Climacteriu – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

CLIMACTERIU.

Încetarea funcţiei glandelor genitale. Climacteriu la femei apare în jurul vârstei de 45-55 ani şi este caracterizată prin oprirea menstruaţiei, a funcţiei generative şi prin apariţia unor serii de simptome neuro-viscerale: bufeuri(de căldură), urmate de transpiraţii, excitabilitate anormală, nervozitate, tulburări de ritm cardiac, hipertonie, tulburări de somn, ameţeli, cefalee şi altele.

Durata şi intensitatea acestora este variabilă.

Climacteriu ne stabilizat durează uneori câteva luni alteori ani de zile şi se poate complica cu tulburări de metabolism (îngrăşare), hipertireoză, nevroză, etc.

Climacteriu poate fi spontan sau artificial (datorat extirpării ovarelor din cauza unor tumori sau provocat de un tratament cu raze rontgen).

Climacteriu la bărbaţi (andropauză) apare mai târziu către 60-70 ani de obicei cu simptome mult mai atenuate. Involuţia senilă a testiculului se produce mai lent ca cea a ovarelor la femei, dar şi la bărbaţi pot apare simptome morbide: bufeuri, tulburări de memorie, de somn, circulatorii (hipertensiune arterială, angină pectorală), potenţă diminuată, stări depresive, etc.

Se face tratament doar în cazurile patologice.

Tratament:

Se poate indica în toate cazurile consumul ceaiurilor de: cătină, ceapă, coada şoricelului, creţişoară, brânca ursului, dediţei, fasole, ginseng, ginko-biloba, lemn dulce, mărar, morcov, păducel, roiniţă, rosmarin, salvie, soia, sulfină, sunătoare,  traista ciobanului, ţelină, urzică moartă albă usturoi, vâsc, viţa de vie, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.Cătină (Myricaria germanica) se folosesc fructele pentru foarte multele vitamine care le conţin fiind socotite drept o polivitamină naturală. 2 linguriţe de fructe zdrobite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea se poate consuma sub foarte multe alte forme (sirop, dulceaţă, suc proaspăt, etc). Uleiul este foarte indicat să fie folosit atât intern câte 5 picături de 2-3 ori cât şi extern (se unge vaginul în cazul uscăciunii vaginale.).

Ceapă (Allium cepa) în primul rând se poate consuma crudă la orice mâncare şi în orice cantitate ajutând foarte mult organismului prin diureză şi eliminarea toxinelor din corp şi pentru efectul de curăţire al arterelor de depuneri. Se poate lua sub formă de suc împreună cu suc de morcovi. La 200 ml suc de morcovi se pune 20 ml suc de ceapă. De asemenea se poate folosi fiartă pentru cele sau cei care au diferite probleme digestive.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi intern sau să se facă spălături vaginale zilnice cu acest ceai. Bărbaţii eventual pot să facă băi de şezut cu această plantă. Are şi o acţiune antimicrobiană.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi intern sau să se facă spălături vaginale zilnice cu acest ceai. Bărbaţii eventual pot să facă băi de şezut cu această plantă. Are acţiune antimicrobiană, diminuează secreţiile.

Brânca ursului (Heracleum spondilium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi intern sau să se facă spălături vaginale zilnice cu acest ceai. Bărbaţii eventual pot să facă băi de şezut cu această plantă. Există şi sub formă de capsule sau tinctură la toate magazinele naturiste caz în care se va respecta indicaţia producătorului. Este planta cu care se obţin rezultate de multe ori spectaculoase.

Dediţei (Pulsatilla montana)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi intern sau să se facă spălături vaginale zilnice cu acest ceai. Bărbaţii eventual pot să facă băi de şezut cu această plantă. Are şi rol de calmare.

Fasole (Phasoleum vulgare)  boabe făcută făină luată câte 3 linguriţe pe zi ajută la multe femei.

Ginseng, (Panax ginseng) Există şi sub formă de capsule sau tinctură la toate magazinele naturiste caz în care se va respecta indicaţia producătorului. Este planta cu care se obţin rezultate foarte bune la cei în vârstă. Ajută la refacerea organismului.

Ginko-biloba, capsule sau tinctură la toate magazinele naturiste caz în care se va respecta indicaţia producătorului. Se indică mai ales pentru faptul că reface circulaţia sângelui.

Lemn dulce (Glicirriza glabra) se pune 1 linguriţă la măcinat în râşniţa de cafea şi se macină foarte fin. Se împarte apoi în trei porţii şi se ia câte o porţie cu 15 minute înainte de mese. Se ţine sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Se face acest lucru zilnic pentru reglarea organismului şi femeile pentru suplimente fitohormonale.

Mărar (Anthum gruveoles) se macină seminţe de mărar cu râşniţa de cafea şi se ia o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Se mai poate folosi şi tinctura câte 20 picături de 3 ori pe zi, ca supliment hormonal (estrogeni) de către femei.

Morcov (Daucus carota) se indică sucul de morcovi zilnic preparat proaspăt. Se ia la început câte 50 ml de 3 ori pe zi, înaintea meselor cu 15 minute, apoi treptat în funcţie de cum reacţionează organismul (şi se obişnuieşte) se va mări cantitatea până la 200 ml de 3 ori pe zi. Se ia doar înaintea meselor cu cel puţin 15-30 minute. Se mai poate folosi inflorescenţa care conţine estrogeni. Se ia câte 2 linguriţe şi se pune mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înaintea meselor principale câte una o dată. La bărbaţi ajută mărindu-le potenţa.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de frunze şi flori se pune mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, fiind un bun reglator şi întăritor al organismului şi al inimii. Dacă se folosesc fructele se pune cantitate dublă.

Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul de calmare pe care-l induce acest ceai.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută întreg organismul contribuind la diminuarea secreţiilor.

Soia (Soja hipoida) se indică folosirea acestei plante în orice cantitate în alimentaţie, conţinând suplimente de estrogeni şi hormoni feminini de mare ajutor în special femeilor.

Sulfină (Melillotus officinalis) linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică în special atunci când este vorba despre o circulaţie a sângelui defectuoasă.

Sunătoare (Hipericum perforatum)  linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică mai ales pentru efectul de calmare pe care-l conferă.Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Diminuează secreţiile.

Ţelină (Apium graveolens) se indică folosirea acestui suc (câte 20 ml ) cu suc de morcovi (150 ml) de 3 ori pe zi. De asemenea se mai poate folosi şi la orice mâncare şi sub orice formă ajutând atât bărbaţilor cât şi femeilor. Se poate folosi şi în cantităţi mai mari sau chiar tincturi.

Urzică moartă albă (Lamium album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se foloseşte ca dezinfectant, ajută la amplificarea lubrefierii vaginale în spălături în special şi la foarte multe afecţiuni din sfera genitală şi urinară atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei.

Usturoi (Alium sativum) se foloseşte sub orice formă şi în cantităţi cât mai mari fiind de un real folos mai ales în cantităţi mari şi perioade lungi de timp, pentru ambele sexe.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă la temperatura camerei şi se lasă la macerat pentru 8 ore. Se încălzeşte la 40 grade apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, de către ambele sexe. Este foarte util pentru curăţirea arterelor şi venelor de depuneri şi ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Viţa de vie (Vitis vinifera) 2 linguriţe de frunze mărunţite se fierb în 500 ml apă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă apoi în cursul zilei 2 căni.

Zmeur (Rubus idaeus) se indică folosirea extractului din muguri de zmeur, care se găseşte la toate magazinele naturiste. Se ia conform indicaţiilor producătorului. Ajută la reglarea organismului în special al femeilor, dar şi la bărbaţi.

În alimentaţie se va introduce însă mierea în locul zahărului şi se pot da sucuri de legume zilnic cel puţin 400 ml, înainte de mesele principale, nu după mese.

Se va face de asemenea tratament în funcţie de simptome (pentru diminuarea lor).Se va insista pe administrarea de vitamine naturale: polen de albine, drojdie de bere, cătină, măceş şi suc de lămâie.

De asemenea notăm faptul că Dacia Sebeş a reuşit să scoată pe piaţa produselor naturiste 2 produse de excepţie realizate de către oameni foarte bine pregătiţi şi din materiale naturale (din plante) de cea mai bună calitate. Plantele au fost recoltate în condiţii deosebite. Deci dacă plantele sunt de excepţie şi cei care lucrează la prepararea acestui produs sunt oameni deosebiţi de bine pregătiţi, era normal să obţină un produs de cea mai bună calitate.

 Sunt de asemenea prezente în magazinele specializate: Tonic feminin şi Femina- 2 produse indicate la climacteriu, menopauză şi care au efecte excepţionale. Se vor face cure de cel puţin 3 luni cu aceste produse pentru obţinerea rezultatelor foarte bune.

Se vor putea consuma zilnic sardele sau alţi peşti care sunt graşi pentru a furniza grăsimea necesară şi în acelaşi timp ajută la dispariţia multor fenomene ne dorite. Se scoate însă din alimentaţie grăsimea animală şi prăjelile, de asemenea carnea roşie.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close