Afectiuni oftalmologice – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Afectiuni oftalmologice

Tulburarile acomodarii la distanta se pot produce in plus sau in minus, dupa cum urmeaza:

Miopia este un viciu de refractie in care razele luminoase se reunesc in focar situat inaintea retinei.
Hipermetropia la care razele luminoase se reunesc inapoia retinei.
Astigmatismul, la care razele luminoase venite paralele nu se reunesc niciodata intr-un focar unic. Imaginile apar deformate, se confunda obiectele, nu se vede bine nici la distanta. Pentru a vedea un obiect individul isi roteste capul in atitudini nefiresti (intors pe o parte etc). Literele se confunda, ochiul oboseste. Cauza este diferenta de curbura a ochilor. Corectia se face cu lentile speciale.
Presbitia nu este o boala ci un atribut al batranetii.

Continutul globului ocular este format din umoarea apoasa, cristalinul de forma unei lentile biconvexe si corpul vitros care este o masa gelatinoasa intre cristalin si retina. Lichidele din globul ocular exercita o tensiune intraoculara de 20-22 mm Hg. Cresterea tensiunii determina tulburari in circulatia vaselor ce iriga retina, ducand la alterari ale acestora si scaderea vederii (glaucom). Celulele din retina contin vitamina A. Lipsa vitaminei A din alimentatie duce la scaderea vederii. Acomodarea vederii la distanta se face prin capacitatea pe care o are cristalinul de a-si modifica curbura.

 Lacrimarea

Tratament naturist

Pentru a scapa de aceasta stare extrem de neplacuta, se amesteca 10 gr silur, 20 gr odolean, 15 gr cuisorita (albeata, cerentel, cerculet), 20 gr flori de liliac, 10 gr cretisoara, 20 gr musetel, 10 gr virant (ruta). Se iau 15 gr de amestec la 1 l apa, se lasa pe timpul noptii la macerat, iar a doua zi se incalzeste pana la punctul de fierbere, se lasa sa stea 3 minute, apoi se uda o bucata de panza in solutie si se aplica pe ochii inchisi timp de 1 ora, de mai multe ori pe zi.

Ochi umflati

Daca exista o parte a fetei care tradeaza surmenajul, insomnia si trecerea inexorabila a timpului, aceasta este reprezentata de pleoape.
Daca pleoapele incep subit sa se umfle, iar acest efect dureaza mai multe saptamani sau luni, este indicat a se consulta un medic oftalmolog. Edemele pleoapelor pot fi cauzate de diverse afectiuni, cum ar fi:
1. Alergia: una dintre cele mai frecvente cazuri. in acest caz umflarea pleoapelor este insotita de mancarimi, roseata si senzatia de “nisip in ochi”. Cauza poate fi locala (datorita unor cosmetice, a fumului, ojei), sau generala (datorita unei alergii alimentare).
2. Conjunctivita: numita popular “urcior”, este datorata unui microb si apare ca rezultat inflamatia pleoapei. Cu ajutorul picaturilor de Colir, sau a unguentelor cu antibiotice, acesasta inflamatie trece in cateva zile.
3. Boli renale sau tiroidiene: sun cazuri mai rare, numai medicul fiind cel care va stabili un diagnostic.

Tratament naturist

Inflamatia pleoapelor poate fi provocata de o proasta digestie sau de plans indelungat. Chiar si dupa o noapte de somn ochii au nevoie de revigorare. Pentru a scapa de “ochelarii negri” care camufleaza pleoapele umflate, se recomanda urmatoarele retete:
*Ceaiul negru, bogat in tanin, “trage” apa care stagneaza in tesuturi. Cel mai bine este sa se aplice pliculete de ceai, dupa ce au fost cufundate in apa incalzita, racite putin, direct pe pleoapele inchise.
*Laptele, folosit in comprese reci, timp de 10 minute face adevarate minuni. Nu se cunoaste exact efectul acidului lactic, al glucozei sau calciului asupra ochiului.
*Albastrelele (neghina), cunoscute sub denumirea populara de “sparge-ochelari”, se folosesc maruntite in amestec cu roua sau apa de ploaie sub forma de comprese. Au efect astringent si calmant.
*Susanul, se foloseste prin aplicarea unui saculet cu seminte direct pe pleoape, timp de 15 minute. Are efect relaxant.

Orgeletul sau Hordeolum (Uriorul):

Unele persoane se trezesc cu o umflatura la ochi, care este dureroasa. Tabloul este dramatic din punct de vedere estetic si nu numai. Retetele miraculoase nu intarzie sa apara de la cunostinte sau prieteni, dar efectul se lasa dureros asteptat.
Decorate cu gene lungi si umbroase, pleoapele adapostesc in grosimea radacinilor genelor si o serie de glande dispuse spre interiorul lor, dar si spre exterior. Inflamatia stafilococica supurativa a unora sau altora dintre aceste glande, dau orgeletul sau urciocul. Deci problema este la pleoapa, nu la ochi.
Cum incepe? incepe cu o mica umflatura la marginea pleoapei, o roseata locala, iar in cateva zile durerea creste in intensitate, devine vie si la palpare se descopera un punct dureros. in aceasta faza trebuie ca bolnavul sa se adreseze medicului, iar pe ochi sa aplice comprese reci. Daca nu se face acest lucru, apare un punct dureros, galben, purulent. Daca inflamatia prinde glandele dinspre interiorul pleoapei, apare orgeletul intern, manifestarile sunt mult mai accentuate, edemul pleoapei este mult mai mare, abcesul tinzand sa se intinda prin conjunctiva spre ochi. in aceasta faza, compresele calde grabesc formarea si drenarea colectiei purulente si diminuarea durerii.
Cum se trateaza? Uneori orgeletul apare in serie si se recurge la un vaccin antistafilococic. in afara evolutiei normale, pot aparea complicatii cum ar fi: inchistarea, prinderea tesutului gras al orbitei, infectarea glandelor lacrimare. Colectia purulenta poate fi punctionata, dar niciodata stoarsa. Tratamentul local cu antibiotice trebuie facut sub supraveghere medicala de specialitate.

Tratament naturist

*Dieta crudivora, bogata in vitamine, enzime.
*Baie calda de ochi, zilnic timp de 10-15 minute cu urmatoarele plante:
*Aloe, silur, ruta, pelin, salvie, musetel, nalba (flori). Cte o lingurita din fiecare, se amesteca, se infuzeaza 5 minute in 500 ml apa clocotita. Se face baia de ochi in infuzia calduta, clipind in apa.
*Albastrele infuzate in apa clocotita, se fac 2-3 bai pe zi.
*10 gr frunze de patlagina, 5 gr albastrele, 5 gr sulfina. Se amesteca, se pune 150 ml apa clocotita, se infuzeaza 15 minute, se strecoara, se face baie de ochi.
*Baia de abur a capului, cu musetel, coada soricelului, cimbrisor, o data pe zi.
*Compresa cu infuzie de silur, musetel, coada soricelului, aplicat pe ochi timp de 30 de minute, de 2-3 ori pe zi.
*Compresa cu infuzie de silur, pe timpul noptii.
*Baia vitala de 2 ori pe zi, timp de 25 minute.
*Cataplasma cu lut pe ochi, de 2 ori pe zi.
*Dusul rece al fetei, de 2 ori pe zi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.