Oprirea secreţiei de lapte.
Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: cerenţel, nuc, salcie, salvie, sânzâiene, stejar, urzică.
Modul de folosire al plantelor:
Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizomi se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pentru stoparea secreţiilor de lapte. Se pot pune şi comprese calde pe sân pentru acelaşi efect.
Nuc (Juglans regia) 2 linguriţe de frunze de nuc se pun la 250 ml apă. Se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni şi extern se pune compresă caldă pe sân. Diminuează secreţia laptelui.
Salcia (Salixa alba) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se consumă intern 2-3 căni pe zi. Se poate pune şi compresă pe sân caldă pentru cazurile în care există inflamaţii şi dureri locale.
Salvia (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru scăderea secreţiei de lapte. Se pot pune şi comprese pe sân călduţe de mai multe ori pe zi.
Sânzâiene galbene (Asperula odorata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este de ajutor şi pentru reglarea glandelor. Este mult folosit acest remediu în mediul sătesc cu rezultate foarte bune.
Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se consumă intern 2-3 căni pe zi. Se poate pune şi compresă pe sân caldă pentru oprirea lactaţiei. Se face până la obţinerea rezultatului.
Se vor îndulci cu miere şi se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
Se consumă polen de albine zilnic.