Atomoxetine HCl 

 

Atomoxetine HCl 

Actiune terapeutica: Antidepresiv, inhibitor selectiv al serotoninei

Categorie de risc pentru sarcina

Denumire comerciala: Strattera


 

MOD DE ACTIUNE

Bine absorbit dupa folosirea PO; absorbtia este putin afectata de mâncare. Nivele plasmatice maxime: 1-2 h.


 

INDICATII

Deficit de atentie / tulburari hiperreactive (ADHD) dupa clasificarea DSM-IV-TR.


 

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la atomoxetine sau la alte produse constituiente. Folosirea cu un inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO) sau în timp de 2 saptamâni de la întreruperea IMAO. Folosirea în glaucom cu unghi închis datorita cresterii riscului de midriaza.


 

PRECAUTII

Poate fi luat sau nu cu alimente. Folositi cu precautie în hipertensiune, tahicardie, boala CV sau cerebrovasculara sau cu agenti presori, datorita cresterilor induse de medicament ale TA si frecventei cardiace. A se folosi cu precautie în orice boala ce predispune la hipotensiune, si în timpul lactatiei. În insuficienta hepatica moderata, se vor reduce initial dozele la 50% din normal. În insuficienta hepatica severa, reducerea initiala a dozei va fi la 25% din normal.

Citeste acum...
Prospect Brimonal 2mg/l- Picaturi oftalmice

 

EFECTE ADVERSE

SNC: iritabilitate, somnolenta, ameteli, parestezii, insomii, depresie, tremor, cefalee, schimbari de comportament, plâns. GI: G&V, dispepsie, diaree, constipatie, gastroenterite virale. CV: hipotensiune posturala, hipertensiune, tahicardie sinusala, palpitatii. Hipersensibilitate: edem angioneurotic, urticarie, rash. Respirator: tuse, rinoree, sinuzite, congestie nazala sau sinusala, rinofaringita, IRCS. Dermatologic: dermatite, prurit, hipersudoratie. GU: retentie urinara, disfunctii ejaculatorii, impotenta, dificultati de mictiune, dismenoree, menstre întârziate, menstre neregulate, orgasm anormal, prostatite. Manifestari generale: fatigabilitate, rigor, apetit scazut, anorexie, artralgie, mialgie.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Capsule

ADHD 

Adulti si copii / adolescenti peste 70 kg, initial: 40 mg/zi. Poate fi crescuta dupa minim 3 zile pâna la o doza zilnica totala de aproape 80 mg. Dupa 2-4 saptamâni doza poate fi crescuta la maxim 100 mg la cei care nu au obtinut raspunsul optim. 

Citeste acum...
Prospect: Betadine solutie cutanata

Copii si adolescenti pâna la 70 kg, initial: aprox. 0,5 mg/kg corp/zi. Poate fi crescuta dupa un minim de 3 zile la un total zilnic de aproape 1, 2mg/kg. Nu s-au observat beneficii remarcabile pentru doze mai mari de 1,2 mg/kg/zi. A nu se depasi doza maxima de 1,4 mg/kg sau 100 mg.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Poate fi luat cu sau fara mâncare. Daca se sare peste o doza, luati-o cât mai curând posibil însa fara a depasi doza maxima prescrisa pentru 24 de ore. Nu luati nici un alt medicament prescris sau nu, plante, sau suplimente nutritive fara aprobarea medicului. Poate provoca tulburari emotionale, durere intestinala, discomfort GI; terapia se va continua. Nu conduceti masini sau manevrati utilaje pâna la trecerea efectului medicamentului. Pot apare S&S ale reactiilor alergice, ce ce necesita tratament imediat. Poate sa apara inhibitia sexuala; trebuie raportata. La copiii în crestere se vor asigura consiliere psihosociala, teste de laborator, si monitorizari regulate.

Citeste acum...
Prospect Latigen - Rinita Sinuzita Bronsita

 

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila