ADENOMUL RENAL

Dă Share să știe și altii!!
Shares

ADENOMUL RENAL

 Prevenire si tratament naturist

Se vor introduce ceaiuri diuretice din una sau mai multe dintre plantele <stron”>medicinale.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, anason, brânca ursului, brustur, cerenţel, cimbrişor, ciuboţica cucului, coacăz negru, coada calului, lăsnicior, ipcărige, leuştean, limba mielului, măghiran, mei păsăresc, mentă, mesteacăn, micşunele ruginite, năprasnic, năvalnic, nemţişori de câmp, obligeană, păpădie, perişor, pir, porumb, priboi, schinduf, soc, strugurii ursului, 3 fraţi pătaţi, troscot, untul pământului, urzică mică, ventrilică, vişin.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Albăstrele (Centaurea cyanus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Are un marcant efect diuretic.

Anason (Pimpinella anisum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se indică în special la cei care au asociată şi o proastă funcţionare a ficatului.

Vezi pretul acuma



Brânca ursului (Heracleum spondylium) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Are o marcantă acţiune diuretică şi reface şi rinichii. Ser poate folosi perioade lungi de timp.

Brustur (Arctium lapa) 2 linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicat în special pentru efectul emolient pe care-l are.

Cerenţel (Geum urbanum) linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică în cazurile când este asociată şi hemoragie.

Cimbrişor (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se indică pentru că are un puternic efect antibiotic.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis)  1linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate face şi macerat timp de 8 ore sau chiar plantă mărunţită sub formă de praf luată câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi şi planta 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Are şi acţiune antibiotică. Calmează şi tusa şi nervii.

Coacăz negru (Ribes nigrum) cel mai eficient este fructul din care se va lua sub formă de suc câte 100 ml pe zi. Se poate lua însă şi sub foarte multe alte forme: sirop 1 linguriţă de 3 ori pe zi, decoct din 1 linguriţă fiartă în 250 ml apă timp de 10 minute, etc. Este foarte utilă în special la cei care au asociat şi cancerul pentru că ajută la dezintoxicarea organismului în special după chimio-terapie.

Coada calului (Equisetum arvense) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este foarte eficientă ajutând la curăţirea renală. Se poate lua şi sub formă de praf câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale. Se pot face şi băi locale sau de şezut care sunt şi ele foarte utile.

Lăsnicior (Solanum dulcamara) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este util ca diuretic.

 

Ipcărige (Gypsophila paniculata) 1linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este util şi pentru distrugerea eventualilor paraziţi din organism. Nu se supra dozează.

Leuştean (Levisticum officinalis) 1linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un foarte puternic diuretic. Se mai poate face din 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este foarte eficientă ajutând la curăţirea renală.

Limba mielului (Borago officinalis) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi cu un principiu antibiotic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp.

Măghiran (Majorana hortensis) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi cu un principiu antibiotic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp. Are de asemenea şi o marcantă acţiune diuretică.

Mei păsăresc (Lithospermum purpurea- coeruleum) se folosesc seminţele măcinate. 1-2 linguriţe de seminţe măcinate cu râşniţa de cafea se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte util pentru că are o marcantă acţiune emolientă.

Mentă (Mentha piperita) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este bun şi în cazul balonărilor.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se lasă apoi acoperit până ajunge la temperatura corpului şi se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la curăţirea renală şi totodată distruge o serie de germeni patogeni, inclusiv streptococul.

Micşunele ruginite (Cheiranthus cheiri) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi cu un principiu antibiotic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp.



Năprasnic (Geranium robertiarum) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este un bun antibiotic şi se poate folosi chiar şi în cazurile cu cancer.

Năvalnic (Phyllitis ocolopenobium) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este un bun depurativ.

Nemţişori de câmp (Consolida regalis) linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi.

Obligeană (Acorus calamus) o jumătate de linguriţe de rădăcină măcinată se pune în gură pentru 10 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se poate face şi un ceai din 1linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se va consuma în cursul zilei. Ajută şi la reglarea glandulară a organismului şi reglează digestia.

Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară: se pot consuma intern 3 căni pe zi. Este util şi la cei care au supra greutate, ajutând şi la eliminarea greutăţii suplimentare. Se poate folosi şi planta infuzie.

Perişor (Pirola secunda) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, ajutând la curăţirea renală.

Pir (Agropyron repens) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se aruncă această apă şi se va pune alta. Se fierbe din nou 5 minute, apoi se strecoară. După răcire se pune  1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Se pot consuma în acest fel 3 căni pe zi, fiind socotit un puternic diuretic.

 

Porumb (Zea majs) se foloseşte mătasea de la ştiuleţii de porumb proaspătă sau uscată. Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se păot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi în foarte multe amestecuri cu diferite plante pretându-se la orice combinaţie.

Priboi (Geranium mecrorrhizum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 linguriţă de seminţe măcinate se pun la 250 ml apă şi se lasă să clocotească pentru 1-2 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi ajutând şi la reglarea activităţii pancreatice.

Soc (Sambucus nigra) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa-ursi) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi un diuretic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi cu un principiu antibiotic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp.

Troscot (Polygonum aviculare) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi cu un principiu antibiotic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp. Conţine acid salicilic util şi la calmarea durerilor.

Untul pământului (Tamus comunis) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi cu un principiu antibiotic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp. Se poate aplica şi extern sub diferite forme pentru calmarea durerilor (tinctură, unguent, compresă, cataplasmă).

Urzică mică (Urtica urens) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi cu un principiu antibiotic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp.

Ventrilică (Veronica officinalis) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este şi cu un principiu antibiotic foarte eficient şi se poate folosi perioade lungi de timp.

Vişin (Cerasus vulgaris) 1-2 linguriţe de cozi mărunţite de fructe se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic.

Suplimentar băi calde eventual cu plante medicinale: flori de fân, coada calului, paie de ovăz, etc.

Extern cataplasmă cu mămăliguţă fierbinte peste care se pune tămâie pisată fin.

În toate cazurile este util folosirea tincturii de propolis.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close