Atrofia musculara

Sharing

Atrofie musculară – prevenire si tratament naturist

Se folosesc următoarele plante medicinale:

Creţişoară

Pentru o ceaşcă de ceai se pune o linguriţă vârfuită de creţişoară, care se opăreşte cu apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, după care se strecoară. Se beau, zilnic, patru căni de ceai. Dacă este posibil, este bine să utilizaţi plante proaspăt culese.

Esenţă de traista ciobanului

Pentru aplicaţie externă, sub formă de fricţii, se recomandă esenţa de traista ciobanului. Aceasta se prepară în modul următor: toate părţile plantei, proaspăt culese, se spală bine, se taie mărunt şi se introduc într-o sticlă. Peste ele se toarnă alcool rafinat de 38-40% până se umple şi se acoperă complet plantele. Sticla se lasă să stea două săptămâni într-un loc călduros. Cu esenţa obţmută se masează, de mai multe ori pe zi, muşchii afectaţi.

atrofia musculara
atrofia musculara

Ulei de cimbru

Alături de esenţa de traista ciobanului, în cazurile de atrofie musculară se recomandă şi folosirea uleiului de cimbru. Acesta se obţine din flori proaspete de cimbru care se pun într-o sticlă şi peste ele se toarnă ulei de floarea soarelui. Sticla se ţine la loc însorit timp de trei săptămâni. Cu uleiul obţinut se fac fricţii zilnice, repetate, alternativ cu masajele în care utilizăm esenţă de traista ciobanului.

In cazul atrofiei musculare s-au dovedit bune urmatoarele metode fitoterapeutice: Traista-ciobanului proaspata si spalata este maruntita, introdusa intr-o sticla, se toarna peste ea rachiu de secara sau de fructe de 40% si se lasa 10 zile in soare sau in apropierea masinii de gatit. Se trage dupa cele 10 zile intr-o sticluta si se toarna deasupra cantitatea de alcool lipsa. Cu aceasta esenta de plante se frictioneaza de 3 ori pe zi portiunile musculare bolnave.

Se pun cataplasme pe coloana: o zi da, o zi nu, din usturoi pisat amestecat cu ulei de masline, timp de 3 luni. Dupa o luna de pauza, se poate relua.

Atrofia musculară: ardei iute, boz, cimbru, creţişoară, hrean, muştar, pedicuţă, ridiche, traista ciobanului

Uleiul de cimbru se foloseste contra paralizei, in apoplexie, scleroza in placi (multipla), atrofie musculara, reumatism si entorse.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Atrofia musculara
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!