ochi şi pe faţă. In cazul acneii, se bea ceaiul din rădăcină de păpădie. O linguriţă umplută-vârf cu rădăcină de păpădie mărunţită se lasă să stea „la înmuiat“ 12 ore, într-un sfert de litru de apă rece. Ulterior, amestecul se încălzeşte, se strecoară şi, împărţit în părţi egale, se consumă cu o jumătate de oră înainte şi la 30 de minute după micul dejun.

Mască de hrean în oţet

Se ia rădăcina de hrean, se rade mărunt şi se introduce într-o sticlă. Se acoperă cu oţet de vin sau de fructe. Se lasă să stea la temperatura mediului ambiant zece zile. Esenţa astfel obţinută se aplică, dimineaţa şi seara, pe faţa umezită în prealabil. După zece minute, masca se dă jos, spălând faţa întâi cu apă fierbinte, apoi cu apă rece.

Nuc

O linguriţă vârfuită cu foi mărunte de nuc se pune la înmuiat într-un sfert de litru de apă rece. Se lasă timp de 12 ore, după care se încălzeşte, se strecoară şi lichidul obţinut se foloseşte la spălatul feţei.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Acneea la copii in pubertate