Colita de putrefacţie – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Colita de putrefacţie.

            Colita este provocată de inflamarea intestinului gro, ca urmare a excesului de bacterii din intestinul gros. Din această cauză evacuarea se face greu, cu scaune de putrefacţie.

La această boală, evacuarea intestinului se face foarte greu, cu semn de putrefacţie, mirosuri fetide şi este tot o enterocolită difuză de constipaţie. Se va respecta un regim alimentar strict, clisme tot la 2 zile obligatoriu cu apă caldă sau ceaiuri din plante în care se va pune la 1 litru de apă caldă 1 linguriţă de sare.

            Alimentele permise: supele de orice fel, însă strecurate şi în ele se pot pune peste făinoase de orice fel, biscuiţi, pâine albă şi prăjită, carne albă de pasăre se poate de asemenea consuma viţel slab sau peşte alb la grătar sau fiartă, supe de legume, ouă fierte moi, fulgi de ovăz. Se mai admit: şunca slabă, brânza de vaci, urdă, şvaiţer, unt, ouă moi, iar după trecerea perioadei acute se pot introduce legume fierte şi pasate: cartofi, morcovi, dovlecei, zeamă de compot, sucuri de legume şi fructe. Sunt permise şi compoturile şi sucurile din legume şi fructe- cel mai eficient este cel din varză amestecat cu suc din morcovi, câte 1 pahar între mese, zilnic timp de câteva luni, cu pauze de câteva zile pe lună.

            Alimentele interzise: lapte, brânzeturi fermentate, smântână, carne de porc, carne grasă, afumături, carne de gâscă, raţă, vacă, uleiuri prăjite, slănină, sosuri, subproduse din carne, peşte gras, cărnuri conservate, icre, grăsimi, legume uscate (fasole, mazăre, linte), vânatul, organele, salate crude, pătlăgele roşii, ridichi, castraveţi, condimente, ciocolată, ciuperci, ridichi, roşii, sfecla, migdale, nuci, alune, îngheţată, cafea, băuturi alcoolice de orice fel.. Când colita este mixtă, de fermentaţie şi de putrefacţie se ţine alternativ regim în funcţie de simptome, adică un regim aşa zis în zig –zag.

Tratament:    

Se pot folosi următoarele plante medicinale: bostan, busuioc, cerenţel, coada şoricelului, dovleac, floarea soarelui, grâu, ienupăr, in, măsline, mătăciune, mur, păpădie, pătrunjel, plop negru, ricin, roiniţă, soia, sunătoare, zmeur

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Bostan (Cucurbita pepo) se consumă seminţele crude sau chiar fierte. Se pun 2 linguri seminţe mărunţite cu coajă cu tot la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară apoi se poate consuma lichidul. De asemenea se poate lua câte 1 lingură de ulei după fiecare masă. Se mai poate fierbe pulpa şi se consumă. Toate sunt cu rol laxativ.

Busuioc (Ocinum basilicum)– 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este cel mai bun în afecţiunile gastro-intestinale, înlătură balonările, colitele de fermentaţie, durerile de burtă şi înlătură foarte eficient senzaţia de greaţă. Se poate folosi şi de către adulţi şi de către copii. Se consumă fără zahăr.

Cerenţel– 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară. Se bea ceaiul pe stomacul gol ne îndulcit. Este o plantă cu acţiune astringentă, indicată la diaree.

Coada şoricelului– 2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se bea ne îndulcit înainte de mese. Are un efect puternic antiseptic graţie azulenelor.

Dovleac(Dovlecel, dovleac turcesc, etc) (Curcubita pepo) se consumă seminţele crude sau chiar fierte. Se pun 2 linguri seminţe mărunţite cu coajă cu tot la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară apoi se poate consuma lichidul. De asemenea se poate lua câte 1 lingură de ulei după fiecare masă. Se mai poate fierbe pulpa şi se consumă. Toate sunt cu rol laxativ.



Floarea soarelui (Helianthus annus) se consumă seminţele crude sau chiar fierte. Se pun 2 linguri seminţe mărunţite cu coajă cu tot la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară apoi se poate consuma lichidul. De asemenea se poate lua câte 1 lingură de ulei după fiecare masă.

Grâu (Triticum aestivum) seminţe se pun 4 linguri la 1 litru de apă şi se fierb până se moaie seminţele. Se consumă atât lichidul cât şi seminţele mai mult pentru rolul emolient. Tărâţe se pot lua în orice cantitate cu apă, lapte, ceai pentru rolul laxativ pe care-l au. Ulei din germeni de grâu, câte 1 lingură o dată pentru rolul laxativ.

Ienupăr (Juniperus comunis) 1 linguriţă de bace mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se beau în cursul zilei înainte de mesele principale cu lingura. Se împart în trei reprize cele 250 ml. De asemenea se poate folosi tinctura câte 10 picături puse în apă sau ceai de 3 ori pe zi.

In (Linum usitatissimum) seminţe- se macină o lingură de seminţe cu râşniţa de cafea, se amestecă imediat cu puţină apă caldă şi se înghite. Este bine să nu se lase la aer pentru că se oxidează foarte repede. Se poate să se facă acest lucru de 2 ori pe zi, o perioadă de 10 zile. Ajută la reglarea scaunelor.

Măsline (Olea europea) ulei în special cel presat la rece, câte 1 lingură o dată cu rol laxativ.

Mătăciune (Dracofalum moldavica)  1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Frunze de mur (Rubus fruticosus) 1 lingură la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi clisme.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se bea ne îndulcit înainte de mese. Are un efect puternic antiseptic graţie azulenelor. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se pot face şi clisme.

Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.1 linguriţă de rădăcină se pune mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte pentru efectul laxativ.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1-2 linguri de rădăcină se pun la 500 ml apă şi se fierbe până scade apa la jumătate. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul laxativ.

Plop negru (Populus nigra) se pune 1 linguriţă de muguri mărunţiţi la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic şi emolient.

Ricin (Ricinus comunis) 1 linguriţă de ulei se ia în cazul constipaţiei. Se găseşte la orice farmacie.

Roiniţă (Melissa officinalis) 1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Se indică pentru efectul calmant.

Soia (Soja hipoida) se indică folosirea boabelor în diferite preparate culinare, de asemenea se poate consuma câte 1 lingură de ulei. Ajută în cazurile cu constipaţie.

Sunătoare (Hypericum perforatum) 1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Zmeur (Rubus ideae) 1 lingură de plantă (muguri) se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este un bun calmant.

Ceai anticolitic tip Plafar câte 3-4 căni pe zi.





-Ceai complex- 2 linguriţe de flori de muşeţel, 2 linguriţe de flori de coada şoricelului, 2 linguriţe de mentă, 1 linguriţă de salvie, 1 linguriţă de fructe de coriandru. Se pun toate la amestec şi se mărunţesc. Din acest amestec se va pune 1 lingură la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 1-2 căni pe zi ne îndulcite.

Suc de dovleac. După ce se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe, se trece prin storcător şi se beau zilnic, cât timp persistă constipaţia minimum 50 ml de 3 ori pe zi, preferabil înainte de mese. Este bun şi contra constipaţiei.

Dovleac fiert, 1 kg de miez cu apă cât cuprinde se fierbe până se moaie, se pasează şi se mănâncă, până se va reface organismul şi nu mai există constipaţie. Pasta se poate ţine la rece şi se pot lua câte 50 g de 3 ori pe zi, sau chiar mai mult.

            Propolis tinctură 30%, câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se pune pe un miez de pâine. Se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se poate lua pe toată perioada bolii.

            Polen- 20 g luat pe zi, mestecat bine în gură, apoi înghiţit.

Tinctura de muguri de plop.

Populus nigra.

Acţiuni.



Intern: antibacterian şi antifungic, antiinflamator, antiseptic intestinal şi urinar, antiviral, diuretic, depurativ, febrifug, hemostatic mediu, inhibă formarea şi dezvoltarea tumorilor, favorizează procesele de regenerare, reglator al activităţii hormonale, reântineritor, stimulent imunitar bun.

Extern: antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant, favorizează cicatrizarea estetică, inhibă proliferarea celulelor maligne, anticandidozic, antihemoroidal.

Indicaţii.

Intern: gripă şi guturai, dureri de gât, bronşită, amigdalită, tuse, cistită, infecţii renale, dureri de cap, accese de febră, gută, reumatism, afecţiuni tumorale benigne, boală canceroasă, ulcer gastric, enterită, colită de fermentaţie şi de putrefacţie, diaree, adjuvant în intoxicaţiile alimentare.

Extern: cicatricele inestetice, tumorile exteriorizate, cancerul de piele, pentru revitalizarea şi menţinerea sănătăţii, hemoroizi şi fisuri anale.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tonic hepatic.

Tonic, regenerator şi normalizator al ficatului. Uz intern.

Preparat de Dacia Plant Sebeş.

Plantele medicinale din componenţa acestui produs sunt printre cele mai puternice tonice amare, drenoare şi regeneratoare din flora europeană. Ca atare, suplimentul nutriţional TONIC HEPATIC are un spectru foarte larg de indicaţii pentru bolile din sfera digestivă, hepatică şi biliară. Printre proprietăţile de excepţie ale acestui remediu se numără şi acela de a favoriza regenerarea celulei hepatice, de a stimula şi normaliza activitatea ficatului, de a favoriza refacerea structurii normale a ficatului (Cynara scolymus din componenţa acestui remediu are această acţiune extrem de importantă în tratamentul cirozei în formele avansate).

Iată care sunt pe larg proprietăţile şi indicaţiile extractelor vegetale care intră în componenţa acestui remediu.

Acţiuni: antiseptic cu spectru larg de acţiune, calculolitic de intensitate medie, colagog puternic (stimulează secreţia bilei), coleretic puternic (favorizează evacuarea bilei), drenor hepatic, hipoglicemiant, , regenerator hepatic, măreşte cantitatea de secreţii salivare şi gastrice, măreşte rezistenţa organismului la poluarea chimică, scade valorile colesterolului, stimulent al proceselor digestive, stimulent bun al peristaltismului digestiv, tonic amar şi tonic hepatic foarte puternic.



Indicaţii: adjuvant în tratamentul hepatitei A,B şi C inclusiv a sechelelor hepatitei cronice evolutive, adjuvant în ciroza hepatică (mai ales în faza iniţială), dispepsie, digestie lentă, atonie digestivă, dischinezie biliară, colecistită, microlitiază biliară, atonie intestinală, constipaţie atonă, balonare asociată problemelor hepato-biliare.

Alte utilizări: gastrită hipo-acidă, colită de putrefacţie, varice şi tromboflebită, diabet (mai ales atunci când este asociat cu probleme hepatice sau cu valori crescute ale colesterolului), intoxicaţii cronice (plantele amare din componenţa sa favorizează eliminarea masivă de toxine, potenţând efectele depurativelor şi laxativelor), adjuvant în ischemia cardiacă şi în arterita obliterantă asociată cu problemele hepatice.

Precauţii: persoanele foarte slăbite, devitalizate, vor lua jumătate din doza prescrisă şi nu vor face cure mai lungi de 2 săptămâni cu 3-4 zile pauză între ele.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Salcâm (Robinia pseudacacia) salată- se pun la marinat 2-3 pumni de flori proaspete de salcâm, spălate în prealabil, în puţină apă cu suc de lămâie. După 2 ore se scot bucheţele, se desprind florile de pe tija verde şi se amestecă cu 3 linguri de miere, miezul de la o portocală şi câteva fructe uscate. Se mai lasă 5 minute, apoi se consumă. Se mănâncă salata aceasta o dată pe zi, înainte de masa principală timp de o săptămână zilnic identic preparată. Este recomandată în caz de gastrită, pirozis, colită de putrefacţie, constipaţie cronică, da şi contra migrenei, insomniei, anorexiei, etc.

Macerat- se toarnă peste o mână de flori proaspete de salcâm un litru de apă rece. Se lasă 8 ore, apoi se filtrează şi se pune într-o sticlă. Se bea pe parcursul unei zile. Tratamentul durează o lună. Ajută la vindecarea gastritelor hiperacide, ulcerului gastric şi în formele uşoare de constipaţie.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close