Ciupercă vaginală Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ciupercă vaginală.

Produce dureri, eroziuni şi o secreţie vaginală verzuie urât mirositoare.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, brad, brânca ursului, busuioc, cimbru, coada şoricelului, gălbenele, ghiocel, iasomie, levănţică, mărul lupului, molid, plop negru, salvie, scumpie, tătăneasă, traista ciobanului, trifoi roşu, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afine (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. -Suc de afine– beţi 2 pahare de suc pe zi din fructe proaspete o perioadă mai lungă de timp. Sunt indicate la cistite acute sau cronice.

Brad (Abies alba)- se pune 2 linguriţe de ace de brad sau conuri verzi mărunţite la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antimicrobian puternic pe care-l are. Răşina de brad- 5 linguri de răşină se pun în 100 ml alcool de 70 grade şi se ţin timp de 15 zile agitând de mai multe ori pe zi. Se strecoară. Se poate lua câte 5 picături de 3 ori pe zi diluate cu 100 ml apă. Este un efect puţin mai slab ca tinctura de ienupăr dar foarte mult apreciată pentru rolul de diminuare a calculilor renali şi fiind mai uşor suportată decât cea de ienupăr. Este şi cicatrizantă totodată şi sporeşte imunitatea paratului renal şi urinar.

Brânca ursului ( Heracleum spondylyum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. Are efecte deosebite în foarte multe afecţiuni. Există şi în magazinele naturiste o serie de preparate cu această plantă (tincturi, extrase, etc) care se folosesc conform indicaţiilor producătorului.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Cimbru (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi şi de asemenea se pot face spălături cu acest ceai.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi şi de asemenea se pot face spălături cu acest ceai. Diminuează şi secreţiile şi este antibiotic.



Gălbenele (Calendula officinalis)- flori- 2 linguriţe de flori se pun cu 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma intern 2 căni de ceai pe zi. Se consumă înainte de mese. Cura începe cu 7 zile înaintea menstruaţiei. Se indică pentru efectul antibiotic destul de puternic pe care-l au.

Ghiocei (Galantus nivalis) Se foloseşte 50 g de plantă (bulb, frunze şi flori. Se mărunţeşte şi se pune la 3 litri de apă. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate folosi la spălături în cazul candidozei fiind foarte eficientă în cazul candidozei vaginale. Se face zilnic baie sau spălături vaginale până la vindecarea complectă.

Iasomie (Philipendula coronaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi şi de asemenea se pot face spălături cu acest ceai. Are efect calmant.

Mărul lupului (Aristolochia clematis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi şi de asemenea se pot face spălături cu acest ceai. Are efect puternic antibiotic.

Molid (Picea albis) se pune 2 linguriţe de ace sau conuri verzi mărunţite la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antimicrobian puternic pe care-l are. Răşina -5 linguri de răşină se pun în 100 ml alcool de 70 grade şi se ţin timp de 15 zile agitând de mai multe ori pe zi. Se strecoară. Se poate lua câte 5 picături de 3 ori pe zi diluate cu 100 ml apă. Este un efect puţin mai slab ca tinctura de ienupăr dar foarte mult apreciată pentru rolul de diminuare a calculilor renali şi fiind mai uşor suportată decât cea de ienupăr. Este şi cicatrizantă totodată şi sporeşte imunitatea aparatului renal şi urinar.

Plop negru (Populus nigra) Se poate folosi şi mugurii de plop cu care se poate face ceai. Acesta are efect asemănător propolisului (mai diminuat). Se vor pune 2 linguriţe de muguri la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se poate îndulci cu miere cina nu are contra indicaţii.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi şi de asemenea se pot face spălături cu acest ceai.

Scumpie (Cotinus coggygria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi şi de asemenea se pot face spălături cu acest ceai.

Tătăneasă (Sympytum officinalis) Rădăcina- 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este o plantă cu puternică acţiune cicatrizantă şi chiar cu acţiune antitumorală.

Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris) linguriţă de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi şi de asemenea se pot face spălături cu acest ceai. Ajută şi la diminuarea secreţiilor fiind indicat şi pentru faptul că opreşte sângerările şi este cicatrizant.





Trifoi roşu (Trifolium pratense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi la spălături şi are o acţiune foarte eficientă la această afecţiune.

Usturoi (Allium sativum) se curăţă bulbul 2 linguriţe şi se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi se fac spălături de 2 ori pe zi, fiind un bun antimicotic.

Tratament complex. Se vor cumpăra următoarele plante medicinale: cimbru, coada şoricelului, gălbenele, iasomie, pelin,  rostopască. Se va face intern tratament cu 1 linguriţă de plante mărunţite şi puse la 250 ml apă clocotită. Se beau 3 căni pe zi. Se face apoi spălătură vaginală din amestecul acesta folosind 2 linguri la fiecare 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale. Una dimineaţa şi una seara cu irigatorul. Este unul din cele mai eficiente tratamente. Se pune suplimentar în vagin o dată la 7 zile iaurt din lapte ne pasteurizat. Se pune pe un tampon de vată şi se ţine în funcţie de toleranţă între 20 minute, sau chiar toată noaptea.

Tratament simplu. Dacă aveţi candidoză vaginală, scurgeri, mâncărimi, dureri abdominale, etc din cauza candidozei un tratament foarte simplu vă scapă de acest necaz. Se pune 4 linguri de oţet de mere la 1 litru de apă şi se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi. Intern luaţi 2 linguri de oţet care se pun la 250 ml apă şi se pune 1-2 linguri miere (după gust) în aşa fel ca să se obţină o băutură răcoritoare care să vă placă ca gust şi să vă rezolve totodată şi această problemă. Se pot consuma şi 5-6 căni pe zi.

In toate cazurile se poate introduce câte un ovul de propolis care este introdus după o spălătură. Se pune apoi un tampon de vată pentru a nu păta lenjeria.

Intern- Tinctura de propolis.



Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

Aplicaţi pe zonele afectate un amestec de iaurt proaspăt şi câteva picături de ulei esenţial de tei, usturoi foarte diluat pentru a combate infecţia, sau de gălbenele, pentru calmarea mâncărimilor şi durerii.

Consumaţi iaurt cu lactobacillus acidophylus  cultură bacteriană care ajută la restaurarea florei vaginale şi compensează efectele negative ale ciupercii asupra florei vaginale.

Îmbibaţi tampoane periodic cu iaurt proaspăt pentru a regenera flora vaginală.

Consumaţi usturoi- alicina, substanţa activă are proprietăţi antifungice şi antiinfecţioase.



Ulei de peşte –este foarte util pentru ajută la calmarea durerii. Se poate să fie amestecat cu tinctură de propolis şi eventual miere cu lăptişor de matcă. Se unge local.

Apă cu oţet. La 1 litru de apă fiartă se adaugă 3-4 linguri de oţet. Cu aceasta se fac spălături timp de o lună. În primele 7 zile se fac de 2 ori pe zi. Se va folosi irigatorul de către femei.

Argila– cea de la Favisan pentru candidoza vaginală. Se foloseşte conform prospectului.

Acidophillus (supliment alimentar) rezolvă foarte rapid această afecţiune. Se poate lua de la farmacii sau de la plante medicinale.

Se face tratament şi pentru creşterea imunităţii.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close