Aveti dureri lombosciatice si lumbago ?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ciocuri pe coloana, lombosciatica

– Se prepara alifia de sanziene astfel: se pun la macerat, timp de 12 ore in 30 ml alcool sanitar, 20 gr planta uscata de sanziene, bine maruntita. Borcanul se inchide ermetic. Se adauga 200 ml ulei de masline si se fierbe in “bain-marie” timp de 3 ore. Se agita din timp in timp, borcanul. Se lasa in repaus 3 zile, dupa care se filtreaza.

Dupa filtrare, se pune lichidul intr-un vas, pe foc mic, se adauga 50 gr ceara de albine si se amesteca continuu, pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale, in fiecare seara.

– Se prepara o tinctura din urmatoarele plante: 70 gr. marullupului, 10 gr. ghimbir, 10 gr. tataneasa, 10 gr. cimbru. Se pun toate plantele intr-un borcan si se adauga 500 ml alcool sanitar. Borcanul se inchide etans si se tine la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.

Cu aceasta tinctura, se pun comprese pe zonele afectate, de seara pana dimineata.

Dureri de spate

Se unge spatele bolnav cu miere de albine, apoi se maseaza energic, pana la resorbtia mierii. Procedura se repeta zilnic, pana la disparitia durerii.

Lumbago

– Se bea 1 litru de ceai de soc/zi.

4 linguri de soc se infuzeaza 15 minute, intr-un litru de apa clocotita.

– Se frectioneaza zona afectata cu untura amestecata cu usturoi pisat.

Eliminarea depunerilor calcaroase din organism depunerile de pe coloană numite ciocuri de papagal sau din articulaţi.    

       Pentru o mai bună eficienţă reţeta de mai jos trebuie dublată de un regim de eliminarea toxinelor din organism. Reţeta a fost verificată şi a dat rezultate foarte bune.



     În primele două zile se vor fierbe câte 5gr foi de dafin în 300ml apă, timp de 5 minute după ce începe să fiarbă. Această operaţie se face seara, apoi se pune fiertura cu tot cu frunze într-un termos. Se va bea în cursul zilei următoare circa 1 lingură [10ml] din extract, din 30 în 30 de minute, începând din clipa din care vă sculaţi până când vă culcaţi.

    În următoarele 3 zile se va mări cantitatea de frunze de la 5gr la 25gr fierte la fel în 300ml apă, şi ţinute toată noaptea în termos. Ziua se va respecta aceleaşi indicaţi. Se va face o pauză de 7 zile, după care se va repeta tratamentul încă 3 zile, folosind o doză zilnică de 25gr frunze de dafin.

LOMBALGIA ŞI LOMBOSCIATICA.

În lombalgie este vorba despre durere şi lombosciatica este o afecţiune. Durerea lombară indică de obicei o suferinţă disco-ligamentară, provocată prin degenerscenţa discului vertebral. Se va căuta diagnosticul care se poate afla de la medicul de familie în urma radiografiei şi altor examinări. În momentul în care se va afla diagnosticul se va trata afecţiunea.

Forma acută-

Tratament igienic- în criză: repaus absolut la pat pe un plan fix (pat fără arcuri) până la calmarea durerilor; căldură locală. Ridicarea din pat se va face după strângerea cu un brâu în jurul lombelor.

Tratament-

Combaterea durerilor: se va lua praf  de salcie (Salix alba) râşnit fin cu râşniţa de cafea, transformat în praf, apoi cernut. Se va lua câte o linguriţă de praf de câte ori este nevoie. Se pune sub limbă pentru 10 minute, apoi se înghite cu apă, ceai, etc.

La fel se procedează şi cu troscot (Polygonum aviculare) care este la fel de eficient în combaterea durerii.

Alifie de Apirevent- de la apicola (venin de albine). Se va unge local de câte ori există durere.

Se face tinctură de omag (Aconitus napelus) cu care de asemenea se poate unge local pentru calmarea durerii. Este unul dintre cele mai puternice calmante care asigură anestezierea complectă a locului unde se aplică. Trebuie să se facă acest lucru doar pe pielea intactă deoarece este foarte toxic şi poate produce otrăvirea corpului dacă se aplică pe pielea lezată.

Tinctură de spânz (Helleborus purpurascens)- se află gata preparată la orice magazin de produse naturiste.

Tinctura de untul pământului (Tamus communis)- la fel se va tampona zonele cu dureri pentru calmarea durerii.

Tinctura de cimbru (Saturneja hortensis)- calmează şi ea.

Tinctura sau uleiul de cuişoare (Syzyngium aromaticum) poate de asemenea să producă anestezia locală.

Compresele calde cu diferite plante medicinale pot de asemenea să fie aplicate cu mare succes în calmarea durerii.

Se pot folosi următoarele plante medicinale pentru comprese sau chiar băi calde: angelică, ardei iute, brad, carpen, ceapă, cimbrişor, cimbru, fag, frasin, ghimber, hrean, măghiran, mentă, năprasnic, nuc, păpălău, rozmarin, schinel, slăbănog, şovârf, trifoi roşu, vâsc.





Modul de folosire al plantelor medicinale.

Angelica (Angelica archangelica) se poate folosi întreaga plantă sau doar rădăcina cu care se va face o tinctură 20 g plantă mărunţită se pune la 250 ml alcool sanitar. Se ţine recipientul la temperatura camerei timp de 15 zile, timp în care se agită de mai multe ori pentru omogenizare, după care se strecoară şi se fac tamponemente locale la dureri. Este un bun calmant al durerii.

Ardei iute (Capsium annum) se taie ardeiul mărunt 50 g şi se pune cu 250 ml alcool sanitar într-o sticlă. Se ţine timp de 15 zile agitând des. Se strecoară după trecerea perioadei şi apoi cu acest lichid se îmbibă o vată care se aplică local la locul durerii. Este foarte utilă pentru că reface circulaţia intensificând-o datorită faptului că este rubefiantă.

Brad (Abies alba) o mână de vârfuri de ramuri mărunţite se pun la 2 litri de apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pot face spălături sau comprese pe locul dureros. Se aplică calde şi apoi se pune ceva de lână deasupra. De asemenea cu planta fiartă aplicată caldă se pot face cataplasme.

Carpen (Carpinbus betulus) o mână de frunze mărunţite se pun la 2 litri de apă şi apoi se fierb pentru 10 minute şi se strecoară. Cu acest lichid se pun comprese sau se fac spălături. Se aplică calde.

Ceapă (Alium cepa) se taie bulb de ceapă şi se pune pe o bucată de pansament apoi se aplică pe locul dureros. Este un foarte bun calmant al durerii.

Cimbrişor (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni sau eventual se pun comprese cu acest lichid. Se poate de asemenea folosi şi tinctura cu care se fac tamponamente pe locurile dureroase. Contribuie şi la refacerea nervilor afectaţi.

Cimbru (Satureja hortensis) se foloseşte ca şi cimbrişorul.

Fag (Fagus sylvaticus) o mână de frunze mărunţite se pun la 2 litri de apă şi apoi se fierb pentru 10 minute şi se strecoară. Cu acest lichid se pun comprese sau se fac spălături. Se aplică calde. Se pot face şi cataplasme cu frunzele fierte aplicate calde local pentru calmarea durerilor.



Frasin (Fraxinus excelsior) o mână de frunze mărunţite se pun la 2 litri de apă şi apoi se fierb pentru 10 minute şi se strecoară. Cu acest lichid se pun comprese sau se fac spălături. Se aplică calde.

Ghimber (Zinghimber officinalis) rădăcină mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Cu lichidul astfel obţinut se pun comprese aplicate calde pe locul dureros. Se poate lua şi intern 2-3 căni pe zi, fiind un stimulent al organismului. Se poate face şi tinctură cu care se tamponează zonele dureroase.

Hrean (Armoracia rusticona) rădăcină mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Cu lichidul astfel obţinut se pun comprese aplicate calde pe locul dureros. De asemenea hrean rădăcină rasă se poate pune 50 g la 250 ml alcool sanitar şi apoi cu acest lichid fără să se strecoare se tamponează zonele dureroase. Este un bun stimulator al circulaţiei sângelui pe care o activează.

Măghiran (Majorana hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Mentă (Mentha piperita) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare. Este util şi la măncărimile pielii.

Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare. Există în comerţ capsule care se pot lua şi intern conform indicaţiilor producătorului.

Nuc (Juglans regia) o mână de frunze mărunţite se pun la 2 litri de apă şi apoi se fierb pentru 10 minute şi se strecoară. Cu acest lichid se pun comprese sau se fac spălături. Se aplică calde. Conţine şi tanin care strânge puţin ţesuturile şi este antiinflamator dar este şi un antibiotic.

Păpălău (Physalis alkekengi) 1 linguriţă de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese pentru calmarea durerilor.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Schinel (Cnicus benedictus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Slăbănog (Impatiens noli-tangere) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.



Şovârf (Origanum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Trifoi roşu (Trifolium pratense) o mână de flori mărunţite se pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese şi cataplasme calde pentru calm,area durerilor.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă la temperatura camerei şi se lasă peste naopte. Dimineaţa se încălzeşte la temperatura corpului şi se poate lua întern cu înghiţituri mici în cursul zilei fiind util pentru refacerea circulaţiei sângelui. Se pot de asemenea aplica comprese calde.

Forma cronică-

Tratament igienic- repaus prelungit cât mai mult posibil în cursul zilei, evitarea eforturilor şi mai ales a ridicării obiectelor. Schimbarea serviciului cu un serviciu uşor, fără mişcări de flexie sau ridicare de greutăţi. Brâu în jurul regiunii lombare sau chiar un lombostat (corset pentru a asigura rigiditatea coloanei vertebrale).

La tratamentul de la lombalgia acută se adaugă: tratamentul tulburărilor statice şi ale anomaliilor coloanei lombare: scolioza sau hiperlordoza prin gimnastică medicală, lombostat sau tratament chirurgical în caz de spondilolistezis; tratamentul degenerescenţei discale prin tratament.

Băi de nămol la Techirghiol, Amara, Govora, Herculane, etc.

Împachetări cu parafină.

Trebuie întărită musculatura abdominală şi chiar a coloanei şi aceasta nu se face decât cu ajutorul unei gimnastici potrivite, indicate de un specialist în educaţie fizică medicală. Trebuie de asemenea să se ferească de uemzeală şi frig. Statul în picioare sau poziţii incomode este de asemenea contra indicat ca şi ridicările de greutăţi.

Se vor evita ridicarea ori cărei greutăţi. La ridicare se vor îndoi genunchii. Niciodată nu se ridică nimic cu genunchii întinşi.

Se poate amesteca vin alb 500 ml cu 100 g miere de albine şi se aplică după agitare cu ajutorul unui pansament local pentru calmarea durerii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close