Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Bimatoprost

Sharing

 

Bimatoprost
Actiune terapeutica: Antiglaucomatos
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala: Lumigan


 

MOD DE ACTIUNE

Scade presiunea intraoculara prin cresterea evacuarii umorii apoase prin reteaua trabeculara si calea uveosclerala. Debut: la aproape 4 h de la prima administrare. Efect maxim: aprox. 8-12 h.


 

INDICATII

Reducerea presiunii intraoculare crescute din glaucomul cu unghi deschis sau din hipertensiunea oculara.


 

PRECAUTII

Nu a fost evaluat în tratamentul glaucomului acut cu unghi închis, inflamator sau neovascular. Poate Pot apare cheratite bacteriene, datorita contaminarii produsului. Utilizati cu precautie în inflamatia intraoculara activa, afakie / pseudoafakie cu luxatie posterioara de cristalin, la cei cunoscuti cu factori de risc pentru edem macular si în timpul lactatiei. Siguranta si eficacitatea administrarii nu a fost determinata la copii.


 

EFECTE ADVERSE

Oftalmice: hiperemie conjunctivala, cresterea genelor, uscaciune / arsura / prurit ocular, tulburari de vedere, senzatie de corp strain, durere oculara, pigmentarea pielii perioculare, blefarita, cataracta, cheratita punctiforma superficiala, hiperlacrimatie, fotofobie, conjunctivita alergica, astenopie, cresterea pigmentarii iriene, edem conjunctival, irita. Manifestari generale: infectii, cefalee, astenie, hirsutism.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Solutie oftalmica 
Presiune intraoculara crescuta 
1 pic în ochiul afectat o data/zi seara.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Utilizarea mai frecvent decât este prescris poate reduce efectul medicamentului. Nu atingeti cu vârful picuratorului ochiul sau tesutul înconjurator. Daca totusi se întâmpla, spalati bine; nu împrumutati picuratoarele. Poate fi utilizat împreuna cu alte medicamente oftalmice topice ce scad presiunea intraoculara. Daca se foloseste mai mult de o picatura, administrati la intervale de cel putin 5 min. Nu administrati în timp ce purtati lentile de contact. Îndepartati lentilele înainte de instilare, putându-le reaplica la 15 min dupa aceea.


 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !