Amigdalita dureri gat tratament

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Leac cu malai contra amigdalitei si durerilor de gat ( gat rosu)

         Se confectioneaza un saculet din panza (e buna si o fata mica de perna, dar de forma alungita), care se coase la un singur capat. Prin capatul ramas liber se introduce faina de malai, apoi saculetul se coase. Se umezeste saculetul cu apa la temperatura camerei, apoi se stropeste cu spirt medicinal. De ambele capete ale saculetului se coase cate un snur sau se prind niste panglici cu ace de siguranta.

Se aseaza saculetul pe zona inflamata, iar snururile se leaga deasupra capului. Peste saculet se aplica un prosop. Procedeul se practica seara, inainte de culcare. In cazul in care amigdalita produce si febra, se mai umezeste o data saculetul in timpul noptii. Dupa o singura folosire, procedeul da rezultat .

Inflamatia amigdalelor si a faringelui provoaca dureri locale accentuate, mai ales la deglutitie. Boala se insoteste de febra, frisoane, dureri de cap, limba incarcata. In unele cazuri, pe suprafata amigdalelor apar puncte de puroi.


Masuri profilactice si de tratament

Se vor evita frigul, umezeala si fumatul. Caldura locala si repausul la pat sunt obligatorii. In jurul gatului se pot aplica comprese calde cu otet, argila sau infuzie de salviei Pe piept se pot pune comprese cu ulei esential de eucalipt si lavanda. Baile progresive la picioare sunt indicate, avand un elect benefic. De asemenea, comprese in jurul gatului cu cartofi copti pusi, de exemplu, intr-o soseta de lana.
Se recomanda gargara cu infuzie de musetel, menta, salvie sau apa sarata; ceaiuri de salvie, nalba-mare sau coada-calului. Se vor bea suficiente lichide.

AMIGDALITA CRONICĂ.

 

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: brad, buberic, busuioc, cartof, căpşun, ceapă, cerenţel, coacăz negru, coada calului, creţuşcă, crin alb, gălbenele, iarbă neagră, iasomie, lămâi, lichen de Islanda, măr, mur, muşeţel, nalbă, năprasnic, nuc, pătlagină, pătrunjelul câmpului, porumb, secară, smochine, soc, sorbestrea, tei, toporaş, troscot, turiţă mare, vulturică, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brad (Abies alba) 1 linguriţă de muguri sau cetină mărunţită se pune la 500 ml apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se strecoară şi apoi se poate consuma caldă eventual îndulcită cu miere. Se bea cu înghiţituri mici. Este un bun antibiotic. Extern se poate pune cataplasmă cu planta fiartă şi aplicată caldă sau cu ceai cald de mai multe ori pe zi.,

Buberic (Scrophularia nodosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Cartof  (Solanum tuberosum) extern se aplică cartof fiert pasat şi pus pe o pânză compresă.

Căpşun (Fragaria viridis) indicat pentru că acesta conţine acid acetilosalicilic şi este foarte uşor acceptat de către copii- se poate folosi la fel de bine sirop sau dulceaţă din căpşuni.

Ceapă (Allium cepa) se consumă crudă intern şi extern se aplică ceapă coaptă în cuptor caldă.

Cerenţel ( Geum urbanum)este indicat intern 2-3 decocturi din rădăcină pe zi  (se fierbe 1 linguriţă 5 minute în 250 ml apă) sau, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Coacăz negru ( Ribes nigrum) fructe ca atare, suc, sirop, gem, etc.

Coada calului (Equisetum arvense) intern pentru remineralizare şi extern se aplică cataplasmă caldă, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Crin alb (Lilium candidum) decoct- se poate aplica şi extern şi de asemenea se poate consuma şi intern, 1 linguriţă de bulb mărunţit se poate fierbe pentru 5 minute în 250 ml apă sau lapte. Se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi, sau se pun comprese externe calde.

Gălbenele (Calendula officinalis), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Iasomie (Philadelphus coronaris), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Lămâi ( Citrus limoniu) suc de lămâie introdus în orice alt lichid şi este mai eficient cu miere.

Lichen (Cetraria islandica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic puternic.

Măr (Mallus pumilla) intern sub orice formă şi extern măr pasat fiert aplicat pe amigdale cu ajutorul unui pansament.

Mur (Rubus fruticosus)decoct din frunze atât intern cât şi extern iar intern se mai pot adăuga fructele sub ori ce formă. Pentru decoct se pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect antibiotic.

Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Are efect emolient.

Năprasnic (Geranium robertianum), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 0 minute. Se strecoară. Se poate consuma intern 3 căni şi extern se pot pune comprese cu ceaiul cald.

Pătlagină (Plantago lanceolata), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Pătrunjelul câmpului (Pimpinella saxifraga), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Din rădăcină 1 linguriţă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni şi extern să se pună comprese calde.

Porumb (Zea majs) decoct din mătase intern (2 linguriţe fierte în 250 ml apă pentru 5 minute apoi strecurate)şi extern aplicată o mămăliguţă făcută din făină, aplicată caldă.

Salvie (Salşvia officinalis), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Secară ( Secale cereale) intern decoct din seminţe şi extern sub formă de cataplasme din făină.

Smochin (Ficus carica) fruct intern şi extern.

Soc (Sambucus nigra)1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Tei (Tylius tomentosa), 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori fără bractee)se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Toporaş (Viola odorata), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Din rădăcină mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate aplica şi extern compresă caldă cu ceai.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţine acid acetilosalicilic foarte util la inflamaţii.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Vulturică (Hieracium pilosella), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Zmeur (Rubus idaeus). 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Se mai pot consuma fructele proaspete sau sirop sau în alte moduri.

Toate ceaiurile este bine să se consume calde şi cu miere dacă nu există contra indicaţii în privinţa mierii. Mierea la rândul ei este un antibiotic foarte bun.

În toate cazurile se va încerca tratamentul cu tinctură de propolis sau muguri de plop negru care este foarte eficient. Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

De asemenea se va introduce în alimentaţie cât mai multe sucuri proaspete de legume şi fructe care se prepară pe loc şi se consumă înainte de a se oxida.

Dacă este posibil se va întării imunitatea organismului, iar după trecerea afecţiunii se va căuta să se întărească imunitatea corporală. Când este vorba despre o simplă durere de gât, fără febră sau ganglioni măriţi încercaţi mai întâi remediile din casă.

Infuzie de flori de soc– se pun 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Are efect foarte bun producând o transpiraţie mai abundentă.

O remarcă deosebit de interesantă: există anumite plante ca: scorţişoară, cuişoare, ghimber, etc, care deşi sunt plante aromate sunt foarte eficiente. Se pun 1 linguriţă la 250 ml de apă clocotită şi se lasă apoi 0 minute acoperite. Se strecoară şi se pot consuma 2- 3 căni pe zi. Sunt eficiente şi pentru distrugerea microbilor şi virusurilor din organism.

Mai notez o plantă deosebit de utilă în tratament şi anume ciuboţica cucului– aceasta se preferă să se folosească rădăcina. Se va pune 1 linguriţă de plantă mărunţită în 250 ml apă şi se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Mai eficient este dacă se va pune în acest ceai şi suc de lămâie şi miere după gust (dacă nu există contra indicaţii). Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este util şi pentru calmarea nervoasă care o produce.

Apa. Faceţi o gargară cu apă sărată la primele simptome ale guturaiului şi apoi puneţi un ceai cu multă lămâie şi miere din plantele de mai sus şi beţi-l cald ca metodă de prevenire.

Ardei iute– dacă vi se înfundă sinusurile consumaţi ardei iute şi vi se vor desfunda imediat.

-Dacă vi nasul înfundat respiraţi deasupra unui vas în care fierbe muguri de pin, eucalipt, brad, ghimber, mentă sau chiar uleiuri esenţiale de: mentă sau eucalipt.

Se poate să se pună tărâţe de grâu 4 linguri la litru şi se lasă 12 ore, apoi se bea apa aceasta. Este un tratament foarte simplu care face să treacă guturaiul.

Cimbrul- Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicat să se folosească îndulcit cu miere.

Este un bun antiseptic.

Ghimbirul şi usturoiul au puternice proprietăţi antiseptice. Se pot găsi şi sub formă de capsule la magazinele naturiste, sau ca plantă cu care se face ceai, sau se ia praf ghimbirul şi usturoiul crud în alimentaţie fiind mult mai activ aşa.

Roiniţa– se foloseşte pentru efectul antiseptic. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicat să se folosească îndulcit cu miere.

Schinduful- Se face un ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicat să se folosească îndulcit cu miere. Foarte util pentru desfundat nasul. Acest ceai se poate folosi şi la spălături nazale, dacă se pune o linguriţă de sare în acest ceai. Este un foarte bun decongestionant. Se poate înlocui cu feniculul.

Socul- flori- Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicat să se folosească îndulcit cu miere.

Este foarte util pentru favorizarea transpiraţiei şi reducerea febrei.

Miere şi lămâie. Se amestecă 1 linguriţă de miere cu câteva picături de suc de lămâie. Luaţi pentru a uşura senzaţia de iritare în gât.

De asemenea se poate consuma borş din tărâţe de grâu, în orice cantitate.

Se consumă multă vitamina C naturală din fructe proaspete.

Frunze de nuc 2-3 linguri se pun la 250 ml şi se fierb în 250 ml apă timp de 0 minute. Se strecoară şi apoi se pun comprese cu acest lichid extern.

Dacă amigdalita se repetă des se indică tratamentul chirurgical.

Tinctura de echinacea.

Echinacea purpurea.

Produsă de Dacia Plant.

Acţiuni- Intern: imunostimulator puternic (polizaharidele cu greutate moleculară mare pe care le conţine intensifică fagocitoza), antibiotic, bacteriostatic, antiviral bun, depurativ mediu, analgezic uşor, antioxidant bun.



Extern. Antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant.

Indicaţii:

Intern: guturai, laringită, traheită, amigdalită, bronşită, pneumonie, gripă, infecţii respiratorii în faza acută, tumori benigne (adjuvant), mastoză, profilaxia bolii canceroase, adjuvant în boala canceroasă, leucemie (adjuvant), inflamaţii ganglionare, infecţii cu stafilococ auriu, reumatism infecţios, eczeme infecţioase recidivante, herpes (adjuvant), hepatită A,B,C,D (adjuvant).

Extern. Răni cu risc mare de infectare, plăgi supurânde, plăgi purulente, eczeme infecţioase şi alergice, cangrenă.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de muguri de plop.

Populus nigra.

Acţiuni.

Intern: antibacterian şi antifungic, antiinflamator, antiseptic intestinal şi urinar, antiviral, diuretic, depurativ, febrifug, hemostatic mediu, inhibă formarea şi dezvoltarea tumorilor, favorizează procesele de regenerare, reglator al activităţii hormonale, reântineritor, stimulent imunitar bun.





Extern: antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant, favorizează cicatrizarea estetică, inhibă proliferarea celulelor maligne, anticandidozic, antihemoroidal.

Indicaţii.

Intern: gripă şi guturai, dureri de gât, bronşită, amigdalită, tuse, cistită, infecţii renale, dureri de cap, accese de febră, gută, reumatism, afecţiuni tumorale benigne, boală canceroasă, ulcer gastric, enterită, colită de fermentaţie şi de putrefacţie, diaree, adjuvant în intoxicaţiile alimentare.

Extern: cicatricele inestetice, tumorile exteriorizate, cancerul de piele, pentru revitalizarea şi menţinerea sănătăţii, hemoroizi şi fisuri anale.



Contraindicaţii: nu se cunosc.

Imunostimulent.

Stimulent forte al imunităţii- Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acest remediu este o combinaţie de 6 plante imunostimulente, antibacteriene şi febrifuge destinate să ajute la vindecarea rapidă a infecţiilor acute. La început a fost conceput strict pentru vindecarea gripei şi a combinaţiilor sale, ulterior proprietăţile sale antifebrile, imunostimulente generale şi locale recomandându-l ca adjuvant în tratarea infecţiilor renale, urinare şi genitale, în profilaxia răcelilor de tot felul, mai ales în timpul epidemiilor şi schimbărilor bruşte de temperatură şi umiditate.



Acţiuni: imunostimulent general, imunostimulent local pe segmentul respirator şi uro-genital, antifebril, fluidifiant al secreţiilor bronhice şi expectorant, anticataral, stimulent al centrului respirator din sistemul nervos central, antibacterian puternic, antiviral mediu, antifungic, favorizează refacerea epiteliului respirator, astringent, răcoritor, antiinflamator.

Indicaţii: gripă şi guturai (mai ales în faza incipientă), bronşită cronică şi acută, pneumonie (adjuvant), amigdalită, faringită, traheită, dureri de gât în general, cistită, infecţii renale (adjuvant), uretrită (adjuvant), infecţii genitale (adjuvant), adjuvant în infecţii bacteriene, în herpes cu diferite localizări şi în infecţii cu infrabacterii, zona Zoster (adjuvant), intoxicaţie alimentară (adjuvant).

Contraindicaţii: alergie la propolis, stări de vomă.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close